Hadi bakalım yine mumluk!




Biliyorum biraz mumluk olayına kafayı takmış gibi olacak ama ne yapayım olay kendiliğinden gelişiverdi:) Diyorum ya çoğu şeyi sırf fotoğrafını çekebileceğim birşeyler bulmak amacıyla yapıyorum, işte bu da onlardan biri.



Haftasonu hava çok kapalı olduğundan haftaiçi de işyerinde olduğumdan, gün ışığını kullanarak çekebileceğim fotoğraflar o kadar sınırlı ki. Ben de akşamları ve loş ışıkta hoş durabilecek şeyler yapmaya çalışıyorum. Hem de en önemlisi mumlukları çok seviyorum.  


Ne kadar basit olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Hemen hemen hepinizin evinde böyle desenli kağıtlar vardır. Benim ilk yaptığım eski bir kitap sayfasıydı mesela. Dergi sayfalarından ya da ne bileyim çocuklarınızın eski boyama kitaplarından da yapabilirsiniz.  Hem maliyet o kadar düşük ki, haftada bir değiştir gitsin:)


Geçtiğimiz cumartesi günü şu gördüğünüz çiçek desenli olanı yaptım. Salondaki masanın üstünde yine birşeyler boyayıp keserken yaktım bir köşede, güzel güzel boyarken birden herşeyi bırakıp fotoğraf çekmeye başladım. Akşama hızımı alamadım bir de kelebekli olanı yaptım. Bir orada bir burada fotoğraflarını çektim ikisinin. Pazar günü ise benim odama taşıdım onları. Bir de orada fotoğrafladım:) Şimdi akşam yattığımda uyumadan önce yakıyorum ikisini, birkaç sayfa kitap okurken onlarda bana eşlik ediyor, uyumadan önce söndürüyorum merak etmeyin:)


Sonra düşündüm beni takip edenlerin hemen hemen %90’ı çocuk sahibi… Eeee çocukların kendi boyadıkları resimler yada sevdikleri kahramanlarla da bu mumluklar yapılsa mutlu olmazmı bu afacanlar. Tabii şimdi hepiniz diyeceksiniz ki mum tehlikeli, senin çocuğun yok tabi nereden aklına gelecek bu detaylar…  Yok düşündüm bunu da, biryerlerde görmüştüm ama hatırlayadım, sonra internette araştırdım,  ne yazık ki yurtdışındaki kadar fazla olmasa da birkaç yerde bulmak mümkün şu pilli tealightları. Buraya ve buraya bakabilirsiniz. Hiç bulamazsanız ve illa da yapmak için yanıp tutuşursanız sanırım vardır sizin yöntemleriniz, ulaşamayacakları yerlere koymak, mum yanarken odadan ayrılmamak, sadece gece uyumadan önce hikaye okurken yakmak …. 




Amma uzattım haa sanki çok matah bir şey de sizde bunca zaman bu mumluk olmadan nasıl yaşadığınızı bilmemişsiniz gibi bir devlet meselesi haline getirdim olayı:) (Yok gizli amacı açıklıyorum; o kadar çok fotoğraf çekmişim ki, dün akşam içlerinden seçeyim derken biraz abartmışım, ee serde kararsızlık da var, bir türlü hah bu diyemiyorum, böyle olunca yığınla fotoğraf oluyor ben de araları doldurmak adına yazıyorum da yazıyorum:) )


Neyse sonuçta çocuklar içinde yapayım diye iç geçirdim. Bir erkek, bir tanede kız çocukları için… İlk anda aklıma hiçbir kahraman gelmedi. Sonra Londra’da yaşayan arkadaşımın kızının Winx kızları için nasılda delirdiğini hatırladım ama ben bir türlü sevemedim onları, onun yerine iki yıl önce daha henüz 3 yaşındayken üzerinden pamuk prenses kostümünü hiç çıkartmadığını onunla yatıp onunla kalktığını hatırladım. Tamam dedim kız çocukları için Pamuk prenses, ama ya erkek çocukları hangi karakteri sever… Son zamanlarda tek aklımda kalan Deli anne’nin oğlu Selim’in Dinazorlara olan aşkı. Bula bula en sevimli bu dinazor resmini bulabildim internette. Ama siz şuraya bir bakın yığınla sevimli karakter var çocuğunuzun sevdiği bir tanesinden renkli çıktı alabilirsiniz.


Çıktıları aldım, eve gittim, kestim boylardan biraz, sonra yapıştırdım iki ucunu, koydum kardeşimin yatağının başucuna.. . O gelene kadar bir iki kare fotoğrafını da çektim aceleyle, çünkü hemen akşam yemeğini hazırlamam gerekiyordu mutfak sorumlusu olaraktan… Gördüğünüz gibi bizim hayatımızın da sizlerden hiçbir farkı yok bende bey gelene kadar sofrayı hazırlamak zorundayım:)


Akşam yatmaya gitti odasına. Yok artık bu ne diye konuşuyor kendi kendine, kafayı yedin sen iyice, kendine çiçek - kelebek, bana pamuk prensesle dinazor:)  İstemedi, sadece o akşam durdu sonra kaldırdık:) Olsun ben amacıma ulaştım neticesinde...


I know, I know....  I have been sharing so many candle holders in recent days. First reason is that I love all kinds of candle holders, second reason is that I made most of them for taking photos of them.
As you see it is very simple and affordable:)  You can do it with even magazine papers  or  paintings of your kids ...
Now I use them in my bedroom while I am reading a few pages book.  I light my candles and they accompany by me before going to sleep.
You know that I don't have any kids but I thought that I can do some candle holders for them. I don't know any hero which is popular in recent days... Because of that I choosed snow white for girls and dinosaurs urmel for boys..
You can choose favori hero of your kids.




63 yorum :

  1. ama o koltukta kahve içip bu güzellikleri incelemekte ayrı bir keyif sanırım

    YanıtlaSil
  2. hediye çekilişi bana çıkarsa,şu kelebekli mumluğu da versene bana:)) ne pişkinim dimi.hediye bana çıktıda mumluğu kaldı.sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bunlar muhteşem olmuş sevgili nohut. Geçenlerde bende yaptım bundan ama benimkinin sonucu felaketti :)) Çok zevklisin çokk..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuşlar;)ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok basit ama muhteşem bir fikir elinize sağlık, ayrıca hangi resim düzenleme programını kullandığınızı merak ediyorum ben.. resimlerinizi çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ben de bugün bunu begendim :)
    Eline saglık, hakkaten güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Hepsi de çok güzel olmuş ve fotoğraflar yine harika. kelebekli olanın favorim olduğunu söylemeliyim :)
    Bir de küçük ceylanına :)

    Çerçevelerin üzerindeki bantları hangi programda koyuyorsun? Çıldırıyorum onlar için. Bulamadım bir türlü. Photoshop mu?

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglık cok güzel olmuşlar:)flickr da görünce maerak etmiştim nasıl yaptığını heyecanla postu bekledim :)birkaç gün önce bu linkte görmüstüm bugün yarın denerim derken yine blogunda karsıma cıktı bir benzeri:)) http://www.arrowandapple.com/blog/2010/6/10/weekend-diy.html

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuşlar , ne güzel üretim bunlar , hünerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. delisin sen:)) ama tatlı bir deli. kelebekliye bayıldımmmm bu arada:)

    YanıtlaSil
  11. çok şirin olmuşlaar nohutcum :) yaa sen böyle cici şeyler yap yap, sonra çekilişle dağıt bize olmaz mı ;)

    YanıtlaSil
  12. Hiç aklıma gelmez yani ne güzel olmuşlar ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. daha fazla fotoğrafın hiçbir sakıncası yok. lütfen. :)
    çok güzel bir fikir. o kaplar paşabahçenin kapaklı cam saklama kapları sanırım :) resimde bol evde. yakında sayfamda bu mumluklardan görürsen şaşırma :))
    evin beyine de selamlar :)

    YanıtlaSil
  14. harikalar! favorim kelebekli olan :)

    YanıtlaSil
  15. ba-yıl-dım! bence mumluk konusuna takmış filan değilsin, ben de çok seviyorum mumlukları. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. http://kumyu.blogspot.com/2011/12/ilk-diy-projem.html SENDEN ALDIĞIM İLHAM İLE BEN BİLE YAPTIM!!DEVAM ET :))

    (bağlantıyı sadece bakman için yazdım)

    YanıtlaSil
  17. sen yazınca yapabilirim diyorum ama başına geçince ......anlıyorum ki yapamıyorumm....hepsi çok güzellll

    YanıtlaSil
  18. cafe nohutcum ciktilari nerden buldun , hangi sayfadan ?? bayildim herbirine..

    YanıtlaSil
  19. Hiç denemedim ben neyle yapıştırmak gerektiğinide bilmiyorum :( Tüyo verirsen çok sevinirim canım :))

    YanıtlaSil
  20. Hepsi de çok güzel, basit ama güzel, iç açıcı, mutluluk verici, daha sayayım mı?

    YanıtlaSil
  21. Elif; inanır mısın, o koltukta sadece bir kez oturup kitap okudum o da kardeşimle kavgalı olduğumuzdan odamdan çıkmamak için:))

    Sibel; Teşekkürler...

    Elmalı kurabiye; :)) seve seve veririm ama sadece bir kağıt parçası, onun gelmesini beklemene gerek yok, google'dan ara alasını bulursun, bir su bardağının içine de mumu koy olsun bitsin.

    Füsun; nasıl bir faleket oldu ki:) sadece kağıdın iki ucunu yapıştırdım ben sonrada cam kasenin üstünden geçirdim. yani cama yapıştırmadım bile:)
    Eminim tekrar denesen seninkisi de harika olur.

    Katty; Thank you Katty, we can do it with different colorful papers..

    YanıtlaSil
  22. Yok ben senin adını yazamıyorum; dekorasuvasyon diye uydurdum; Ben Picasa programını kullanıyorum, Photoshop bana çok karışık geliyor, ama bu program işimi görüyor şimdilik.

    Komşumutfak; şimdi baktım o siteye. O kağıdı cama yapıştırmış, ben cama yapıştırmadan yaptım, çok daha uydurmnasyon benimkisi:) sadece kağıdı iki ucundan yapıştırıp cam kasenin üstünden geçiriverdim. Böylece sıkıldıkça desenli kağıdı değiştireceğim:)

    Düşlerimden inciler; Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  23. Füsun; :)) aman efendim o sizin tatlı deliliğiniz..


    Buket; Çok teşekkürler Buketciğim.

    Turta tadında yaşamak; neden olmasın:))

    Aklı karışık bir anne; Çok teşekkürler.

    Zeynep; evet evet, evde bir sürü var onlardan gördükça alıyorum. Bir çok şey için kullanılabiliyorlar. O dalları yapıştırdığım mumları da bunlarla yapmıştım.
    Melisa'ya resim yaptırt mesela onu yapıştır iki ucundan:) Ne güzel olur.

    Özge; Çoğunluk kelebekliyi sevmiş, nedense ben çiçekliye daha bir ısındım:)

    YanıtlaSil
  24. Clea; değil mi ama, mumluk sevilmez mi..

    Kumyu; Senin bloga baktım geldim şimdi. Orada da dediğim gibi devamını bekliyoruz, evde otur otur bir yere kadar ama değil mi:)

    Bal anne; Yok Yok bunu herkes yapar...

    Esma; Google'dan bulmuştum onları ama epey oluyor belkide geçen sene... Arada google'dan bulunca böyle şeyleri renkli print alıyorum, evde duruyor, bak gün geliyor kullanıyorum:)) İnan şu sayfa diyemiyorum, ama google'a gir çiçek çizimleri de, kelebekler de, yığınla şey çıkıyor, flickr'da da bulabilirsin çok daha güzellerini..

    Hande; Pritle:) Fotoğrafda görünüyor bak. Sacede kağıdı rulo gibi yap mumu içine koyacağın cam kase yada kavamuzun ülçüsünde sonrea kağıdın iki ucunu yapıştır. Kasenin üstünden geçiriver gitsin.

    Fadiş; :))) mutluluk verisi tek başına bile yeterli ama değil mi??

    YanıtlaSil
  25. aaaa 3 kişiyi atlamışım;
    Yıldız; çook teşekkür ederim.

    Penelope; Sana da teşekkürler..

    Proje Çantası; Bende bir çok blogda görüyordum kafayı yiyordum nasıl yapıyorlar diye, sonra ETSY'se digital olarak satıldıklarını gördüm. Bir dosya aldım. png formatında geliyor. Ben aslında photoshop'u kullanmasını bilmiyorum sadece çok basit şeyler yapıyorum saha doğrusu yapmaya çalışıyorum ama onlarda bile pek başarılı değilim. Bu bantlar için; ilk önce picasa'da fotoğrafları kolaj yapıyorum sonra photopshop'da açıyorum o dosyayı, bir de aldığım dosyayı, sürükle yapıştır yapıyorum. O kadar... Sanırım internette free olanları da var ama daha araştırmaya geçemedim:))

    YanıtlaSil
  26. Çok güzel olmuşlar.

    Biliyorsun ki benim kızım da var oğlumda. Defne pembe olan çiçekli böcekli herşeye bayılıyor, Semih'de hayvanların olduğu herşeye.

    Artık almışsındır mesajı: )

    Ellerinde sağlık süper olmuş.

    YanıtlaSil
  27. yaaa belki hep aynı şeyleri yazıyorum ama fotoğraflar yine çok güzel. Bu kadar yapımı kolay ve dediğin gibi maliyeti olmayan bir şey bu kadar mı güzel, bu kadar mı şık olur:)) harikasın

    YanıtlaSil
  28. Ayda bu sefer neler yapti acaba diyerek aciyorum her postunu.. Eline saglik yine nefis, yine nefis.. :)

    YanıtlaSil
  29. senin fikrini yirim ben :)
    bir şeyi kırk kere dersen olur muş

    kaçıncı kez diyorum bilmiyorum ama
    inşaAllah şöyle güzel bir hobi dükkanın olur keser biçersinde
    bende başında saatlerce seni izlerim :D:D:D:D:D

    ha bu arada bişey de ben diyim
    hani o mum kağıdı yakar da yanarız vs. düşüncesi varya
    şimdi yanmayan sanırım fotoğrafçıların kullandığı beyaz bir kağıt var adını bilmiyorum...

    onun üzerine yapıştırsak bu kağıtları böyle de yanmaktan da korunuruz sanırım

    YanıtlaSil
  30. ama simdi Funda haksiz mi? kendine cicek bocek Fundaya cizgi film karakteri bari insan soyle film yildizlari fotomodeller falan koyar onun da odsina :) Evin beyine katiliyorum bu noktada :) eline saglik Nohut yaraticilikta sinir yok :)
    opuyorum

    YanıtlaSil
  31. süper fikir,
    benim kafam sadece işyerinde fikir üretiyor, evdeyken, en üretilesi yerde fişimi çekmişler gibi oturuyorum. bir ağzıdan suyum akmadığı kalıyor. Sponge Bob'un kankası patrick benden daha fikir sahibidir evdeyken:)Bir de tasarımcıyım diye geçiniyorum yuhlar bana...

    YanıtlaSil
  32. Sevgili cafenoHut...

    İzninle blogumda, şahane fikirlerini paylaşıyorum. :)

    Sevgiler...
    http://yasemiince.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  33. ya Ayda, sen yapıp bize versen :P

    YanıtlaSil
  34. Fotoğraflarını düzenlemeyi Photoscape' le yaparsan daha geniş bir kütüphaneye sahip olursun. Ben en kolay hemen picasa kullanıyordum ama photoscape ile daha fazla çalışmaya başladım şu sıralar. Photoshop' u da öğrenme aşamasındayım. Etsy' de ne olarak aramak lazım bu bantları? Ben photoscapele bant yapabiliyorum ama çok düzgün oluyor uçları. Renkli dikdörtgenleri köşelere yapıştırıyorum. Kızıma ördüğüm matara çantası postumda var. fena da olmadı hani :))

    YanıtlaSil
  35. koptun gidiyorsun,tutmayın Ayda'yı :) ellerine sağlık,harikalar yaratmışsın yine.

    YanıtlaSil
  36. Yanlış postu söylemişim. Oradaki photoscaple yapılan çeşitli hareketler.Doğru adres: http://projecantasi.blogspot.com/2012/01/kazak-yenileme-icin-fikir-istiyorum.html

    YanıtlaSil
  37. Ben birazcık aceleci davranıyorum. Gördüğüm modelde evler falan vardı. Bende hemen sağımda solumda öyle bir şey aradım. Dergide, gece çekilmiş bir otel resmi gördüm, onunla denedim.Siyahda hoş olmadı. I ıhh, çok çirkin oldu.Beyazda daha iyi duruyor. Zevk önemli Nohutcum zevkk. Senin seçtiklerin çok zevkli kağıtlar. Sen yap ben izleyim.. :)

    YanıtlaSil
  38. annemahsustan; :)) yok benim mesajı almam mühim değil, burada ki mesaj çocuklarınızın yaptığı şahaserlerle onlar için bir mumluk yapmak:))

    Lolipu; Çok çok çoook teşekkürler. Arada moralim bozuluyor, flickr'da ve pinterestde öyle şeyler görüyorum ki, hiçbirşeyi beğenmiyorum çektiklerim arasından.. Sonra yıkılıyorum, hevesim kırılıyor ama böyle mesajlar alınca ha gayret diyorum:)

    İpek; Melodinin odasına yapsana sen de, harika olur bir köeşe mum ışığında o güzelliği seyredersin ama değil mi:))

    Reyyan; Bilmiyordum o kağıtları.. iyi fikir, çocuğu olanlar kafa yorsun, ben rahatım ama:))

    Gülçin; yok bugün sinirliyim ona.. Mumluksuz kalsın..

    YanıtlaSil
  39. Harika olmuş..nekadar kalın gözüküyor kağıtlar ama ayda.. bence seri üretime geçmelisin sen bu mumluk işinde=) elini attığın her şey güzelleşiyor..

    YanıtlaSil
  40. cuckan; ben de bir ara öyleydim, eve pestil gibi gidiyordum, şimdi iş yerinde işler daha az, böylece evde kafa çalışmaya başladı:)

    Yasemince; Buyrun ne demek:))

    Sibel; Baba bakacak birini bulayım ya da piyango çıksın evde hiç durmadan üreteyim o zaman seve seve veririm:)) Tüm hafta yoğun çalışınca sadece h.sonu pek az geliyor maalesef:(


    Proje Çantası; O programı hiç bilmiyordum, dur bir ara bakayım.
    ETSY'de "digital washi tape" diye ara hemen çıkıyor o bantlar. Senin yaptığın da harika olmuş. Ben zaman bulamıyorum o kadar uğraşmaya. Eskiden olsa sabahlar öğrenirdim şu photoshopu ama şimdi yoruluyorum, stres yapıyorum..

    Müjde; Aman ne demek.. gide gide anca işle ev arası gidip geliyorum:)

    Füsun; Evet açık renk desenli kağıtta daha iyi olur. Bir kere sihayın kendi karamsar, siyah, kahverengi... Pembeler, maviler varken:)) Sen çiçekli böcekli şeylerle dene:)


    Zeynep; Aslında bildiğin dosya kağıdı onlar, A4..
    Seri üretim olayının üstüne de epey bir düşünmem gerek sanırım:))

    YanıtlaSil
  41. sayfamda cafenohut yeni kaydını gördüğüm an Ayda yine bişeyler üretmiş bana iç geçirtecek diyorum:))senin ellerinde sihir var sanki fotoğraflara bakmak bile keyif veriyor bana...

    YanıtlaSil
  42. Mumlar ortama nasıl sıcak bir ışık ve hoşluk veriyorlar...sanki pozitif enerji alıyorum...
    bunlardan da aldım, kelebek desenliye de bayıldım...
    Fotolar da her zamanki gibi perfect!

    YanıtlaSil
  43. Keyifle takip ettiğim bir blogsunuz. Çiçek, böcek, kağıt, çöp ne fotoğrafı çekersen çek hayran hayran bakarım valla.

    YanıtlaSil
  44. canım ne değişik harikalar
    :))))

    YanıtlaSil
  45. I loved your candles. So easy to make! The effect is beautiful!

    Kisses,

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  46. Bak bu hastane serüveni bana nelere mal oluyor. Yine geç kaldım değil mi ? Ama olsun illa ki yazarım ben iki satır. Bir mumluğa bu kadar güzel öykü yakmak NoHut'a yakışırdı zaten. Hani türkü yakmak denir ya ben de öykü yakmak dedim. İlla ki oldu :)))
    Mumluklar çok güzel,bence de akıllıca ,sıkıldıkça değiştir gitsin . Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  47. Ben de yaptııım ben de yaptııııım...
    :)
    Seninkiler kadar güzel olmadı ama benim gibi aceleci bu kadar yapar :))

    YanıtlaSil
  48. Proje cantasinin dedigi kadar varmis,cok güzeller! Ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  49. guzel olmus canim ellerine salik. kucuk seylerden mutlu olan bir kadin oldugun kesin. benim gibi:). opuyorum seni.

    YanıtlaSil
  50. Şirine olmuşlar ve berrak.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  51. Ne kadar güzel bir fikir-uygulama ve ne kadar haaaarika çekimler :)

    YanıtlaSil
  52. gercekten hem basit hemde sevimliler..derin de dinazorlar ve trenler icin cildiriyor.mumlarrr,, o ayri hikaye, ben o mumlari yakmaya baslarsam o hep uflicek ve bu kac saat surer boyle bilmem. yak ufle yak ufle.. :)

    YanıtlaSil
  53. I never get tired of candle holders! These ones are fantastic!
    And never get tired of your photos!! Love every one of them!
    (I've seen you've changed some things in your blog, I like them.)

    YanıtlaSil
  54. ok....these are truly amazing....and your photographs are beautiful! Love it all.

    xo,
    Barb

    YanıtlaSil
  55. Yahu bunlar ne, bunlar ne güzel şeyler! İnanamıyorum harika harika! Ah keşke kapladığınz kağıtları bizimle de paylaşsanız, kelebek-sever bir arkadaşmn doğum günü var da yakında, nerde bir kelebek görsem üzerine atlayacağım :))

    Elinize sağlık, kocaman sevgiler!

    YanıtlaSil
  56. valla ne desem bilemedim. muhteşem olmuş hepsi!! tebrikler harikasın sen...özellikle şu kelebekli olana bayıldım :) ellerine sağlık.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  57. Your craft, your photos are just so beautiful. I wish we lived closer to each other so you could give me so lessons.
    Everytime I visity Cafe noHut I am amazed by all the beautiful things I see here.

    YanıtlaSil
  58. These are amazing! I have tried these lanterns several times from past year,& its fun! My specialty is Henna designs over these lanterns :) come & see,you will enjoy my work!

    YanıtlaSil
  59. çok beğendim harika olmuş...

    YanıtlaSil
  60. I love this tutorial!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...