Bugün Bunu Sevdim - Woody Allen







“Yetenek Şanstır . Hayattaki en önemli şey cesarettir.”  Dünden beri içimden devamlı bu sözü tekrar edip duruyorum.  Sanırım biraz üst üste geldi cesaretli ve girişimci olmakla ilgili şeyler…
Geçenlerde bir süre Cafe Nero’da oturdum, yan masama iki üniversite öğrencisi geldi, dinleme dedim kendi kendime, bak işine, her lafa maydonoz yaşlılar gibi bitme olup olmadık yerde…  ama olmadı, dinledim konuşmalarını… Sonra tabi kaçınılmaz son, dayanamadım daldım muhabbetin ortasına… bitirme tezlerinden, sınav stresine, projeyi bırakmaya karar verip bütün gece arkadaşlarım ayakta çizim yaparken benim yatıp hayaller aleminde uçuşuma,  onlar yattıktan sonra ee bakayım ne çizmişler diyip baştan kendi projemi çizmeye başlayışıma kadar…  Konuştuk gülüştük.
 Tamam dedim, siz devam edin, benim işim gücüm var zeten dinlemeyeceğim sizi rahat olun:) Bir süre sonra bir arkadaşları daha geldi, kızcağız kalbim çarpıyor falan dedince yine dayanamadım, başladım TSH’lardan T4 - T3’lerden bahsetmeyeJ . Neyse işte benim müdahil olmadığım anlarda kendi işlerini kurmaktan, aileleri ile yaptıkları konuşmalardan bahsettiler uzunca.
İçlerinden biri bir yarışma seyretmiş, adam yapmış olduğu bir ürünü sergiliyormuş. Oradaki adamlardan biri; aa bunu ben düşünmüştüm diye atılmış. Ürünü yapan, ortaya çıkaran ve sunan kişi gayet rahat bir şekilde ; belki sen düşündün ama cesaret edip yapan ve hayata geçiren benim, demiş…
Sanırım her konuda çooook fazla düşünüyorum. Hayata geçirmedikten sonra ne kadar düşünsen boş…




Not; Hani şu discomania olayından bahsetmiştim size bir önceki yazımda. O gün işim çoktu, evede biraz geç gittim, yemek ye otur falan saat epey geç oldu, tamam dedim bir dahaki sefere adam gibi hazırlanırım, çılgın bir fotoğraf çektiririm kardeşime.. Ama sonra birden kardeşim elinde şu parıldaklı şeylerle geldi, hadi dola boynuna da çekeyim senin birkaç fotoğrafını diyeJ  
O kadar farklı bir şey ki evde suspus otururken birden çoştuk, şakada şakada fotoğrafçılık oynamaya başladık, sonra içlerinden birkaçını seçtik, yükledik,  partiye kabul edildim falan filan.. Kulağa komik geliyor değil mi:) Ama bizim o akşamımız birden neşelendi.
Ve yine bir dahaki sefere acayip hazırlanalım bu olmadı diye diye yatmaya gittik:)


Burada ve burada görebilirsiniz…





I have been thinking about on these words since yesterday. "courage".. I think,  I am thinking too much on everything and now, it's time to act and to be courageous.
P.S.;  I had mentioned about virtual party which calls "discomania"  in my previous post. I could be join this party at the last minute. You can see me here and here. It was lot of fun.
I promise you and myself that next time I will prepare much more.


17 yorum :

  1. Benim de çook fazla düşüncelerim var. Yapmak istediğim yığınla şey, gezmek istediğim ülkeler...işte "o şansı" yaratmaya çalışıyorum ben de...Ama olur herşey yürekten istenilince :))

    YanıtlaSil
  2. cesaret gerçekten önemli canım.. bazen insanın içinde oluyor ama dışa vuramıyor bir türlü isteklerini, benzerini yaşadım geçenlerde, eşim sayesinde cesaret gösterdim ve başardım sanırım.. Bazen içimizdeki cesareti de çıkarmak için birilerinin desteğine ihtiyacımız olabilir ve o zaman o birisi yanımızda olur umarımm..

    YanıtlaSil
  3. Tam benlik olmuş, cesaretin "c" si yok bende. Hem "ya" ile başlayan cümleler engelimdir.
    Bir gün şeytanın bacağını kıracağım, hadi gel beraber kıralım: )

    YanıtlaSil
  4. O kadar doğru ki, bu cümleyi benim okumam için yazmışsın sanki! Yığınla hayalimin arasından birini gerçekleştirebilecek ihtimali doğuracak cesareti toplayamıyorum ne yapsam, aman ha diyorum kendime, ya eldekinden olursan :( cesaret gerekiyor değil mi, cesaret gerekiyor illaki.

    YanıtlaSil
  5. (iç sesim: bir yorum yazdım hata verdi...ilk yorumun benzerini bir daha yazdım bakalım bu sefer ne verecek :))))

    hımmm Woody Allen denilince aklıma hep "RADYO GÜNLERİ" filmi gelir ...o gelince de ardından "TENNENBAUM AİLESİ" soy isimlerini kesin yanlış yazdım :)))
    Gülümsemeden geçemediğim iki kült filim...neyse asıl konu şu ki bilmen muhtemel ama şu siteye bir göz at derim belki beğenirsin..

    http://favoritehometovisit.blogspot.com/


    şansa inanmam....cesaret ise hangi işe olduğu ile ilgili..kimi zaman birine cesurca gelen bir şey bir başkasına sıradan ve aptalca gelebilir...göreceli bir kavram kanımca ....:)))

    YanıtlaSil
  6. Yazdıklarına yürekten katılıyorum. Cesaret olmayınca, istersen dünyanın en şahane fikri olsun aklında, mümkün değil ilerleyemezsin. Esra'nın dediği gibi "ya eldeki de giderse" korkusu var çoğumuzun içinde. Halbuki bir yerlerde okuduğum gibi "hayallerin seni korkutmuyorsa, yeterince büyük değildirler!" Öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  7. Başladı bende de sağa sola bulaşıp eşsiz fikirlerimi insanlarla paylaşma tutkusu :) Geçenlerde Rüzgar'ı götürdüğüm parkta 75 yaşlarında bir hanımla tanıştım. "Ne var bunda?" demeyin, kuaförle bile konuşmaktan aciz bir insandım ben. Allahım sanırım yaşlandıımm!!!

    YanıtlaSil
  8. bak bu konuda anlatacaklarım vardı, unutmuşum:)

    YanıtlaSil
  9. Önce yazılarınızı yaptıklarınızı sevdiğim için mi bilmem bana öyle geliyor fotoğrafınıza bakınca ne kadar duru bir güzelliğe sahip olduğunuz görüyorum. Sıcacık ,dert dinleyen, sımsıkı sarılan ...

    YanıtlaSil
  10. Ya sen süpersin...dank ettirdin bana...benimde kafamda bir sürü tilkiler...pastalar - örgüler - dikisler- ev-.....
    sürü de sürü..ama kafamin icinde hapislermis de haberim yokmus...Bu yil kafadaki hapisten daha cok fikri kurtaralim, özgürlüge kavusturlarim ne dersin Nohutcugum ?

    zehra

    YanıtlaSil
  11. Süslü, neşeli fotoğraflarını bizimle paylaşmayacak mısın ??? :)

    YanıtlaSil
  12. hahaha

    Allah seni iyi yapsın emi :D

    bende sokakta oynayan çocukların oyunlarına dalarım :D

    geçen yaz mahallenin birinden geçiyorum

    çocuklar maç yapıyor
    direk daldım dedim ki ofsayte düştün olmaz baştan oynayın

    çocuklar aval aval bakıyor :D:D:D:D:D

    bu kalbin pırrrrrrrrr yapması tsh dan mı kine

    benimde bu ara yapıyor
    nabız tavanda
    ama hem midem kötü bu ara hemde kansızlık var sanki

    dur ben bunu bi düşüniyim :D
    olmadı bi doktor amcaya ya da teyzeye giderim :D

    YanıtlaSil
  13. sıcak ve güzel bir yazı.Bazen müdahil olmak gerekir çünkü bazı ruhlar müdahilleri olmadan atılım yapamazlar onlar yönetilmeye meyyaldirler ki bu bir yönetme de değil daha başka birşey tavsiye demek daha uygun düşebilir.Ama şunu iyi biliyorum fırsatları değerlendirmekte hayalperestlik gibi gelir ama varolan her hakikat öncesinde bir hayal ürünüdür..
    selamlar.

    YanıtlaSil
  14. eğer düşünecek zenginlikte ise aklına gelenler bence hayata geçirme cesareti de bulmalısın;))

    ki öyle bence;)

    YanıtlaSil
  15. Çiçeklendim;Umarım yapmak istediklerinin hepsi hatta aklının ucundan bile geçmeyenleri yaşama imkanın olur. Ve evet benim de tek tessellim gönülden isteyince olacak olmasına inanmam:))

    Turta Tadında Yaşamak; Kesinlikle haklısın bazen bir adım atabilmek için bir itici güce inanılmaz ihtiyaç duyuyor insan.

    Annemahsustan; Hadi inşallah:)

    Esra; Aslınjda ilk adımı atabilmek önemli. Ben tam uçurumun köşesindeyim sanki, uçucam biliyorum,hakimin konuya ama ya düşersem diye korkuveriyorum işte:)

    YanıtlaSil
  16. Sezens; Ben de çok seviyorum Woody Allen Filmlerini. Hele son filmi tam benlikti, Paris, Picasso....
    Bahsettiğin siteyi biliyorum çok teşekkürler. Ankara yerine İStanbul'da olsaydı kesin her haftasonu oradaydım:)

    Ololi; Bu ne yamnan çelişki değil mi:))

    Ruzgarlıgünler vegeceler; Daha dur daha dur:)


    Deli-Anne; Hadi sen anlat da ben de hah işte bu diyeyim, zevkle şevkle okuyayım:)

    Elif; Ne güzel bir yorum bu böyle.Son zamanlarda aldığım en güzel iltifat. Çoook çok teşekkür ederim.

    Zehra; Hadi inşallah Zehra'cığım, inşallah dediğin gibi olur..

    YanıtlaSil
  17. Didem; Bu postun altında burada bulabilirsiniz diye yazmıştım, ama istersen flickr'dan da bakabilirsin.

    Reyyan; :)) Kalbin pır pır ediyor ama kabızsan, THS düşük T4 yüksek değildir:) Ama sen yine de git bir doktor amca yada teyzeye. Fazla pırpır hoş değil yani:)

    Zeynep; Aynen öyle, hayallerimiz olsun ki cesaret bulunduğu anda gerçeğe dönsün.

    Yıldız; Çok sağol Yıldız, ne güzel yazmışsın..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...