Burun, mumlar ve kırmızı çiçek...


Bu sabah uyandım, sanki yeniden başlıyormuş gibi, sanki arabayı 15000 bakımına verdik ya da çamaşır makinasının eskiyen lastiğini değiştirdik ve artık çok daha dikkatli kullanacağım edasıyla, içimde ürkek bir mutlulukla hazırlandım işe gelirken. Burnumu öpesim var, sivri mivri, artık ona bebekler gibi bakacağım. Otrivine denilen illeti asla yanına bile yaklaştırmayacağım. Devamlı aksa da gıkımı çıkartmıyacağım.
Zaten kanımca bu burnumdaki problem benim yüzümden oldu. Ben kendimi bildim bileli, burnu devamlı akan, elinden kağıt mendil düşmeyen biriydim . Ortaokulda lisede falan okula giderken çantamda bir rulo tuvalet kağıdı taşırdım, derste çıkarır masama koyar onu kullanırdım, evde ipe geçirir belime bağlardım o derece akardı burnum yani, ee zaten kronik bronşit de var (ayy utandım ne çürüğüm) .  Hırıl hırıl yaşardım, O zamanlar burnum yara olurdu silmekten, yalvarırdım birazcık akmasın diye, dualar ederim mendil kullanmak istemiyorum kurusun tüm içimdekiler diye. Al sen misin isteyen. Son 5 yıldır burnum aksa diye dua etmeye başladım bu seferJ
Neyse işte oldu da bitti maşallah diyelim ve bu konuyu kapatalım. Haa kapatmadan önce teşekkür etmek istiyorum hepinize. Birbirimizi tanımasak da herkesin birbiri için karşılıksız böyle içten güzel dileklerde bulunması ne güzel. İyiki varsınız…

Gelelim evdeki yeniyıl havasına. Bu kırmızı – beyaz mumları yanlış hatırlamıyorsan 4 yıl önce almıştım Ikea’dan. Kullanmamışız, geçenlerde buldum çıkarttım meydana. Nedense kardeşim sevmiyordu bunları. Dur sen dedim, biracık süsleyeyim.


Hani o tuafiyeciye gittiğim gün aldığım şu kurdelalar vardı ya işte onlardan ve şu küçük teneke içindeki  kırmızı çıçekten epey bir bıkacaksınız gibi hissediyorum. Çünkü önümüzdeki günlerde habire onların da içinde olduğu fotoğraflarla huzurlarınızda olacağım efendim. Yığınla çekmişim. Eee aynı gün içinde çekince bu fotoğrafları, kullandığın aksesuarlar hep aynı oluyor, bu da bana ders oldu.


Şu küçük yuvarlaklı kırmızı çiçeği de fotoğraf çekme derdine komşunun bahçesinden kopartıverdim. O sabah markete gittim, dönüşte elimde poşetlerle yokuşu tırmanıyorum bir baktım bahçenin içinde bu kırmızı çiçek, aaa dedim tam istediğim gibi, poşetleri yere bıraktım, etrafıma şöyle bir baktım kimse yok, koskoca apartıman, kimden izin isteyeceğim ki… Yavaşça süzüldüm içeriye küçük bir dal tık elimde. Tam çıktım bahçeden, karşı apartımanın merdivenlerini silen kadınla göz göze geldim. Hanfendi neden koparttınız dedi. Ayy nasıl utandım. Şey dedim, ben fotoğraf çekeceğim de (sanki dokunulmazlığı var anasını satayım, bana ne senin fotoğrafından dese ne diyeceğim ki) böyle kırmızı çiçek arıyordum, hem zaten şuradan da çam dalı kopartacağım biraz diyip bizim apartımanın yanındaki ağaca yöneldim emin adımlarla, bir yandan bir iki dal kopartıyorum bir yandan da yan gözle kadına bakıyorum ne yapıyor diye, iş güzar kadın işini bıraktı benim çiçeği koparttığım bahçeye doğru yürümeye başladı bende kaşla göz arasında eve attım kendimi. Neymiş efendim çekimim varmışJ Kaç yaşındasın dedim kendime, olacak iş mi bu yaptığın. Sonra amannnn, tutku dediğin işte böyle bir şey, insanın gözü arada bir şey görmese bundan ne çıkar ki…

NOT: Şu beyaz vazonun içindeki çiçekleri parasını verip aldım, kopartıverdim dediğim şu küçük tenekenin içinde olan dal, aman haa yanlış anlaşılmasın utanırım...


I woke up this morning as start to everything again :) I love my nose, I will behave it very kind after that. Now I am at the office and I feel myself fine and I am happy to get rid of Otrivine (nasal spray).
I believe that this problem is already was my fault. in the past I had runny nose  constantly, I used to carry tissue every moment on my hand during my childhood. While I was going to school , I used to carry a roll of toilet paper. At home, I used to tie that rolls to my waist:) I used to beg and pray for get rid of this runny nose. But last 5 or 6 years everything was changed. Now I want to have wet nose:)
Any way... I am fine, and thank you so much for your kind comments.


As you see, at our home, some crhistmas changes was started. We had bought these candles abour 4 years ago from Ikea. We did not use them, a while ago I found them and I wanted to change their faces. I had said that  I went to haberdasher and I bought some ribbons and another things.. I suppose that you will see very often these some objects on my photos in these days:) I hope,  you will not be bored much more than.
For example this red and white ribbon and this cute red flower. You will see them so much in nearby times...





38 yorum :

  1. Aydacığım tekrar çok geçmiş olsun.Bişiy sorucam sen bize söylemeden kitaplığı beyaza mı boyadın?yoksa öyle bir kitaplığın var mıydı..Fotolar her zaman ki gibi şahane..Sahalara dönmene çok sevindim burnuna ve kendine iyi bak:)

    YanıtlaSil
  2. fotograflar çok güzel olmuş canım, sanki kartpostal gibi wallai :)
    bu arada çok çok geçmiş olsun yeniden, iyi olmana çoook sevindim nohutcum.. hmm bide sen yokken ben seni mimledim, hadi anlat bize hakkındaki 7 gerçeği ;)

    YanıtlaSil
  3. Kaç yorumdur yazmayı unutuyorum..
    Kurdele,kutu,yılbaşı süsü, kağıttan renk renk poşetler satan Eminönü'nde yerler keşfetmiştik. İş arkadaşlarımla bize çok yakın diye sık sık geziyoruz. Tam bu blogluk şeyler var gibi geliyor..Eğer yolum düşer dersen bir iki yer önerebilirim..

    YanıtlaSil
  4. Bu gibi durumlarda iyi ki koparmışsın denmez ama... içim açıldı ;)

    YanıtlaSil
  5. asil ve sade bir görünüm; çok hoş olmuş..
    paketler de çok tatlı.

    YanıtlaSil
  6. Gündüz çekilenlere ayrı gece olanlara ayrı bayıldım:) ama ben bu kırmızı çiçekten okulumuzun bahçesinden koparamıyorum çok utanıyorum:)))

    YanıtlaSil
  7. Geldi gecti insallah. Bu son olsun diyelim Nohut :)
    ama ben senin icin endiselenmeye basladim haberin olsun. Bu dallar pesinde once polislerin dikkatini cektin simdi karsi apartmandaki teyze, baban olmasa yazliktaki kopekler de pesine dusebilirdi. Ne de olsa baban olunca seni gormezler :) Yani gercekten endiseleniyorum senin icin kendine dikkat et :)

    YanıtlaSil
  8. ayy ne alemsin:) yazın da fotoğrafların da yine çok güzel. Senin bloğunu takip etmekten dolayı çok mutluyum. Her zaman şık ve güzel şeyler yapıyorsun. Hiç bir şey öylesine yapılmış da fotoğraflanmış değil, izlemek çok keyifli:))

    YanıtlaSil
  9. ....; Yok yaa kitaplık hala eski renginde, bu masa ve kapaklı dolabı alalı bir kaç ay oluyor, sözde zaman bulup montaj aşamalarını ve öncesi - sonrası fotoğraflarını koyacaktım buraya ama bir türlü hazırlayamadım onları.

    Turta tadında yaşamak; Çok teşekkür ederim efendim ve bu arada mimi şimdi gördüm gerçekten. Fırsat bulabilirsem cevaplıyacağım, gerçi hakkımda bilmediğiniz pek gerçek kalmadı :)) öyle gizemli bir yanımda da yok ama dur bakalım düşüneyim..

    Zeynep; Yaaa hep aklımda şu Eminönüne gitmek, ama nedense hiç nasip olmadı, oralara gidip kendimi kaybetmekten, batmaktan korkuyorum. Bir de ev doldu taştı. Bir iğne koyacak yer yok, elimdekileri tüketeyim öyle gideyim istiyorum o zaman kesin sana başvuracağım..

    YanıtlaSil
  10. ....; Yok yaa kitaplık hala eski renginde, bu masa ve kapaklı dolabı alalı bir kaç ay oluyor, sözde zaman bulup montaj aşamalarını ve öncesi - sonrası fotoğraflarını koyacaktım buraya ama bir türlü hazırlayamadım onları.

    Turta tadında yaşamak; Çok teşekkür ederim efendim ve bu arada mimi şimdi gördüm gerçekten. Fırsat bulabilirsem cevaplıyacağım, gerçi hakkımda bilmediğiniz pek gerçek kalmadı :)) öyle gizemli bir yanımda da yok ama dur bakalım düşüneyim..

    Zeynep; Yaaa hep aklımda şu Eminönüne gitmek, ama nedense hiç nasip olmadı, oralara gidip kendimi kaybetmekten, batmaktan korkuyorum. Bir de ev doldu taştı. Bir iğne koyacak yer yok, elimdekileri tüketeyim öyle gideyim istiyorum o zaman kesin sana başvuracağım..

    YanıtlaSil
  11. Bahar; İyi hadi öyleyse:)

    LAdy Jane; Çok sağol.

    Zeynep; Yok sen yapma sakın senin örnek olmak zorunda olduğun öğrencilerin var. Ben kimseye örnek olmak zorunda değilim. Zaman zaman lanet biri olabilirim icabında:))

    YanıtlaSil
  12. Gülçin; Aynı şeyleri kardeşim söylüyordu geçen gün:)) şu fotoğraf makinası alındığından beri ev çer- çöp doldu, sokağa çıktığımızda transa geçiyorsun gözler devamlı etrafı tarıyor, hedefe kitlendiğin an hiç birşey umrunda olmuyor dere tepe düz gidiyorsun. Başına olmadık şeyler gelecek bak kurtarmam..
    Ne yapayım maceracı bir kişiliğim, avanak bir ruhum, leyla bir tavrım var...:))


    Lolipu; Ne güzel şeyler yazmışsın. Hislerimzi karşılıklı ben de senin yaptıklarının hastasıyım:)

    YanıtlaSil
  13. beyaz, kırmızı bu ay çok mutlu eminim. içim açıldı yine..
    senin de burnun açılmış artık :) geçmiş olsun yeniden..

    YanıtlaSil
  14. Muhahahaha.. Allah güzel eylesin seni e mi? Valla bizi buluşturana şükürler olsun.. Çok seviyorum hem seni, hem fotoğraflarını, hem de içtenliğini evet en çok onu seviyorum:)

    Burnunun daha iyi olmasına sevindim... haydi az kaldı görüşeceğiz inşallah:)

    YanıtlaSil
  15. Cok komik bir okadar da ictensiniz super :) gecmisler olsun bu arada sagliklu gunler.

    YanıtlaSil
  16. Nazo; Çoook teşekkür ederim, darısı nefes alamayanların başına:)

    Deli-Anne; ayyy panik oldum...

    YanıtlaSil
  17. o kopardığın ateş dikeni canım..bizim meşhur ofis bahçesinde yığınla sen iste ben sana koparıp gönderiyim:)bahçıvanlar sürekli buduyolar çöpe gideceğine senin elinde yeni yaşam alanlarına kavuşsunlar bende burdan seyre dalayım fotolarını;) ne dersin Aydacım?

    YanıtlaSil
  18. NoHut'um iyi olmana çok sevindim canım. Fotoğrafların şahane yine :) Aynaya yansıyan görüntüden de anlaşılıyor ki kardeşin bu fotoğrafçılık işinden pek hoşnut değil ,canı sıkılıyor gibi gibi :)))

    YanıtlaSil
  19. Fotoğraflar yine mest kıvamına soktu beni.Kadına da yuh yani,bir minicik dal için konuşmaya üşenmemiş.Ayıp valla,cık cık...

    YanıtlaSil
  20. çiçek hırsızı seniiiiii :D
    bayılırımmm kokinalaraaaaaa...da henüz alamadım.kurabiye hamuru hazırlamaktan vakit yok dışarı çıkmaya. iyi olmana sevindim. bu arada Mümine'yle görüşeceksiniz demek, gözümden kaçmadı bilesiniz :))

    YanıtlaSil
  21. Tekrar geçmiş olsun canım... O kırmızı çiçeklerden bizim ofisin yanında da var birsürü, aynen koparmayı düşündüm ama Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası' na taşıyamayacaktım :))

    YanıtlaSil
  22. çok ıyı yapmıssın bende yapar mıyım aynısını EVET yaparım aynen senın yaptıgın gıbı once soyle bır etrafa bakarım kımsecıkler yooksa hemencecık kopartırım ama yakalanırsam da herhalde kem kum eder cok utanırım fotografcılık boyle bır sey ben sabahın 5 ı kalkıp ay ın resmını cekmıstım balkondan:)goren olsa ne dusunur Allah bılır harıka kareler olmus emegıne sağlık sevgıler..

    YanıtlaSil
  23. notu yazmasan nasıl koparmış koca demeti diye yazacaktım:) bu çiçeklere galiba kokina deniyor. yanlış hatırlamıyorsam. yeni yıl süsleri, oyuncakları, vitrinlerine bayılıyorum..çok çok geçmiş olsun yeniden.sağlıklı bir yıl dilerim..

    YanıtlaSil
  24. annem ne gülüp gülüp duruyorsun diyor
    bende fıkra okudum dedim :D:D:D

    YanıtlaSil
  25. Iyi olmana coook sevindim Nohutcugum...bol bol fotograf bekliyoruz...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  26. yine harikalar yaratmışsın. dantel inceliğinde. bayıldım fotoğraflarına.

    YanıtlaSil
  27. Yaaa aslında not yazdım ama tekrar yazayım istedim. Ben o kokinaları kopartmadım, onları bizim köşedeki çiçekçiden aldım. Ben şu haftasonu kartında, sonra, dantelli mumluk postunda, burada da şu küçük teneke vazo içinde olan kırmızı çiçeği koparttım, onun öyle dikenleri falan yok. adını biilmiyorum ama kokina değil.:)

    YanıtlaSil
  28. yok ben anladım :)) ama tezahüratım kokinalara ;))

    YanıtlaSil
  29. Meyra; öyle çöpe gidecek çiçek varsa seve seve kabul ederim tabii:)

    Nilgün Abla; Sorma, o oturuyor ben etrafda fır dönüyorum, bunalıyor zavallım:)

    Resimli Günlük; Haa bence de yaa bırak birileri mutlu olsun, sanki kaç kişi görüyor o çiçeği orada, halbuki burada hepimiz mutlu olduk bak:)

    Müjde; Sana yardıma gelirdim İstanbul'da olsaydın, ne güzel olurdu... Ve evet uzun zamandır var böyle bir plan ama aynı şehirde bile bazen çok zor oluyor:)

    Demet; ee zor olurmuş tabii:)

    Zeymuran; Çook teşekkürler...

    Buket; Çoook teşekkürler Buketciğim, hep beraber...

    Reyyan; :))) ne güzel...

    Zehra; Sizler için çalışıyorum:))

    YanıtlaSil
  30. aman arabbi bu çok cici şahane birşey..... hemen yarın kurdele almaya gidiyorum :) süper olmuş.

    Kahve Dükanı

    YanıtlaSil
  31. ben su beline iple astigin tuvalet kagidi rulosundan sonra koptum....okuyamadim devamini...komik bir cocuk muymussun ..neymissin sen...

    YanıtlaSil
  32. beyaz vazonun olduğu dekor şahane masanın ve sandalyelerin rengi tam düşlediğim gibi

    YanıtlaSil
  33. biliyor musun kendimi okudum sanki. ben de burnu akan çocuklardandım. nefret ederdim burnumun akmasında. kaç defa rezil olmuşluğum vardır okuldayken. ve duam da aynı utandım şimdi kendimden. kızım da bana çekmiş hep sümüklü. daha iyi olmana sevindim nohutum.

    kardeşin de bişey beğenmiyor. nesi var mumların? ben çok beğendim.

    ayrıca o kadına ne oluyor ki? kendinden mi soruluyor mahalledeki bahçeler? engel olmasın sanatına :)

    YanıtlaSil
  34. yılbaşı için bana da ilham verdin,ben bu kırmızı çiçeklere yılbaşı çiçeği diyorum ve her yılbaşında alıyorum,fotoğraflar çok güzel,ellerine sağlık :)
    sevgiler :)


    Fidoland

    YanıtlaSil
  35. geçmiş olsun öncelikle, iyi olmanıza çok sevindim..
    kapaklı beyaz dolap ve masa-sandalyeler çok çok güzel duruyorlar ikea değil mi? güzel günlerde kullanın:) mutlu günler...

    YanıtlaSil
  36. I love candles and this combination (white and red) was perfect! Congratulations!

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  37. Bu sanırım bu aksam size yaptığım beşinci yorum:) ama cidden cok sevdim sizi - blogunuz uzerinden ;) Dayanamayıp da kendi blogumda paylaştım. Sakıncası yoktur umuyorum!

    Cok cok sevgiler,
    Xo

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...