Heey radyocu tabancan bende!




Bu haftasonu yine Altınoluk'daydık. Evden yüzmeye gitmek dışında pek çıkmadığımız ve boş durmaya da alışık olmadığımız için yine faaliyetlerden faaliyet beğendik:)


Hatırlarsanız iki hafta önce buradan Sweet Paul'ün bloğunda rastladığım kelebekli dekoratif bir şey paylaşmıştım.  Aklımda onu yapmak vardı.

Bu sefer giderken yanıma internetten bulup çıktılarını aldığım kelebekleri ve silikon tabancamı da götürdüm. Aslında yapıp yapmamakta kararsızdım, çünkü ne dallar, ne dalları yapıştıracağım tabağım, ne de cam fanusum.. hiç biri yoktu.



Cumartesi akşamüstü kelebekleri kesmeye başladım, kestiklerimi de hani CD poşetleri olur ya, incecik, bir tarafı yapışkanlı, onun içine koyup saklıyordum. Pazar günü öğleden sonra denizden dönerken iki tane taşı attım çantaya... Ama dal bulamadım. Bence bu projenin en zor malzemesi bu dallar. Resmen dağın ortasındaydım ama istediğim gibi bir dal parçası yoktu... Beynim kaynıyordu güneşin altında yerlere baka baka dolanmaktan. Neyse en sonunda nasıl olsa bu ilk denemem olacak diye bir kucak dolusu çalı çırpı ile eve geldim. 
Peki ya annem ne dedi; ne o kuş musun sen, çatıya yuva mı yapacaksın....



Hiç karşılık vermeden havalı havalı işime koyuldum. Malzemeleri balkondaki masanın üstüne çıkarttım, fotoğraflarını çekmek istedim ama ışık pek iyi değildi, ben de içeriye girdim, masanın üstüne malzemelerimi dizdim ve birkaç poz fotoğraf çekip dışarıya çıktım, ama bir de baktım ki dün akşam kestiğim kelebeklerim yok. Deli oldum... Uçmuş..
Annemle armadığımız yer kalmadı, yok bulamadık. Oturdum balkonda kilimin üstüne başladım tekrar kesmeye. Annem de yanımda.. Habire sorular sorup duruyor;
- Bu taşı boyamayacak mısın??
- Yok böyle doğal daha güzel
- hııımmm
- Peki sadece kelebek mi yapıştıracaksın, biraz çiçek de koy bari..
- Evet sadece kelebek yapıştırmayı düşünüyorum, çiçek olmaz şimdi...
- Burada mı bırakacaksın bunu,
- Ne o pek aklına yatmadı herhalde... Beğenmezsen götürürüm İstanbul'a
- Yok canım... Her yer doldu da ondan dedim...
- İyi götürürüm artık otobüste kafama bağlayıp...
.....

Arkadaki Fonlar: 1- Kardeş Peştemali 2- Kardeş Ayakları  3- Gazetelik 4- Anne göbeği


Kelebekler kesildi, sıra dalları taşın üstüne silikon ile yapıştırmaya geldi.
- Baba bak nasıl ama silikon tabancam..
- oooo ince işçilik yapılır bununla.. tam Radyoculara göre.
- .....
- Dur nereye gidiyorsun, ne demek radyoculara göre... Radyocu ne yapsın silikon tabancasını???





Neyse sonunda yapıştırdım kelebekleri de dallara.. ama kelebeklerim uçmasaydı, aynı modelden iki tane olacaktı ve sırt sırta yapıştıracaktım, böylece nereden bakılırsa bakılsın renkli kelebekler görülecekti. Ama şimdi bunların arkası beyaz. Bunu sevmedim. Siz yaparsanız kesin önlü arkalı yapıştırın daha güzel olacaktır.





Cam fanus ya da geniş ağızlı bir kavanoz bulabilirsem bir dahaki gidişimde götüreceğim.
Evet görüldüğü üzere annem vermekten vazgeçti. Salondaki sehpanın üstüne koymuş. Bitince birşeye benzemiş, öyle diyor..




We were in Altinoluk again last weekend. We don't like to go outside without go to beach. And also we don't like to be unoccupied. So we did a lot of things.

You may remember that two week ago. I had shared a decorative butterfly where I have seen it on Sweet Paul's blog.

I found this butterflies from internet. But I didn't have any palte, branches and lamp glass. But I wanted to try it.

This is a simple version for my mum. Firstly she did not like it but now she put it a nice corner of the home.


Siz de yapmak isterseniz aşağıdaki kelebekleri kullanabilirsiniz;
If you want to make this, you can use these butterflies;



Herkese mutlu bir hafta diliyorum.

Happy Week...



 

32 yorum :

  1. ben bu kelebekleri çok sevdim tasarım çok güzel olmuş:) bir benzerinide ben yayınlamıştım bakmak istersen gerçi senin duvar içinde yaptıklarını gördüm onlarda çok ciciler uçuş uçuş..Bakmak istersen;

    http://meyraningemisi.blogspot.com/2010/10/duvar-aksesuarlar.html

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuşlaaaarr..Bayıldım..Annende istemem yan cebime durumları yapmış ama çaktırmadan o da bayılmış bence:)Bu kelebek aşkı bulaşıcı mıdır nedir dün gece bizde ufaklıkla kelebek kesip yapıştırdık senin atlastan yaptığım kelebeklerden.Daha bitmedi bitince bende fotoğraflayıp koyucam bloğa ilham kaynağı olarakta seni tabii:)O kadar güzel kesememe rağmen baya sempatik biişy oldu.Bide ben yaptım ya içime sokasım geldi nerdeyse kelebeklere sarılıp uyuycaktım..:)
    Kafama bağlarım artık kısmına koptum belirteyim ..:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Haha! Seviyorum sizin aileyi de, seni de arkadaşım.. Anna göbeği ha, dua et de annen görmesin:) Bir de ne güzel deseni var annenin elbisesinin.. şal desnei çok severim:)

    YanıtlaSil
  4. İlk paylaşımınızda çok hoşuma gitmişti bu da öyle. Yapmayı çok isterim ama evde koyacak yer yok:( İnşallah bir gün kendime ait bir evim olursa neler yapacağım neler:)

    Bu arada anne ve babanızın diyalogları beni öldürüyor gülmekten:) Allah sağlık sıhhat versin ikisinide..

    YanıtlaSil
  5. Meyra; Baktım senin yayınladıklarına. Gerçekten çok güzeller. Tek problem burada öyle renkli kalın kağıt bulmak. Bir de dikiş makinası almam gerek tabi:)

    Anne Kraliçe; Merakla bekliyorum fotoğrafları. Çok basit birşey ama insanı nasıl da mutlu ediyor değil mi. Ne o kağıttan kelebek kestim.. Ama verdiği neşe, mutluluk bütün gün İstinye Part'ta alışveriş yapmaktan çok daha fazla bence:)

    YanıtlaSil
  6. Devam NoHutcuğum kes ,biç,yapıştır ve de yakıştır... Yalnız ablanı merakta bıraktın nedir şu ''radyocu tabancan bende ''olayı ? Bir şey mi kaçırdım ?

    YanıtlaSil
  7. Deli - Anne ; Yok anneme hayatta söylemem göbeğini koydum diye, zaten babamın fotoğrafını koydum diyince hafif kıskandı. Elbisesi de canı çıkmış bir ev elbisesi. Dur ikisinin bir fotoğrafı var silmemişsem onları koyarım buraya..

    Papatya Prenses; Aslında düşünme koyacak yer yok falan diye. Ben de hep bir şeyler yapmak isteyip sonrada ee ne işe yarar bu diye düşünüyordum. Şimdi canım ne isterse, neyi görürsem hoşuma giden sırf deşarj olmak için yapıyorum, birilerine hediye etmek de mutlu ediyor hem insanı.
    İnşallah kendi evin olunca da hepsinden birar tane de kendin için yaparsın:)

    YanıtlaSil
  8. Çokk güzel olmuş bayıldım :)

    Kelebekleri çok seven biri olarak hemen hafta sonu yazlıkta deneyeceğim :))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. kelebekler çok hoş. dal bulmanın zorluğunu da iyi bilirim. geçen kış yılbaşına doğru dal toplayıp beyaza boyamayı düşünmüştüm, sonra süsler filan :) içime sinmeyince dallar, bir dahaki kışa kaldı :))

    paylaştığın fikir süper, ayrıca bizi kelebek arama zahmetinden de kurtarmışsın. sağol, varol :))

    YanıtlaSil
  10. branches ordan burdan haa :) çok güldüm ya. if it is not blue silicon gun baştan vazgeçelim diyosun:)

    ben de en çok anne göbeği fonunu sevdim :)

    YanıtlaSil
  11. Nilgün Abla; Babam pek ilgi göstermedi bizim silikon tabancasına da yanımızdan geçerken bunu radyocular kullanır gibilerinden sadece laf olsun diye bişrşeyler söyledi. Biz de kardeşimle anlamzsız anlamsız birbirimize baktık. Aramızda espirisi oldu birbirimize birşeyler gösterip tam radyoculara göre diyip duruyoruz. Ona gönderme yaptım aklımca:)

    YanıtlaSil
  12. Vijdan; Çok teşekkürler, sen de dene eminim çok daha güzelini yaparsın.

    Demet; Evet yaa benim de gözüm hep yerlerde şöyle uzun bir tane bulmak istiyorum bende boyayıp çiçekler konduracağım üstüne. Ama hala yok. Altınoluktan buraya çantanın içinde dal parçaları getirdim ama onlar küçük. Başka şeylerde kullanacağım artık:)

    Küçük mucizem; Tüh anneme bunu söyleyemem de ama bak görüyor musun eski elbise meşhur oldu:)

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuşlar ellerine sağlık;) harikalarr

    bunun mimimize edip Paşabahçenin satılan fanusları var ufak reçellik falan onlara da uygulanabilir mi ne dersin??

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel olmuş, bayıldım:)
    Ben de ilk yaptığın gibi bir tane yapacağım hala, dal arayışı içindeyim, bir türlü doğaya kavuşamadım :)
    Ben dekorasyon dergilerinden kesmeyi düşünüyorum kalpleri, bir bakacağım istediğim renklerde sayfalar bulabilecek miyim diye.

    YanıtlaSil
  15. NOHUTUM BEN Bİ DE RADYOCU VE SİLİKON TABANCASI ARASINDAKİ İLİŞKİYİ MERAK ETMİŞTİM AMA YAZMAYI UNUTMUŞUM. :)

    YanıtlaSil
  16. Ben söyleyeyim bir teknik eleman olarak neden radyocu tabancası olduğunu, daha doğrusu tamirci tabancası. Elektronik devre tamirinde bazı malzemeleri sabitlemek bazı malzemeleri de kapatmak amacıyla kullanılır sıcak silikon. Öylesine değil yani:) Babanızın ilgisi var herhalde:) Çözmek için de biraz alkol dökerek gevşetip sökebilirsiniz. Neredeyse her gün kullanıyorum ben çünkü:)

    YanıtlaSil
  17. Babasi demis ya 'oo bu tabancayla ince iscilik yapilir, tam radyoculara gore.' Kastettigi radyo tamircisi. CafeNohut da o radyo tamircisine sesleniyor 'gel tabancani al, radyo tamir ederken lazim olur' baglaminda, benim anladigim.

    Kelebekler super:) Altinoluk'a sayili gunler hihoha...

    YanıtlaSil
  18. Nette dolaşırken rastlantı bulduğum bir link; http://www.makeit-loveit.com/2010/09/decorate-my-home-part-25-3d-butterfly.html
    Bunları keçe ile de deneyebilirsin ;) Elbise geri dönüşümlerinden zaman bulursam bir bakayım ben de *-*

    YanıtlaSil
  19. bende alttaki taşa bakakaldım.sizin oralarda ne güzel taşlar varmış. umudum tatilde yani belekte taş toplamak, böyle beyazından :))

    YanıtlaSil
  20. Ben malzeme olarak ölü ağaç kullanmak işleri seviyorum. Kelebekler partiler için hoş bir odak verir hala karışık! Büyük bir kucaklama!
    www.arquitrecos.com

    YanıtlaSil
  21. Sana bayiliyorum...fikirlerine ve de bu fikirleri hemen hayata gecirmene...kuru dal´a bile hayat verebiliyorsun...ellerine saglik Nohutcugum....sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  22. Yıldız; Aslında çok güzel olur. Hatta bizde o kavanozun küçük boyu da vardı. Bir büyüğünden alıp yapabiliriz. Paşabahçeye gittiğimde bir de o gözle bakayım etrafıma. Çok sağol.

    Nagehan; dergilerden de çok güzel olur. Benim yatak odam için ilk yaptığım kalp versiyonlu olanı dergilerden kesmiştim. Odam mavi diye ona uygun sof renklerdeki sayfaları seçtim keserken sadece..

    YanıtlaSil
  23. Ne tatli bir blogmus burasi... Ayyy neredeymisim ben daha önce... Tabi gözüm pastadan baska sey görmüyor ki...:(
    Bak tatilden bir döneyim, hemem kelebeklerini taklit edecegim.. Bayildim ben bunlara... Zarif nohutum benim...:)
    Sevgilerimle,

    Filiz

    YanıtlaSil
  24. Durumutfak; Babam gözümde daha da büyüdü:) çok sağol bilgi için..

    Pınar; hah ben de işte tam bunu ifade etmek istemiştim kendi çapımda.. Hislerime tercüman oldun, çok teşekkürler.

    Küçük Mucizem; Durumutfak ile Pınar çok güzel anlatmış olayı:)

    YanıtlaSil
  25. Demet; Baktım, çok şirinler gerçekten. Bir ara Eminönüne gidebilsem, yığınla malzeme almak istiyorum ama uzaya git deseler şimdiye çoktan gitmiştim bir Eminönüne gidemedim:(

    Buket: Ege kıyılarında çoğunlukla böyle taşlar. Ama Altınolukta ben toplamaya doyamıyorum. Her sahil dönüşü ağır işçi gibi taş taşıyorum. Belek'te bulabilir misin böylesini bilmem:) Ama ben senin için toplarım Temmuzun son haftası oradayız yine.

    YanıtlaSil
  26. Çok teşerkkür ederim Zehra, senin gibi yetenekli becerikli birinden bunları duymak ne güzel.

    Thank you Carla.

    YanıtlaSil
  27. Hoşgeldin Filiz Abla:) Ben de senin çakma eklerini deniyeceğim söz.

    YanıtlaSil
  28. eve girmeden önce dal bulup, bu aksam bu faaliyetı kızımla bırlıkte yapmaya calısıcam...

    YanıtlaSil
  29. Bloğunuzu şimdi keşfettim,ama harika güzelliklerle karşılaştım.Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık :)
    Benim bloğuma da beklerim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. çok güzel olmuş, ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  31. Merhaba canım sayfana tesadüfen ulaştım ve bayıldım.15 dakikadır geziyorum kelebekleri hangi kağıda
    baskı aldırdın öğrenebilirmiyim:??
    Bende beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...