Dantelli Mumluğumuz...



Dedim ya şu sıralar, bloglarda gördüğüm herşeyi denemeye verdim kendimi diye. Beynimin içinde uçuşuyor hepsi, bazen birbirine karışıyor, bazen öncelik sıraları değişiyor, bazense hep aklımın bir köşesinde kalıyor, ama asla yapılmıyor…
Evde en büyük savaşı kavanozların etiketlerini çıkartırken veriyorum.  Bazıları o kadar inatçı ki anlatamam, günlerce uğraşıyorum, vardır mutlaka bir kolay yolu ama ben bulamadım henüz, bileniniz varsa ne olur söylesin, tırnaklarım acıyor resmen. 
Bir şekilde etiketleri temizlemeyi başardığım anda benden mutlusu yok. Hemen bir kutum var onun içine yatırıyorum bebekleri, aklıma bir şey gelene kadar.

İşte ilk flickr’da gördüm bu mumluğu. Sonra Craft & Creativity bloğundan inceledim nasıl yapıldığını, burada da gördüğünüz gibi gayet basit. Önemli olan elinizin altında birebir aynıları olmasada aynı amaç için kullanılabilecek malzemelerin bulunması. Mesele bende sprey boya yoktu… (Yoktu ‘yu yazarken şöyle bir gözlerimi sağ yukarıya kaldırdım, belki de vardı balkondaki kutunun içine hiiç bakmadım ki, tüh) Ben akrilik boya ile yaptım. O beyaz kağıtlardan yapıştırdım güzelce (ne deniyor onlara pek emin değilim.) delikli yerlerine fırçayla akrilik boyayı sürdüm. Sonra kurumaya bıraktım. İncecik teli de nereden aldığımı pek hatırlamıyorum, bir kırtasiyeden almışımdır, makaraya sarılmış halde. Bir daha ki sefere birazcık daha kalınını alacağım.
Pek bir şirin oldu, akşamları sehpanın bir kenarında yakıyorum mutlu mutlu bakıyorum. 


in these days, I'm trying to make everything that I've seen and liked in blogs. I saw this cute lantern on Craft & Creativity blog. She is very talented and inspiring. I love her blog and her photos. Every day you can find a nice craft project on her blog.
When I saw this lantern, I wanted to make immediately. I have a lot of jar but I don't have sprey paint , I used acrylic paint instead of its. I think it was very cute, I love my little lantern. Thank you Helena...







68 yorum :

  1. çok güzel olmuş ben de bugün yeniyıl için tealight baktım oysa evde bir sürü kavanozum vardı yapmak aklıma gelmedi, ben kavanozların kağıtlarını çıkarmayı şöyle yapıyorum. Bir kaba sıcak su dolduruyorum ve kavanozları bırakıyorum içinde su soğuncaya kadar bekletiyorum sonra kendiliğinden kolayca çıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. suyun altında tutunca, yani ıslakken daha kolay çıkıyor etiketler. belki öyle de denemişsindir gerçi ama ben yine de yazayım dedim ;)

    YanıtlaSil
  3. Etiketleri önce su ile ıslatın çıkarabildiğinizi şişenin üstünden sıyırın, sonra kurulayıp bir asetonlu pamukla kalanını temizleyin.Ben böyle yapıyorum kolay oluyor.Bu arada mumluk çok şeker ;)

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde her hafta bir küçük kavanoz Jalapeno turşusu yenir, Berrak marka (En iyisi Fersan'dır ama bizim köşedeki market getirmiyor artık, penguen almayın).. Kolaysa onun etiketlerini çıkartın böyle sıcak suyun içinde, bazen 1 hafta tuttuğum oluyor, habire kaynar su koyuyorum kabın içine, sonra çamaşır suyu ile telle ovuyorum, yok kardeşim , öyle bir yapışkan kullanmışlar ki bulaşıyor çıkmıyor, bazen pes ediyorum atıyorum.. Bazen hırs yapıyorum, beynime ağrılar giriyor başarıyorum temizlemeyi. Bir ara ciddi ciddi fabrikayı arayıp, ne kullanıyorsunuz siz bu etiketleri yapıştırırken , sırf bu yüzden başka marka alacağım falan demeyi düşünmedim değil:))
    Aseton'u denememiştim bir umut doğdu içime şimdi:)

    YanıtlaSil
  5. Flickrda gördüm ama kafam basmamıştı nasıl yaptığına, gelemem böyle sıkıntılı işlere, Ayda görse yapar dediydim, bildim bak :))
    Helena duymasın bizimki daha güzel olmuş :))
    (olayı devlet,millet meselesi yapıp, bizimki diyebilecek kıvama getirdim gördüğün üzre, yani sen bizdensin ya, ondan :))

    YanıtlaSil
  6. nohutcuğum,
    kavanoz,çaydanlık,plastik...aklına gelen hemen her şeyde kullanılabilir bir yöntem...
    etiketin üzerine bir süre sıcak fön tutmak...sonra...ucundan kaldırıp çıkarmak çok kolay etiketi:)
    kavanozun çok şirin olmuş bu arada...eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. yazıda okuyana kadar o dantel desenli boyanmış kısımları farketmemiştim.artık ekrana bakmaktan gözlerim pörtlemi:)

    çok zarif olmuşlar..
    bende kaynar su döküp ılık suyun altında telliyorum ama çıkartamamanın sebebi markanın kullandığı yapışkan olmalı.çünkü bazı etiketler suyu görür görmez çıkıyor bazıları insanı sinir ediyor..

    YanıtlaSil
  8. Ben de aseton diyecektim, benden önce söylemişler:))

    YanıtlaSil
  9. merhaba
    mumluk süper olmuş.ellerinize sağlık.etiket çıkartmaya gelince.nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama margarin sürülmesi işe yarıyormuş.denemekte fayda var:))

    YanıtlaSil
  10. çoook güzel olmuş aydacım. ben de senin gibiyim ne görsem yapmak istiyorum, eh işte olduğu kadar yapıyorum, beni mutlu edecek kadar:))
    senin dantelli kağıdın da çok güzelmiş, mumluk zaten süper. Bu arada kit lens dışında başka bir lensin var mı? hep soracağım kalıyor. öptüüüm:)

    YanıtlaSil
  11. aa kavanoz kağıdı konusunda şöyle birşey duymuştum. bolca margarin sürüp bekletip sıcak suyla falan yıkanıyordu sanırım, net hatırlamıyorum, denemedim de ama belki sen denersin

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş elinize sağlık
    Kavanozlar konusunda haklısınız kimi klasik kaynar su yöntemi ile çıkıyor kimi hiç bi şekilde çıkmıyor.Ben bazen etketiyle bulaşık makinesine atıyorum orda bile çıktığı oluyor çıkmayanla fazla uğraşmıyorum doğru çöpe gidiyor

    YanıtlaSil
  13. aa ne kadar güzel olmus ooyleee ^^

    YanıtlaSil
  14. ben de asetonla cikariyorum Nohut etiketleri hem de oyle yapis yapis olmuyor. Bir dene bakalim ise yarayacak mi :) nasilsin bu arada?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, bloğunuzu iki akşamdır inceliyorum, çok hoşuma gitti, görseller de harika, acaba çektiğiniz fotoğraflarda hangi fotoğraf makinasını ve hangi objektifi kullanıyorsunuz merak ettim. Benim çekimlerim hep karanlık oluyor ve net çıkmıyor ve renkler de soluk oluyor. Fotoshop kullanmayı da henüz öğrenemedim.üzerinde işlem de yapıyor musunuz? ben de böyle fotoğraflar çekmek istiyorum da.:(

    kavanozları soyarken bende sıcak kap içerisinde bekletiyorum. Bazılarında işe yaramayabiliyor. bıçakla kazıyorum geri kalanlarını.

    Çok güzel olmuş mumluk bu arada.:)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. böyle dantelli cam dekarasyon eşyalarına bayılıyorum çok hoş olmuş sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. Senin yaptığın her mumluk muazzam..senin elinden çıkan herşey çok zevkli çok güzel...

    YanıtlaSil
  18. Bende böyle enteresan bişeyler gördüğümde aklıma sen geliyorsun,tam Ayda'ya göre diyorum ;)
    Yapışkan olayına bende kılım, Kaan Batu'nun biten süt şişelerine dekupaj yapıcam diye telle ovuyorum, sıcak sularda bekletiyorum, wallahi yapıyorum bişiler işte...ama sonunda vazgeçtiğimde oluyor, hoop çöpe...

    YanıtlaSil
  19. Wawwwww! Bunu denemek isterim, ellerine saglik, ellerinden dert görmesin...

    YanıtlaSil
  20. Kavanozların kağıdı sıcak suda çıkar diye biliyorum.
    Çok şirin olmuş bu mumluk,harikasın yine:)
    Keyfini sür!

    YanıtlaSil
  21. Çok ama çok cici :)
    Şöyle bir gezindim de blogda,rüya gibi herşey :)
    Fotoğraflarına,anlatımına hayran oldum..
    Emeğine,yüreğine sağlık..
    Bir de makinenin markasını merak ettim :)

    YanıtlaSil
  22. o şerit gipür dantel var ya onun ortasındaki papatyanın ortasına (tuhaf bi cümle oldu ya neyse :) )
    3 milimlik kristal yapıştır

    mum yanınca acayip parlarlar :)

    benden bir öneri :)

    YanıtlaSil
  23. uuuu çok güzel olmuş yaaa,,ellerine saglık,,!!etiket çıkarma konusuna gelince 1- etiketin oldugu yere çakmak tut ve 2- kavanozu bulaşık makinesine koy etiketi süzgeçte bulursun,,,sanırım tavsiyeleri denedikten sonra en iyi yöntemi bize de söylersin :))

    YanıtlaSil
  24. Eline sağlık.. harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  25. harikasınn nohutumm:)
    bayyıldım bu fikirlere..
    ellerine sağlık canım...
    minik mama kavanozlarım var kızımın bebekliğinden kalma:)
    denemeliyim kısmetse...
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  26. Merhaba,

    Etiketten kalan yapışkan bölüme "SAÇ SIPREYİ" sıkmayı deneyin bir kere de...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Bak benim kavanozlarıma:) Çiçekler de benim..:) http://www.flickr.com/photos/35031508@N04/6425481401/

    YanıtlaSil
  28. Nohutum, cok zarif birsey olmus bu.....::)) Ben bayildim... dur bidakka, ben de böyle bir sürü dantel parcaciklari olacakti, ahh yakin olsaydik hepsini sana verirdim, harikalar yaratirdin, bir tane de benim icin yapardin..::))

    YanıtlaSil
  29. Ellerinize sağlık,
    Ben de sirkeli pamukla ovuyorum, döndürüp döndürüp sirkeli suda bekletiyorum.

    YanıtlaSil
  30. Benim yorumlarım neden gitmiyor böhüüü :(

    YanıtlaSil
  31. O birazcık çıkan yapış yapış artık bırakan etiketler benide deli ediyor. Asetonu bende deneyeceğim, hatta bu mumluğun aynısınıda. Eline sağlık çok şirin olmuş :)

    YanıtlaSil
  32. senin hem fotoğraf hem el işi öğrencin olmak istiyorum. bak lütfen, bana bunu çok görme :)))))

    YanıtlaSil
  33. kavanoz etiketleri margarinle kolay çıkıyor diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  34. Çook güzel olmuş. Bayıldım :-)

    Bu arada google amcaya sordum bak neler dedi:

    - Yapışıp çıkmayan şişe ve kavanoz etiketlerinin çıkarmanın çok kolay bir yolu vardır. Biraz suyla nemlendirdikten sonra mum ateşine tuttuğunuzda etiketlerin çok daha kolay çıktığını göreceksiniz.

    - Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

    - Etiketin kağıt kısmı genellikle sıcak suda bekletilince çıkıyor. Ama zamklar bir türlü çıkmıyor. Kavanoz kuru iken asetonlu pamukla kolayca çıkarabiliyorum artık.

    - Cam kavanozların üzerindeki etiketlerden kalan yapışkan kağıtlardan kurtulmak için kavanozu yıkadıktan sonra limonu kesin ve yapışkan yüzeyin üzerine sürüp bekledikten sonra yıkayın yüzeyin temizlendiğini göreceksiniz.

    - Kavanoz veya şişelerdeki etiketleri çıkarmak için, önce sökebildiğiniz kadar sökün. Kalan parçaların üzerine bir damla zeytinyağı döküp, kuru bezle ovun. Tamamen çıktığını göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  35. merhaba aydacım yine ben..özge :) hemen yaziim dedim..arkadaşım etiketleri kolayca çıkarsın.1.adım etiket üzerlerine vazelin sürüyorum.2.adım onları ütü buharında yumuşatıyorum.3.adım sıcak suya bırakıyorum.4.adım pasparlak mis gibi cam kavanozlar :)

    YanıtlaSil
  36. Thank you! I'm very happy you like it and that you felt inspired to make one yourself. :-)

    Your blog is lovely!

    Have a wonderful Christmas time.
    /Helena

    YanıtlaSil
  37. canım çok çok güzel :D

    YanıtlaSil
  38. Sedo; Halbuki sen daha sıkıntılısını yapıyorsun farkında değilsin, kolay mı o çarpı işleri öyle bıdı bıdı, bitmek bilmiyor, ben başlamalı ve bitirmeliyim, uzamıyacak iş elimde, Yaptım oldu olacak yani:))

    CepAYNASI; Sıcak FÖN. Yazdım bir kenara...

    Papatya Prenses; aynen öyle etiket çıkıyor ama o yapışkan mübarek sir ağda gibi, ıığğğğğ...

    Leylak DAlı, Evet Aseton da yazıldı listeye:)

    YanıtlaSil
  39. Nohutum daha önce hiç etiket çıkartma gibi bir girişimim olmamıştı. meğer ne büyük eziyetmiş senin için. allahtan bloğunu benden çok çok başarılı arkadaşlar takip ediyor.

    sonuç ise; çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  40. biraydamasalı; Margarin, 3. sırada denenecek:)

    Füsfüs; benim lesler; 18-135 mm ve 50 mm'lik bir tane var, 50 mm. lik ile çok nadir çekiyorum, kursa gideyim ondan sonra onu daha yoğun kullanacağım sanırım.

    Nerwen; teşekkürler:)

    Gülçin; Denenecek...

    YanıtlaSil
  41. Mor kalemlik; Öncelikle bloğumu beğendiğin için çoooook teşekkür ederim, ne güğzel şeyler yazmışsın. Gelelim Fotoğraf makinasına; bende Canon 550D var, üzerinde 18-135 mm lens ile aldım, daha sonra da 50 mm. lik başka bir lens aldım. Bilerek değil ama baktım fiyatı iyi biraz da küçük aldım:)) Photoshop bilmiyorum, bir ara biraz karıştırayım dedim ama zaman gerek, eskiden olsa 1 ay içinde çözerdim ama şimdi uğraşamıyorum. İşim düşecek ondan sonra:))

    Fikir Projeleri; Ben de ben deee, yine deniyeceğim.

    Zeynep; Eridim resmen:)

    YanıtlaSil
  42. Sebi; Gerçekten mi? ahhh en güzel.. Yakında Derya Baykal olup çıkacağım diye korkuyorum. yok Yok ben öyle kafaya tüyler falan takamam:)) ama belli mi olur:))

    Sinejan; Çok sağol:)

    Natali; Çook teşekkürler:)

    ZEL; Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Makina ; Canon EOS 550D, Lens 18-135 mm ve 50 mm'lik bir lensim daha var. Teknik pek bir bilgim yok, öyle çekiyorum..

    YanıtlaSil
  43. Reyyan; hııım kristal diyorsun. Şimdi benim yine tuafiyeciye gitmem gerek o vakit:) Adam iyice meraklanacak ne çekiyor bu diye:)

    Kumyu; Çakmak ve bulaşık makinası. Bunu da yazdım:)

    Esra; Çook teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  44. Birtutamkekik; hah bak onlardan harika olur...

    Berna; Saç spreyi mi?? bunu da yazıyorum.. Hiç aklıma gelmezdi.

    Durumutfak; Harikaaaaaaaaaa

    Münster; Ahhh Ahhh ne güzel olurdu, seve seve yaparım.

    YanıtlaSil
  45. Nihal; Sirkeli pamuk da iyi fikirmiş.. Çok sağol.

    Noni; Geldi geldi ağlama kıyamam:)

    Hande; hadi kolay gelsin o zaman:)

    Sibel; Estağfurullah, ne öğrencisi, beraber oynarız gel sen:)

    Gamze; öyleymiş baksana. deneyeceğim ben de sağol.

    Neslihan; Ne diyeceğimi bilemedim, nasıl da üşenmemişsin yazmışsın buraya, ellerine sağlık. çook çook teşekkür ederim. Hepsini deneyeceğim.

    Özge; :)) çok teşekkür ederim, neler varmış da benim haberim yokmuş. Nasıl mabule geçti bunalr anlatamam.

    Helena; What a nice thing see you here:) Thank you for your all nice craft projects..

    YanıtlaSil
  46. To remove the label, leave the bottle in a container with hot water! The label will peel off easily from the bottle after a while and you will not hurt your nails! Your art is beautiful!

    kisses,

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  47. Merhabalar, çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Be etiketleri çakmak gazı ile ovarak çıkarıyorum ve gayet iyi sonuç veriyor, denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  48. yaptıklarınız harika ,ve harika..hemen blog listeme ekliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  49. Çok şık olmuş. Elinize sağlık. Dün kendimi kırtasiyeci de buldum bir anda. Heveslendim yaptıklarınızı görünce. :)Ne yapabilirim bilmiyorum ama birşeyler deneyeceğim.

    Fotoğraflar çok güzel. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  50. Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için sevgili nohut, bende de nikon D3000 ve 18-55 lens var. Ama istediğim fotoğrafları henüz elde edemiyor ve uzaklaşıyorum makinamdan. Ben de güsel fotoğraflar çekmek istiyorum.aceleci davranıyorum sanırım. Fotoshop kullanmadığına sevindim. :)

    Zevkle seyretmeye devam ediyorum fotoğraflarını ve bloğunu :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  51. Çok zarif olmuş buu, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  52. Çok güzel ve kibar olmuş, ellerine sağlık. Minik kırmızı kurdele detayına bayıldım!

    YanıtlaSil
  53. Ne güzel mumluk olmuş bu; çok beğendim. Ellerine sağlık :) Benim de bir yığın şişem etiketleri çıksın diye suyun içinde yatıyor şu an, daha elimi sürüp de temizleyemedim. Uğraşacağımı biliyorum ya, belki birkaç gün daha beklerse suyun içinde kendiliğinden atar etiketleri diye bekliyorum :p Mucize yani :)) Yalnız bu etiket konusunda Paşabahçe' yi tek geçiyorum; kalite kokuyor adeta :) Cam eşyaların altlarındaki etiketler bile çıktığında hiiiç iz kalmıyor, takdir ediyorum onları :)

    YanıtlaSil
  54. Kavonozları seninkiler gibi süsleyerek kullanmasamda ben de üzerinde boşalınca kalan etiketlerden hiç hoşlanmıyorum. Yorumlar arasında yazılmış olabilir ama; bildiğim en iyi yol sıcak suyun içinde bekletip soymak. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  55. Cok güzel olmus gercekten. Sayfani ve yaptiklarini cok begeniyorum. Yeri gelmiskende.. bende ödülün ve mimin var =)

    YanıtlaSil
  56. Etiketleri temizliyemiyorum demissin.... Ben onlari deterjanli sicak suyun icine yatiriyorum ve bir süre öyle birakliyorum (banada lazim oluyorlar arara sira) ve etiketi kolayca cözülüyor. Arda kalan inatci parcaciklar olursa, onlari aycicek veya benzeri yaglar ile (pamuga emdirip) veya asiton ile siliyorum...

    YanıtlaSil
  57. Ben kavanoz ile aynı sorun var! Bu etiketleri çıkarmak için ne kadar zor! Ben Noel anılar benim iş ele yapmak istiyoruz ama procrastinating olduğumu itiraf ... Güzel geri dönüşüm ucu, ben sevdim! Büyük bir kucaklama!
    www.arquitrecos.com

    YanıtlaSil
  58. şahane şahane, denemeli.

    YanıtlaSil
  59. Your latern is gorgeous Ayda, and I love the photos of it.
    I agree with you, Helena's blog is really good, and I like to visit it.

    Have a great week :)

    YanıtlaSil
  60. dantele bayıldım. tek olarak fotosu yok mu acaba?

    YanıtlaSil
  61. Etiketleri zeytinyagi ile silerseniz, daha kolay temizleniyor.

    Bu arada resimler çoh hos...

    YanıtlaSil
  62. bayılar izledım blogunuzu işyerımdeyım ve butun bos vaktımı bugun sızınle gecırdım :)

    YanıtlaSil
  63. Harika olmuş bunlara da bayıldım. :)

    YanıtlaSil
  64. Fotoğraflarınız da çok güzel.Profesyonel misiniz?
    www.40yama.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Profesyonellikten kasıt; eğitimini almak ve bu işi para ile yapmaksa profesyonel değilim. Öylesine kendi kendime hobisel takılıyorum yani:)

      Sil
  65. merhaba, asetonla çok rahat çıkıyor. pamuğa sıktığınız asetonu kalan yapışkanların üzerinde biraz bekletip ovunca kolayca çıkıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...