Kartçı Olmak İstiyorum...



Kağıtları kesip biçmeyi çok sevdiğimi sanırım anladınızJ Ahh ahhh nasıl kafamı duvarlara vurmak istiyorum, şundan 5-6 yıl önce keşfetseydim şu blog alemini herşey çok faha farklı olabilirdi.
Şu anda aklımda yapılacak yığınla şey var, başka bir şey düşünemiyorum. Gündüzleri işe gelmek zorunda olmasam seri üretime geçeceğim. Devamlı kesip biçeceğim.  


Zaman o kadar hızlı geçiyor ki hiçbirşeye yetişemiyorum. Mesela bu kartları tam yatmaya hazırlandığım sırada yaptım. Yüzümü yıkadım, dişlerimi fırçaladım aklıma bir şey takıldı dur şu dolaba bir bakayım dedim sonra birden çoştum…. Yine saat 2 oldu ben gözlerim yana yana ama mutlu girdim yatağa, yarın akşam ne olursa olsun 10’da yatak da olacağım naraları eşliğindeJ Ama ertesi akşam da yine 1 civarında gidebildim yatmaya.
İşte bu yüzdendir ki bu basit ama sevimli yılbaşı kartlarının yapım aşamasını sizlerle paylaşamadım. Aslında sonradan da çekebilirdim bir iki fotoğraf ama sabahın köründe bizim ev çok karanlık olduğundan ve yeni yıla şunun şurasında çok da az bir zaman kaldığından bir an önce size de ilham vermesi amacıyla paylaşmak istedim.
Malzemeleri sayıyorum; Yılbaşı ağacı şeklinde kurabiye kalıbı, desenli kağıtlar ( bir kısmını internetten buldum , bir kısmını Londra’dan aldım, bir kısmını da kendim auto-cad programıyla yaptım. Photoshopla ilgilenecek, öğrenecek birazcık zamanım olsa, eski ben olsam, takar, yığınla desenli kağıt yapardım ama şimdilerde uğraşamıyorum.) , yapıştırıcı, renkli ve beyaz fon kartonu, simli ip ve boncuk, ince eskiz kağıdı.


Beyaz kalın kağıdın (ince karton) üstüne yapıştırıcıyı sördüm ve desenli kağıtlardan 1 cm.lik şeritler halinde kestiğim parçaları sıra sıra yapıştırdım. Sonra kurabiye kalıbı ile ağacı çizdim ve kestim. Gerisi fotoğraflarda görüldüğü gibi. Renkli ya da beyaz kartonun üstüne yapıştırdım, içine eskiz kağıdı koymasanızda olur , ama ben seviyorum, daha şık bir hava veriyor. Sonra iğne ile ipi geçirdim, boncuğu da taktım, bitince de ikisini birden öptüm. İhale dosyalarını da eskiden böyle öperdim benJ


Eskiden Kabalcı’da çok çeşitli ve güzel kartlar olurdu. Şimdi piyasada doğru dürüst kart göremiyorum. Hiçbiri hoşuma gitmiyor.  Acaba kart işine mi girsem diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Sabahtan akşama kadar kart yapabilirim.  Ama işte dediğim gibi sabahtan akşama kadar… Aakşam işden çıkıp eve gelip değilJ) Buradan da anlaşılacağı üzere, ben çalışmayayım, biri beni maaşa bağlasın ben de habire kart yapayım istiyorum. Hadi 2012 göreyim seni…


As you know, I love all craft things. I love colorful papers, all stationery equipments and the smell of glues...
All day long I'd like to deal with these types of craft jobs.
After the work, I feel myself very tired and every night I promise to myself that ; I'll go to bed around 10 o'clock tomorrow night. But it never happens.
For instance, I have made these simple christmas cards while I was going to bed. Because of this I could not take any photos for making steps. Of course I could take some photo in the morning but our home was very dark while I was preparing for job.
You know we have a very short time for make and send christmas card, thereof I wanted to share with you right away.
All materials are here;
Patterned papers
Colorful or  white carton paper
Cookie mold
Glue
Sketch paper
Fancy yarn and bead…
I hope you like it.



NOT; Eminim şu kırmızı çiçek ve teneke minnak vazo gözünüzden kaçmamıştır…
P.S. ; I hope you were not bored to see the same objects on my blog. For example; red flower and this small tin vase .








51 yorum :

  1. Çok şekerler ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ah ah, zaten şu hobilerinden para kazanıp işini bırakanlara, yeniden başlayanlara, bu konuda yeteneği olanlara hayranım, dilerim 2012 hepimiz için güzel geçer, hayallerimiz gerçekleşir, ne bileyim bir mucize olur mesela bir bakmışız kesip biçiyoruz, siparişleri yetiştiremiyoruz sonra kollektif bir iş yapmaya başlıyoruz, craft, oyuncaktır, resimdir mutlu mutlu çalışıyoruz, ben kaptırdım kendimi uçuyorum galiba:)

    YanıtlaSil
  3. nasıl delirten bir post olmuş. Hele o kurabiyeler. tattım sanki...
    ellerine sağlık. beni de birileri maaşa bağlasın. burada değilde, evden çalışayım, blog için birşeyler yapayım. üreteyim hiç durmadan. sırtım boynum kollarım ağrıyana kadar.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hiçbir şey gözümden kaçmaz benim :) Aydacığım ne yapmak istiyorsan onu yap. İşini sevmek kadar mutlu eden bir şey yoktur insanı. Her sabah her sabah istediğin işi yapmak için yataktan kalkmak lüksüne erişemeyenlerdenim ben. Yanlış anlaşılamsın öğretmenliği değil de koşulları hiç sevemedim. Yoksa en sevdiğim şey gençlerle olmaktı. Sabah 7.30 da ben bile kendi sesimden nefret ederken Divan Edebiyatı anlatmayı çok mu sevdim sanki ? Ya da cin gibi çocukları 45 dakika dikkatini dağıtmadan oyalamak için yaptığım numaralardan çok mu zevk aldım ? Bu liste uzar uzar... Yüreğinin götürdüğü yere git Ayda'm.( bu çok ciddi yorumumu yakında telafi ederim )

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuşlar canım.. bence sen bu işi ciddi ciddi düşün, çok yeteneklisin nohutcumm ;)

    YanıtlaSil
  6. Sen Beyhan'la tanış derim:) ayartmak gibi olmasın da.. Yüreğinin götürdüğü yere giden cesur ve yaratıcı biri:)

    YanıtlaSil
  7. gözümden kaçmadı bayıldım bunlara hepsi çok güzeller

    YanıtlaSil
  8. insan hobisini işe dönüştürmek istiyor ama o zaman da şimdiki işinde nasıl sıkılıyorsan o da o hale gelebilir, hobiler hobi kaldıkça, onlara kısıtlı zamanlarda vakit ayırdıkça zevkli ve de verimli oluyor bence :)

    YanıtlaSil
  9. yaa yine beni benden aldın:)) aynı dilekleri paylaşıyorum seninle:) Biri beni de maaşa bağlasa. Ben de hep boyasam dursam:))

    YanıtlaSil
  10. cok güzel kartlarin, hic birsey icin gec degil, bence biran önce kart üretimine basla, harika seyler cikaracagina eminim...
    ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  11. Çocukluğumu hatırladım bir an.Hollandada okulda çok yapardık yeni yılda..Nede zevkle anlatamam.Çok şirin olmuşlar..

    YanıtlaSil
  12. Yaptıklarını çok beğeniyorum. Bu kartlar da bir harika. Yakınımda olsaydın sana ortaklık teklif eder, kartçı, süsçü, herbirşeyci olalım derdim :)

    YanıtlaSil
  13. Yapmaktan mutlu olacağın işin, olması gibi var mı be nohutum? Dilerim gerçekleşir dileğin .

    YanıtlaSil
  14. Bliyor musun bugünlerde aklımdan geçenleri yazıya dökmüşsün. Kaan Batu henüz küçük diye işe dönemiyorum..Eee evde de sıkılıyorum. Home office olarak evde bişeyler üretsem, para kazansam ve bebeğimden de ayrı kalmasam..ne güzel olurdu diye diye dolanıyorum evin içinde. Ha birde şu photoshop kullanma işini bende fena halde düşünüyorum. Dekupajda kullandığım background kağıtlarını kendim üretsem ne hoş olurdu..yani bana tercüman oldun ;)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Cafe Nohut, yaptığın kartpostallar çok güzel! Eminim bir gün bu söylediklerini yapabileceksin... Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  16. Yine çok güzeller ellerine sağlık,kağıtla,keçeyle,kumaş parçalarıyla dahi hediyelik kartlar hazırlanabilir...bazen eskiyen kıyafetleri toz bezi yapmadan önce renkli düğmelerini bile keser koyarım bir yere mutlaka işe yarar ;)

    YanıtlaSil
  17. çok güzel olmuş,
    bayıldım:))

    YanıtlaSil
  18. bu işte başarılı olacağın kesin! ;)

    YanıtlaSil
  19. bayildim, bayildim...harika olmuslar...
    2012 duy noHutu lütfennnnn...

    YanıtlaSil
  20. Bence aklındakileri yapmak için geç değil,bir yandan da yapabilirsin sevdiğin şeyleri belki de severek yaptığın bu şeyler işin olur;)

    harika olmuşlar.

    Bu arada kurabiyeleri görünce diyeyim senin tarifin aynısını denedim ve Demir çok severek yedi:)))

    YanıtlaSil
  21. Yazılarınızı okurken ve fotolara bakarken kendimden geçiyorum resmen. Aslında bence o kartları güzel yapan sizin dokunuşunuz, aynı şekilde ben yapsam bu kadar güzel durmaz :)

    YanıtlaSil
  22. bunlardan hemen yapip hediye etmeliyim lab daki arkadaslarima , cook tesekkur ettim cafenohut. gecenlerde de kelebeklerinden kesim sonra siyah sert A4 siyah kartona yapistrdm coook begendi arkads simcik diger,eride sira bana ne zaman gelcek diyorlar , vazo icindeki dallar ve o susler cok guzel fikir , o dallara astiklarini nasil yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  23. Bu blog beni baştan çıkartıyor. Bir daha uğramasam mı acaba. :)) İzliyorum ve uyguluyorum, yakında yaptıklarımı tek tek yayınlayacağım. Bunları yapmak iyi hoş da , senin kadar muhteşem fotoğraflayamıyorum. :)) İşte bu durumu çok kıskanıyorum. Sen yapmaya ve yayınlamaya devam et sevgili nohut, muhteşemsin. Tebrikler.
    Kartlarda muhteşem. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. bencede bu işi yap bizde senden kart alalım :D
    bende bütün gün autocad başındayım ama hiç aklıma gelmiyor böyle şeyler :D
    becerikli olmak bir başka ;)

    YanıtlaSil
  25. bayıldım bayıldım. ve evet keşke ben de sabahtan akşama bunlarla uğraşabilsem. bizim evde bir de bücür var tabi, uyumadan mümkün değil. bugün bir de kurabiye kızımı bozdu, çok bozuldum

    YanıtlaSil
  26. Çok güzel olmuş, keşke bizim kart etkinliğine de katılsaydınız...

    YanıtlaSil
  27. evlenecek olanlara davetiye konseptinde iyi fikir olur heee :)))

    Hayalinde bir sürü bişeyler canlanmıştır belkide Ayda'cım :)


    O kurabiyeleri de yiyesim geldi haberin olsun :)

    bu arada ben hala o zencefilli kurabiyelerden yapıcam :)

    tembel reyyan nolcak :D

    YanıtlaSil
  28. Merhaba
    Kartlara müşteri olmaya hazırım desem

    YanıtlaSil
  29. O gece yarılarına kadar oturan, sonra da gözleri yanıp kendine erken yatma sözü veren ve uyumayan kişi aynı zamanda benim :)) Ama uyumak da lazım sanırım, olmuyor böyle :D

    İstedikten sonra herşey olur Ayda yaa, sen yeter ki iste... Scrapbooking ve kurabiyegiller senin temel ilgi alanların anladığım üzere, hakkını da veriyorsun fazlasıyla ;) Tabii güzel fotoğrafları da unutmamak lazım *-*

    YanıtlaSil
  30. Ben işçi olarak hemen göreve başlayabilirim.
    Hazır istifa da ettim, kös kös evde oturuyorum.
    Yalnız 1 sorum olacak üstad, renkli printerla bu desenli kağıtları basınca nasıl böyle kaliteli çıkıyorlar?

    Ben özel ders alacağım sizden hemden online ;)

    YanıtlaSil
  31. Her şey çok şık görünüyor yine. O kırmızı çiçek doğal mı, bahçeden gibi görünüyor. Şam şeytanı kurabiyeler böyle bağlanınca da süper olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  32. Ay Ayda cim , kartlarin vallaha harika olmus. Ellerine saglik. Ben burda haziri var onladan aliim seklinde aldim kartlari. Allah icin cok da harika kartlar var haa. hepsini alasi geliyor insanin. Ama el emegi goz nuuru olunca tadi baska tabi.. Ama sunu diyim ki sana loto moto yada havadan maasa baglanmak yoksa evde olup bu hobilerle ugrasmak da olmuyor. Bakiniz sekil 1a.. :D Yani benim elim para gorse ahh neler canim cekiyo aliiim boyimm kesiimm dikiyim falan seklinde.. o yuzden sen gene simdilik sabah ise git gece bize alis kes bic boya dik cek yaz..
    Ha bu arada evet sana mail atip adres isteyen benim korkma sekerim Radifenin sebnem ben. :D
    Tasinma isine de yardima uzak musak demeyip gelirseniz kosa kosa gelir alirim sizihavaalanindan.. hihihi..

    YanıtlaSil
  33. seni destekliyorum sen kartçı ol, bizde kartlarını alalım :)

    YanıtlaSil
  34. çok güzel, çok şirin çok şekerler.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  35. Derya; Çook teşekkürler, çok basit bir şey bile bazen yapıverince harika olabiliyor.

    Fadiş; Valla harika uçmuşsun, okurken mest oldum, durma devam et:)

    Zeynep; hep aynı kafadayız ne güzel:)

    Altıüstüevkadını: çok bilip de detaya girince işin içinden çıkamıyorum. Biraz cahil cesaretine ihtiyacım var:)) İş hayatının içinde geçen 17 yıldan sonra, yaptım oldu diyemiyor insan:(ne yazık..

    Nilgün Abla; Ben de hep aynı şeyi söylüyorum. Bu dünyada şanslı bir çok kişi vardır.. istediği kadar, çocuklarıyla, eşiyle mutlu olsun, bence yaptığı işden zevk alan severek yapan bir insanın aldığı haz hiçbirşey de yoktur. Hepimiz yaptığımız birşeyler ile tatmin olma peşindeyiz.
    Yüreğim o kadar çok yere götürüyor ki beni, oturup birşeyde karar kılabilsem iyi olacak:)

    YanıtlaSil
  36. Turta tadında Yaşamak; Çok ciddi düşünüyorum, işin içinden çıkamıyorum:)

    Deli-anne; Dur tekrar bakayım bloğuna, bakayım da kendimden utanıp biraz feyz alayım:)

    Hande; çok teşekkürler:)

    Gece; Bunu da düşünmüyor değilim, çünkü bende birşey zorunluluk, iş haline gelince ters teper hep son ana bırakırım:(

    Lolipu; ahhh ahhha duysun birilri bizi.

    Melage; Çok teşekkürler, ne güzel yüreklendirdin.. İyisini ufak ufak yapayım ben depolayayım bir köşeye..

    YanıtlaSil
  37. Limon çiçekleri; Ne güzel, yurtdışında böyle etkinlikler yaptırılıyor hep çocuklara , bana da o zamanlar böyle şeyler yaptırılsaydı şimdi belki çok daha farklı şeylerle uğraşıyor olurdum.

    Proje Çantası; :))) grup çalışmasına ters bir yapıp var ama düşünürdük yinede:))

    Nilhan; Amin...

    Sebi; :) sanırım biz şu başlangıçları yapamıyoruz, birinin beni itmesi gerek. Yada biri benden isteyecek, ben de ayıp olmasın diye yapmaya başlayacağım:))

    Ehlikeyf; İnşallah, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Sümeyye; Aynen bende yıllardır düğme biriktiririm. Ev yığınla ıvır zıvır dolu, değerlendirmek gerek:)

    Cepaynası; Teşekkürler.

    Sibel; Hadi inşallah:)

    Karmaşıksarmaşık; Evet DUYYYYY!

    Yıldız; evet aslında kendimi zorlayıp başlasam akşamdan akşama, ooofff dur bakalım..

    YanıtlaSil
  39. Elif; Çok teşekkür ederim Elif, eminim sen de yapsan pek bir şirin olurlar..

    Esma; O dallara astıklarımı internette görmüştüm ama şimdi hatırlamıyorum.
    Şöyle yaptım; 6 adet aynı boyda yuvarlak kağıt kestim, hepsini ikiye katladım ve sırt sırta yapıştırdım, ilk baştaki ile sonuncuyu yapıştırmadan önce araya boncuklu ipi koydum sonra yapıştırdım. Oldu bitti. Tek önerim kestiğn kağıtların hepsi olmasa da en az 3 tanesi kartonumsu, yani kalın bir kağıt olursa çok daha iyi oluyor. Umarım anlatabildim:)

    Füsun; Ben o kadar çok fotoğraf çekiyorum ki, çeke çeke kendime göre bir stil oluşturdum, doğru yada yanlış bilmiyorum, her geçen gün bir öncekileri beğenmiyorum. Daha öğrenmemg ereken çok şey var ama yılmadan denemenin sonunda illaki gelişiyor insan.

    YanıtlaSil
  40. Bahar; :) Auto-cad kullanmayı çok seviyorum ben eskiden devamlı çizerdim. Şimdi böyle işler için kullanmak daha zevkli geldi:)

    Füsun; Tekrar çok geçmiş olsun güzel kızına.

    Leylak dalı; Keşke, nedense kaçırmışım hiiç haberim olmadı:(

    Reyyan; Sen mi tembelsin... Yapma eyleme.. Daha önemli işlerin olduğundan yapmamışsındır sen:)

    Nazpek; Bak dükkanı açar açmaz gelirim kapına:)

    YanıtlaSil
  41. Demet; aahhh ahhh, uyku haram bana, şöyle 3 saatlik uyku yetiverse ne olacak ki sanki:(

    Euphoric; şöyle oluyor, bizim iş yerindeki printer pek iyi değil, ben çoğunlukla dışarıdan alıyorum printleri, Beşiktaş'da yıllarca oturunca bir fotokopici esnaf çevren oluyor haliyle:)) Basit, çok renkli olmayan (mesela beyaz üstüne şu kırmızı noktalı, çizgili ve yıldızlı olanlar) benim yaptıklarımı iş yerinden aldım, ama fonu koyu renkli olanları fotokopicide bastırdım. Dergilerdeki desenli reklam sayfalarını da çok kullanıyorum ben.
    Ders olayına gelince Derya Baykal olmam için birazcık kilo alıp saçları sarı yapmam gerek:) Dur bakalım gün doğmadan neler doğar:))

    Işın; Evet doğal çiçek, komşunun bahçesinden aşırtılmıştır:)

    Şebnem; Yaa evet yurtdışında bu kart olayında aşmışlar resmen. Burada ise esamesi okunmuyor:(
    Ve yazdıklarında da haklısın, evde boş otursam bu sefer başka bir bahane de bulabilirim. Eğer çok istiyorsam böyle birşeylerle uğraşmak bahene bulmadan hemen başlamalıyım elimdeki şartlarla.
    Gönül o havaalanında olmayı çok siterdi bu arada:)

    YanıtlaSil
  42. İkiz bebek; Peki:)

    Harikalar Atölyesi; Çook teşekkürler..

    YanıtlaSil
  43. How can one be bored? Your photos and your crafts are so beautiful!

    YanıtlaSil
  44. Kartlar harika olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  45. Kartci olmak deyince direk gözümde canlaniverdi bir güzel kart dükkani :)
    Resimler cok güzel ;)

    YanıtlaSil
  46. kesinlikle kaçmadı. ama benim kedimin de gözünden kaçmadığı için evde yapamıyorum. hemen devirip, çiçeklere saldırıyor maalesef.

    YanıtlaSil
  47. I agree with Regina :)
    I've never thought a cookie mold could be use for that, love your postcards!

    YanıtlaSil
  48. Ne yazık ki teknoloji ilerleyince sanal ortam yüzünden el yazısını unuttuk. Yurt dışında en çok kart satan mağazaları seviyorum, son gelişimde inanılmaz malzemelerle döndüm.Hatta bir ara Türkiye'de bu işimi yapsam diye çok düşündüm.
    Bende arkadaşlarıma , sevdiklerime kendi ellerimle kartlar ve cici kurabiyeler yapıp, armağan ediyorum.
    Sizin ağaca, kartlara bayıldım, eline sağlık

    YanıtlaSil
  49. Hepsi birbirinden güzel olmuş.Hem yetenek var hem de tasarlama gücü...Süper şeyler çıkmış ortaya :)

    YanıtlaSil
  50. becerileriniz bir harika hazan

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...