Haftasonu Kahvaltısı - Weekend Breakfast




Eskiden ne çok kahvaltı postu yapardım ben. O zamanlar hafta sonu gözümü açar açmaz elime alırdım fotoğraf makinasını taa hava kararana kadar bırakmazdım. Son zamanlarda sanki zorunluluk haline getirdim fotoğraf çekme olayını ve bunun için kendime çok kızıyorum.  İlla bir amaç için fotoğraf çekme fikri nereden girdiyse kafama sonunda çıkarttım onu. Geçtiğimiz hafta sonu, canım ne istiyorsa onu fotoğrafladım… Çektikçe çektim, çoştukça çoştum.

Alt tarafı bir kahvaltı sofrası demedim, öncesinde, sonrasında, sağından solundan artık Funda yeterrrr ben başlıyorum yemeğe diyene kadar oturmadım yerime.

Fotoğrafları düzenlerken dikkatimi çekti, pankekleri yaparken ilk önce insani boyutlarda dökmüşüm tavaya malzemeyi, sonlara doğru sıkılmışım, bitsin artık diye fazla fazla dökmüşüm, pabuç kadar olmuşlar. Bari büyükleri alta küçükleri üstte doğru dizseymişim ama o an o kadar açtım ki bir an önce fotoğraf olayını bitirip onları yemekten başka bir şey düşündüğümü sanmıyorum.


Bu arada Cath Kidston’ın en sevdiğim takımları bunlar, mavisi en sevdiğim mavi, çiçeği abartı değil, fincan boyutu da tam benlik…  Oyuncak fincan takımı gibi, yıllardır hiç sıkılmadım kullanmaktan.


Şu sıralar habire masanın yerini değiştirip duruyoruz. Geçenlerde de yazmıştım bunu ama bir ara fotoğrafları düzenlediğimde gösteririm size de. Yıllarca hiç kıpırdatma sonra kedi yavrusunu taşır gibi bir öyle bir böyle…


Şu sıralar Merkür’den mi, ülkenin genel buhranlı gönlerinden mi bilmem bir durduğum yerde duramama, bir iç sıkıntısı, bir darlanma halim var, gerçi dünden beri birazcık dağıldı ama tamamen uçup gitmedi bu hal, ondan herhalde böyle kopuk kopuk manasız bir post oldu bu: (

Neyse biraz renk, biraz iştah, biraz muhabbet olsun o zaman…


It was a long time, I didn't share our breakfast tables on my blog. About 1 year ago, I used to wake up early in the morning and start taking photos without stop during my weekends... Finally I did exactly same thing last weekend.

I woke up very early, set the breakfast table and took many many photos... I missed taking photos aimlessly.



This Cath Kidston series is great isn't it? I've been using them for years very fondly. And pankek! I'm eating them also very fondly: )

Anyway, I just wanted to say hello and share some our colorful breakfast table images with you...

Lots of love...










64 yorum :

  1. Stunning. Simply stunning. Your blog and your photos are always completely and utterly inspiring! Thank you for sharing them with us. I shall stay here a while and wish I was at that table too, it all looks so delicious! Have a super day!

    Vanessa xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much Dear Vanessa, I would have loved to see you at my home so much:)

      Sil
  2. bakması da yemesi de zevkli şeyler,sofra renklerine ve ahşap masana bayıldım.
    çok severim ahşabı,hele bi yere girersin yeni bişeyler vardır ahşaptan mis gibi ağaç,yada kütük kokar orda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de seviyorum ahşap masaları da, ahşap kokusunu da...

      Sil
  3. Tam benlikmis fincan takiminiz. Bayildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, biz de severek kullanıyoruz.

      Sil
  4. Fotoğraf makinasıyla şu andaki durumum senin eski durumuna benziyor ben nerde o orda, hep söylerim kahvaltı en sevdiğim öğün diye senin sofran da çok güzel olmuş. Cemal süreyanın dediği gibi kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm hafta içi özlüyorum haftasonu elime alınca bırakamıyorum, ama son zamanlarda, hem havalardan hem de genel ruh halimden pek haşır neşir olamamıştım.
      Çok teşekkürler, daha güzel sofralar senin olsun:)

      Sil
  5. kahvaltı takımı da çok güzelmiş, bahar gelmiş sofranıza

    YanıtlaSil
  6. Hani cips reklamı vardı ya, onu hatırladım "küçük yap bunları, insan yiyecek" :)) Ama olsun, o da nazar boncuğu olsun, 10 numara olmuş herşey, ellerine sağlık, objektifine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Cem Yılmaz'ın reklam filmiydi di mi:))
      Çook teşekkürler...

      Sil
  7. Sizin görsel zevkiniz o kadar güzel ki, her karesi makbul geliyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. :))) Sizin Dubai lezzet duraklarından sonra idare eder işte:)))

      Sil
  9. bayıldım bayıldım fotolaraaa Ayda, orada olmak istedim :)

    YanıtlaSil
  10. Ay o masaya ilişiveresim geldi :) yalnız geçende de battaniyeye sarınıp uyuyasım grldi demiştim sanırım :))
    Ben sizin evi çok seviyorum ya :)) afiyet olmuş olsun size de :)

    YanıtlaSil
  11. Pankek sıralaması hiç önemli değil güzelim fotoğraflar gayet iştah kabartıcı, iç açıcı, tam da haftasonu kahvaltısı tadında <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasılsa anında mideye iniyor değil mi:)) Gerçi artık rejime girmem gerek, Funda bana acayip fark attı, her gün yürüyüşe çıkıp bir de mekik falan çekiyor, haksızlık bu:(

      Sil
  12. Kahvaltı en sevdiğim öğündür.Sizin sofra da harika olmuş.Ayrıca ben de sizin mavi fincanlara bayıldım.Keyifli sofralarınız olsun.

    YanıtlaSil
  13. Kahvaltı benim için en önemli öğün her nasıl olursa olsun bayılırım sizink de çok sıcak çok samimi harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum kahvaltıyı, gözümü açar açmaz mutfakta buluyorum kendimi:)
      Teşekkürler bu arada:)

      Sil
  14. That's a very healthy breakfast. I love to have long breakfast on weekends, that's a very nice way to start the day.

    xo

    YanıtlaSil
  15. ay bende yapıyorum onu:) başlarken gayet muntazam döküyorum tavaya, sonrasında, sanki insan evladı yemeyecek onları boyutunda:)
    Boşver yaaa... ben asıl ne dicem, hiç alışamadım çiçekli böcekli tabak çanağa, hep beyazım, hep sadeyim sofra da. Ama senin bu takımlar başımı döndürdü yeminlen. Çiçeği nasıl abartmamış hayret Cath Kidston bu takımlarda.
    Son derece beğendim efendim, hatta masa yı-kı-lı-yor moda tabiri ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seviyorum renkli porselenleri ama özellikle eski olanlarını. Gerçi çok abartılınca da gözüm görmek istemiyor. Kararında olacak yani:) Bir ara ben de hep beyaz alıyordum, hala da yemek takımımız, pasta tabakları falan düz beyaz ama kahvaltıda ya da kek falan yerken farklı farklı cıvıl cıvıl tabaklar kullanmayı seviyorum işte...:)

      Sil
  16. Off nefis gorunuyorlarr... :P

    YanıtlaSil
  17. Fotoğraflarınızdaki renklerin ahengi, işlerinizdeki özen insanı hayran bırakıyor.

    YanıtlaSil
  18. Süper, özlemişim kahvaltı yazılarını ve fotoğraflarını :) Sevgiler..

    Merve

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava birazcık açık olsa da h.sonları daha çok fotoğraf çekebilsem:(
      Ben de zevk alıyorum kahvaltı sofrasını fotoğraflamaktan..

      Sil
  19. Çok güzel bir haftasonu kahvaltısı olmuş. Misler gibi .. ;)

    YanıtlaSil
  20. Fincanlar ve kahvaltı takımı çok güzel, bir de o dantel bardak altlığına bayıldım. Bende böyle devasa olmayan fincanlar arıyorum :) Çok büyüklerde yarısına gelmeden içindeki soğuyor. Pankek olayı ise bende de aynı şekilde sonuçlanıyor, yaparken sonlara doğru film kopuyor... Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  21. Bugün canım çok sıkkın çok gerginim..şöyle bir kahvaltı etmek isterdim ama sabah alelacele peynri ekmek yiyebildim işyerrimde..
    bir dost muhabbetiyle böyle sıcacık bir kahvaltı düşlerdim şu an...
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ahhh hafta içi hep öyle geçiştiriveriyoruz:(

      Sil
  22. çok güzel bir sunum bayıldım :)

    YanıtlaSil
  23. insanın içini ısıtan fotoğraflar nasıl çekilebiliyor hepsi mi bu kadar mutluluk verici olur.. tebrik ederim sen hep fotoğraf çek evinde sen de harikasın :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba;
    Sizin bu görseller beni içinde bulunduğum puslu ruh halinden kopartıp mutlu diyarlara götürüyor. Çok mutlu oluyorum hayaller kuruyorum ne zaman açsam sayfanızı. Harika bir sofra olmuş. O çıtır çiçekli fincanlara bayılıyorum. Buradaki arkadaşım da almış ne zaman ona gitsem ben bu fincanlarda içeceğim çayı diyorum:) Öyle ufak mutluluklar da güne ayrı bir anlam katıyor. Krepler de tostombul ne şahane:) Mutlu kahvaltılarınızın devamını diliyorum, hayranlıkla izliyorum:) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tuğba'cığım. Umarım her ziyaretinle aynı duygularla buradan ayrılmanı sağlayabilirim:)

      Sil
  25. İştah kabartan, insana ferahlık veren kahvaltı fotolarını özlemişim canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ben de:) Biraz daha çalışayım haftasonları bari:))

      Sil
  26. The beautiful appearance of the food makes it tastier. Set the table in a beautiful way also opens the appetite. Loved the photos! Congratulations!

    Kisses,

    Luiza Mallmann

    YanıtlaSil
  27. Thank you so much dear Luiza, you are so kind as usual:)

    YanıtlaSil
  28. Ben kaçırmışım bu görsel şöleni.Hatta ben de diyordum Ayda çoktandır kahvaltı masası yayınlamadı yoğun herhalde diye iyi oldu içim açıldı iştahım kabardı-sanki fotoğrafa gerek varmış gibi:)
    Bu arada o pankekler için yaptığın itiraf içime su serpti.Kendim de arıyordum garipliği ya da sabırsızım diyordum.Başta özenli ortalarda eh işte ama sona gelince neredeyse tava boyutunda.Bir ara dedim küçük çapta sırf bu pankek için bir tava al hep aynı olsun diye demek ki yalnız değilmişim:)
    Geç oldu afiyet bal şeker olsun.Bu güzel masalar hep olsun...

    YanıtlaSil
  29. Cemal Süreya boşuna dememiş "kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" diye. Bu arada Cath Kidston bana da fazla çiçekli gelirdi ama seninkilere bayıldım, özellikle de fincanlara :)

    YanıtlaSil
  30. Biz razıyız
    sen hep yaz
    yine yeniden
    kahvaltı yazıları
    :-)

    YanıtlaSil
  31. ah nasıl güzel bir şey şu kahvaltı...en son ne zaman oturdum böyle bir sofraya hatırlamıyorum bile :) tek olunca yapmıyor insan işte...ama haklısın ,yapmak lazım....insanın canı ne istiyorsa onu yapması lazım...kendimizi en çok kendimiz bunaltıyoruz galiba Ayda...gereksiz zorunluluklar yüklüyoruz...niye zorunluluksa? amaaan zaten fark etmiyor bana senin ne hakkında yazdığın...yaptığın her şeyi,yazdığın her yazıyı seviyorum ben....sen yeterki yaz :)

    YanıtlaSil
  32. So lovely. What a perfect idea! Looks amazing Ayda.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba blogunuza bayıldım ve bir dergi giiibi başttan sona okumaya başladım :) görselleriniz şahane ev dekorunuz paylaştıklarınız yaptıklarınız...çok sevdim çok! ve bloğumda sizden iki satırda olsa bahsettim :) bir görselinizide aldım bu posttan...umarım bir sorun olmaz :) teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  34. Linkimi unutmuşum :) tambikedi.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
  35. o kadar ferahlatıcı ve iç açıcı ki fotoğrafların, bayılıyorum ♥

    YanıtlaSil
  36. durdum durdum tekrar baktim:))))))
    bana hazirlanmis gibi sevindim ...

    YanıtlaSil
  37. mmmm, uyku öncesi karnım acıktı valla :))

    YanıtlaSil
  38. Pembe çiçeklere aşık oldum sanırım... Bir de beyaz dolaba.. Sorsam ayıp etmiş olur muyum nerden diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ayıp olmaz:)) ikeadan almıştık bir kaç yıl önce ama şimdilerde yok:(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...