Mutfak Aşkı - Kitchen Love


Mutfak konusunda kompleksim var. Dokunsanız ağlayacağım yani o denli. Şu anda oturduğumuz evi her ne kadar çok seviyorsak da sırf mutfağı ve az ışık aldığı için zaman zaman taşınıvermek istiyorum.

Yok illa 20-25 m2 olsun falan gibi bir arzum da yok. Küçük olsun ama ışık alsın. Şu fotoğraflardaki gibi açık raflarım olsun, içlerine renk renk kupaları, tabakları dizeyim, sonra cıvıl cıvıl, neşeli olsun. Penceresinin pervazı içinde fesleğenimi, maydanozumu yetiştirebilecek genişlikte olsun. Eee bir küçük masa ve iki sevimli sandalye de sığarsa ne ala.

Kısacası şu aşağıdakiler tarzı bir şeyler istiyorum mümkünse…


Not- 1: Daha fazla harika mutfaklar görüp görüp ahh çekmek isterseniz buraya buyurun...

Not- 2: Çalıkuşu'nun çoğumuz üzerindeki etkisi aynıymış, yorumları okumak ne hoşuma gitti size anlatamam. Durup durup okuyorum, fark etmediğim detayları fark ediyorum...




1  | 2  | 3 | 4 | 5 | 6 



I think, I have a complex about the kitchen: ) I love our current home but our kitchen is so small and can not get good light. We normaly love our home but because of the kitchen,  I want to move a new place from here time to time.

Do not necessarily have to be a large area. It would be great, if it gets more light.
I like the open shelves like in the above photo, it looks so pretty and cheerful...

In short, I loved all kitchen images above...

P.S.: If you want to see more kitchen alternatives which are my favorites , you can look here.








29 yorum :

  1. Çok severek baktığım bloglardan birisiniz.Yeni bir blog açtım ziyaret ederseniz çok sevinirim.. Meltemin evi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hayırlı olsun yeni bloğun da mutlaka uğrarım...

      Sil
  2. Benim de mutfağım büyük olmasına rağmen, eski tip mimari sonucunda apartmanın aydınlık boşluğuna bakıyor :( Ben de boyutunu ve şeklini çok seviyor olsam da, ne kadar ışıklarla desteklesem de içim kararıyor bazen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her güzelin bir kusuru oluyor işte. Bizim bir önceki evimizde mutfak küçüktü ama yinede ışık aldığı için seviyordum orayı, ışık derken öyle full güneş değil, yine arka tarafa bakıyordu ama en azından şimdiki gibi değildi.

      Sil
  3. Mutfak benimde mabedim. Bir önceki evimde mutfaktan yana şanslıydım, şimdide çok şükür. Yani şanslıydım derken bende ışık almasından bahsediyorum. Yoksa hiç bir zaman takım taklavat bir mutfağım olmadı. hani şu gidip vitra dan, yada lineadecordan yaptırayım durumları olmadı. Hem bütçemizi aşar, hemde sevmem öyle laboratuvar gibi mutfakları. tek tek yaptık hepsini, zaman içinde. Açık raf benimde tutkum, birde lavabom pencere önü olsaymış, mutfakya yatıp kalkarmışım yani.
    Dilerim seninde olur o arzuladığın mutfak.
    Bu arada benim friendconnect ayarlarımda bir abukluk oldu. takip ettiğim bloglar ve kişiler, takipçiler modülünü yeniden yapılandırırken bozulmuş. Sende takipçi olarak gözüküyor muyum acaba? Bir çok blog silinmiş bende:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ben zaten mümkünse eski bir eve taşınmak içini adım adım yapmak istiyorum. Fundayla ben Balıkesi0r'de yaşasak kesin müteahhitlik yapardık:))
      Senin mutfağın harika bu arada, inşallah en kısa sürede tüm isteklerine kavuşursun.
      Şimdi bakayım dedim takipçilere ama bunun kolay bir yolu var mı bilemedim. Yani geriye doğru gidiyorum, fotoğraftan tanımaya çalışıyorum falan. Çok zor bir iş. beceremedim. Ama sen şu bu siteye katılın düğmesine yeniden basarsan belki adın gözükür, ay bilemedim valla:(

      Sil
  4. Böyle güzel ışık alması için bir de yüksek pencereler lazım -ki genellikle eski mimari yapılarda daha çok rastlıyorum. Bir de şu renkli SMEG dolaplar, beni benden alıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, eski evler daha cazip geliyor hep bana , şu anda oturduğumuz ev yaklaşık 35 yıllık, kapılar falan eski ama olsun seviyoruz o kısımlarını.
      SMEG benim de hayalim ama önce ışık gören bir mutfak sonra O:)

      Sil
  5. Ben de hani su ada mutfak diyorlar ya nohut, pisirme yeriortada onlardan istiyorum. Cok istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok istersek olur bence be Gülçin'im biz istemeye devam edelim...

      Sil
  6. daha önce de yazmıştın bi yerlerde mutfağınla ilgili sıkıntın oldugunu...o zamandan aklımda kalmış,içime yer etmiş...istersen bir kaç resim mail at bana...belki boyarız ,biraz el atarız...bak hazır ben evdeyken yararlan bu fırsattan:) gelir boyarım ben seve seve...neresini istiyosan....azcık düşün sen bunu...gitmeden bi yararım dokunsun bari nohutuma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne tatlısın sen:)
      Nohutun iç sesi olmuş-EMEL:)))

      Sil
    2. Ahhh be Sibel sen ne incesin böyle... Nazik teklifine bayıldım da gel gör ki bizim mutfak öyle boya ile değişecek tarzda değil. direk ışık açmak durumundayız oraya girdiğimizde yani apartıman boşluğuna bakıyor ve bu nedenle de karanlık:( üstelik yamuk, hadi yamukluğunu seviyorum ama küçücük:) Hadi buna da biz de küçüğüz diye ses çıkartmıyoruz ama karanlık ya karanlık:(
      Gitmeden gel ama bize, ayarlayalım bir akşam kendi gözünle gör:))

      Olmuşsun gerçekten EMEL:)

      Sil
  7. Renkler, tonlar, mutfak dizayni her karede cok guzel. Sadece acik raflari kullanmak cok zahmetli diye dusunuyorum. Yemek buharindan etkilenip yapis yapis olabilirler !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde buharlı tencere yemeği çok nadir yapıldığından bize uyar :)) Tabi ne var ne yok hepsi raflarda olsun da istemem, dağınık gibi olur.
      Orta karar bir şey olsun işte:)

      Sil
  8. Ah ah hep aynı dertler :) mutfağım küçük değil ama ben de aynen o fotoğraflardaki gibi bişey istiyorum :)) kendi evimiz olmadığı için istediğim gibi düzenleme yapamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) umarım en kısa zamanda gönlümüze göre bir mutfağımız olur.

      Sil
  9. evin en çok plan yaptığım yeri mutfak benim için.Şu raf olsa burası şöyle olsa şunu yapsam öyle olsa derken hiç bitmiyor planlar ama daha yapılacak çok şey var.bir ara ikea dan lack kitaplık alıp monte etmiştim baya işime yaradı gereksiz bir boşluk işlevli hale geldi şimdi teneke kutularım duruyor orada.bir de eski raflardan almak istiyorum yine diğer duvara.üste tabaklar alta kupalar için.kısmet ne zamana biter bu işler...şöyle görsellerdeki gibi olsa hiç hayır demezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de harire bakınıyoruz etrafa ama mutfak o kadar küçük ki hayal bile kurdurmuyor insana:)
      Biz dileyelim böyle bir mutfak olursa ne ala:)

      Sil
  10. benim için de evin en önemli köşeleri bir mutfak iki balkon:) bu görsellerdeki mutfaklara bayıldım. tertemiz ferah görünüyorlar. ben de bazen tüm mutfağı baştan değiştirmek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de ikisine çok önem veriyorum ama bazen elde olmayan sebeplerden dolayı artıları eksiler ile karşılaştırınca çıkan sonuca boyun eğmek zorunda kalıyorsun.
      Ferah bir mutfak her bayanın hakkı:)

      Sil
  11. Benim de ışık alan bir mutfağım var şükür, genişlikde orta karar ama renkler filan istediğim gibi değil. Kırdırmak da mesele. Ama yine de seviyorum onu yaa :) Bu arada fotolardaki mutfaklarda şahane olsaymış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh ne güzel, seviyorsan mutfağını senden mutlusu yok o zaman:))

      Sil
  12. Mutfağın ışık alması, ferah aydınlık olması benim de olmazsa olmazlarımdan. ne kadar geniş olsa da, bayanlar olarak tüm boşlukları doldurma hevesinde olduğumuz için büyüklük küçüklük çok fazla önem arz etmiyor aslında. Aradığına kolayca ulaşabilmek, fonksiyonellik ve huzur verici olması en önemli konular benim için.
    Görmediğim için yorum yapamasamda ufak ışık hileleriyle karanlığı bir nebze olsun giderebileceğini düşünüyorum. Spotlar, açık renk veya çizgili duvar kağıdı veya boya küçük alanlar için idealdir.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel tüyolar vermişsin, düşüneyim ben bunları...:)

      Sil
  13. aydınlık mutfak ve cam önü lavabo istiyorummmm :)

    YanıtlaSil
  14. yarama tuz bastın sanki... kiracıyız şuan, oturduğumuz bina 20 yıllık. taşınırken elimizden geldiğince düzeltmeye çalışsak ta, insan kiracı olunca hele de sinir bozucu bir ev sahibin varsa bir şeyler yaparken canı sıkılıyor..hayal kuruyorum bazen bu ev benim olsa,mutfağını-banyosunu şöyle yaparım, şu renge boyarım diye :) mutfak dolaplarını beyaza boyamayı düşünüyorum, sonrada düşünüp değer mi diyorum.. ama ev sahibine inat, bir duvarı Elif yazsın çizsin karalasın diye kara tahta boyası ile boyayacağım :)

    YanıtlaSil
  15. your title best describes the options you share!!! very good!
    http://mygenerouslife.blogspot.it/

    YanıtlaSil
  16. Muhteşemlerrr ,ah böle bir mutfağım olsa ,hiç çıkmam :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...