Bir mühendisten hayat dersi ve evet çiçekler de var.




Bu haftasonu Cuma akşamı eve bir  girdim taa bu sabah çıktım, bıraksalar bir hafta hiç dışarıya çıkmadan evde kalabilirdim.  
Cuma iş çıkışı markete gittim birkaç parça bir şey alacağım derken elim kolum doldu. Marketle bizim ev arasında da hiçbir vasıta yok, yani taksiye bineyim desen, iş çıkışı hayatta seni 2 dakkaikalık yere götürecek boş bir taksi bulamazsın. Zaten taksiye binmek için epey bir mesafe yürürmek gerek, hadi bindin, Cuma trafiğinde 2 dakikalık yolu yarım saatte gidip bir de surat çekmek var. Neticede yürümeye başladım. Zaten benim boyum yıllarca hep böyle ağır yükler taşımaktan uzayamadıL


Hadi elinde o kadar yük var, çiçek de almayıver değil mi?? Yoook bir de kolumun altına şu gördüğünüz çiçekleri sıkıştırdım, ağlaya ağlaya yokuşları tırmanmaya başladım. Bir ara duruyorum, kardeşimi arasam, gel ben yolda kaldım taşıyamıyorum desem.. ama şimdi o arabayla geliyordur, bu yola giremez, sonra arabayı park et, aşağıya in, gel bana yardım et… Ohoooo ..” yürü sen elbet varacaksın eve, ağır yük taşıyamayıp ölen yoktur hem…. Unutulacak tüm bu acılar” diyorum..


Neticede şimdi buraya yazmasam unutmuştum. Ama işte o eziyetin karşılığında Pazar günü habire çiçek fotoğrafı çekip mest oldum.
Kışı seviyorum artık dedim yaa bir de , kabullenince iyice keyif almaya başladım. Salonun her yanında mumlar yaktım.. Sonra çiçeklere baktım baktım mutlu oldum..
Sonuç;  oturduğun yerden hadi ben mutlu olayım demekle mutlu olunmuyor, tabii bu kadar eziyet çekmeye de gerek yoktur belki J
Ben çok zorlandığım zamanlarda hep böyle düşünüyorum. Şimdi çok sıkılıyorum yaa kesin sonrasında mutlu olacağım.

Yok öyle ben kılımı kıpırdatmıyayım, eziyet çekmiyeyim, üzülmiyeyim, dertlenmiyeyim… Bunlar ne kadar az olursa mutluluğun dozajı da o kadar az oluyor. Öyle tatsız tuzsuz, anlamsız, amaçsız bir hayat…
Aynen şöyle;

Konuya bir mühendis edası ile yaklaştımJ

Hepinize mutlu bir hafta diliyorum…




I was at home from last Friday evening until this morning. I could stay there at least one more week. It was so delighting.
I went to supermarket after the work last Friday and my plan was to buy a few things but I could not stop myself and  I bought a lot of necessary - unnecessary things...  It was very difficult to carry them.
It is not possible to find a taxi on Friday traffic, I started to walk but when I saw these orange flowers on my way, I could not pass there without buying them. They looked so cheerful.
Anyway; by putting them under my arm I continued my way.
Our home way has very uphill road.I thought that I could not go anywhere with such a heavy goods but now I don't remember anything:)
I took a lot of photos of these flowers on Sunday and I was so happy. I think, being happy is not easy.
I wish you have a happy week...








45 yorum :

  1. Çiçekler beni de çok mutlu ediyor.
    Ne güzel ışıl ışıllar değil mi:)

    YanıtlaSil
  2. Haklısın çiçeksiz olmaz zaten ! Ben hayat dersimi aldım,markete arabasız gitmeyeceksin birrr,haydi gittin diyelim azla yetineceksin ikiii ve kolunda dönüşte çiçekçiye uğrayıp çiçeklenme olasılığına karşın boş yer bırakacaksın üççç :) Güzellikler getirsin bu yıl sana NoHut'um !

    YanıtlaSil
  3. sizin içiniz açılmış ama oooh bizimde içimiz açıldı valla, mis gibi bir huzur geldi ordan buraya :) renkleri harika çiceklerin , arada insan kendine yapmalı böyle güzellikler, benimde aklımdan geçmiyor değil!

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Your life is tooo complicated..?????:))))))

    YanıtlaSil
  5. Çiçeklere bayıldım. İyi ki almışsın.

    Ben eşimle markete gittiğimde rahat alışveriş yapamam. O yüzden ne zaman yalnız gitsem cefasını da ben çekiyorum. Eşek ölüsü gibi poşetlerle parmaklarım kopuyor.

    YanıtlaSil
  6. Harika,ben de mumsuz ve ciceksiz asla diyenlerdenim ;)

    YanıtlaSil
  7. Gene çok güzel fotoğraflar, çiçekler bir harika, tek tek şişelerin içinde çok hoş durmuşlar. Ben de evde süs püs uğraşmayı çooook seviyorum, mutlu oluyorum hele çıkan işi sergileme işi ayrı bir zevk doğrusu ama iş fotoğraf çekmeye gelince çuvallıyorum yakında ders alabilirim bu konuda:)
    Yine içim açıldı sayfana girince, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. ohh ne güzel yapmışsın 2 gün evden çıkmamakla,benim de böyle bişeyler yapmaya o kadar ihtiyacım var ki ama şartların en önemlisi evde de bişey yapmamam lazım :)
    fotoğraflar harika olmuş yine,ellerine sağlık :)
    makinan canon mu senin Ayda'cığım? ve 50 mm ile mi çekiyorsun bunları?
    sevgiler kocaman :)

    YanıtlaSil
  9. Yorgunluğa değmiş sanki. Fotoğraftan dahi böyle güzel görünüyorlarsa canlısı insanı mest ediyordur daha fazla.
    Grafiğe gelince ben de çekilen eziyet, mutluluktan ziyade huzur getiriyor nedense, misal yoruldum diye ne kadar sinirlensem de içten içe bir huzur kaplıyor içimi tüm işleri bitirdim diye. Bu kadın olmanın gerekliliği herhalde.

    YanıtlaSil
  10. Nefis fotoğraflar, bakmaya doyamadım! Çiçkler her zaman insana kendini iyi hissettiriyor. Şu ekrandan bakarken bile:) sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Bende marketten alacakları biriktirmesem diye düşünüyorum, araba ile gitsen bile onları eve taşıması var. Her defasında kollarım uzamış gibi geliyor :)

    YanıtlaSil
  12. ben bu çiçeklere bayıldım, keşke evimdeki şişelerde olsaydı diye iç geçirdim: )

    YanıtlaSil
  13. dugun cicekleri harkuladeler sende çok guzel fotograflar cekmis çok iyi geldi umut dolular:))

    YanıtlaSil
  14. AKLIMI BAŞIMDAN ALDIN NOHUTUM:)
    NE HOŞ BU GÖRÜNTÜLER BÖYLE:)
    HAYIRLI SENELER...
    :)

    YanıtlaSil
  15. eziyet çekmişsin ama değmiş :D

    YanıtlaSil
  16. hiii yerim seni mühendisim:) Off, şu market sefilliği de aynı ben, aynı ben!

    YanıtlaSil
  17. yaşasınnn ! ilerleyen postlar çiçekli olacakkkk :))

    YanıtlaSil
  18. Ohh, ne güzel çiçekler :)) İçimi açtın vallahi Ayda *-* Hele o şişeler yok mu? Benim sayısı bilmem kaça ulaşan şişe topluluğunu anımsattı bana :)) Bir gün çiçek alayım da böyle teker teker sergileyeyim dediğim şeyi yapmışsın, çok daha güzel olmuş ;) Yalnız bendeki şişe adeti ile herhalde ben düğün-dernek masası süsleme işine bile girebilirim :D

    YanıtlaSil
  19. kara kışa inat rengarenk çiçekler...

    YanıtlaSil
  20. hayat hep böyle inişli çıkışlı, fakat bizim canımız ille de güzel haberler istiyor:)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,

    Çiçekler de fotoğraflar da çok güzel. Elinize sağlık.

    Ankara'dan yazıyorum da ben, doğrusu bu çiçekleri nasıl bulamabildiniz çok merak ettim. Vaktiyle çok aramış bulamamıştım. Bildiğim kadarıyla rananculus -Türkçe'ye de düğün çiçeği diye tercüme edilmiş ama ben mi yanlış biliyorum? Siz adını biliyor musunuz?
    İyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  22. eee olmaz onlarsiz bir ev degilmi?ben de yavas yavas cicekleniyorum.renklerine bayildim.insana kis ayinda bahari yasatiyorlar degilmi?sevgilerimle,hayirli seneler.

    YanıtlaSil
  23. Çiçeklendim ben; Hem de nasıl, evin havası değişiveriyor.

    Nilgün Abla; :) Sana da gönlünden geçen herşeyin gerçekleştiği bir yıl diliyorum.

    Dekor.... ; Ne zor bir isim yine okuyamadım:) Benim eve iki gidiş yolum var eğer birazcık uzunundan gidersem çiçekçi teyzenin önünden geçiyorum, o zaman ben es geçsem de teyzecik arkamdan sesleniyor, çok yaşlı kıyamıyorum birde.. Yıllardır tanışırız kısacası:)

    Pınar; I am working on it:)

    Nilhan; Demek ki sırf poşetleri taşıyacak biri olsun diye evlenmek pek akıl karı değil:))

    Arzu; Keyif bir sanattır:)

    Fadiş; Evet çok zevkli ve mutluluk verici şeyler.. Fotoğraf olayına gelince, ben de kursa gideceğim diyip diyip gidemeyenlerdenim, ama çok fazla çekince kendi kendime bir stil oluşturdum. Şimdi de bunu bozarlar diye gidemiyorum kursa:)

    Fido; Evet Canon 550D, lens iki tane var, bir tanesi 50 mm. lik, diğeri klasit makinanın üstünde olan, ikisi ile de çekiyorum, hatta bu çiçeklerin bir kısmısını 50 mm lik ile bir kısmısını 18-135 mm ile çektim.

    YanıtlaSil
  24. Esra; Evet yaa haklısın, Huzur demek daha doğru olabilir. İşi yapmış olmanın verdiği huzur.. Bu duygu kadar güzel bişey yok sanki:)

    Alkım; Çok teşekkürler. Evet çiçeklerdeki renk çeşitliliği beni herzaman hayrete düşürmüştür.

    Hande; :))) benimkiler uzadı bence:)


    Aysef; Renkleri çok hoş değil mi?

    Zeynep; O zaman ben de çoook sevindim.

    YanıtlaSil
  25. Beste ; Evet bende çiçekçiye sordum düğün çiçeği demişti, isimlerini bilmiyordum. Çok teşekkürler.

    Bir tutam kekik; Sanada mutlu yıllar:)

    Bahar; :) her eziyet böyle olsa

    Deli Anne; :)) Senin için yaptım o grafiği, kendi kendime gülerek. Dedim matamatik mühendisleri için daha bilimsel gireyim konuya:))

    Müjde; Hııı.. Dur o zaman biraz daha çekeyim:)

    Demet; Yok ben o kadar çok tutamıyorum evde ya kırıyorum ya da kardeşim bunalıp atıyor:) Seninkilerle sen harikalar yaratırsın:) Yaratıyorsun da zaten.

    Light Anne; İyi gitti değil mi:)

    Zeynep; Hep de iyi olsun... Ama işte arada da birşeylere bunalırsak, çok da dipsiz kuyularda hissetmiyelim kendimizi, güzel günler yakındadır diye ümitlenelim:)

    YanıtlaSil
  26. Nihal; Adı tam da senin yazdığın gibiymiş. Beste'de yazdıya iyice emin oldum..

    u.aydin; Kesinlikle öyle, baktıkça içim açılıyor.

    YanıtlaSil
  27. Grafiği şöyle düzeltir misin Nohutum?Y-ekseninin pozitif tarafı mutluluk negatif tarafı eziyet olsun ve hayatla mutluluk-eziyet eğrisi x-eğrisi etrafında dalgalansın ve bir de diyorsan ki hayat böyle dalgalı seyirle daha güzel o zaman da bu eğri pozitif eğimli olsun..Aksi takdirde ortalamada aynı mutluluk miktarı oluyorsa o zaman dalgalanmalarda daha güzel teorin biraz desteksiz kalır...Bu da bir ekonomist görüşü olsun dedim...Çok sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Axius; Evet haklısın söylediğin gibi bir eğri benim tezimi doğru bir şekilde ifade edecektir. Elim değerse düzeltirim şu grafiği yok fırsat bulazsam, anladınız siz anlatmak istediğimi zaten:)

    YanıtlaSil
  29. Tecrübeyle sabit: sürekli kötü seyler yaşadığımızda, guzel seylerde aynı hızla geliyor ;)
    Yine de güzellikler daha çok olsun hepimiz için..

    YanıtlaSil
  30. Böyle güzel fotograflayamamak mühendis olmamakla mi alakali...yoksa kabiliyet meselesi mi bilemedim (tabiiki kendim icin gecerli bu)Nohutcugum...icim actin yeni yilda...ilk günlerde... sevgi dolu günler olsun yeni yilda...

    zehra

    YanıtlaSil
  31. mozoşist bir ruha nasılda sahip oluyoruz bazen değilmi canım:))
    az market poşeti taşıyacağın bir yıl olsun;)

    YanıtlaSil
  32. fotoğraflarınla mest ediyorsun beni

    YanıtlaSil
  33. Eziyet karşılığı olan mutluluğu alayım ben.Zira uğraşmadan elde edilen mutluluk çok geçici bir keyif katıyor hayata.Yavan kalıyor sanki :)Çiçekler her türlü yorgunluğa değmiş :))Fotoğraflar da harika olmuş.Bu fotoğraflara bakıp mutlu olan insanlar da o eziyetin bir karşılığı olsa gerek.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  34. A wonderful year for you and for your family! Much success, love, joy, friends, health and everything good that comes!

    Happy 2012!

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  35. Benim anneannem birşeylere ofladığımda hep 'kızım çiğnemeden lokma bile yutulmuyor.' der.

    Bu arada bu çiçekler çok güzel olmuş, kafamı finallerden kaldıramadığım şu dönem de ilaç gibi geldi :)

    YanıtlaSil
  36. o çiçeklerin gerçek olduğuna inanmak güç , öyle güzellerki .
    bu yıl omuzunda o elindeki poşetlerden dahada az yükün olsun .

    YanıtlaSil
  37. Zevkle izledim, okudum ..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  38. market çilesi bende de aynı ama vaziyet hep gülünç benim nazarımda...sokağın olduğu caddeye güç bela ulaştıktan sonra sürünme gayretimi gören mahalle esnafı el atıyor poşetlere.bende her seferinde iç geçiriyorum.adamlar içlerinden nasıl olsa taşıyan çıkıyor diye mi alıyor bu kadar şeyi gibi bir düşünceye kapılırlar mı diye:)ama hakikaten istemeden oluyor.şunu da alsam iyi bunu da alsam iyi derken ben poşetleri değil onlar beni taşıyor gibi görünüyor sanırım:))çiçekler yorumsuz,grafik harika:)rengarenk bir yıl olsun senin için...olmuşken bizler için de olsun:)

    YanıtlaSil
  39. Las flores son preciosas,
    feliz comienzo del año.
    un abrazo.

    YanıtlaSil
  40. Fotograflari goremedim ama yorumlardan sahane olduklarini anladim :) Yorgunluguna deydigine sevindim :)

    YanıtlaSil
  41. Bende okuduğum gün bu yazıyı sevdim!Yorum yazdım diye hatırlayıp ya yazmadıysam da bugün dedim:-)O sebeple kütüphaneden bildiren bir öğrenci portresi olarak birşeyler yazayım dedim.Bu yazıyı okuduğumda çok güzeldüm hoşuma gitti ve 2 gün evden çıkmamamın ne demek olduğunu çok iyi anladım ki insan ömrünün çoğunu dışarıda geçirmeye başlayınca bunu nasıl özlüyor!

    YanıtlaSil
  42. Love your orange buttercups! They are one of my favourite flowers! So delicate! And your photos are fantastic!!

    YanıtlaSil
  43. Çiçekler içimi açtı misss... ben de aynı eziyeti yaparım kendime bazen çok keyifle okudum o yüzden :))) çiçeklere baktıkça "değdi be !" demek yeter bence ;)

    YanıtlaSil
  44. Ah iste ben de ayni boyle dusunuyorum. Hep gulluk gulistanlik olsa hayat elimdenkilerin kiymetini bilemem gibi geliyor. Gerci boyle de deli gibi ona buna sevinmem normal mi emin degilim ama bir sure boyle :)
    Bayildim ciceklere sahane!!!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...