Haftasonu Kartı - Tabak Olsun!





Neredeyse çorapları bile tek tek giyeceğim. Evde her şeyden azar azar var. Kendimi bildim bileli çok nadir almışımdır takım eşyalar. Önceleri mecburen öyle alıyorduk.

Malum öğrencisin, paran sadece ihtiyacını karşılayacak kadar… O zamanlar bizimkilerin evindeki bozulmuş takımların tabaklarını, eşantiyon bardakları, hediye borcamları falan kullanırdık. Sonra çalışmaya başladım, evlendim-evleneceğim gibi bir durum da var ortada, çeyiz batağına battım. (Aman kızlar size bir abla tavsiyesi, çeyiz alacak paranız varsa, onu biriktirin düğünden bir ay önce gidin ne isterseniz alın sonra o parayla… )

İşte sadece o zaman almışımdır bir iki takım bir şey, onları da kullanmadım, zaten evlilik konusuna da bir daha o zamanki kadar yaklaşmadım…



Yıllar içinde tek tek almaya başladım ben de sevdiğim şeyleri…  Özellikle pasta tabaklarına devamlı özeniyorum, her özendiğim takımı almaya kalksam, mutfağımın en az 100 m2 falan olması gerek herhalde.

Hem böyle tek tek olunca daha çok hoşuma gidiyor, misafir geldiğinde de yığıyorum bir kenara tabakları, isteyen istediğini seçiyor.

Eski mutfağımız da, şu anda oturduğumuz evin mutfağı da minicik. Gerçi biz seviyoruz ama işte şöyle ferah ferah olsa her yere raflar yapsam diye de iç geçirmiyor değilim…

Geçenlerde küçücük iki raf astık bir duvarına. Ayyy ne eziyet oldu bize anlatamam. Tam bir macera. Rafları asacağımız yerde aynalar vardı, ilk önce onları söktük, sökerken duvarında bir kısmını kopartıvermişiz. Hemen alçı kardık, kopardığımız yerleri yamadık. Tabii öyle kötü yamalı bohça gibi oldu ki mecbur o duvarı boyadık, baktık bir duvar boyalı diğeri boyasız olmayacak, hayda tüm mutfağı boyadık… Tabii bu boyama işleri aralıklarla oluyor, kurumasını bekliyoruz falan. İşte o sırada mutfaktaki eşyaların bir kısmını salona çıkartmıştım da o zaman fotoğraflamıştım bu tabakları da.. Neyse, sonunda duvarı cillop gibi yaptık. Rafları boyadık, duvarda yerini işaretledik, başladık çiviyi çakmaya… Kardeşim bu nasıl bir duvar, yok çivi kırılıyor duvarda bir numara yok anca alçıları dökülüyor…  Öyle bıraktık, ertesi gün gittik kalın beton çivisi aldık, tekrar başladık denemeye… Yok imkanı yok içeriye gitmiyor, çakılmıyor çivi… Nasıl sinirlendik, nasıl hırslandık anlatamam. O iş illaki yapılacak… O sırada bir matkap sesi duydum. Sesin geldiği yere doğru gittim evin içinde camdan bir baktım karşıdaki inşaattan geliyor ses.

Hemen gittim ustaya, kardeş bize matkabını birazcık verir misin dedim. Adam şaşırdı tabii, kullanabilecekmisin dedi, hallederiz biz dedim, ama adama pek güven veremedim herhalde ki dur ben gelip yapayım dedi. Allah bin kere razı olsun, matkapla geldi deldi gitti duvarları ama o özenle boyadığımız duvar oldu sana harita… Bu sefer oraya kağıt yapıştırdık. Ayy böyle anlatınca da çok saçma oldu… Fotoğrafı olsa anlayacaksınız nasıl bir şey, ama gün ışığı almadığından fotoğraflar hoşuma gitmiyor o yüzden de elimde hiç fotoğrafı yok…



Tabaktan raf mevzuna nasıl geldim ben… Aman işte böyle böyle…

Bu sıralar yine işler dolu dizgin, zaten buralarda pek sesim çıkmıyorsa bilinki ben başka sıkıcı işlerde harıl harıl çalışıyorum.

Haftasonunuz pür neşe içinde geçsin efendim…



I don't like to use full set. I think, a lot more fun to use various plates...

My kitchen is quite small because of that I can not buy all plates I love. I hope one day I'll have a large and bright kitchen.

wish all of you have a wonderful weekend...







42 yorum :

  1. bak su saat olmus calisiyorum. yuzumu ne guldurur Nohut :)
    ne macera yasamissiniz o raflar pek kiymetli olsun hep sizi mutlu etsin :)

    sen ne yaparsan dogru yaparsin beni gozumde nohutcum o yuzden tek tek tabak almaya baslayacagim sanirim :)
    bir de senin icin bir iki fotograf cektim tabakli dur bir ara onlari koyayim. dukkanda gorunce aa nohut gormeli dedimdi simdi hatirladim :)
    guzel haftasonlari opuyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi birbirinden güzel, bayildim gercekten de..Benimde buna benzer kahve taslarim var ;) Güzel bir haftasonu dilerim

    YanıtlaSil
  3. Tabakların hepsi birbirinden güzel. Tablo gibiler maşallah. Mutfak duvarı mevzusu da tam sabırlık iş çıkmış. Valla okurken bende hırslandım :) Neyse ki siz onunda üstesinden gelmişsiniz. Mutlu haftasonları :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. bayıldım,hepsi çok güzeller.

    YanıtlaSil
  5. Tabaklar da pek cıvıl cıvılmış. Rafı da merak ettim. Siz ailece tez canlısınız galiba. Hiç üşenmeden boyalar yapılıyor, kağıtlar yapıştırılıyor. Hayran kaldım vallahi. Takipteyim zaten. Bir de o motifli battaniyelerinize de bayılmıştım.
    Bana da beklerim.
    yasamincizgisinde.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. tabak çanak hastalığı bende de var.özellikle pasta tabaklarını ben de seviyorum.iyi fikir aslında hepsinden birer tane almak:)

    YanıtlaSil
  7. en güzeli tek tek almak zaten.. hem böylece içinde de kalmıyor, hem aman takımım var neme gerek de demiyorsun... ben de seviyorum böyle..


    Raf, ah raf.. raflı bir mutfak hayalim var.. çek Aydam ışık mışık olmasa da görelim gayri:)

    YanıtlaSil
  8. ne hos bir hafta sonu armagani:)
    bende ilk zamanlar takim olsun diye neredeyse 72 parcasi olurdu:)))almitik:)
    simdilerde cok hosuma giden olursa...2 pasta tabagi,iki kupasi,2corba kasesi:)))))))

    YanıtlaSil
  9. Ay cok macerali bir ikilisiniz kardesinle. Neyse ki kafalariniz uyuyor da, sonunda ortaya birseyler cikiyor. Evde biri istekli biri isteksiz iki kisi varsa isler hic yurumuyor mesela. Misal biz..

    Bu arada tabaklarin da pek cici..

    YanıtlaSil
  10. Eskilere olan aşkım işte bu güzelliklerle dahada coşuyor. bende eve gidince tabacıklarımı sereyim de seyredeyim bari:))))))

    YanıtlaSil
  11. sen tabaktan rafa nasıl geldim dyorsun ya benim de huyum kurusun hem konuşurken hem yaşarken daldan dala atlamayı pek severim.bazen mutfağa aldığım bir teneke kutu için kendimi raf yaparken, raf yaptım perdesini değiştireyim derken ve en son nasıl olduyorsa kendimi sandalyeleri kaplarken buluyorum.mutfaktan girip antreden çıktığım çoktur mesala.o kadar saçma işi birbirne nasıl bağlıyorum ben de bilmiyorum.
    bu arada tabaklar harika.ne ilginç tekleme gibi ben de topluyorum tabak,fincan kupa.o ara gözüme ne hoş geldiyse artık.daha koyacak yer olsa da alsak değil mi.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. çok tatlısınız siz ya, gülümseyerek okudum, en çok da matkabın sesine ilerlediğin kısma koptum:) biz de duvara hiç çivi çakamadım, 3-5 çivi çakıp istediğini şıp diye asanları çok kıskanıyorum. Oturduğumuz hiçbir evin duvarları öyle çivi çakılacak gibi değildi. Ne zamamn birşey asmak istesem 10 kere düşünmem lazım, çünkü matkap çıkacak, eşim o duvarı inşaat duvarı gibi bir güzel oyacak, dübel takılacak vs vs. geri dönüşü imkansız bir yol:))

    bu arada pasta tabağına ben de doyamıyorum nedense ama geçen gün düşündüm pasta tabaklarım cici bici var birsürü, yemek ve servis tabaklarım hala evlediğim zamandan. senin önerdiğin gibi son bir ay almıştım ben neyse ki ama yine de şimdikiler gibi değil tabi. yıllarca dolap bekledikten sonra (misafir takımı ya o!!) 2 sene önce, noluyor ya, atıyorum bu saçma sapan günlük takımları, misafir takımını kullanacağım diye çıkardım meydana. Pek aptalmışım beklemişim bunca sene.

    son olarak ışığı kötü mötü farketmez o rafı görmek istiyoruz.
    oha post yazdım resmen, gidiyorum. Öptüüüm

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel tabaklar bunlar ya, tek tek nerden aldınıııız diye sorasım var :) mutfakta değil 100 m2 400 m2 olsa biz yine sığamayabiliriz bence, mutfak büyük diye oldururuz içini :)

    Bir duvar macerası da bizde var. Bizde kilere raf sistemi kurmaya karar verdik, gitti alışverişi yaptık geldik. Matkapta var. Ama bir duvarı bir türlü delemiyor eşim. Beton, çelik matkap ucu hepsi denendi, delerken matkabın ucu kıpkırmızı oluyor ama nafile :) nitekim delemedik, duvar kazandı :))


    YanıtlaSil
  14. Neden 6 yada 12 li olması gerekiyor tabakların. Bence böyle daha güzel.Üstelik kırılınca eyvah takımı bozuldu diye üzülmüyorsun. Üstelik sevdiklerini tek tek seçme şansın var misafirlerin de öyle. Bundan sonra takım alırsam namerdim. Aldıklarımın hiç biri takım halinde değil ayrıca. Sen evlensende bu şeklinden vazgeçme. Fotolar çok çok güzel.İçim açıldı. Hepsini kullanmak istedim.

    YanıtlaSil
  15. Rafların fotoğrafını dört gözle bekliyorum tabaklar harika:)

    YanıtlaSil
  16. Aman Allah'im, hakikaten de pek macerali gecmis mutfak rafi maceraniz. Ikinizin de sabri saygiya deger. Ne guzel, rengarenk, her ilgiye, her istege uyacak secenekler var elinizde. Fotograflarda da cok guzel gorunuyorlar. Hepsini (mutfaginizi da, cesit cesit tabaklarinizi da) keyifli gunlerde kullanin.

    YanıtlaSil
  17. :)) Çok tatlısınız. Sizin yazınızı okurken eşim ve benim kızımızın odasına minnacık bir raf asmak için uğraşırken ki halleri gözümün önüne geldi. Sizi çok iyi anladım. Biz de duvarı delik deşik etmiştik. Sonra neyse ama öğrendik deyip teselli olmuştuk. :)

    Tabaklar muhteşem , hepsinin sanki ayrı bir hikayesi var gibi. Bir günde tabakların hikayesini anlatsanız çok güzel olur. Ben sizin eşya hikayelerinize bayılıyorum.

    Sevgiler
    Derya

    YanıtlaSil
  18. Azminize hayranım, keşke sizin gibi elinin değdiği yeri güzelleştiren insanlardan olsam ben de.
    Tabaklar da şahane.

    YanıtlaSil
  19. Hahaaaha :) bayiliyorum senin anlatislarina, bir solukta okuyorum, sanki o heyecanli anlatisin karsimda gibi..
    Tabaklarina bayildim, bayildim, bayildim... benim de cok hosuma gider, tabagi,bardagi, fincani tek tek almak, takim alsam da zaten 3 gün sonra kirmaya basladigimdan tek kalir onlar zamanla :)

    Fotograflar cicek gibi, icimi acti, mutlu hafta sonlari Aydacim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. İnsanın bu güzellikler karşısında sevinç çığlıkları atası geliyor. Sana baktıkça gaza gelip bir sürü fikir üretiyorum (bir de gerçekleştirebilsem) Tabakları birer ya da ikişer almak iyi fikir, zaten ben tek alamam ödüm kopar ya kırılırsa ve bir daha bulamazsam... Tabakların kadar güzel geçsin günlerin...

    YanıtlaSil
  21. Son zamanlarda ben de basladim bu ise baktim fincanlara tabaklara icim gidiyo eee takim almaya ne maddiyat izin verir ne mekan 2ser 2 ser aldim bisiler rengarenk sofralar da gayet hos oluyor bence .:)

    YanıtlaSil
  22. hepsi cok kiymetli parcalar bakakaldim cok guzeller ama bunlar cok pahali urunler tek tek nerde satiliyor ki:)

    YanıtlaSil
  23. Seninde hafta sonun pür nese dolu gecsin, bak simdi bende merak ettim raflari nasil görünüyor diye :)

    YanıtlaSil
  24. I just love your plates! It's so cool to mix the different plates. Beautiful pictures! Love from Norway:-)

    YanıtlaSil
  25. sen gel onu annelere anlat birde ! bebek beşikte çeyiz sandıkta lafını unutmuyor bizimkiler, doğduğum günden beri çeyiz alınıyor bana :) son zamanlarda ben bunların çoğunu almıcam dediğimde annem yeni şeyler almayı kesti :)
    tabaklar sanki türk değil de avrupa mutfaklarından gelme, cath kidstonlar göz alıyor :)

    YanıtlaSil
  26. tabakların beni deli etti ♥

    YanıtlaSil
  27. I think we have very similar taste. My china is all mix & match, too. I can't imagine have only one set, and as I can't have many sets, I have at least 2 of the ones I like.

    YanıtlaSil
  28. senin anlatımın ve gözünle bu şirin tabaklar daha da güzel geldi gözüme :))

    YanıtlaSil
  29. ama ama ben o rafı çot merak ettim:)

    YanıtlaSil
  30. Çok güzeller bunlar!
    Sizin elinizden hiçbir şey kurtulmaz arkadaş :))
    Eminim harika olmuştur yeni mutfağınız, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  31. Tabaklar çok hoş gerçekten...
    Demek ki yanlız değilmişim, ben de pasta tabaklarını tek tek alıyorum, hoşuma gidiyor, resim çekerken de fena olmuyor :))
    Tabii bu arada rafı da merak etmedim değil hani :))
    Mutlu günler dileklerimle...

    YanıtlaSil
  32. bende bloğumu açtıktan sonra tek tek sunum için tabaklar almaya başladım aslında ben de çok sevmiyorum 12 kişilik takımları kahve fincanlarını bile iki kişilik alıyorum ki heveslendiğim modelleri alabileyim diye:) tabaklar çok şık mutlu sofralarda kullanın sevgiler:)

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar,

    Yeni keşfettim blogunuzu, tabakları da görünce dedim aynı paydayız. Daha yeni ev açmış biri olarak tabak çanağa bu kadar hasta olup alacağımı hiç düşünmezdim. Bayılıyorum böyle tabaklara, muglara, fincanlara. Tabaklarınız çok çok güzel bir kaç tana var gözümü kestirdim. Merak ediyorum nereden aldınız diye :))))))))

    YanıtlaSil
  34. bende çok severim renkli rengarenk şeyleri, bende tek tek değil de 2şer 2şer alırdım :D
    fotoğraflar muzzam görünüyor
    iç açıcı, iştah kabartıcı(alışverişe yani :D)

    anlattıklarınızdan bir roman çıkarmış sanki :) bazen geldi mi üst üste geliyor :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  35. Çok canımı çektirdin :( Bayıldım hepsine ayrı ayrı, bu gözle bakıcam artık züccaciyecilere :))

    YanıtlaSil
  36. Bayılıyorum size nohut kardeş.:)Hem uslubunuza,hem uğraşılarınıza,hem fotoğraflarınıza kısaca her şeyiniz beni cezbediyor..:)Ellerinize,yüreğinize,kaleminize sağlık..Dilediğiniz her şey gönlünüzce olsun...

    YanıtlaSil
  37. Fotograflariniz nefis!
    HAngi lensi kullaniyorsunuz?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  38. Tabaklar harika gerçekten.
    Onların güzelliğine bakmaktan, içindekileri yemeyi aksatabilir insan:)

    YanıtlaSil
  39. Those plates have so lovely patterns and prints!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  40. yaaaaaaaaa !!! bu tabaklar nerden alındı acil adres litfeeennnnn !!!
    ayrıca blogunu bugün keşfettim çok güzel ben de beklerim ;)
    http://mrlgrck74.blogspot.com/
    http://www.bloglovin.com/feed?utm_source=Chrome&utm_medium=Extension&utm_campaign=ChromeExtension

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tabaklar kimbilir nereden alındı:) Hepsi ayrı ayrı yerlerden, bir çoğu annemin çeyizinden, bazısı Altınoluk pazarından, sonra yurtdışından... Ben bile hatırlamıyorum çoğunu.. Tek tek adres yazmam çok zor.. Bunlar yıllar içinde toplanmış tabakların bir kısmı..

      Sil
  41. Tabaklara bakarken de matkapla mutfağın delinme hikayesini okurken de çok keyif aldım. Aklıma kendi evimizin duvarlarına çakmaya çalıştığımız çiviler ve dökülen duvar boyaları geldi. Cidden insan acayip hırs yapıyor.
    Tabaklarınız gibi çeşit çeşit ve renkli dostlarınız olsun.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...