Haftasonu Kartı - Kumaşın da Hakkını Veririm!


 
 
 
 
İnsan içinden ne geliyorsa onu yapmalı bence. Mesela ben dikiş makinası ile tanıştığımdan beri içimden hiç kıyafet  dikmek gelmiyor. İlla ev ile ilgili şeyler dikeceğim, yastık, masa örtüsü gibi şeyler mesela. Çanta ve mutfak önlüğü de dikiyorum ama en çok yastık dikmeyi seviyorum. Bir de cici bici şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor. Fistolar, danteller, pembeler, maviler…  Böyle oluncada direk çocuklar için yapıyorum ne yaparsam. Etrafımda çok çocuk olmadığından da boyut konusunda kafam biraz karışık gerçi. Çanta dikiyorum anlamsız boyutlarda mesela… Hangi yaş gurubu kızlar çanta takıyor bilemiyorum sonra.
 
 

Ama sağolsun kardeşim o kadar ısrarcı ki elinden kurtulmanın tek yolu istediğini vermek. İlk annemler bizdeyken bir etek dikmiştik, daha doğrusu annem dikti bana gösterdi, sonra bir gün bana pijama altı dik dedi, “yok canım istemiyor, ayy dikemem, oofff uğraşamam onunla” desem de en sonunda getir en rahat ettiğin bir tanesesini diyip, oturdum onu kalıp yapıp, hart hart kestim kumaşı, sonra dondum kaldım. İki bacağı nasıl birleştireceğim birbiriyle diye baktım iki ayrık paçaya. Bir şekilde birleşti, oldu- bitti ve giyiyor şimdi. Eminim çok daha pratik yolu vardır pijama altı dikmenin. (Bir ara fotoğraflıyayım onu da). Altınoluk’da da başladı bana etek dikin, o kadar makine aldık hiç bir şey dikmiyorsun gibilerinden konuşmaya… Ağlamayana meme yok lafı ne kadar doğru, o konuştukça biz diktik annemle, iki etek bir ev elbisesi. Makinayı aldığımızdan beri kendime hiçbirşey dikmedim henüz. Ne çanta, ne makyaj çantası ne de başka bir şey… Gerçi böyle daha mutlu oluyor insan.
 
 

Eteklerden biri işte şu fotoğraflarda gördüğünüz. Bu kumaşı yine kışın ortasında henüz dikiş makinam yokken almıştım. İndirime girmişti IKEA’da, bende yazlığın balkondaki divanı için alıvermiştim epeyce.  Bir şekilde ya annem diker, sıkılırsa bir terzi buluruz diye düşünmüştüm. Benim dikeceğim hiç aklıma gelmezdi.

Minderleri, yastıkları diktim biraz kumaş arttı baktım bizimkisi de etek diye inliyor, gel dedim bozarsam bozarım bundan etek dikelim sana. Eteği diktik, küçük parçalardan da anneme çanta çıkarttım: ) Zaten hiç kumaş atmıyor bizim evde, boyutlarına göre poşetlere ayrılıyor tüm parçalar.
 
 

Benim zevklerim çok çabuk değişiyor. Zaten hep diyorum ya çok değişken biriyimdir diye, birşeyi bugün seviyorsam yarım hiç de hoşlanmayabilirim.  Mesela şu sıralar daha çok soft renklerden hoşlanıyorum. Bu kumaşı alırken ise seviyordum böyle canlı renkleri.  O yüzden pek de heyecanla başlayamadım dikmeye ama bitince misler gibi balkonu yıkayıp ailece karşısına geçip baktığımızda pek hoşumuza gitti bu divancık.  Cıvıl cıvıl oldu, her gören bayıldı.
 
 
 

Ha bu arada bu armut da neyin nesi diye sorarsanız, babamın kardeşime doğumgünü hediyesi. Altınoluk’dayken kardeşimin doğumgünüydü. Babam 3 gün öncesinden başladı sana çok özel bir hediyem var diye konuşmalara, nasıl heyecanlı, sanırsın araba anahtarı verecek: )

Doğum günü sabahı gizlice benim yanıma gelmiş, hediyeleri şimdi mi veriyoruz diye soruyor, yok dedim, akşamüstü pastayı üsledikten sonra verelim… Zor bekledi o saati. Sonra törenle gittik armutu kopartmaya ağacın başına. Ağaç denmez gerçi ona katır gibi bir şey, incecik bir iki dal, ben kadar bir boy ve zavallının üstünde zor taşıdığı bir tek meyvası bu armut. Babam gözü gibi bakmış taşıyamayıp düşürmesin onu diye, bu yüzden bu kadar kıymetli. Neyse işte gittik koparttık, ağacımıza teşekkür ettik. Ucuna da kurdelamızı bağlayıp verdik normalde kazık kadar olan ama bizim evin biricik küçük kızına.
 
Hepinize havalar hala sıcakken harika bir haftasonu diliyorum...
 

 

Normaly I don't like and I don't want to sew dress, skirt or any outfit. I like to sew cushions, tote bags and another things for home or children.
But my little sister always wants some things for herself from me like a skirt or a dress... I'm not a sewing expert, but I'm doing  whatever she wants for get rid of her: )

 
 
I had bought this fabric from IKEA for a long time ago.  That time, I used to like vibrant colors more than but now I prefer the soft colors but we liked this small sofa with this new clothes. It looks like a rainbow.
after sewing these covers for our sofa, I sewed a skirt for my little sister and a tote bag for my mom with the remainning fabrics.
 
This skirt is my first trial and I don't want to sew again: )
 
 

Let's talk about Pear.... We celebrated my little sister birthday a few weeks ago. This pear was my father's present for her. We have a very very small pear tree and this year, it just had  one pear. It was very special present for her: )
 

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

95 yorum :

  1. süper olmuş divan valla bayıldımm. tekrar tekrar dönüp baktım fotoğraflara. Ellerine sağlık, etek de çok yakışmış kardeşine bu arada :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim, şimdi burada değil ama kardeşim de teşekkür eder büyük ihtimalle:)

      Sil
  2. Divan muhtesem olmus!!!

    Nohut masallah becerilerine masallah! :)

    Armut hikayesisye nasil diyeyim Top 10a girebilir bence sizin evin hikayelerinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) babamın hikayelerini anlatmaya kalksam sırf onun için blog açmam gerekir...

      Gel de seneye yaza şu balkonda bi kahve içelim seninle:)

      Sil
  3. çok güzel olmuş hepsi,ellerine sağlık cicim:)) hele divan olayına bayıldım...

    YanıtlaSil
  4. aydınlık fotoğrafları zevkle takip ediyorum
    elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seferkilerin tonları aslında pek içime sinmedi, hep kendi evimde çekmeye alışık olduğumdan dışarıya çıkınca afalladım bi:)
      ama beğenmene sevindim... Çok teşekkürler.

      Sil
  5. bu kadarda gü<el olurmu...ne güzel bir aile dayanışması..harikasınız..seni çok ama çok büyük keyifle takip ettiğimi bilmeni isterim..beğendiğim ender bloglardan birisin..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, nasıl mutlu oldum anlatamam, sizin ailenin de bendeki yeri bambaşka, iki kızınız da siz de süpersiniz:)

      Sil
  6. çok çok çok beğendim.
    çok beğendiğimi söylemişmiydim.
    çok beğendim:)
    bende pijama dikiyorum acemice ama olsun en azından evde giydiklerine para vermiyorum bide "aaa sen mi diktin? "demiyorlar mı,deymeyin keyfime:)
    bu arada çok beğendiğimi söylemişmiydim.Neyse söyleyim o vakit
    ÇOK BEĞENDİNM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaa :)) çok teşekkür ederim..
      bu arada pijama dikmek aslında etek falan dikmekten daha eğlenceli. Dikmiycem diyorum ama belki kışa bir tane dikerim. Birileri beğenince daha bir gaza geliyor insan...

      Sil
  7. maşallah ne kadar marifetlisiniz.
    hepsi birbirinden güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Nohut, fotoğraflarını ilk gördüğümde bir dekorasyon dergisinden sandım. Sana ait olduklarını anladığımda ise, işte budur dedim :)
    İşte budur...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bu mudur, bu dur diyorsun beni de mutlu ediyorsun...

      Sil
  9. her biri çok güzel olmuş
    ve aynı kumaş hepsine yakışmış!
    eline sağlık diyorum,
    ve mutlu haftasonu:)

    YanıtlaSil
  10. ah ben bittim o divana, bittim ve çok eskilere gittim, ağlamak istiyorum.. sonracığıma Fundacığımızın doğum günü de kutlu olsun, armut da bir harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkonda divan benim çok sevdiğim birşey, çocukken halamların bahçesinde teyzemlerin de balkonunda vardı. Öyle severdim ki orada uyuklamayı...

      Bu arada Funda ve armut adına teşekkür ederim efendim...:)

      Sil
  11. Gerçekten çok güzel çok cici olmuş. Divanın ucundaki fırfırı da siz mi diktiniz yoksa satın mı aldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O beyaz fırfırlı eteği de ben diktim, divan çok uyduruk aslında, ayakları görünmesin istedim.
      Çokt eşekkür ederim.

      Sil
  12. çok şirin bir divan olmuş.tam kıvrılıp uyumalık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle, sabah uyanıp doğru oraya çıkıyorum birazcık uyuklamak için tabi kapılmamışsa harika bir keyif.

      Sil
  13. I have no doubt: you're an expert sewing with your machine!!! I love the cushions (as profesional!), the skirt (great!), and the tote bag (lovely design!).
    Your father's presente is so cute... Wonderful photos! Wonderful post!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks a lot for your kind and encouraging words.

      Sil
  14. Çok özenli,ve zarif,içim açıldı,güle oynaya,sere serpile kullanın:))

    YanıtlaSil
  15. Eridim bittim , sasasaşahane olmuşlar,hevesleniyorum imreniyorum süper olmuşlar, ellerine saglık.kardesinin yeni yası şahane geçsin, hersey gonlunce olsun ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sen buralarda olsan ben senin kolundan tutup diktiririm birşeyler kesin..
      Kardeşim adına da kendim adına da çok teşekkür ederim efendim.

      Sil
  16. İlk fotoğrafı gördüğümde gerçekten IKEA kataloğundan alıntı sandım görseli :)
    Benim bu kare nasıl gözümden kaçmış kataloğa bakarken? diyorum bir de kendime.
    Yetenek ve zevk bir arada, muhteşem :)
    İmrendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de ezbere biliyorum IKEA ürünlerini, farklı birşey gördüğümde nasıl içerliyorum aa ben bunu nasıl görmedim diye....
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  17. Elinize sağlık,çok ferah,iç açıcı bir divan olmuş,güle güle oturun.Kardeşinizin doğum günü de kutlu olsun.Hediyesinin manevi değeri çok büyük,yemeye kıyamamıştır herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Armutu hemen yemedi, İstanbul'a getirdi burada yedi:)
      Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için.

      Sil
  18. Nohutum... muhtesemsin, ama bence yastik isinde yogunlas, bakarsin Rifat Özbek misali yastikci olursun, keyifle isini yapip butik yastikci acarsiiiiin..bilmem iste, senin yerine ben hayal kursum...:)))) öptüm cok

    zehra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ahh ne güzel bir hayal, iyi dedin, ben hemen işten eve koşayım ve bir iki yastık dikivereyim bari:)

      Sil
  19. Başta inanamadım, bu kadar güzellik olmaz. İkea reklamı sandım ama çanta ve eteği görünce ... Valla kopyacılık yapabilirim, bir bakmışsın aynısını yapmışım ya da benzerini...Bu kadar güzel olur mu bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Üstadım sen beğendiysen benden mutlusu yok, hem kopyacılık değil esinlemek diyelim ve bu da beni çoook mutlu eder:)
      Sen benden ben sende esinlenelim sonrada mutlu olalım ooohh..

      Sil
    2. Valla yaratıcılıkta, dekorasyonda, tasarımda ve (bunların fotoğrafını çekmede) senin üstüne blogger tanımıyorum. Diğerlerini az çok bilirim de...fotoğrafçılıktan anlamadığım için "fotoğrafçılıkta" diyemedim. Hep mutlu ol e mi..

      Sil
  20. İnanılmazsın sen ...İşte takip edilmesi gereken bir blog,işte yetenek,işte sanki katologtan fırlamş gibi kareler,işte beceri,işte zeka,işte üslup,fotoğraflara bak bak doyamıyorum ilk başta ikea kataloğunun bu sene çıkacak olan kapağı sandım,o balkonda olmak bir rüya,o divanda olmak bir keyif,o fotoğrdafları çekmek,sunmak,bence abartmıyorum bir sanat bunu değerlendirmelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Demet, kendimi sahneye çıkıyormuş gibi hissettim:))
      Neler yazmışsın böyle.. çok çok mutlu ettin beni, hatta o kadar mutlu oldum ki mutluluğum paniğe dönüştü bak kaç gündür post koyamıyorum ya beğenilmezse diye:))

      Sil
  21. Yaşamak istediğimiz hayatla, yaşadığımız hayat kimi zaman örtüşmüyor. Mutlu olduğumuz yada yapmaktan keyif aldığımız birçok şeyi yapamıyoruz. Kapasite güme gidiyor, heba olup gidiyoruz wallahi:)Şöyle atölyemiz olsa sen diksen, ben boyasam, birileri örse, ahh ahh ne güzel olurdu. Bunların sadece hayal olmasına gıcığım...
    Ama sen mutlaka bu yeteneğini geliştir olur mu, bişeyler yap.
    Hepsine bayıldım, harika olmuşlar. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim, ne güzel yazmışsın ama dediğinde çok haklısın, keşke çok daha önce farketseydim bu tarz şeylere bu kadar tutkulu olduğumu... Keşke demek çok sinir bozucu:(

      Sil
  22. You are improving your sewing skills! I couldn't make all this things. Your sister must be very happy :). I prefer sewing cushions and bags to clothes too, but there's a dress I love that I have to try to make, it seems to be easy, I only need to find the perfect fabric for it.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You are very talented person. I love your handmade so much and I'm sure that you will find a perfect fabric for your drees and it will be great....
      Thaks a lot for your comments...

      Sil
  23. Tek kelimeyle harika Nohutçum, ellerine sağlık. Kardeşinin de yaş gününü kutlarım, sağlıklı, mutlu nice yıllar:)

    YanıtlaSil
  24. Harikasın çok güzel bir kumaş seçimi değerlendirdiğin alala çok uyumlu içim açıldı doğrusu ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürü bir borç bilirim efendim..

      Sil
  25. ya gerçekten süpersiniz ..

    yıllar önce kardeşim bana kocaman çiçek desenli bi etek almıştı ..sonra biğün ikeada gezerken o deseni bi kanepenin üzerinde görünce şok olmuştuk...
    ıkea bu işi bilio .. bi kumaş üretio ne biçersen oo ...

    sizinkiler daha bi zevkli olmuş çanta fikride şahane ... bide o armut nasıl güzel öle.. kardeşinizede nice senelere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, ikea kumaşlarına farklı bir gösden bakarsan, yapılacak yığınla şey var...
      Çok sevindim beğendiğine.

      Sil
  26. divan, etek ve canta muhtesem olmus ellerine saglik :)
    o renklerin etege ve cantaya boyle yakisacagini tahmin edemezdim! cok hos duruyor gercekten, bayildim :)
    kardese de nice mutlu yillar...

    YanıtlaSil
  27. Nohut sana ultra feci katılıyorum. Herkes sevdiği işi yapmalı gercekten.Öyle olunca da bak senin Divan'in elbisesi gibi temiz, net ve şık isler çıkıyor ortaya. Buarada zaten yaptığın en ufak , en pratik belkide en basit isler bile okadar kaliteli oluyor ki; zaten severek yapıldığı cok belli. Bu tarz islerde aslında her iste:) kaliteye önem verilmeli,titiz davranmalı,zaman harcanmalı. Mesele isin kolaylığı ya da zorluğu olmamalı. Ayh birden kalıp ve dikiş derslerimiz ve de Leyla hocam geldi aklıma,ah ah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok haklısın yazdıklarında... Burdan da hep yazıyorum, mesleğimi sevmiyorum diye ama eskiden bir ihale dosyaları hazırlardım resmen öperdim dosyayı... Muntazan düzgün.. yaptığın işten tatmin olma duygusu gibisi yok bence.. Ne yaptığının da hiiiç önemi yok...

      Sil
  28. Siz ailecek cok tatlisiniz :) Ama baban favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Babama Melodinin fotoğraflarını gösterdim geçen tatilde, bayıldı bayıldıııı... ( ayy şey gibi oldu, sen de kimsin Melodi varken gibi:)) )

      Sil
  29. Well done:) Sofa, skirt and bag are beautiful. Greetings.

    YanıtlaSil
  30. Allah herkese senin gibi bir abla ve bir evlat nasip etsin! Şimdi bu yorumu benim oğlan görse pek bozulur ama nasıl olsa görmez değil mi? Aramızda ... Allahtan insanoğlunun 10 parmağı var ,sendeki marifet sayısı 10 ve katları be Ayda'm . Maşallah sana! Divan örtüsü mü daha güzel etek mi bilemedim ama ziyadesiyle depoladığım kilolar nedeniyle ben eteği Funda'ya bırakayım,divan örtüsünü alıp kaçayım! Öptüm seni kocaman!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çook teşekkür ederim Nİlgün Abla, senden bu iltifatları almak ne büyük bir mutluluk bilsen...

      Sil
  31. Herşey çok ama çok güzel olmuş :) Özellikle divan harika, ellerinize sağlık ailecek :) Bu arada, Ikea kumaşlarından etek dikmeyi hiç düşünmemiştim, ona da ayrı bir bravo ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) seninde benimki gibi bir kardeşin olsaydı tutturunca neler neler yaratırdın:)

      Sil
  32. armuttan tut da,her şeye bayıldım,ellerine sağlık,eteği görene kadar,aacaba o kalın kumaşla nasıl olmuştur dedim,ama gördüğümde ona da ayrı bayıldım..çok tatlısınız.

    YanıtlaSil
  33. Funda'nın geçmiş doğumgününü kutlarım evvela, baban yine kalpleri fethedecek bir olaya imza atmış, itinayla ve törenle armut ikram edilir :)))
    "El vermek" diye bir tabir vardır ya hani bizim kültürümüzde, sanırım annen sana el vermiş, değme terzi o divan örtüsünü öyle dikemz di vermişsin yine hakkını :)
    Oldun sen olduuuuuun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman efendim çok teşekkür ederim, tabiki yanımda annem olunca daha güvenli oturuyorum makinanın başına:)
      Funda okuyordur buradan büyük ihtimalle ama hayatta yorum yazdığı görülmemiştir.. Onun adına ben teşekkür ederim :)

      Sil
  34. döktürmüşsün yine, pes diyorum!! zaten fena halde İKEA'm geldi, bir de bunları görünce... çok fenayım çoook!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ne zamandır gitmedim ya huzursuzlanmaya başladım resmen:)

      Sil
  35. Divan kumaşı, etek, çanta ve armut hepsi pek muhteşem :D

    YanıtlaSil
  36. like so much IKEA, but now, I dont have money for anything. Kisses

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes in these days I must not buy anything also... I should save money...

      Sil
  37. çok tatlı olmuşlar hele hele o koltuk çok çok güzel ama yaaa :)

    YanıtlaSil
  38. Ayda yahu ne alemsin vesselam!
    Öncelikle kardeşine sağlıklı,sıhhatlı ve huzurlu bir ömür dilerim sizlere beraber..
    O hediyeye hayran kaldım babanı tebrikler,babana de ki seni özellikle takip edenler var takipteyiz anlayacağın amcayı:-))
    Çanta harika olmuş şıklık yarışına gir artık sen birde
    hadi selamlar olsun hamarat insan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babama okuyayım da sevinsin garibim, hep soruyor beni tıklıyorlar mı diye:)))

      Benden de selam olsun :)

      Sil
  39. Kızımında el becerisi sizin ki kadar olmasa da iyidir. Ona bileklik, kolye, küpe, yada değişik bir şey yaptığında ellerin dert görmesin derim hep. İçimden ona dediğim gibi demek geldi görünce. Elleriniz dert görmesin. Hepsi çok güzel ama; ben de en çok divana bayıldım.

    YanıtlaSil
  40. :)Ya Nohut hanım siz ne kadar tatlı bir ailesiniz sanki sizinle tanışıyormuş gibi hissediyorum:)Hatta geçen gün rüyamda sizin evinize geldiğimi gördüm o kadar yani:)Beğenerek takip ediyorum ,iyi çalışmalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahhaa gerçekten mi... Ne güzel ne mutlu, aman hayırlara vesile olsun rüyan...

      Çook teşekkür ederim.

      Sil
  41. Divan huzur dolu olmuş, kocaman bir ailenin orta yaş ve üstü bireyleri oturup çay kahve yanında muhabbet ederken, torunların ortalıkta koşuşturduğunu hayal ettim bir anda.. Ne de güzel olurdu..

    YanıtlaSil
  42. Bayıldım bloğunuza çok sevdim. Harikasınız. Artık izleyicinizim :)

    YanıtlaSil
  43. Nohutcum dikiş olayınıda hallettin, bakalım sırada ne var merakla bekliyorum:) harika olmuş diktiklerin ellerine sağlık.Funda'nın doğum günü kutlu,mutlu olsun, yeni yaşını güle güle kullansın:) en güzel hediyeyide kapmış bu arada afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik burada takıldım kaldım ama kağıtlarıda özlemedim değil:))

      Sil
  44. Ne güzel bir aliesiniz siz öyle. Bayılıyorum size :)
    Armut da ne tatlıdır kim bilir ;)

    YanıtlaSil
  45. Merhaba, bloğunuzu çok sevdimmmm... ilk gün dediğiniz gibi "herşey gönlünüzce olmuş" ki bizim gönlümüze dokunabilmişsiniz... ilgiyle takip edeceğim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiii nasıl mutlu oldum, ne güzel, çok sevindim.

      Sil
  46. ya siz gerçek misiniz,masal mı? Maşaallah..Nice mutlu yıllara..

    YanıtlaSil
  47. ben gerçekten anlayamıyorum, babanın bu değişik enerjisine, ruh haline.. babam demişin ya, bakalım yine ne yaptı diye okuyorum :)

    YanıtlaSil
  48. A little late, I know... but I want to whish your sister a very happy birthday!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...