Penceremin Sardunyası




Eskiden sardunyaya karşı çok fazla önyargılıydım. Biçimsiz bir çiçek gibi gelirdi bana.. Kurumuş dallar, sararmış yapraklar… Sonra sonra sevmeye başladım.

Sardunya aşkım Paris’e ilk gittiğimde başladı aslında. Mayıs ayıydı ve her yer kırmızı sardunya doluydu, pencerenin  önünde eğer sardunyan yoksa seni döverler gibi bir durum vardı diyebilirim...
Evlerin balkonunda, penceresinde, cafelerde, dükkanlarda, otellerde… “ayy çok güzel, bayıldım, çoook güzel “ diye diye başım yukarılarda dolanmıştım Paris sokaklarında.

 




Sonra sonra anladım ki sardunya çok sıcak iklimleri sevmiyor. Çünkü Avrupa’da bir çok şehirde sardunyalar o kadar canlı ve güzel ki.  
Türkiye’de özellikle güneye doğru inildikçe sardunyalar çirkinleşiyor ama İstanbul'un havası da müsait sardunya için.

Bizim balkonda sardunya dolu, her sene onları tazeliyoruz. Yetiştirmesi de bakımı da çok kolay. Bu sene havalar çok geç ısındığı için daha balkonumuza yeni çiçekler alamadık ama eskiler güneşi görünce birden çiçek açmaya başladı bile.

 

Bence herkesin evinde sardunyası olmalı...



NOT; O şekerleri de yedik...






9 yorum :

  1. Bizim balkonda da aynı keyif sürülüyor bugünlerde, çiçekler açıp duruyor birbiri ardına...
    Sardunyam yok ama, bizim buralarda bakılır demek ki, öğrendiğim iyi oldu :) Biz de başka hangi çiçekleri ekleyebiliriz diye düşünüyorduk. Ah bir de şakayık bakmayı öğrenebilsem...

    YanıtlaSil
  2. sardunyasız olur mu???kalenderdir sardunya,nazlanmaz,açar da açaarr :)

    YanıtlaSil
  3. Balkonum çok rüzgar alıyor o nedenle sardunya dışındaki tüm çiçek denemelerim hüsranla sonuçlandı.Yaşasın sardunya kardeşliği :)

    YanıtlaSil
  4. ben de istiyorum amaaaaa, şekerlerden de istiyorum hem :) (arsız blog misafiri maya :)

    YanıtlaSil
  5. ben sardunyayı evden çok salonlara yakıştırıyorum özlerini o demirlerde buluyorlar gibime geliyor..

    YanıtlaSil
  6. bu güzel görüntüler heveslendirdi beni de:))

    YanıtlaSil
  7. Good morning! It's a pity that google translator does not do a good job translating from turkish. I love your blog, and I love your photos, I wish I could have a better translation of what you write, but anyway, it's always a pleasure to visit you as your blog is very beatiful. I just would like to know your name, if you don't mind.
    Have a happy day!

    YanıtlaSil
  8. Colette ne güzel söylemiş gerçekten de yaşasın" sardunya kardeşliği" :)

    YanıtlaSil
  9. Dear Regina; many many thank you your sweet messages on my blog. I know google translator is very inadequate but I think, we love to see nice images and because of this I like to visit your blog even don't understand exactly what you say.
    and my name is "Ayda" (I had written you a few post ago:) )

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...