Duyan duymayana söylesin; Ben Kışı Seviyorum...



Ben kendimi bildim bileli hep yazı, sıcağı, bunalmayı sevdim. Kim sorsa kıştan nefret ediyorum, soğuk beni huzursuz ediyor, bunaltıcı sıcak olsun ama soğuk olmasın derdim. Hem sonra yaz dedin mi yüzmek var,  güneş var, cıvıl cıvıl bir doğa, çiçekler, böcekler var…
Tabii birde eskiden mevsim sonbahar oldumu benim bronşit başlardı taa hazirana kadar ondan da sevmezdim soğuk havayı, kış mevsimini..
Gel görki son 2 yıldır hafif hafif kış da fena değişmiş ya, bak sıcacık evde kahveli keyifler yapmak, kurabiyeler, kekler, kestaneler… (Kışı direk yemeyle eşleştirmem de üzerinde düşünülecek bir konu)
Sonra yeni yıl telaşı, ışıklar, kırmızılar, yeşiller, hediyeler…
Eee sinemaya gitmek ya da evde fırından gelen kekin kokusu eşliğinde bir romantik komedi izlemek de söz konusuJ  daha ne olsun.


Hele geçen akşam o kadar sevdim ki kışı bitmesin istedim ilk kez.  
Ev tertemiz, herşey yerli yerinde mum gibiydi. Sehpada mumları yaktım, kardeşim yüksek sesle kitap okumaya başladı bende keyifle dinledim. (Kendi kendime nazar değdirme konusunda üsteme yoktur bilirsiniz o yüzden MAŞALLAH demek zorundayım kusuruma bakmayın artık. İnanıyorum nazara yapacak bişey yok)
Bir ara kahve almaya gittim mutfağa, o sırada da fırına baktım, pişmiş mi elmalı-cevizli keklerimiz diye.


Bu sıralar her yerde indirim var ya, habire değişik kek kalıpları alıyorum. Sonra mesela bir tarife göre keki yapıyorum ama ıncık gıncık , çeşit çeşit küçük kalıba paylaştırıyorum onları.. Fırından çıkanların hepsi farklı çeşit. Kimini muffin kalıplarına döküyorum, bir benim bir kardeşim için, kimini Esse’den aldığım küçük dikdörtgenlere, kimini klasik kek kalıbına…
Yalnız benim bu kek sevdam pek iyi olmadı. Karnımız acıkıyor habire kek  yiyoruz. Evde yemek yok ama kek var. Akşam yemeğinde salata yiyoruz daha sofrayı toplamadan ee nezaman kahve yapar kek yeriz diye soruyoruz birbirimizeJ Kış sonunda halimiz pek iç açıcı olmayacak korkarım…
Yani diyeceğim o ki. Kış da güzelmiş. Bu seneden itibaren kışı da seviyorum diyeceğim bir soran olursaJ


I always love the summer, sunny and warm weather... I used to hate the winter until these days.
During the summer everywhere is full of flowers and chirping...
But this winter I realized that I love also winter days... Especially, winter evenings are so peaceful .
When I am at home with a cup of coffe and cookies,
If the home is clean if you have a few candles and and if it comes from the smell of the cake baked in the oven.
Additionally I love Christmas time, shiny shopwindows, presents, home decorations...
As a result ; from now on I love also Winter...




52 yorum :

  1. Ben yeni yıl ailenizle birlikte basit, mutlu anlarla dolu, harika bir umut. Hala sadece tabak iyi, yıldız şeklinde kahve ikram için tanımlama yapmak için öğreneceksiniz ... Ben bir cazibe düşünüyorum! Büyük bir kucaklama ve en iyi dileklerimle!
    www.arquitrecos.com

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsınız....Eeee o zaman kış seven olarak aramıza hoş geldiniz diyelim.
    Ben oldum olası kışı severim, yazın benim sevdiğim tek özelliği bol sebze ve meyveleri oluşu. Gerisi çok ilgi alanım değil.
    Vıcık vıcık terlemek, çocukları bu sıcakta nereye götüreyim krizleri(ki her zaman havuz baygınlık veriyor bir süre sonra), arkadaşlar, dostlar dağılmış, (çoğu tatillerde, biri geliyor, biri gidiyor),klimalı ortamların yarattığı hastalıklar gibi gibi gibi....
    Kek, kurabiye tüketimi bizim evde de sınırları zorluyor. Kahve, çay yanında...Oooo gelsin kilolar:))

    YanıtlaSil
  3. Kış sevilmez mi ? Kestane kebabı,-artık iyisini bulamıyor olsak da -boza,sıcacık demli çay,tarçınlı kurabiye,elde örgü önümde pc ve bitemeyen kitaplarım... Bence mevsimler,ilkbahar,azyaz ,KIŞŞŞ ,sonbahar olmalı :D

    YanıtlaSil
  4. KAHVE FİNCANIN HARİKA..BU FİNCANLA KAHVE İÇMEK ÇOK KEYİFLİ OLMALI..AFİYETLER OLSUN..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Öyle çok hoşuma gittiki bu yazının yorum yazmadan kaçamayacağım. Bende evlenene kadar kışı hiç sevmez, pazar günleri balık ve salata sofrasını hazırlamak ardından saatlerce gazete okumak ve tv de gelen maç sesiyle offlayıp puffflamak tan ibaretti. Son beş senedir se yaşında geçiyor olmasıyla kışın dediğiniz gibi evde yapabilecek yegane güzel zevkler türettik. Evlenince de mecburen mutfağı sevmek ve çok sevdiğini de fark etmek, misafir ağırlama zorunlulukları birde kafa dengi bir eş olunca kışları sevmeye başladım. Sizinle hastalıklarımız tıpkısının aynısı:) Benim birde artı olarak bahar alerjim var. Yani yılın 12 ayı burnum akardı. Lakin sizinde dediğiniz gibi son iki yıldır akması için dua eder oldum! Neyse asıl mevzuya gelelim maşallah deyin efendim. Ben 1 ay önce demedim. Eşime oh ne güzel kış geldi bu beşinci kışımızı planlarla geçirelim dedim. Mayısa kış bitimine kosavaya uçak bileti aldık. Şubatada sarıkamışa aldık, güya kayacaktık. Lakin nazarım değdi. Bir ay içinde eniştem vefat etti, sonra dedem 2 haftadır gözünün alınması için hastanede yatıyor. Babamda dün akşam kolunu kırdı ve ofiste 2 ay işler bana kaldı. Gelde tatile git! Gelde yeni yıla keyifli bir masa ile gir.. Gelde kek yap(ki en usta olduğum konudur:).. Size kocaman maşallah diliyorum ve ennn güzel hafta kışı geçirmeniz için dua ediyorum:)) STOP :))

    YanıtlaSil
  6. Kış yazdığın gibi olacaksa, üç değil senede altı ay razıyım ben ona lakin mümkün mü evde oturumak kek kokusu ve kahve ile üç ay boyunca.Hele evde çocuk varsa, asıl o zaman eziyet oluyor kış insana. Hem bir de fakir fukara mevzusu var ki hiç girmeyeyim o konuya fakat okurken benim de kek kokusu geldi burnuma, ben de ben de bayılırım o kokuya..

    YanıtlaSil
  7. Ben seviyordum zaten uzun zamandır:) eskiden seil evlerde yaşarken zordu, sevip sevmediğimi de düşünmezdim yaşardım giderdi.. Ama sonra şükürler olsun sıcak, derli toplu evlerde yaşamaya başlayınca hoşuma gitti o sıcaklık, tatlı his:)

    YanıtlaSil
  8. ben de kışı sever(d)im ta ki anne oluncaya kadar.

    YanıtlaSil
  9. Carla; Muito obrigado:)

    Semi; Bak senin yaz hakkında yazdıklarını okudukça iyice soğuyacağım sanki yazdan:))

    Nilgün Abla; Aslında sanki öyle yaşıyoruz:) kış epey uzun sürüyor, yaz sa 3 ay sadece onda da eğer yağmur falan yağmazsa.. Yaşadığımız yerin kıymetini billelim gerçekten...

    Şehnaz; Kardeşime almıştım ama hiç hatırlamıyorum nereden ve ne zaman aldığımı. Ben de çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ben de kış severlerdenim, kim ne derse desin yaz bana işkence geliyor:) Hele bir de şöminemiz yanıyorsa, kuzinemiz de ekmeğimiz piştiyse dokunmayın keyfimize...

    YanıtlaSil
  11. Bende esseden o muffin kalıbından aldım bir heves ama hiç kullanmadım
    şimdi hemen küçük küçük kekler yapacağım kalıba:)
    bu arada kış güzeldir bende severim kendilerini:)

    YanıtlaSil
  12. Muazzez; ooof ne kötü olmuş, hepsi üst üste gelmiş, çok üzüldüm gerçekten. Hem başınız sağolsun hem de geçmiş olsun...
    Ben de çok korkarım plan yapmaya, ohh çok güzel demeye, sanki hemen nazarım değecek diye. Hayırlısı demek lazım. Bir de kem gözlerden korunmak..

    Esra; Eee tabi çocuk oldu mu öyle ev tertemiz olsun. şimdi çocuk uyusun ben de keyif yapayım pek olmuyordur. İŞte bu hayatta hiçbirşey de tam olmuyor. Çocuk yok ama temiz, düzenli sessiz ev var.. Çocuk var ama evi sen çal ben oynayayım modunda:))
    Ve tabiki dediğinde haklısın, tabiki soğukta evsiz barksız, sıcak bir çorbaya hasret insanları düşününce kış bir an önce geçsin istiyoruz hepimiz. Halimize binlerce kez şükrediyoruz.

    Deli-Anne; Bilmezmiyim senin Kış sevgini, Yaz sonunda yaz için yazdıklarını hatırladım birden:) Şimdi ben de yavaş yavaş sana hak vermeye başladım. Ama demiştim döneğim diye, şimdi yaz gelir başlarım; yok yaa neydi öyle içim donuyordu, kat kat giyiniyorduk, yüzümde renk yoktu. Yaz gibisi var mı yaa demeye:))

    YanıtlaSil
  13. Evde dumanı tüten bir kahve yanında yıldız kurabiye sevilmez mi hiç, hele bir de romantik bir film varsa lütfen komedi olsun aynı zamanda işte o zaman sıcak evde kış sevilir, bürünürsün yumuşacık bir battaniyeye tatlı tatlı oturursun koltuğunda:)

    YanıtlaSil
  14. böyle okuyunca bende sevdim galiba kışı :D
    ha birde bizde de yemek olmaz ama kek olur ne hikmetse ;)

    YanıtlaSil
  15. arkadaşım kışı öyle güzel anlatmışsın ki baharı seven beni bile özendirdin :) aslında her mevsimin kendine has keyfi var değil mi çıkarmasını bilene,ben de dondurucu soğuk olmaması şartıyla seviyorum kışı,yağmur yağsın hiç sorun değil yeter ki ılık olsun hava,iliğimize işlemesin soğuk :)
    görseller yine şahane,kurabiye-kahve enfes görünüyor :)
    ne güzel hep kek varmış evinizde,size misafir olabilir miyim bi akşam :)
    kocaman sevgiler, :)

    www.fido-land.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. ben de severim kisi.cok guzel paylasimlari olan bir blogunuz var.size geldim.gorusmek uzere.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  17. Bende kışseverim...vıcık vıcık terleten yazı sevmiyorum... ama sanırım izmirde yaşayıpta bunu söylemesi kolay, bide kar yağan bir yerde yaşasaydım belki düşüncem farklı olabilirdi.

    YanıtlaSil
  18. Ben ne yazık ki hala sevemedim kışı. Soğuk bir yandan; karanlık havalar, yağmur, çamur, kar bir yandan. Ruhum kararıyor.
    Fakat senin fotoğraflarına bakmak insanın içini açmaya yeter! Bu karanlık kış gününde bu güzellikler için teşekkürler :o)

    YanıtlaSil
  19. Keşke kar olsa bir de bizim buralarda ne güzel olur:)

    YanıtlaSil
  20. kışı her zaman çok sevmişimdir ve bunu ocak ayında doğduğuma bağlamışımdır,yavaş yavaş yazı sevmeyede başladım,ama yağan yağmuru izlemenin,bir fincan kahvenin,düşen yaprakların,giydiğimiz çizmenin bile tadı bir başka oluyor.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Ne güzel anlatmışsın sizin evde olasım battaniyenin altında film,kahve kek üçlüsüne eşlik edesim geldi..Kışı seviyorsun ve dahi sevdiriyorsun bilesin..Birbirinden mutlu kışlar geçirmeni diliyorum:)

    YanıtlaSil
  22. zamanla sevmeyi öğreniyor insan. ben de seviyorum artık ;)

    YanıtlaSil
  23. yazı da çok severim ama kışın gecelerini seviyorum. uzun kış geceleri ..istediğini yaparsın tüm gece..

    YanıtlaSil
  24. Ben de kışı seviyorum ama böyle kat kat giyin.. Bir de kışın kilo alıyorum ben...ısıtamıyorum da kendimi:) Fakat sıcacık bir yerde kahvenle dışarıyı izlemek çook güzell:))

    YanıtlaSil
  25. Ben de kış sevenlerdenim bir de az biraz kilomuzun üstüne kalın kalın şeyler giymek zorunda olmasak, kışı severim çünkü mutfağın penceresinin önünde oturup yağan karı izlemek çok hoşuma gider, bazen koca bir demlik çay yaparız annem de fırından da yeni çıkmış börek kokusuyla...

    YanıtlaSil
  26. Kış benim için vazgeçilmez bir mevsim...
    Yazın o kavurucu sıcağı , devamlı ter, günlerin büyük kısmı duşta geçen bir mevsim,Eh deniz kenarında da oturmuyorum ya zırt,pırt denize girip geleyim, çalışma hayatının içinde yaz olsa ne olacak derim hep:))
    Oysa kış insana kendiyle zaman geçirecek saatler verir, otomatikman evde daha çok zaman geçirip, verimli, üretici oluruz...
    Hem o kar keyfi, her ne kadar güzel şehrimize yağdıramasak da...belki kar duasına çıksak işe yarar:)))
    Yani anlaşılacağı üzere aynı yerlerde geziyoruz Aydacım...

    YanıtlaSil
  27. Yazinda kendimi buldum , son 2 yildir ben de kisi sevmeye basladim hatta artik bütün mevsimleri ve bütün renkleri seviyorum...Bahsettigin kis keyiflerine ben bir de odun sobasinda atesi izleyerek isinmayi da ekliyorum...saglikli, huzurlu, yürekleri isitan güzelliklerde , sevgi dolu nice kislar gecirmek dilegiyle...

    YanıtlaSil
  28. Heheheeeyt ben zaten kış çocuğuyum, sevmem mi hiç :)
    Ama o fincanla kahve servisi ve yanında o kurabiyeden vereceksen daha da çok sevebilirim, geleyim mi hıı :))

    YanıtlaSil
  29. o zaman kış bitmeden senin kapına dayanmalıyım canım;)

    YanıtlaSil
  30. Ben de kar meraklısıyım.
    Zencefilli kurabiyeyi yaptım, nefis oldu. Teşekkürler, güzel tarifti. Kek den söz etmişken onun tarifini de yazsaydın keşke. Onu da denerdim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  31. böyle keyiflerle kış sevilir tabi:)

    bir de o değişik kek kalıplarından çıkan keklerin de fotolarını da bekleriz;)

    YanıtlaSil
  32. Merhaba, bekledim baktım Cafe nohut bugün yazmayacak sanırım dedim.Bu arada tahmin etmiştim Bahçeşehir univ. Olduğunu Beşiktaş a yakın olduğu için.nasıl üniversite ogrencileriyle olmak?
    Kıs mevsimini hep sevmisimdir bir de ilkbaharı. Yalnız fincanların rengi ne guzel, içlerindeki kahve yanında kek, kurabiye:) en iyisi mutfağa doğru yol almak. Afiyet olsun size ve kardesinize. Sevgiler (Zeynep)

    YanıtlaSil
  33. Kışı bende çok seviyorum çok..bu evde oturma kısmı fazla olduğu için olabilri benimkisi bide daha çok sıcak kek çaya imkan tanıdığı için, yazın pek canım çekmiyor:)

    YanıtlaSil
  34. E tabi kisin evde olmasi yazin sokaklarda gezmesi guzel.yoksa yagan karin ardindan eriyen ve istanbulun pisiyle birlesip camurlasan, sonrada burda yayami varmis ,su mu birikmis diye dusunmeden son hizlariyla esip gecen trafigin oldugu sokaklarda kalipda camura batip cikip eve gelmek hic keyifli degil.:) ama genede kis guzeldir, alirsin sicacik kestaneni bagdat caddesinin isikli vitrinleri onunde yurursun, elindeki kesekagidindan dumanlar tuterken.
    aydacim valla yediginiz iki dilim kekle size bisey olmaz, sizi biliyorum oldukca skinysiniz ikinizde masallah...radifeyle ben olsak yanmistik.:)

    YanıtlaSil
  35. Kisin ayri bir güzelligi var Nohutcugum...dedigin gibi sicak bir kahve...kurabiye, kek...elimde örgüm...erkenden kararan hava...yanan mumlarin gölgesi...

    zehra

    YanıtlaSil
  36. Canım bende kışın keyfini bu sene anladım. Kahve, battaniye, film iyi gidiyor. Kek konusuna ise hiç girmiyorum, evde her gün olmalıylmış gibi bir alışkanlığa dönüştü :)

    YanıtlaSil
  37. Ne tatli yazmissin yine :)

    YanıtlaSil
  38. yılbaşı ve temalarını , ortamı seviyorum ama kış bana göre değil :)

    YanıtlaSil
  39. Hello! Such a nice blog you´ve got - (even thou I have a hard time understanding the language..)
    Have a nice evening and thanx for visiting my blog!
    Best regards Frida

    YanıtlaSil
  40. Yeni post olmasada bloguna her gün bakiyorum. Su günlerde su kurabiyeler gözümü alip duruyor :) En kisa zamanda kizimla yapacagim, nasil canim cekti nasil, diyetteyim :(

    YanıtlaSil
  41. kış sevilmez mi yaa? :)
    en güzel yanı kilo almaktır zaten :D

    yalnız bu kahve fotolarını görünce kahveni soğuttuğun izlenimi oluştu bende :)

    YanıtlaSil
  42. Ne kadar bana uygun bir yazı olmuş!
    Kış severim bende İngiltere'de yaşadığım dönem yaz aylarında denk gelmişti ve soğuğunu göremedim diye üzülmüştüm kısmetime de 2010 yazı İngiltere'nin gördüğü en sıcak günleri yaşamıştı:-(
    İstanbul'da sonbahar başka oluyor ama çocukluğumu saymassak kış aylaır son yıllarda o kadar istenilen halde olamıyor.Gene de hafifce görünen bir soğuk ve içeride pişen kek ya da kurabiyenin yaydığı koku evvet mutluluk ve huzur işte!
    Bunu aynen hep derim bende o koku evin içerisine yayılmaya başladığı an..
    Neyse akşama bende kek yapayım bari evde olan tatlıya rağmen:-)

    YanıtlaSil
  43. sıcacık kahve ve kurabiye-kek, kışı sevmek için yeterli bence de :)))o kahvenin kokusu yok mu, daha kavanozun içindeyken beni benden alıyor:)
    Sağlıklı, mutlu, bol tarifli, bol yazılı seneler dilerim...
    Sevgiler
    Özge

    YanıtlaSil
  44. Fadiş; oohhoohh:)

    Bahar; iyi mi kötü mü ben de bilemedim:)

    Fido; Çok haklısın hermevsim kendine has güzellikleri içinde barındırıyorum. Sadece şöyle bir durup düşünmek etrafımızdaki güzellikleri keşfetmek gerek.
    Va tabiki ne zaman istersen kapımız açık:)

    U.aydin; Çok teşekkür ederim.


    Sebi; İzmir'in kışı ne güzel ılımandır ama.

    Ololi; Doğru on maddeleri düşünürsen sevilecek bir yanı yok, ama ne yapıyoruz, negatife değil pozitife odaklanıyoruz:)
    Öğretmenlik kanıma mı işliyor ne:))

    YanıtlaSil
  45. Fadiş; aaah ahh Kar olsa herşey tam olacak ama yok..

    Aylin; ayy bak ne güzel anlatmışsın..

    Anne Kraliçe; hepberaber geçirelim emi..

    Müjde; bir ben kalmışım desene:)

    Buket; hah işte evet uzun geceler hoş.

    Çiçeklendim Ben; sadece kahve ve keki düşünmek gerek:)

    Alicia; hi:)

    Elif; Öğle yemeğini de yedim ama canım o börekten de istemedi değil yani:)

    Natali; Çok güzel özetlemişsin. Gerçekten de insan kendine dönüyor, Yığınla şey yapabiliyor. Kar yağınca hele yemede yanında yat oluyor:)

    YanıtlaSil
  46. Arzu; Çocukluğumda o sobanın yanındaki çekyatta yattığım öğle uykularının tadını hiç birşeyde bulamadım:) NE güzeldi.. Sana da mutlu yıllar..

    Sedo; Hadi kalk gel. Bir kurabiye de sen getir ama:)

    Meyra; Buyrun buyrum, zevk ilen şevk ilen:)

    Füsun; Gerçekten mi. Çok sevindim beğendiğine, afiyet olsun. Ve tarif geliyor..

    Yıldız; :) keyif yapabilmek de bir sanat der babam:)

    YanıtlaSil
  47. Zeynep; Üniversite de gençlerle olmak insana gerçekten bir enerji veriyor. Haftada 2 gün de olabilir miş yani:)
    Sana da afiyet olsun bir de:)

    Zeynep; aynen öyle. Yazın hava güzel ya evde durmak harammış gibi hissediyor insan:)

    Şebnem; Yok yaa o zayıflık halleri eskiden di. Şimdi son yılların en etine dolgun halindeyim. Pişman mıyım. Yok değilim.. Birazda böyle deniyelim:)

    Zehra; çok güzel çooookkk:)

    YanıtlaSil
  48. Hande; Bu blog alemi de bana farkındalık sağladı o yüzden seviniyorum burada olduğuma.

    İpek; O senin tatliliğin, bir de Melodi'nin:)

    İkiz bebek; Peki oldu sana bolca yaz veriyorum peşin fiyatına:)

    Hello Frida; Thank you for your nice words, you are so kind. I love your works. Your are very very talented person.

    Sinejan; Off ben de hergün yeni birşey koyayım istiyorum ama işlerden fırsat bulamıyorum ki:(

    Syhn; şimdi anladım:)

    YanıtlaSil
  49. Zeynep; Evet en son 2004 kışıydı sanırım acayip çetin geçmişti İ;stanbul'da o zamandan beri ağız tadıyla bir kar göremedik... Bu arada bizde de hala kek var bu akşam da kurabiye yapayım diyorum bakalım:)

    Özge; Çok teşekkürler hepberaber inşallah.

    YanıtlaSil
  50. Zeynep; Evet en son 2004 kışıydı sanırım acayip çetin geçmişti İ;stanbul'da o zamandan beri ağız tadıyla bir kar göremedik... Bu arada bizde de hala kek var bu akşam da kurabiye yapayım diyorum bakalım:)

    Özge; Çok teşekkürler hepberaber inşallah.

    YanıtlaSil
  51. İtiraf etmeliyim ki ben kışı sevmem, ama fotoğraflarınızla sevimli göründü şimdi gözüme :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...