Ekip toplansın yapacaklarımız var...





İstiyorum ki ( gerçi bunu hep söylüyorum) emrimde birkaç kişi olsun, ben isteyeyim onlar yapsın. Ama tam da benim istediğim gibi olsun herşey, aklımdan ne geçiyorsa o çıksın ortaya.

Aklıma bir fikir geldiği an hemen koşayım malzemeleri alayım yığayım birinin önüne, sen şimdi bunu böyle böyle yapacaksın diye anlatayım, o onu yaparken başka birine de başka bir şey anlatayım. Onlar yapılana kadar ben yeni aşklar peşinde koşayım, yeni yeni fikirler bulayım, habire pinterestde gezeyim, fotoğraflar içinde kaybolayım sonra istediklerim hazır onunca onları fotoğraflarıp başka görevler yığayım emrimdekilere: ) Bu arada biri de peşimden ortalığı toplarsa hiç fena olmaz hani, zira üretim aşamasında evi birbirine katıyorum.
 


Neden mi istiyorum bunları; çünkü yığınla fikir kafada ama onları hayata geçirecek zamanı bulamadıkça fikirler yığıldıkça altında ezilip mutsuz olmaya başlıyorum. Liste öyle uzuyor ki bu sefer hangibirinden başlayacağımı şaşırıp hiçbirine bulaşamıyorum.

 

İşte bu yüzden de kış gelsin istiyorum. Emrimde hiç kimse olmamasından 2 kişinin olması iyi bir şey çünkü. Her ne kadar istediklerimin hepsini yaptıramasam da idare ederler. Kardeşim ile arkadaşımızdan bahsediyorum.  Kışın haftasonları arkadaşımız bize geldiğinde, bu iki kafadarlar genelde mırıl mırıl muhabbette olsalarda, arada benimle dalga geçseler de ellerine bir şey tutuşturduğumda öyle ya da böyle yapıyorlar.

 

Mesela bu ponponlar gibi… Kardeşime; kendi için ördüğü yatak örtüsünden artan motiflerle bebek battaniyesi ördürürken, diğerine de artan iplerden ponpon yaptırdım.


 
Sonra o ponponları bir o yana bir bu yana astım. Şunların şirinliğine baksanıza… Yapımı da çok kolay dola dola dola.. (İnternette yığınla fotoğraf var nasıl yapıldığı ile ilgili, şunlardan birini seçin mesela)

Bence çocukların odalarının bir köşesinde ponpon olmalı, gidip gidip sevilmeli sonra o ponponlar. Adı bile sevimli; PONPON… Kendimi durduramıyorum habire Ponpon diyesim var bugün… Ponpon ponpon ponponnnnn…

 

 

I want a team to working for me: ) I'll find ideas, they'll make them... as well as exactly like I thought.

I want to make so many things, I have so many ideas... sewing ideas, crafting ideas, painting ideas but there is no possibility to do everything I wanted.

I am at the office during the all day and I'm dealing with boring things. I can make something  which I liked only on weekends... It is so short: (

I am hopeful, a day, I'll have my dream team. Until that time, I can use my small team consisting of my little sister and our friend: )

Maybe they don't make everything which I wanted but better than nothing...

For instance; They have made these pom poms for me. I chose all the colors and they made...

Look at this.. How cute isn't it?  I think, every kids rooms should have pom pom's...
 
 
 







76 yorum :

  1. ponpon
    ponpon
    ponpon
    ponpon
    hahahah çok eğlenceli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yapmak eğlenceli, bakmak eğlenceli, söylemek eğlenceli....

      Sil
  2. Çok şirin..ponponlar bana hep çocukluğumu hatırlatır...süper fikir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz üniversite'ye giderken ev arkadaşım yeğeni için bir kaşkol ördü ucuna da ponpon yapalım dedik, bir türlü becerememiştik, ya küçük oluyor ya çok büyük ya da az tüylü.... ama yaparken çok eğlenmiştik. Benim de aklıma şimdi bu geldi:)

      Sil
  3. Bu dilekleri sürekli bende diliyorum, yanımda çalışanlar olsun üretelim, üretelim......
    Ama ben yine tek başımayım ve ben çalışıyorum yanlızca eve gidince elimi sürebiliyorum. Ağlamak istiyorummm:)
    Ponponlarada bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durumdayız işte, bende ağlamak istiyorum ama dur diyorum pozitif düşünmelisin:)Ekip senin kölen olsun:))

      Sil
  4. off off ben de aynı durumdayım. yapmak istediklerimin bazılarına vaktim yetmiyor bazılarına becerim yetmiyor:)) her şeyi öğreniyim , yapıyım istiyorum. nolucam böyle bilmem:))
    ponponlara ben de bayılırım. kocaman bi ponpon yapıp benim ufaklığın eline vermiştim oynasın diye ama pek sevmedi, sağda solda süründü gitti garibim ponpon:))
    severek takip ediyorum... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumun sanırım pek bir çaresi yok. İyi tarafından bakabilmeyi becerebilirsek ne ala...
      En azından tutkuyla yapmak istediğimiz şeyler var, Hiçbirşeye tutkusu olmayan, üretmeyenlerin yanında küçücük bir zaman bulup ortaya birşey çıkarttığımızda yaşadığımız mutluluk paha biçilemez:)) (züğürt tesellisi mi oldu ne:) )

      Sil
  5. ne kadar şirinler.pek severim ben de.ilkokulda yaptığım ponpon civcivimi hala saklarım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ponpon civcivvvvvvvvvvv... Ne güzel olur. Hııımmm düşünüyorum...

      Sil
  6. Ben o camlı dolabı toptan alabilir miyiiimm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) içinden bir kaç parça hatıramı almama izin verirsen olur...

      Sil
  7. geleyim şekerim,karın tokluğuna derler ya,fikir tokluğuna çalışayım yanında,ponpon yapmanın,bir kelebek kesmenin hazzıyla eve geleyim akşam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında böyle şeyler yapsak, bir yer olsa orada buluşsak her defasında biri söylese diğerleri yapsa felan:))

      Sil
  8. Çok tatlısın çok, ponponlar da tam benlik.Battaniyenin uçlarına onlardan yapmış mıydın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Battaniye ucuna yapmadım ama şu teyzemin torunu için kardeşimin ördüğüne deneyelim çok iyi fikir, iyi aklıma getirdin. Çok sağol.

      Sil
  9. Aynen sizin gibi düşünüyorum düşünmekten de şu an hiçbir işe sarılamıyorum kendimi huzursuz hissediyorum elime birşey alıyorum ona bu malzeme eksik diyip bırakıyorum.Ev malzeme dolu bende fikir çok neresinden tutayım bilemedim.Biraz uzun bir yorum oldu ama sizi okuyunca aaa aynı ben dedim.Yazmadan duramadım neyse hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demekke aynı kafada olanlardaki genel durum bu.. Bende habire kumaş alıyorum şu sıralar.. bi dur evdekilerden dik işte, sanki öldünmü... Ama yok üretme aşamasına geçemiyorum bir türlü, sanki birşey bekliyorum. Bu da beni geriyor...
      Ama tam bu postu yayınladığım akşam oturdum tam 2 çanta, ve 3 yastık için kumaşlarımı kestim şimdi dikilmeyi bekliyorlar. Bu da iyi birşey...

      Sil
  10. Nohut bana ne yapilacagini soylersen ben yaparim :)
    anlatilinca temiz is cikardigimi soyluyor annem ama o anne tabi sen sabirli olursun bana karsi heralde. Sen soyle yapilacaklari fotograflama kismi gelince salona cagiracagim ben seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaaa. seve seve.. sana sonuna kadar güveniyorum ben...

      Sil
  11. Şşşşşş ponpon kız, o dolabına kilitle beni kaybolayım içinde :)))
    Şimdi ben bu ponponlardan Kurabiye'nin odasına yapmazmıyım zannettin ha, linkide vermişsin zaten sana sormama da gerek kalmadı, gerçi hiçbirini sağlam bırakmaz ya ama olsun değer huleyyyn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ponpon kızlık modu birazcık geçtik ama olsun...
      Harika olur Kurabiye'de bayılır ponponlara bak demedi deme.... Başla yapmaya..

      Sil
  12. off aynen ben de dolu şey yapmak istiyorum,
    zamanımda var aslında ama nazar mı değdi
    nedir kolumu kaldıramıyorum. bütün enerim gitti sanki. okullarda açıldı,
    moralimde bozuk. başında bişeyini anlamayan, anlamak istemeyen
    yöneticiler olunca heves falan da kalmadı. off ooofff çok dertliyim :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar haklısın ki, bazen böyle oluyor, insanın canı sıkkınken, kafada onlarca şey varken, morali pek de yerinde değilken kolunu kaldıracak hali, tutkusu, şevki kalmıyor..
      Hele öğretmenlerin şu sıralardaki durumları içler acısı, Allah sabır versin... Ama biliyorum ki bunların hepsi geçici... Kısa süre içinde sen yine eski tempona dönersin...

      Sil
  13. Cıvıl cıvıl ve çok şeker olmuşlar. Ben de bunun aletini almıştım belki birgün lazım olur diye. Hepi topu 10 tane ponpon ancak yapmışımdır. Kenarda duruyor öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aletide mi var bunun???? vay vay vayyy neler kaçırmışım ben. biz çatalla yaptık...
      Kullan hadi sen onu yazık olmasın:)

      Sil
    2. Burada tuhafiyecilerde satılıyor. Uygunda bir fiyatı var. Pakette iki boy ponpon yapmak için alet var. Adresini bana mail atarsan gönderirim sana. Çok pratik. Sen kimbilir neler yaparsın onunla.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim, dur ben bir ara buradaki tuafiyeciye sorayım eğer bulamazsan senden rica ederim. Ben bilmediğim için ne sormak aklıma gelmişti ne de görsem de ne olduğunu anlamamışımdır:)

      Sil
  14. görsellerin harika bayılıyorum bakmaya.ponponları küçükken annem öğretmiştii hiç aklımdan çıkmaz o yüzden .Oğlumun odasına bu ponponlardan yapmalı ama nasıl nerede kullanmalı onu düşünmekteyim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt bandlar varya (HAni badana falan yapılırken köşelere falan yapıştırılanlar), onlarla duvara yapıştırabilirsin iki ucundan mesela.. Sıkılınca çıkart gitsin..

      Sil
  15. Amaaaan, tecrübeyle sabit ki, kimse aklımdan geçeni aynen yapamıyor. Bu iş yerinde de öyle günlük yaşantımda da. iş yerinde verdiğim hiç bir görev istediğim gibi yapılmayınca, en önemli şeyleri kendim yapıyorum. Bunlar da o kadar çok ki, hiç işim bitmiyor. Sorumlu muyum, sorunlu muyum bilemedim. Evde de bayramda oğluma "salonu bi süpürüver" dedim, sulu süpürgenin senelerdir kullanıp dökmeyi başaramadığım tankını döküp başıma yeni işler açtı. Allahtan suyun çoğu parkeye döküldü de sildim. Halıya gelen kısımlar yüzünden bir aralık halı da yıkamaya gidecek:) Temizliğe gelen kadınların pek çoğu istediğimi yapmak şöyle dursun, bir sürü yeni sorun çıkardı başıma. Kimi kornişimi köküyle söküp perdeleri indirdi. Kimi çocuğuyla beraber temizliğe gelip, (benim oğlum da o sırada küçüktü, empatimden faydalandı hınzır) kendi temizlediği yerleri çocuğuna pisletti gitti. Kimi elektrikli süpürgemin zaten alengirli olan ama uzuuun zamandır işimi gören süpürge borusunu kırdı. Kimi daha hiç kullanmadığım banyo küvetimi ilk temizlemede eline geçirdiği kesici delibi bir aletle çizdi. En son yeni evime taşınırken gelen temizlikçilerden biri de, camların ilk temizliğinde etiketi bulaşık süngeriyle çıkarmaya uğraşınca (yapma demiş olmama rağmen) benzerlerinin misliyle para ödediğimiz camlarım çizk içinde kaldı. Salak boyacımız rötuşları yaparken altına naylon sermediği için tavandan boyaları sıçratmış; bunu temizlemeye çalışan kadını, ısrarla "sakın mala kullanma, sile sile zamanla çıkar" dememe rağmen harç kazır gibi parkeden boyaları kazırken yakaladım. En son motif etkinliği yapıyoruz. Bana motif gönderen hanımlardan biri o kadar küçük örmüş ki, söküp yeniden örmem gerekecek:(
    Velhasılı kelam, ya bende bir şey var, ya da diğerlerinde. Teknik olarak, diğerlerinin tamamında bana karşı bir şey olamayacağına göre:)) demek ki bende bir şey var. Aklımdan geçeni kimseye söylemeyeceğim artık. Kendim yaparım daha iyi. Haaa aklıma gelmişken, bir blog adı vardı bir ara takip ettiğim: "kendinyapsandahaiyiolurdu" :)) İçeriği yine hobisel, kadınsa mevzulardı sanırım. Dur aklıma gelmişken gidip bi bakayım...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazdıklarında çok haklısın. Bende herşeyi kendim yapmak istiyorum. Bu yüzden kardeşimle evi boyarız, elektrik işlerini halleder, avizeleri bağlarız, ütü fişlerini tamir eder, montaj yaparız. Ama bazen hiçbirşeye yetişemeyince yada yorulunca sinirleniyorum, bazı şeyleri gözmezden gelmek yada ne bileyim risk olmak mı gerekiyor diye düşünüyorum..
      Benim şimdiki ekip tanıdık olduğunda beğenmediğimde direk söyleyip dalga geçiyorum, tekrar yaptırıyorum:)

      Sil
  16. Atolye Curcuna derdine derman olur mu acaba diye dusunmedim degil. Sen yapmasan da belki istedigin projeleri yapan birileri cikar he ne dersin? Yapildigini gormek bile yeter mi, yoksa illa yapan ve ona sahip olan sen mi olmak istersin? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğinde haklısın aslında... Belki orada tatmin olurum... Tabiki kendimin yapmasının verdiği tatmin çok farklı ama benim birilerine o tatmini yaşatabilmem de ayrı bir tatmin olacaktır:))

      Sil
  17. Nasıl hoş bir yazı olmuş.
    Ponpon ponpon ponpon :)

    YanıtlaSil
  18. Oyle bir anlatmissinizki hemen simdi ponponyapasim geldi.Aaaaaa neden yapmiyorum ki sizinkilninrenklerinden annem bir suru bebe yelegi ordu kalanlari bulup yapayim bende kizimin beyaz dolabina asayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiii hem kızın var hem de beyaz dolabın, hemen yap hemen:)

      Sil
  19. merhaba nohut; sanırım seni anlıyorum. kızım şuan çok küçük olduğundan kafamdaki projeleri gerçekleştirebilmek için kesinlikle vakit bulamıyorum. Bekliyorum azıcık büyüyüp uyku düzeninin oluşmasını ve hatta kısa sürelide olsa kendi kendine oyun oynayabilmesini. Çıldırıyorum - heyecanlanıyorum bazen yapılacak çok şey ve alınacak çok malzeme var,fakat şuan hiç vaktim yok. Ama söz veriyorum kızım biraz büyüsün elmalı kurabiyeleri pişirip; kumaşları,kurdelaları,düğmeleri,boncukları toplayıp kızımla beraber kapınızı çalarız. Artık biraz ben seni çalıştırırım biraz da sen beni. aaa unutmadan süpper ponpon yaparım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) O günleri dört gözle bekliyor oalcağım efendim, ben de elmalı kurabiyeye bayılırım.

      Sil
  20. çok güzelmiş gerçekten benim de yapasım geldi ponpon :)

    YanıtlaSil
  21. :)))
    yapacak birilerini bulsam ben de yaptırmak isterdim doğrusu...
    sen sırayla yap en iyisi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dedin, ağır ağır başlayayım ben...

      Sil
  22. Ah Nohut´cugum... ayni duygulari ben de yemek blogum icin yasiyorum. Ben sadece mutfakta bir dolu malzeme ile sürekli pisireyim, sonra alip fotograflarini cekeyim. Birisi mutfagi toplasin, birisi de malzemeleri tedarik etsin. Insallah bir gün hayallerimiz gerceklesecek... ama bence yine de cabalayalim , hel ki SEN sakin formdan düsme...heyecanla kis´i bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah inşallah... İstediğimiz ekibe günün birinde kavuşacağız:))

      Sil
  23. Keşke birinin eline verdiğim işi beğenebilsem, arkasından bir de ben yapmasam. Benim asla yapabileceğim birşey değil malesef ki..Ama senin gibi hissediyorum ben de çoğu zaman, hiçbir istediğim işe yetişemiyor, nette gezinmelere doyamıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çoğumuzun genel problemi... Birine bir iş yaptırırken en önemli şey karşındakinin yorum yapmasına, kendi fikrini uygulamasına fırsat verecek açıkları bırakmamak.
      Yani birşey yapmasını istiyorsan, tüm malzemeyi sen seçeceksin, renk uyumlarını sen yapacaksın, her adımı tek tek anlatacak hatta yazacaksın. Öyle bir şablon vereceksin ki eline acaba diye bir düşünce geçmeyecek aklından yapanın:)) İlk başta bunları hazırlarken sen yorulacaksın ama sonrası rahat olacak... tabi ikinsi adım da kontrol... sıkı kontrol ve beğenmediğin anda olmamış bu diyip baştan yaptırmayı göze almak:))
      Ekip için hazırım bennnnnnnnnnn

      Sil
  24. Sevgili Nohut, ne kadar tatlısın:)
    Yazını okurken, kendimi tebessüm ederken buldum.
    Çok teşekkürler bu keyifli yazın için.
    Ellerine sağlık.
    Bana da bulaştı bak, ponpon, ponpon, ponponnnn:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim efendim aldığınız keyfi yazarak beni de keyiflendirdiğiniz için:)

      Sil
  25. dolabın ne kadar düzenli öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kendime göre bir düzen yaptım içinde, yakından baksan öyle konduruluvermiş gibi herşey.. bir anda talan olabiliyor:)

      Sil
  26. O ekipte bende olmak istiyorum.Aslında bu fikri hayata internet üzerinden geçiremez miyiz ? sen söylesen biz yapsak !!! en kısa zamanda benimde böyle ponponlarım olsun istiyorum ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnternet üzerinden haaa... Dur sen ben bunu da bir düşüneyim.

      Sil
  27. bu ponponlardan tırtıl yapılıyor

    bir tane büyük ponpon, bir kaç tane de küçük ponpon diz yanyana
    en büyüğüne oynayan gözlerden yapıştır
    al sana tırtıl :D

    nasıl ama :D:D:D:D

    emrindekilere ilet hemen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyyan sen nerelerdesin yaa, geçenlerde aklıma geldi , bu kızın hiç sesi soluğ çıkmıyor dedim sonra unutmuşum.
      Bua rada tırtıl olayıda iyiymiş yani. Çocuğum olsa kesin yapardım ama şimdi kazık kadarız evde tırtıl ne alaka olmasın..

      Sil
  28. valla ben olsam orada ben de keyifle, zevkle yapardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NE güzel olurdu, bir yandan muhabbet bir yandan kahveler...

      Sil
  29. hemen hemen yiğit alp in odasina pon pon ve tırtıl yapıla

    Not: Buradaki emir cümlesi tamamen kendi kendime ama olsun yine de iyi hissettirdi:)

    YanıtlaSil
  30. ben dee ben deee... surekli biseyler dusunup hayata geciremiyorum...
    ama oncelikle seninki gibi duzenli bir dolap istiyorum...

    ponpon daaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O dolap arada öyle bir dağılıyor ki, ama bir işe başlamadan önce ortalığı toplama huyum sayesinde devamlı dağılıp toplanıyor..

      Sil
  31. bana da bulaştı iyi mi, ponpon , ponpon , ponpon:))

    YanıtlaSil
  32. what gorgeous pom poms, I love them! pretty geranium also, Heather

    YanıtlaSil
  33. ahşaplarım,boyalarım yığınla, fikirler sürekli kafamda beni yi-yip bitiriyor ama yapamıyorum. Aç gözlülüktem ne varsa doldurdum eve. Olsun elimin altında ya rahatım :)
    Nasıl olsa birgün yapacağımı biliyorum. ver gazı yanmasın durumu :))
    Daha önce yöneticilik yapmış biri olarak çokkk verdiğim işi beğenmeyip kendim yapmışlığım var. bu yüzden istesem de beğenemiyorum, çok takıntılıyız biz yaw.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıntı konusunda haklısın, ben de iş hayatınca çok hızlıyımdır, hemen olsun isterim, mıymıylanmaya, beceriksizliğe hiç tahamülüm yok. O yüzden kendi işimi kendim yapıyorum hep:(

      Sil
  34. müthiş ferahlatıcı beyaz dolabının içine daldım yine Aydacım :)
    aklıma geldi sonra, ofisteki masan ve yakın çevren nasıldır diye düşünmekten alamadım kendimi.Kim bilir belki başka merakta olanlar da vardır :) bekliyoruz birkaç foto ...sevgiler..

    YanıtlaSil
  35. sevgili nohut, o dolabın photoshoplu değil mi ? lütfen evet de, kimseye söylemem söz :)
    ve de ayrıca pon pon, pon pon, pon pooooooooooon :)

    YanıtlaSil
  36. sadece gulumsuyorum kendimi gordum sende:)...
    ama kıymetini bil sevdiklerinin ben kızkardeşimi,yarımımı,kaybettim..umarım senin hayallerin ve mutluluğn daim olur..eksik kalmaz..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...