Benim Odam Çocuk Odam...





Çok oldu bu şifonyeri boyayalı. Kışın ortasıydı belkide, fotoğrafları çekmişim unutmuşum. Sözüm ona hemen düzenleyip yayınlayacaktım burada… Bu huyumu hem seviyorum, hem sevmiyorum. Seviyorum çünkü hayatımın hiçbir aşamasında geriye bakmadım ben. Nasıl anlatayım…. Mesela hayatta sınav kağıdımı ya da yaptığım birşeyi kontrol etmem. O yüzden ilk yapışta yaptım yaptım yoksa kader utansın… Denenmişi denemeyi sevmem, hep yeni bir şey yapacağım. İşte bu kötü.. Hiç birşeyde  uzmanlaşamıyorum böyle olunca, bir ara hayatımın merkesinde olan konu anında demode olabiliyor… İlişkilerimde de böyleydi hep. İlki hariç (çocuktum çünkü) bitti bitti, geriye dönüp sorgulamadım hiç, yaşanmışı yaşamak gibi bir hevesim olmadı, bilinmez hep cazip geldi bana. Ondan herhalde hayatımda hiçbir zaman bir 5 yıl sonrasını tahmin edemedim.
 
 

Ay bir şifonyer boyamadan nerelere gitti konu. Bir anda iş yerinde boşluk olunca elimin altında buldum bu fotoğrafları, yani kısmet bu güneymiş.

Salondaki dolap benim ıvır-zıvırları kaldıramaz hale gelince yeni bir dolap ihtiyacı oldu evde, oldu da o dolabı koyacak yer bulmada epey zorlandık. Benim odam çok çok küçük ama başka seçeneğimiz de olmadığı için mecbur oraya bir şey almaya karar verdik ve bu şirincik şeyi sığdırdık.  Ikea Rast şifonyeri biliyorsunuzdur çoğunuz, hani en ucuz, 3 çekmeceli olan.  İşte onu aldık ve bu sefer hiç motajlamadan boyadık her parçayı. Tabii bu şekilde de zor oluyor eğer bizim gibi sabırsızsanız. Kuruması için iyice beklemek gerekiyor her bir katı. Montajlarken çizilmeler oluyor o yüzden montaj sonrasında tekrar bir zımpara yapıp boyadık.
 
 

Kulplar Zara Home’dan. Bayılıyorum değişik kulplara, zaman zaman değiştiriyoruz evde kulpları. Dolapları, şifonyerleri değiştirmişcesine mutlu oluyoruz.

Şifonyeri koyduğumuz yerde ayna vardı önceden, o da küçük ya biraz ferahlatır diye yapıştırmıştık çift taraflı bantlarla. Sökünce duvardaki boyayıda beraberinde götürdü hain. Kış kıyamette badana da yapacak durum olmadığından böyle geçici bir çözüm buldum. Alttaki dökük kısmı şifonyer ile kapadık, üst kısma da bu panoyu yapıştırıp üstüne habire birşeyler iliştirdim. Şu anda görseniz ufacık bile bir boşluk kalmadı, biraz hafifletsem iyi olacak: )
 
 
 

Tamam odam çocuk odasınan pek farklı değil ama yapacak bişey yok yattığım yerden bu şifonyere bakmak hoşuma gidiyor işte…
 
Not: O da pek küçük olduğundan karşısına geçip boydan bir türlü çekemedim zavallıyı:( 

 


We had painted this chest of drawers in the middle of this winter. I had completely forgotten to sharing with you, until I see them on my computer today.

Of course, You know Ikea Rast Chest of 3 drawers. I like it, it is simple, small but pretty and usefull.

My room is very small and because of that we decided to buy it. We painted every pieces before assembling. Yes it was little bit difficult, it happened some scratches during assembling and we painted it last coat when it was montaged.

I have used different knobs from "ZARA HOME".

In the past ( before this chest of drawers) there was a mirror on the my wall. We removed it with some wall:(. This white inspiration board was sticked above the chest of drawers to hide damage on the wall.

 
It is sweet, isn't it?
 
 
 





 

33 yorum :

  1. İyi ki de dökülmüş o boya, nefis olmuş. Bir şey söyleyeyim mi? Şifoniyerin yeni boyasını da, kulplarını da, onlar göstermiş, kişilik katmış olaya..Ooooh, ellerine sağlık..Ben de bakmam hiç geriye, sökülen boya, iyi ki sökülmüştür, bundan yeni bir şey yaratmaya bakarım, hatalı sınav kağıdı, belki yeni heyecanlar yaratmak içindir, oooh, ileriye bakalım, bir geri-bir ileri gidecek kadar çok zamanımız yok bu dünyada...

    YanıtlaSil
  2. ''aynası iştir kişinin lafa bakılmaz '' sözüne çok güzel bir örneksin kanımca :))

    YanıtlaSil
  3. oyy tam nerede bu kız derken çıktı post ortaya oh la la:) duvardaki şeyler var ya bir hayalim var öyle bir tablo yapmak üzerine 2 yıldır:) çok güzel herşey gene.. öperim bu bilinmezliğe sevdalı kadını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben Üniversite son sınıftayken bir duvarı kaplamıştım dergilerden kestiğim sayfalarla, araya da kendi fotoğraflarımızı, birbirimize yazdığımız notları falan sıkıştırmıştım. Çok güzel bir anı duvarı gibiydi. Sonra biz okuldayken ev arkadaşımın annesi söküp atmış badana yapmıştı evi:)
      Gençlik ama yine yaparım demiştim gülüp geçmiştim. Yapamadım....
      Bende seni öperim zümrüt gözlüm:)

      Sil
  4. Harika olmuş, pek bi güzel. Bu arada yazdığın postları okumayı özlemişim. Arayı çok uzatma olur mu? Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzatmak istemiyorum:( uzadıkça hız kaybediyorum, pratikliğimi yitiriyorum, hepsinden önemlisi sinir oluyorum:))

      Sil
  5. Pek bir güzel olmuş. Odanın çok şirin olduğuna eminim.

    YanıtlaSil
  6. çok şirin olmuş yaa.bu kulplara ben de bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke daha çok alternatif olsa etrafta bu kulplardan.

      Sil
  7. Bende de var bu rast'dan bir tane..Bereketli dolap diyorum ben ona.İlk aldığımda kırmızıya boyamıştım, sonra bej oldu, şu anda da beyaz, şimdide üzerine dekopaj yapmak için sıraya aldım onu...Bu arada duvarın üzerindeki her şeyi tek tek inceledim neredeyse, harikasın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinterestte, hatta google görsellerde ikea rast diye tarattığında o kadar güzel değişimler çıkıyor ki insanların hayal gücüne hayran kalıyorum. Eminim dekupaj yapılınca nefis olacaktır, heyecanla bekliyorum sonucu:)

      Sil
  8. hiç de çocuk odası gibi gelmedi bana...içim açıldı valla.....ohhh ferah ferah...ellerinize sağlık Ayda'cım...çok güzel olmuş...bir de ne ile boyadığını yazsaydın ne güzel olurdu :) benim gibi boya delisi biri için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ustamıssın Sibel'im, sen çok daha alasını bilirsin ama yazayım ben yine; ham ahşap ya sadece 1 kat DYO'nun astar boyasından sürdük, sonra 2 kat Marshal yarı mat beyaz yağlı boya, montajladıktan sonra birazcık zımpara yaptık (180 lik) sonra tekrar ince bir kat sürdük, en son naturel vernik.
      Tamammıdır usta, var mıdır bir önerin.
      (Bu arada geçenlerde bir telefonluk gibi birşeyi eskitme yapalım dedik olmadı bence, funda oldu oldu diyor ama dalgalı saçma birşey oldu:) )

      Sil
  9. O dugmeli kulplardan var de mi! Bayiliyorum onlara! - bu arada blogunu kesfettigi aksam ilk postunakadar geriye donuk okumus biri olarak post'una en cok ben sevindim galiba:)-

    YanıtlaSil
  10. cok sirin cok cici olmus

    YanıtlaSil
  11. Nasıl oluyor bu? Tablo gibi fotoğrafların. Dolayısıyla sizin evde yaşamak bir tablonun içinde yaşamak gibi olur. Al, çerçevele, duvara as :)

    YanıtlaSil
  12. Çektiğiniz resimlere yaptığınız işlere bayılıyorum elinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Cok seker olmus, emegine saglik.

    YanıtlaSil
  14. Sanki dekorasyon dergisinden fırlama gibi bir oda olmuş, çok beğendim... Güle güle kullan... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Nice Post.

    LG Grace www.zeit-fuer-dich.blogspot.de

    YanıtlaSil
  16. çok çok güzel olmuş..cıvıl cıvılsın sen de...ben de kulplar almak istiyorum değişik
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  17. Ne güzel resimler bunlar böyle. Çok zevklisin. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. şifonyere de, panoya da bayıldım. fotoğrafların her zamanki gibi içini ferahlatıyor insanın. benim de bu şifonyerden alıp beyaza boyayasım var.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...