Romantiğim Vesselam...





Birkaç Pazar önceydi… kahvaltıdan sonra, elimde fotoğraf makinası ile evde yine huzursuz huzur dolanmaya başladım,. Bir ona bakıyorum bir buna, aklımdan yığınla şey geçiyor, acaba ne yapsam da neyin fotoğrafını çeksem… Tamam dedim şu küçük bavul şeklindeki kutuların (Oysho’dan almıştık ) fotoğraflarını çekeyim. Ama öyle durduk yere al bizim de böyle kutularımız var bunlarda fotoğrafları demek saçma geldi, bir konsept belirleyeyim şöyle pembeler, maviler olsun dedim. Onu yaydım, bunu çıkarttım, şunu denedim, ortaya böyle karman çorman bir şey çıktı.
Eee bari bu kadar dekor yaptık karnımızda hafiften acıkmaya başladı, akşamüstü için bir şey yapayım diye düşündüm ve ne zamandır aklımda olan şu elmalı tarifi denemeye karar verdim. Elmalı tarif diyorum çünkü buna bizler ne diyoruz bilmiyorum, pie mı denir, tart mı denir… Orjinalinde Apple Galette diye geçiyor, artık her neyse…

Zaten gördüğünüz gibi onun çok az fotoğrafı var. Öncesinde ve pişmesini beklerken o kadar çok fotoğraf çekmişim ki ve o kadar acıkmışım ki, fırından çıktıktan sonra sıcak sıcakken yanına bir de dondurma koyunca fotoğrafını çekecek kadar dayanamadım kusuruma bakmayın. Zaten orjinalindeki gibi de hoş bir görüntüsü olmadı. Ben birazcık tarçını abartmışım, elmalar koyu renk oldu, hamuru da birazcık fazla kızardı (yanmış gibi mi görünüyor ne şu fotoğrafta) ama tadı güzeldi. Bir daha yapar mıyım?? Yapmak isterim ama birazcık fazla yağlı. Bir süre yapmasam iyi olur, belki seneye kışa:)


Gerçi birkaç hafta sonra annemle babam gelecekler, onlara hava atmak adına yapabilirim de ama geçen akşam telefonda babam beni deli etti. Nasıl dikkat ediyor musun yediklerine diye sordum, hiç ekmek yemiyorum dedi.. Tatlı dedim, sen tatlıdan haber ver.. Biz tatlı yeriz dedi. İşte onu yemiyeceksin baba dedim.. Ben tatlısız yaşayamam, ama belki şerbetli tatlı yerine birazcık sütlü tatlı yesem olur, mesela annen şöyle bir sütlaç yapsa da yesek dedi.. Bir yandan da anneme gönderme yapıyor… Aklı fikri tatlıda…
Neyse işte ben bu tarifin videosunu göreli epey oluyor, kaç kez seyrettim hatırlamıyorum bile. O kadar hoşuma gidiyor ki, hem müzik çok hoş, hem görüntüler. O kadar sakin, o kadar kibar kibar hazırlıyor ki Rachel (Elephantine bloğunun sahibi)  resmen seyrederken huzur buluyorum. Siz de atlamayın mutlaka izleyin bence.


Gelelim tarife;
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı şeker
1/8 çay kaşığı tuz
Küçük parçalar halinde kesilmiş 6 yemek kaşığı soğuk tuzsuz tereyağı,
Bir kase buzlu su (gerektiğinde kullanılmak üzere)

İçi için;
2 orta boy soyulmuş ve dilimlenmiş elma
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,
1/4 su bardağı şeker


Nasıl yapıldığına video'dan bakabilirsiniz.




Yukarıda da dediğim gibi bir daha yapacak olsam kesin yağını çok çok daha az koyarım. Tamam bunun böyle kıtırdak olmasının nedeni içindeki tereyağdır muhtemelen ama varsın kıtırdamasın. Bak yazarken de kendimle çeliştim yine, birşeyin hakkını vermeyeceksen, hiç yapma, öldün mü sanki bunu yemezsen, sana yağlı geliyorsa yapma sende, ne diye yok yağlı yok şöyle yok böyle diyorsun değil mi… Tüm sözlerimi geri alıyorum ve kendine güvenen yapsın diyorum...



I had seen this video for a long time ago, I watched it so many times. The music and Rachel's style are great on this video, She is so calm and peaceful.

A few week ago, a Sunday, I wanted to take some photos at the home and I found these little boxes which looks like suitcase. I had bought them from Oysho but after for a while, I thought that it is so nonsense, I should have found a aim for taking photo.  After that, I decided to cook this apple recipe for five tea.

It was realy delicious but as you seen that I could take a few photos of the apple galette.

While it was preparing and baking I have took so many photos of boxes, plates, heart garland... When it was ready, I was realy hungry and I could not stop myself from eating it.



Anyway the recipe is here (From Elephantine);

The Apple Galette
 
for the dough;
1 cup flour
1/2 teaspoon sugar
1/8 teaspoon salt
6 tbsp cold unsalted butter, cut into small pieces
chilled water, as needed
for the filling;
2 medium apples peeled, cored and sliced
2 tablespoons unsalted butter, melted
1/4 cup sugar
turbinado sugar for topping (optional)

Bon appetit and I wish you have a sunny and romantic weekend....


Hepinize güneşli ve romantik bir haftasonu diliyorum.....









Pin It

85 yorum :

  1. harika fotoğraflar yineeee:)) beni benden aldı. Pie'a gelince enfes, videosu süper:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama, nasıl kibar, nasıl sakin, bir de benim yapışımı görseydiniz bu tarifi:))

      Sil
  2. Ba-yıl-dım! Dekor da fotoğraflar da mükemmel. tabaklarını da kıskandım :) Çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabakları Migros'dan almıştım. Artık zaten takım tabak almıyorum, beğendiğim olursa maksimum 2 tane alıyorum. Bu takımın fincanları da harikaydı ama dur dedim, diyebildim kendime:)

      Sil
  3. Sen yok musun sen, harikasın, her şey çok güzel görünüyor, sahne tasarımı falan yapmalısın ya da düğün organizasyonu, parti de olur, konsepti belirleyip gerisini sana bırakmak lazım, çok beğendim, fotoğraflar harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fadiş, keşke öyle bir işte çalışsaymışım gerçekten mutlu olurmuşum, ama işte bilemedim...

      Sil
  4. yine harikasın ne diyim ki ben başka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkerler Sevgi. Bişi demesen de olur:)

      Sil
  5. bayıldım, mest oldum gene:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman ne ala, onca hastalıktan sonra biraz gevşemen gerek zaten senin.

      Sil
  6. o pembeli çiçekli kalplerde senden mi Ayda? harikalar! ayrıca sunumu böyle güzel olacaksa, yapanın elinden yemek daha keyifli olur bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem hatırlarmısın Sevgililer günü öncesinde habire kalp takılıyordum, Bir kardeşimin bir de benim odam için kalpli sarkıt yaptım demiştim, işte bu benimkisi:) Evde asılmadık yer kalmadı:)

      Sil
  7. Offff yaaaa....sen öyle bir icimi oksuyorsun ki fotograflarinla...yani ekrani delip o masada olasim geldi. Hattttaaaaaa o hic sevmedigim elmayi, o muhtesem görünen tartta yemeyi bile göze alarak. Dün itibari ile buralar günlük güneslik Nohutum...bu fotograflarla aldigim keyifle ve günesle güzel bir haftasonu olsun, bize, hepimize...sevgiler sana.... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya da artık bahar geliyormuş, dünkü kardan sonra pek inandırıcı gelmese de bekliyoruz:)
      Öpüyorum seni:)

      Sil
  8. her gördüğüm kutuyu aldığım için annem artık isyanlarda :)
    bu kadar kutu ne olacakmış
    ne olacağımı var kristallerime ev olcak tabiki de :)

    O tabaklarına bayıldım maşaAllah diyimde bişey olmasın :)

    Tart burdan hiç de yağlı durmuyor ama yemek lazım tabiki de :D
    benim babam da şeker hastası ve dibinde dolaşıyorum mutfağa her girdiğinde
    çocuk gibi peşimde dolaşma git bakim yanımdan diyor

    pışııııııııııkkk hiç de gitmem, bunu dedikten sonra anla ki ne kadar şekerli bişey var yiyecek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ama kutu kutu çok güzeller gerçekten, hiç birşey yapmasamda almak isterim öyle sevip bakmak için:)

      Tabaklar belki hala vardır Migros'dan almıştım. Ve tartın oradan öyle masum durduğuna bakma. Yağlı:) Şimdi şimdi tekrar mı yapsam diye geçiriyorum içimden, belkide o akdar yağlı değildir diye :)

      Şimdi gelecekler ya bizimkiler, her akşam deli gibi yemelerdeyiz biz yine. Akşam yemeğinde yarının yemeği konuşulur, tatlısız sofra olmaz. Açık açık diyor işte ben tatlısız yaşayamam diye babam:)
      Boyun eğmek gerek belki:)

      Sil
    2. cıks baş eğmek yok :)

      kendileri şeker zaten dışardan şeker takviyesine gerek yok dimi

      o yüzden ne yapıyoruz muftağa girdiklerinde diplerinde bitiveriyoruz hemen hehehehehehehe:D

      Sil
    3. :) iyi diyorsun hoş diyorsun da Reyyan'ım benim de kollestrol birazcık havalarda, ben kendimi frenleyemezken bu iş nasıl olacak .
      Hadi bakalım direneceğiz başka yolu yok...

      Sil
  9. mumlara , peçetelere , tabaklara ,kutulara , herşeye herşeye bayıldım.
    baharın heyecanından mıdır nedendir bu romantiklik...al benden de bir o kadar :)

    mutlu haftasonları :)))

    YanıtlaSil
  10. Ah o tabaklar yokmu o tabaklar
    beni kalbimden vurdu
    ben bu haftasonu güllü tabak aramaya çıkıyorum
    ahh bernardo aç bir mağza Bodrum'a...

    YanıtlaSil
  11. Oray gelmek, o tabaklarda elmalı pasta yemek, fincanlarda kahve içmek, kalplere dokunmak, kutuları okşamak, dip köşe iyice kurcalamak, eve dönerken de beğendiklerimi araklamak istiyorum şu an. Çok zevklisin yetmezmiş gibi bir o kadar beceriklisin, uzat yanağını öpücemm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sen gel ister kurcala ister al götür, senden kıymetli mi. Hem zaten şu sıralar ev homur homur homurdanıyormuş gibi geliyor bana, dip köşe bir temizlik hatta badana yapmak istiyorum ama bir yandan da otur oturduğun yerde diyorum.
      Bu arada bundan 1 yıl önce deselerki sana becerikli diyecekler inanmazdım:))

      Sil
  12. Çok güzel hepsi, renkleri harika, sakinlik, dinginlik ve dediğiniz gibi huzur verici... Ben en çok şu kalpli süslere bayıldım, hatta aynısından yapmak istiyorum, acilen :)
    Uygun kağıtları bulur bulmaz...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok bait yapımı var ama çok şirin oluyor evin neresine asarsan as...

      Sil
    2. Yaptım bileee, çiçekli desende kap kağıdı çok aradım Beşiktaş'ta, sonunda içime sinen bişey buldum, pvc yaptırdım bi de onları, bizim çocuklar mahvetmesin sanat eserimi diye :))) Kızımın odasında perdenin üstünde yerini buldu :) Sabah uyanınca sürprizzzz... En kısa zamanda resimleri paylaşıcam bloğumda... Çoook teşekkürler tekrar..

      Sil
    3. :) PVC kaplattın haa. İyi fikirmiş... Merakla bekliyorum fotoğraflarını..

      Sil
    4. http://esen-can.blogspot.com/2012/03/cok-heyecanlym-sevgili-okur-ilk-defa.html
      işte böyle :)

      Sil
  13. noHut:) o kadife kurdeleye kaç para saydın:) bana 20 m'den aşağı satmadılar yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yaa ben ne kadar istersem alabilirdim, öyle 20 m. falan değil, ya 1 m. almışımdır ya 2 m. Öyle pahalıda değildi hatırladığım kadarıyla. Taş çatlasın 4 TL falandır metresi. Hadi bilemedin 7 TL:)) !0 değildi yani:)) Ama 7 Bile değildir, çünkü 3 değişik renkten 1 er yada 2 şer m. aldım, ve yanında ıncık gıncık şeyler de vardı, 20 'den fazla vermememişimdir...
      Gürün PAsajında artık tanınıyorum, sen git benim tuafiyeye orada ne ararsan var...

      Sil
  14. Valla yabancı dekorasyon bloglarıyla yarışırsın yemin ederim:))) çok romantikkk, kutular, tabaklar, çatallar, dantel detaylar... tartın tadını geç, görüntüsü çok davetkar:))) yani o romantizme kapılıp tartın tadı nasıl olursa olsun çaktırmadan 2 porsiyon yenir diye düşünüyorum:))) sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Benden de sana sevgiler, ne güzel yazmışsın..

      Sil
  15. şahaneler,sen bize gelsene ,kes yapıştır boya yaparız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hem de civcikleri severim doya doya oohhhh...

      Sil
  16. Bu fotoları gördükçe sizin evi daha çok merak eder oldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evin geri kalanı böyle romantik değil, hatta şimdi masanın üstünde dikiş makinası ve kumaşlarla darmadağın...

      Sil
  17. Ayy nasıl soft nasıl kibar nasıl güzel :)
    Dergi çekimi gibi olmuş. Bakarken içim açıldı valla :)

    YanıtlaSil
  18. bizler balık kadınıyız. romantik olmayan balık kadını gördün mü sen hiç :)
    ben tarta bayıldım ama dediğin gibi gerçekten çok yağlı. 1 bardak una 6 yemek kaşığı yağ. waaw. ve bizim gibi yoğurmadı bile. spatula yardımı ile karıştırdı sadece ve ortaya bir şaheser çıkardı.
    senin çekimlere sözlüğümde söyleyecek söz kalmadı be nohutum. renkler o kadar soft ki. sayende inan bana zevklerim değişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spatulayla karıştırıyor çünkü amaç yağ erimesin yoğururken. Ben de yeni öğrendim bunu, tart yaparken tart hamurunun kıtır kıtır olması için tereyağ erimemeliymiş.. Tart beni aşıyor ama, zor zor...

      Benim de zevkler blogları geze geze pinterest'e baka baka habire değişiyor:)

      Sil
  19. Gözüm, gölüm açıldı...ohh bea ;)
    Çok zevklisin hemde çok..şu fotoğraf çekme olayına senin sayende başlıycam bende herhalde. Acayip heves ediyorum seni görünce.
    Mutluluk ve ışık saçsın haftasonun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bir başlasan, esas o zaman görürüz biz freah ferah fotoğraflar:)

      Sil
  20. Bu tabaklardan benim de var yaşasın resmen aşık olarak tepinerek almıştım, fincanları da var hatta görünce nasılda mutlu olduysam görgüsüz gibi hemen yazdım buraya :) ama o pembe çatallardan da almalıyım hemen..Hım m bunları halletmek kolayda elmalı tartı kim yapcak ya benim neden elmalı tart yapcak bi ablam yok yine yüzükoyun yatıp tepine tepine ağlamak istiyorum...Fotolar harika bende çekmek istiyorum bende bende bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmalı tartı seyredince yapması çok kolay gibi geliyor ama nedense yaparken pek öyle hissedemiyorum ben her defasında:)

      O tabakların fincanları da çok güzeldi gerçekten ama evde koyacak yer yok, hem ihtiyaç da.Büyük bir irade göstererek almadım ben.:(

      Sil
  21. Elmalı tatlara bayıldığıma ee romantik dekorasyonu da sevdiğime göre İstanbul'a dönüşümde bi kahveye gelirim vallahi şekerim olur mu? :D
    b-a-y-ı-l-d-ı-m!

    YanıtlaSil
  22. Harika bir masa....Pembe rengi evde kullandığım nadirdir ama sizin kullanımınıza bayıldım:)
    İyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eskiden daha baskın renkleri severdim ama artık soft renkleri istiyorum evde...

      Sil
  23. harikasın okuyorum çok zaman olmadı ama ılk yorumumu böyle romantık bı posta yazmak kısmetmış tabaklara bende bayıldım gözüm migrosda olucak artık gerçekten dank dıye önünüze çıkabılıyor böyle şeyler:)mutlu hafta sonları sze de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) aynen öyle Dank diye çıkıveriyor.

      Sil
  24. fotolar şahane..aydınlık.. evinizin ışığı ne güzel hiç bitmesin inşallah..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  25. İçim açıldııı :) İyi ki var fotoğrafların sevgili Nohut!

    YanıtlaSil
  26. Aydacım, uzun zamandır blogları gezmiyordum. Sanada uğrayamamıştım :( Çok özlemiştim. Bloguna gelince gözüm, gönlüm açıldı. Yazıların sıcacık, fotoğraflarında şahane ! Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Didenciğim de sen neler yapıyorsun, nasıl gidiyor evde hayat, alışabildim mi.. kim alışmaz hemen rahata ama değil mi :))

      Sil
  27. romantiklik yakışmış sana:)
    tabaklar da güzel ama ben kutulara bayıldım asıl...
    valla düpedüz "bakk... benim kutularım ne kadar güzelll" denilebilecek kadar güzeller...
    fotoğraflarına söylecek tek sözüm var...süper!
    romantikliğin devam ettiği bir haftasonu diliyorum:)

    YanıtlaSil
  28. You have beautiful blog!!
    I`ll visit again:)
    Greetings from Finland,
    Marge

    YanıtlaSil
  29. ay çok romantik gerçekten...pembe-beyaz-mavi..içim açıldı cuma cuma..iyi haftasonları :)

    YanıtlaSil
  30. Herşey mükemmel görünüyor ama son fotoğrafa bittim, sen bu işi fazlasıyla biliyorsun:))

    YanıtlaSil
  31. Bayılırım elmalı galete. Bak aklıma getirdin ama son gittiğim doktor şeker ve undan uzak durmamı söyledi. Üstelik hasta bile değilim ! Sürekli bu ikisinin herkes için, sağlıklı insanlar için bile zehirle eşdeğer olduğunu söylüyorlar. Ama ben elmalı tatlılar olmadan yaşamak istrmiyorum :) Ben de bu tarifle yapıyorum. Ve neredeyse tamamını tek başıma yiyebilirim. Az yağlı olmuyor bu tip şeyler. Malum kurabiye ve tarta çok yağ koymak gerekiyor. Yine de denemek istersen sen bilirsin ama bence o zaman da boşuna hamur yenmiş oluyor. İlle de daha az kalori diyorsan belki daha az hamurlu bir crumble daha iyi olabilir.
    Fotoğraflar harika, tabakların Migros'tan olduğuna inanamadım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tarifim daha var böyle elmalı bak onu aklıma getirdin. Bir de ondan yapayım ben bu yakınlarda da tam olsun:)
      Makro Center'da ve Migros'da harika tabaklar oluyor bazen.
      Benden de sevgiler..

      Sil
  32. Senin bu içten anlatımına o kadar bayılıyorum ki ben, böyle yukardan yukardan değil de kıyısını bucağını her aşamasını yazmana.. Bak buyum var demiyorsun almıştım ama nasıl çekeceğimi bilemedim diyorsun.. Adı elmalı bişiymiş her neyse diyorsun! Ben seni severim yahu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ne mutlu bana böyle sevilesi sevenlerim var...

      Sil
  33. O ne güzel elmali tart öyle,,,, bayildim, hele fotograflarin..... Öpüyorum Nohutum...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni öpüyorum Filiz Ablacığım.

      Sil
  34. foto çekimlerini çok beğeniyorum. :)

    YanıtlaSil
  35. Gene harika fotoğraflar olmuş,ellerine sağlık.Bu sene baya bir ziyaret ettim Oysho yu ama görmedim bu kutulardan demek ki bir dahaki gidişime daha dikkatli olmalıyım.
    Ben tabaklarını çok ama çok beğendim çok şirin ve tatlılar!
    Babanı en iyi ben anlıyorum:-)
    bende tatlıya çok düşkünümdür ve bisküvi çikolaat gibi şeylerle geçiştiremem sütlaç yemek sonrası tatlımdır çay içerken yanıan kurabiye vs ararım..
    Neyse ellerine sağlık olsun ağız tadıyla olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sezon başında görmüştüm, ama her mağzasında yoktu. Sonra indirim zamanında çok ucuzladı, bir mağzadan birini aldım. Sonra aradan 1-2 hafta geçti diğerini buldum başka bir mağzasında, tamamen şans yani:)
      Ve tatlı konusunda ben de babama çekmişim, yaşayamam, Allah'da yaşamak zorunda bırakmasın:)

      Sil
  36. ay tam benim stilim bir blog keşfettim suan :) benim de ev postlarıma bakarsan goreceksin , hemen izlemeye alıyorum :) banada beklerim mutlaka

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  37. ben hemen o masada olmak istiyoruuuuuummm :=)

    YanıtlaSil
  38. bende severim boyle beyaz uzerine citi piti pastel renkli cicekli dekorli ;)

    YanıtlaSil
  39. Siz de o kadar huzurlu anlatıyorsunuz ki, izlemeden geçemiyoruz. Muhteşem bir sofra olmuş, siz de güzel görmüşsünüz tabi. Bazen fotoğraf çekenlerin bakışları herseyi o kadar çok etkiliyor ki.. Bu tarta bayıldım, kesinlikle denemem gerek.

    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  40. Gorgeous, gorgeous - there are no other words to describe your photos Ayda. Your blog is such an inspiring place.

    YanıtlaSil
  41. Beautiful photos with great light and lovely mix of colors and patterns!

    YanıtlaSil
  42. My dear Ayda, how I miss visiting you here. While on vacation at my mother's home I did not do much, I was so stressed that I just want to rest. When I came back from my vacation I went back to work at the next day, and then I had guests - my brother, and my nephew.
    Little by little I am back visiting my friends and your blog is one that I missed a lot.
    These photos as usual are a work of art. I enjoy looking at them a lot.
    I bought my new camera, but I still have not had a chance to learn how to use it.
    Your photos are an inspiration. I hope one day I can take beautiful photos as yours.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...