İşte Bizim Minnak Ağacımız.


Kasım sonu gibiydi, baktım bloglarda bir Christmas havası esiyor. Yok artık dedim, ne bu böyle daha 1 aydan fazla var. Ama şimdi anlıyorum ki, o 1 ay az bile, bence Kasım başında başlamalı bu yeni yıl havası.. Ev, vitrin süslemeler, ışıklar, renkler…

O kadar çok yapılabilecek şey ile karşılaştım ki, içim gidiyor yapamadıklarımı düşündükçe.. Pinterest’ten kendimi alamadım, gözler pörtlemezse iyidir, kırpıştırıp duruyorum, zaten kuruluk var. Yuttuğum radyasyon da cabası. Neyse ben mutluyum.
Geçen sene, kendi bloğumu açmadan önce, yani blogları gezerken başladım kırtasiyeden ufak ufak birşeyler almaya, şimdi epey bir alt yapı var evde. Gerçi hergün yeni bir şeye özeniyorum ama arada frene basmak zorundayım maalesef.


 Diyeceğim o ki bu blog kirtasiye alışverişlerimin bir bahanesi olarak ortaya çıkmıştı, çoğunuzun çocuğu olduğu için sizin bu tarz alışverişleriniz zaten oluyordur, yani bahaneye pek ihtiyacınız yokJ


Epey oluyor bu küçük kağıttan ağacı Crate Paper Blog'da göreli. Hep aklımın bir köşesindeydi yapmak. Ama uğraştırıcı bir şey diye bir türlü yapamamıştım. Çünkü orjinalinde hani şu desen desen kağıtları kesen makinalar ile kesmişler şu yaprakları, bende o makinadan olmadığından tek tek kesmeyi düşündüm önceleri. Ohooo dedim, bir gece sabaha kadar anca keserim ben bunları. Yok caymadım, keserdim de, severim meşakatli işleri, kölelik var ruhumda, bir kere içimden yapacağım diye geçirdiysem, kendimden utanır yaparım. Neyse, sonra birden aklıma şu çiçek şeklindeki delgeçim geldi. İlla aynısı olmak zorunda değil ya bu ağaç dedim. Hem böyle olursa daha hareketli olur… başladım ansadak (Teyzemin değişiyle) yapmaya.


Kalınca bir fon kartonundan huniyi yapıp yapıştırıyorsunuz, sonra böyle delgeçle çıkarttığınız kağıtları kalemle hafiften kıvırıp, yarısına yapırtırıcı sürüp huninin üstüne yapıştırıyorsunuz. Çıkan sonuç harika. Yığınla fotoğrafını çekmem ondandır.
Yaparken aklıma çok daha basit bakşa fikirler de geldi ama artık onlar seneye kadar unutulmazsa bekleyecekJ

I love Christmas time, I am very sorry that we are very closer to the end. Everything is sparkling also our home.
During these christmas time, I saw a lot of great idea on blogs and pinterest. But I did not have enough time to make all of them.
When I saw this paper tree on Crate Paper Blog. I loved it so much. I wanted to make it as soon as posible but I did not have that "Shape-Cutting" . I thought that I could cut them one by one. It could take a very long time:)


Anyway last weekend I realized that I have a flower paper puncher and I started to make this cute tree with my stlye.
While I was making it, I thought a lot of different kind of tree can make. But it is to late to try this year. I will show you them the next year (I hope:) ).














61 yorum :

  1. En güzel Yılbaşı Ağacı seninki oldu ! Naçizane kendimi jüri ilan ettim ve seçtim ! Hani Yılbaşımaniaque deyince ben akıllara geliyorum ya ondan :)

    YanıtlaSil
  2. harikasınız ! öyle güzel öyle itinalı bi çalışma ki sözler yetersiz kaldı bende :) elleriniz dert görmesin :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ama bu ne kadar güzel olmuuuuuuuuşş

    bayıldım resmen

    YanıtlaSil
  4. bu arada diyim

    seninki daha güzel olmuş ;)

    YanıtlaSil
  5. nasıl şirin olmuş,ellerine sağlık...ne güzel fikirler veriyorsun bize,mutlu oluyorum bloğuna girince ;)

    YanıtlaSil
  6. Love your Christmas tree! I haven't put mine jet, I think I will decorate my home tomorrow morning, will show you my photos soon.

    YanıtlaSil
  7. bravoooo,pek şirine olmuş. bende bunu yıldız formu keseni var.onla da olur mu acaba kii??

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem olduğunu söylememe gerek yok sanırım:) Hem sabrınıza hem de yaratıcılığınıza gün geçtikçe hayran oluyorum,ayrıca çekilen karelere de..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili nohut, senin yaptığın ağaç orjinalinden çok daha güzel olmuş. İltifat değil bilgin olsun. Ellerine sağlık. Birde ; bir minik teneke vazo anca bu kadar güzel değerlendirilebilir. Şekilden şekle girdi, helal olsun. :)) Gözlerim kırmızı çiçeği aramadı desem yalan olur. Muma ve geyiğe ise bittim , bittim, bittim.

    YanıtlaSil
  10. Pek güzel, zarif, estetik şeyler yapıyorsun be Aydam.. hep iç geçiriyorum bakarken..

    Benim de ağacım var, unutuyorum bak, kurcam koycam fotoyu hazır olun.. ama gülmeyin ha:)

    YanıtlaSil
  11. sana inanmıyorum yaa müthişsin müthiş, aşık oldum bu ağaca desem:))) fotoğraflar zaten konuşuyor. öperim:)

    YanıtlaSil
  12. O_O
    Senin yaptığın daha güzel olmuş o blogdakinden!

    YanıtlaSil
  13. Ay! çok meşakkatliymiş, sen anlattın ben yoruldum:))
    Ama seni tebrik ederim çok çok güzel olmuş,eline , emeğine sağlık!
    Fotolar da her zamanki gibi çok zevkli...

    YanıtlaSil
  14. ayyy,ne güzel olmuş,harika.delgeç ne güzel,bir de o kağıtları nerden buluyorsun arkadaş.her postta daha da bir deliriyorum yaptıklarına.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. aşırı güzel bir ağaç,bayıldım :)

    YanıtlaSil
  16. harikulade olmuş bayıldım,bayıldım...

    YanıtlaSil
  17. Al işte bak dediğim şey buydu, kırtasiyede şekilli delgeç alırken bu sendekinden gördüm "aman ne işe yarayacak bu" dedim geçtim gittim, kelebeklisini aldım, bak işte ne işlere yarıyormuş :))) hafta sonu alayımda deneyeyim bari diyeceğim ama ııh yapabileceğimi zannetmiyorum, bir dahakine lütfen fazla yap, birde pasaj aç bizde faydalanalım şekerim :))

    YanıtlaSil
  18. Nefis olmuş bu ! Eline sağlık !

    YanıtlaSil
  19. içimde sürekli yeni bir şeyler yapma isteği uyandırıyorsunuz ay onuda yapayım bunu da yapayım ben daha çalı çırpıdan yaptığınız mumluğu bitirebilmiş değilim ki 8 aylık bebekle zaten işim zor püfffffsssss

    YanıtlaSil
  20. O minnacık ağaç dediğin şirin şey var ya dev gibi ağaçlardan daha özel ve farklı olmuş...eline sağlık

    YanıtlaSil
  21. This tree is very cute!
    And nice idea!
    Wonderful!

    YanıtlaSil
  22. uppss, çok güzel olmuş canım yaa :) çok sevimli walla, ama epey uğraştırmış belli ki seni.. ellerine sağlık nohutcumm :)

    YanıtlaSil
  23. Yaptığın bir kenara ( o zaten her zaman süper hem de tartışmasız) ama şu fotoğraf çekerken kullandığın aksesuarları da es geçmek olmaz ki. kozalak, mum, kek, geyik, ... muhteşemler hepsi de.

    YanıtlaSil
  24. çok beğendim; ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  25. Çook güzel olmuş canım çoook ya ben senden imrenip imrenip arkadan emekliyorum ya bi kelebek delgeci almıştım aman Allahım mini minnacık kelebekler dökülüyo çok şirinler ama çok küçükler bu biraz daha büyük bi delgeç sanırım miniklere göre..Ahh ne güzel şeyler yapıyosun çırağın olsam sen ne desen yapsam hemencik ne mutlu olurum:)Mumada bayıldım bittim bu arada çok güzel yoksa yoksa yoksa onuda mı sen yaptın!!!

    YanıtlaSil
  26. M Ü K E M M E L S İ İ İ İ İ İ İ İ N!

    YanıtlaSil
  27. Çok cic, bayıldım:))

    YanıtlaSil
  28. yine iç geçirerek baktım Aydacım:) ne kadar farklı ve romantik bir ağaç olmuş böyle...

    YanıtlaSil
  29. Nilgün Abla; Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Beni var eden sislersiniz diyip önünüzde eğiliyorum o vakit sayın Jüri Başkanım.

    Hobihuzur; Çok teşekkürler. Yapımı çok zevkliydi. Habire yapmak istiyorum ama yılbaşı geçince anlamı kalmıyor sinir oluyorum.

    Reyyan; O senin güzelliğin Reyyancığım:)


    Sümeyye; Ben de bunları yapıp sizlerle paylaşınca çok mutlu oluyorum. Yoksa sanki hiç bir anlamı olmayacakmış gibi geliyor. İşte mutluluk paylaştıkça artıyor, test ediyoruz ve onaylıyoruz.

    YanıtlaSil
  30. Alicia; I am very curious about your Christmas decoration. I am sure that it will be great.

    Müjde; Olur olur, bak hem de daha güzel olur, Çam dikenli oluyorla o mantık yani.. Dene bakalım, olmadı ben de yıldız delgeç mi alsam.. Ayy yok sen dene iyi olursa ben de alayım.

    Elif; Çok teşekkürler. Yaa bloğundaki çekiliş için yorum yapacağım bir türlü zaman bulamıyorum diğer blogları gezmeye. Bu sıralar işlerim acayip yoğunlaştı yine, tam yıl sonu sıkışıklığı:( aklımda yani:)

    Füsun; :))) bende postun sonuna yazacaktım farkettiniz mi kırmızı çiçek yok diyecektim:) Bak farketmişsin:)) O teneke vazodan 3 tane almıştım, 3 sene önce IKEA'dan bir yılbaşı sofrasında içlerine küçük çiçekler koymuştum.. Seviyorum onları.


    Mümine; Çok sağol be Deli-annem, oyalıyorum işte kendimi... Boş kalıp sarmamak için hayata:)
    bua rada heyecanla bekliyorum senin ağacı..

    YanıtlaSil
  31. Füsun; Çok sağol da şimdi şımarıklılık gibi oalcak belki ama fotoğraflar aslında pek içime sinmedi, çünkü sadece Pazar günüm vardı fotoğraflamak için ve hava pek iyi değildi, parladı, marladı...hep aynı objeler yine.. Neyse...

    Euphoric; Çoook teşekkürler, onun da hakkını yemiyelim fikir babası ne de olsa:)

    Natali; Çok teşekkürler:) aslınd adelgeçle kesince kağıtları kolay oluyor da işte önemli olan başlamak:)

    Elmalı Kurabiye; O kağıtların çoğunu internetteki yabancı bloglardan buluyorum, arada free download oalrak yayınlıyorlar, bazılarını Londra'dan almıştım, dergilerden de kesiyorum, bazen de kendim yapıyorum. Etrafa o gözle bakınca buluyor insan:)

    Sevgili Blog; Çoook teşekkürler.

    YanıtlaSil
  32. burada bakıpta "güzel olmamış" dediğim hiçbirşey olmadı. hepsi ayrı güzel beğenmemek ne mümkün. En farklı yılbaşı ağacı seninki olmuş :))

    YanıtlaSil
  33. ÇOK GÜZELLER VALLA İMRENEREK BAKIYORUM HER DEFASINDA. HELE MUM AYRI BİR GÜZEL.

    YanıtlaSil
  34. ben burada kendimi hep küçük birkız gibi masal dünyasında hissediyorum...istisnasız...

    YanıtlaSil
  35. ağacını gördükten sonra atın beni denizlereee diyorum :D

    YanıtlaSil
  36. SÜPER olmuş çok şirin ben bir o şirin mumu merak ettim nereden aldığını

    YanıtlaSil
  37. Bence sizinki çok daha güzel olmuş. Çok sevimli bi yılbaşı ağacı. Bayıldım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  38. Şu üç nokta benim ... acelemden login olmadan mesaj bırakmışım..Çok güzeller çook:)

    YanıtlaSil
  39. VALLA OKULDA İYİ Kİ BAKMIŞIM BLOGUNA. BUNU GÖRÜNCE TOPLADIM KAĞITLARI EVE GETİRDİM, BAKALIM YAPABİLECEKMİYİM. ÇOK BEĞENDİM, ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  40. harikasın.hiç üşenmeden minik minik nasıl uğraşıyorsun.peygamber sabrı var sende galiba.ellerine sağlık.çok güzel işler yapıyorsun.ayrıca fotoğraflarında ayrı güzeller.kartpostal gibiler .

    YanıtlaSil
  41. Bugün dışardaydım, yürürken kırmızı çiçek görünce , sana selam yolladım. Sevgiler. :))

    YanıtlaSil
  42. Gördüğüm en şirin, en keyifli yılbaşı ağacı bu. Harika olmuş.. Ellerinize sağlıkkkk.Sevgiler,

    YanıtlaSil
  43. Senin çiçekli ağaç daha güzel olmuş.
    Kırtasiye alışverişini nette nereden yapıyorsun? Kağıtların desenleri çok güzel. Ben de kağıt alacağım.

    YanıtlaSil
  44. Cok begendim ♥ Gercekten zevkli oluyor senin blogunda dolasinca

    YanıtlaSil
  45. tek kelimeyle muhteşem, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  46. Hepsi şirin ve ayrı güzel olmuş müthiş bir meziyet!Ama şu pincan ne kadar tatlı çok hoşuma gitti:-)
    Diğerlerine sahip olamayacağım için sahip olmakta en kısa yolu olanı beğenmişim bunu da eklemek lazım.Emeğine sağlık her biri için.

    YanıtlaSil
  47. gözlerime inanamıyorum. bu kadar mı narin, bu kadar mı zarif olur bir ağaç... bu kadar mı keyifli çekilir bu fotoğraflar... bu kadar mı insanın içine nane şekeri hissi verir bu post.

    YanıtlaSil
  48. Gorgeous, the tree and the photos :)

    YanıtlaSil
  49. Ayda, nasil büyük bir keyifle izliyorum yaptiklarini, her yaptiginda ayri bir zerafet ve güzellik var, icim aciliyor yaptiklarinla, fotograflarinla..

    bence sen artik üretime gec, cok ciddi söylüyorum..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  50. Hande; Çoook teşekkürler, acayip gaza geldim şimdi, habire ağaç yapmak istiyorum:)

    Harikalar Atölyesi; teşekkür ederim..

    Anne İs'te; aman ne güzel gerçekten çok mutlu oldum:)

    Bahar; hahahaaa :)

    Bahar; O mumu arkadaşım getirdi. Cath Kidston. Çok şirin ama gerçekten. Bir kez yaptım fotoğraf çekerken sonra kıyamadım hemen söndürdüm:)

    Nesli; Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  51. Anne Kraliçe; :))) o üç noktaya da sana da tekrar teşekkür eferiz efendim bizde o zaman:)

    Buket; Sizinkini de gördük bu arada. Harikaaaaa..

    Zeyzey; Ben seviyorum gerçektende böyle minik minik işleri. Aceleciyim aslında hemen bitsin istiyorum ama yine de tek tek uğraşıyorum:)


    Füsun; :))) bende de sevgiler...

    Tuğçe; Gerçekten mi... Ayy deli oldum eve gidip ağacı öpesim geldi şimdi benim de:)

    Proje Çantası; ETSY'den digital kağıt alıyorum sonra fotokopiciden renkli print. Bazılarını ben auto-cad'de yapıyorum, bazılarını da dergilerden kesiyorum. İnternet'te bloglar'da free kağıtlar da var ama..

    MagiccCat; Çok sevindim.

    Mor Kalemlik; çok teşekkür ederim.

    Mutfak Havlusu; :)) Otursan yapacağım diye alasını yaparsın bence sen Zeynep'ciğim. O barkadak Cath Kidston'nın bu arada.

    Zeynep; NE güzel yazmışsın, çok mutlu ettin beni.

    YanıtlaSil
  52. Regina; Thank you so much:)

    Melange; oooff çok teşekkür ederim de üretime geçeyim ben de istiyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Bir de çok basit geliyor yaptıklarım, ee herkes yapabilir diyorum, satmaya değer görmüyorum.. aman böyle işte..

    YanıtlaSil
  53. Çok uygulamak için basit ve güzel, bu ağaç sevdi! Geçen yıl kumaştan yapılmış, ama bu kağıt harika!
    www.arquitrecos.com

    YanıtlaSil
  54. ne sansliyim benim de var benim de var :)

    YanıtlaSil
  55. MERHABA HARİKA GÖZÜKÜYOR TEBRIK EDERIM SİZİ BİRŞEY ÖĞRENMEK İSTİYORDUM BU KARTONLARI ARIYORDUM OUANLI RENKARENK OLANLARINDAN NERDEN BULABİLİRİM ACABA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  56. blogunuzu bugün tesadüfen keşfettim ... 5 ay sonra noel ağacınıza bayıldım ...
    ve sitenize üye oldum ...
    sevgiler ...

    YanıtlaSil
  57. çok cici olmuş ellerine sağlık valla bende pinterestten kendimi alamıyorum çok haklısın:))

    YanıtlaSil
  58. merhabalar olsun. tam da yılbaşı için arkadaşlarıma ne yapsam ne yapsam diye düşünürken sizin sitenizi keşfettim.ellerinize sağlık herşey çok güzel...yalnız ben de bu güzel ağacı yapmak istiyorum ama bu kağıtlar,ingilizcede craft paper deniliyormuş,nereden bulabilirim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de geçen sene arkadaşlarıma da yapmıştım bu ağaçtan, çok sevdiler,
      Bak o kağıtlarla ilgili bir postum vardı, detaylı anlatmıştım belki yardımı olur; http://cafenohut.blogspot.com/2012/05/desenli-kagtlar-nereden-mi-buluyorum.html

      Sil
  59. Çok güzel olmuş
    www.40yama.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...