Bu sefer oldu sanki...


Tart benim korkulu rüyam. Geçen sene sıcak bir günde yapmayı denemiştim, kalıptan kazıyarak yemiştik. Görüntü tam bir felaketi. Ondan sonra da bir türlü kalkışamadım tekrar denemeye. Taa ki mis kokulu kayısıları görüpte  evde iki kişi olduğumuzu unutup, 2 kiloya yakın alana kadar..


Yedik yedik bitmiyor, gerçi benim meyvada sınırım yoktur. Beyne sinyal gitmiyor yeter yeme artık diye. Tabaktaki meyvalar bitene kadar çatlasam da yiyorum. Bir keresinde gövdem büyüklüğündeki bir karpuzun yarısını yemiştim sonra burnumdan karpuz suyu gelmişti.. (Şimdi yazarken kendim de inanamadım, olabilir mi böyle bir şey yoksa çolukluk işte ben mi öyle sanmıştım). Ama bu sefer dur dedim kendime, ziyan etme hepsini mideye indirip, şunların güzelliğine baksana bir seri fotoğrafı hayli hak ediyorlar..

Yani sırf fotoğraflarını çekebilmek için tekrar kalkıştım tart yapmaya.




İki tarifi karıştırdım birbirine. Tart kısmını Cafe Fernando 'dan aldım, kreması için de  hani geçenlerde yaptığım çilekli cheesecakedeki tarifi aynen uyguladım. Cafe Fernando’da verilen krema tarifinde çok fazla yumurta vardı, benim bu tartı yaptığım gecenin bir yarısı evde o kadar yumurta olmadığını farkettim. Mecburen diğer tarifi yaptım zaten sevmiştik diye.



İlk denediğimde tart hamurunu kalıbın büyüklüğüne gelecek şekilde açamamıştım bir türlü saçma bir şey olmuştu, sonradan anladım kalıbın büyük olduğunu: ) Bu sefer evde bulduğum daha küçük bir fırın kabını kullandım bu yüzden de kenarları klasik tartlarda olduğu gibi tırtık tırtık olmadı. Benimkiler pırtık pırtık: )

Malzemeler;

Tart Hamuru için (Cafe Fernando’dan alınmıştır.)

  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı, soğuk
  • 1 yumurta sarısı
Kreması için

  • 500 ml. Süt
  • 1yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 50 gr. Margarin
  • ½ su bardağı şeker
Ve üstüne istediğiniz meyva.. Çilek, kayısı, şeftali…




Tart hamurunun yapılışındaki püf (inanmıyorum  yine püh yazmışım sonra farkettim:) arkadaşlar artık kabul edelim ben püf’e püh diyorum, puf’a da puh) noktaları için kesinlikle Cafe Fernando’nun yazdıklarını okuyun, gözünüz korkmasın ama.
Bu sıcak yaz günlerinde yanında birde vanılyalı dondurma ile serin serin öyle güzel oluyor ki..

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…


NOT; Biz bu akşam Altınoluk’a gidiyoruz , dengeyle düngeyle otuziki yengeyle: ) Arabaya nasıl sığacağız bilmem. Ben, kardeşim, bir de arkadaşımız ve dikiş makinam, kumaşlarım, babama aldığımız raflar, anneme aldığımız sehpa ve boyadığımız sandalyeler, ıvırlar zıvırlar… Yine utanacağım deniz otobüsüne binerken kontrol için bagajı açtıklarında, göç edermiş gibi…

Neyse işte arada bağlanmaya çalışacağım internete ama yine de güvenemiyorum kendime. Bir de sağ kol faleket bir süre de olsa bilgisayardan uzak kalsam iyi olacak. Bir hafta sonra görüşürüz…

Hadi bana ve diğer tatilcilere iyi tatiller, geri kalanı sıcaklara dikkat etsin, az hareket - bol su: )


 
I love all kind of fruit and I cannot stop myself eating fruit. Especially summer fruit are so delicious. I had never made any tart in my life until last summer. I had wanted to made a strawberry tart but I couldn't. It was disgusting. Since then, I have not tried.
Last weekend I bought wonderful apricots at a local market but it was too much for us. I decided to try the other tart recipe again and this time, I succeeded..
I used Cafe Fernando's recipe for the tart dough and my strawberry cheesecake recipe for the filling as you remember here.

For Tart Dough
  • 1 1/2 cups all-purpose flour
  • 1/2 cup confectioners’ sugar
  • 1/4 tsp salt
  • 1 stick plus 1 tbsp (9 tbsp) unsalted butter, chilled and cubed
  • 1 large egg yolk
 
Filling
  • 1 egg
  • 3 tablespoons of starch
  • 3 tablespoons flour
  • 50 g. margarine
  • ½ cup granulated sugar

To the top of; Fresh strawberries, apricot, peach, blackberry . What you want... You can see all detail Cafe  Fernando's blog about the tart.

P.S.; We are one week away from here. I will be in Altinoluk for summer vacation.
See you soon...

I wish you have a wonderful weekend...



 




89 yorum :

  1. ya ama ben çok üzgünüm.. kendim gibi beceriksiz birini buldum diye sevinirken, sen aldın başını gittin ama aşkolsun yaaa:(

    böyle tart yapan lütfen ama lütfen beceriksizim demesin, ayıptır günahtır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bir kere şunda anlaşalım Deliannem, beceriksiz demeyelim de ilgisi yoktur insanın, uzun yıllar ben de olduğu gibi… eğer gerçekten istenirse, eğer ruhunu katıp verirse, bahanelere sığınmazsa yapılamayacak şey çok azdır benim gözümde. Ben sadece mutfağa girmede geç kaldım:) Sadece tecrübem yok, bir çok şeyi ilk kez deniyorum bu yaşta, yoksa görev insanıyım:)
      Ve asla asla senin gibi kafası zehir gibi işleyen birinin isteyip de yapamayacağı bir şey olacağına da inanmam (haaa olabilir ama çok zor ikna olurum:) )
      Bir de şu var tabii burada fiyaskoları paylaşmıyorum, iyi olanları paylaşıyorum, yani her yaptığım muhteşem olmuyor:) mesela yine geçenlerde woopie pie denilen bir şey gördüm kitapda denedim, direk çöpe gitti, o neydi öyle…ıııyyyy…

      Sil
  2. Olmus olmus harika olmus Nohut eline saglik :)
    Yalniz ben de burundan karpuz suyu gelme kismina tam olarak inanamadim bak onu soylemeden gecemeyecegim. Ben de senin gibiyim meyvede sinir yok ama sonra alerjide de sinir yok :)
    Insallah bol bol harika meyveler yiyecegin bir tatil olur Nohutcum. Sen geleceksin ben gidecegim galiba ama sebep tatillerse sikayet olmaz :) Ev ahalisinin hepsine sevgiler. Bol bol dinle, eglen, bilgisayarsizligin tadini cikar. Opuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hayal meyal hatırlıyorum o sahneyi bir arkadaşımla tepside kesmiştik karpuzu o kadar çok yemiştik ki, sonra gülme krizine tutulduk, gülerken çıktı burnumdan karpuz suyu yada kustum emin değilim:))

      Sana da iyi tatiller o zaman:)

      Sil
    2. aaa gulme varsa isin icinde olmustur Nohut hafizan seni yaniltmiyor :) Olsun meyve askina :)
      bana da kirazi yasakladilar alerjim var diye bir keresinde. ben halamlarin yazliginda gizli gizli 2 kiloya yakin kirazi bitirmisim. Dolapta torbadaydi icinden alip yiyip cekirdekleri geri torbaya koyuyordum :) Bir kabarmisim. Aa niye oldu diyorlar aksam kiraz yemek isteyince anladilar sebebi :))

      Sil
  3. Ooooh, içim açıldı Nohutçum size iyi tatiller. Fotoğraflar çok güzel. O güzel gözün gene en güzelini görmüş deklanşöre basmış elin. Estetik anlayışına bayılıyorum, zevkini beğeniyorum daha ne diyeyim, bol eğlenceli, dinlenceli, sürprizlerle dolu bir tatil diliyorum her şey gönlünce olsun, ailene sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim Fadiş, ne güzel dilekler bunlar, inan içim eridi, tekrar sağol ve senin de hafta sonun en güzelinden geçsin...

      Sil
  4. Harika bir blog bayılıyorum sana, anlatımına:)) tart beni lütfen " yap" diye bagırıyor ama yeni evliyim uygun buyuklukte kalıp evimizde mevcut olmayabilir korkuyorum:) bol neşeli tatiller altınoluk'u cok severim 3 yıl ustuste gittim güre'de kalmistik özledim ben de oraları... İyi tatiller;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Borcam kapağı gibi birşeyde yaptım ben, araştır bulursun birşeyler, olmadı ertele ama unutma yap:))
      Güre çok yakın bizim eve, Senin içinde yüzerim denizde merak etme...

      Sil
  5. elimi uzatıp alıp yiyesim geldi..şimdi orada olasım geldi.bu kadar mı şahane olur ? artık şahane demek bile az geldi.ellerine sağlık, afiye şeker olsun.
    Bazı insanlar vardır, dokunduğu yeri güzelleştirir, bulunduğu yeri neşelendirir keyiflendirir...gelse diye merakla beklenir.ne mutlu senin yakınlarına ^-^
    güle güle gidin gelin...iyi tatiller , iyi eğlenceler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne içten, ne güzel yazmışsın, çoook teşekkür ederim Yasemin'ciğim.

      Sil
  6. Cillop gibi olmus! :) Fotograflar da süper ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Cillop çok iyi uydu bu tarta, Kayısılı cillop tart diyelim adına:)

      Sil
  7. Deniz otobüsünde kontrol eden adamı düşündüm de, böyle şeylere kesin alışmıştır... insanlar neler neler taşıyorlar. Almanyadan Türkiyeye ziyarete gelenler yanlarında mikrodalgadan televizyona kadar herşey taşıyorlar uçakta. O yüzden hiç sıkılma, nakliye işine devam :) Tart eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık ve iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sadece arabanın camından kafam gözükecek, durum bu yani:)
      Çook teşekkürler, sana da nefis bir haftasonu diliyorum.

      Sil
  8. amanın kayısılar süper hemen bir reçel de koyver kolayından derim : ) balkona lavanta almak isteğim tuttu gene görünce ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçel hiç yapmadım henüz ama bu sefer annemden öğrenmek istiyorum, onun reçellerinin hastasıyım:) Gerçi herkesin annesi 1 numaralı reçelcidir herhalde:)
      Bu lavantaları teyzemin kızının bahçesinden topladım. Bizim yazlığa da ektik ama bakalım çıkacak mı...
      Bahçeli bir evim olsa her yere ekerim lavanta, çok güzel çoookk...

      Sil
  9. görüntü..."ye beni"diyor...
    fotoğraf...söylenecek söz yok:)
    komplekse gireceğim!

    bol hikaye,
    fotoğraf
    ve ürettiğin her bir şey ile seni burada bekliyor olacağım:)))
    iyi tatiller..........

    YanıtlaSil
  10. Gercekten aldin basini gidiyorsun Nohutum...Iyiki bu kayisiyi almissin, gözlerim bayram etti...sahane...kusursuz, ya ne diyeyim bilemedim. Nasil da keyifle okudum, fotograflari offf offf diye diye inceledim. Daha sIk biseyler pisirmeni diliyorum. Haftasonu keyifli günler diliyorum. Anneye,Babaya bizden de cooook selam,sevgiler eh ne de olsa manevi kizlariyiz dimi amma :) Ama sakin sakin bos gelme, haftaya Altinoluk fotograf senligini bekliyoruz...sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişirmek bişey değil, yiyince fena:))

      Selam hep söylüyorum, babam soruyor zaten, beni tıklıyorlar mı diye:)) Sanıyor ki hep onun fotoğrafını koyuyorum buraya, halbuki bir yada 2 kez koymuşumdur:)

      Gidiyorum ama ne yapacağımı da şaşırmış durumdayım, fotoğrafmı çeksem, dikiş mi diksem tatil mi yapsam:))
      Öpüyorum seni çook...

      Sil
  11. Tart nefis görünüyor, hiç denemedim yapmayı ama az önce karar verdim :)
    Burnundan karpuz suyu gelmiş ya sonrasında karpuzdan bir süre uzak kalmak istedin mi merak ettim:)
    Altınoluk için tam zamanı diyorum, iyi tatiller, bilgisyarasız, stressiz, bol yüzmeli ve meyve yemeli günlerin tadını çıkar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yoook benim öyle vazgeçtiğim hiçbir gıda yoktur. Bir keresinde gerçekten iğrenç ıspanaklı bir börek yapmıştı arkadaşım, arada aklıma gelince ürperirim ama hala en sevdiğim börek ıspanaklıdır..

      Dinleneceğim dinleneceğim dinleneceğim.. telkin yapmam gerek.....

      Sil
  12. Çooook güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Kayısıların bu kadar fotojenik olduğunu bilmezdim. İyi tatiller diliyorum. Gönlünce dinlen,eğlen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yemesi güzel, fotoğraflaması güzel...
      Çook teşekkürler...

      Sil
  13. ellerine sağlık. resimler ise tam tabloluk yani harikasınnnn:)

    YanıtlaSil
  14. Unlimitedlerden biri de benim. gööbeemden belli olduğu üzere. Sen sınır tanısan ne tanımasan ne nohutum. inceciksin.
    Nohutum sen transit falan mı kullanıyon :D
    İyi haftasonları. Güzel bir altınoluk postu bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Transit ne ki?? deniz otobüsü olayını mı diyorsun acaba... yaa Yenikapı'dan Bursa'ya deniz otobüsü ile gidiyoruz oradan Balıkesir, gece orada kalacağız sabah erkenden Altınoluk....
      Transit'e cevap oldu mu bilmem:))

      Altınoluk postunda neler olacak bende bilmiyorum, herşeyi boşlayabilirim de:)

      Sil
    2. Nohutum transit : minibüs. yani sen raf dedin, sehpa dedin bunu hangi arabanın bagajı sığar ki? on istinaden şeyettiydim :D

      Sil
    3. :)) Biz de Micra var düşün nasıl gittiğimizi sadece kafam gözüküyordu camdan:)

      Sil
  15. Böyle muhteşem fotolarla aldın başını gidiyorsun ha?Olmazki ama,bizide düşün.Bu arada meyveden o kadar haz etmeyen ben bu kayısılara aşık oldu yaw:)Ellerine sağlık,çabuk dön emi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Meyva sevilmez mi ya, zorla kendini ye ye yeeeee. Yedikçe canlanıyor insan. ŞEftali mesela, sulu sulu, lavaboda yiyeceksin yada balkondan aşağıya sularını dirseklerden akıta akıta:))

      Haftaya buradayım inşallah:)

      Sil
  16. görüntü süperr .Zaten tart hamuru sanırım dünyadaki en ter döktüren hamurlardan biri olsa gerek . Kayısıların rengi ve nanenin kokusuyla lezzeti hayal edebiliyorum . öyleyse bol sefalı bir tatil diliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa tart hamuru yapmak bence epey uzmanlık istiyor, bu seferki de çok çok başarılı değildi benim, ama 3. denemede tuturacağım kesin:)
      Sana da iyi haftasonları:)

      Sil
  17. Her zamanki gibi görseller, sunum ve renkler harika...
    Eminim ki tadı da enfestir : )
    Bir de buradan iyi tatiiler sana da bana da ; )

    Sevgiler,
    Gami

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çook teşekkürler ve evet tadı da çok lezzetli oldu denemek istersen çekinme yani...

      Sil
  18. İtiraf ediyorum canım çekti, özellikle kreması ağzımı sulandırdı :)
    Pişir, dik, kes, yapıştır,boya, çek, yayınla vs. vs. vs. yetmezmiş gibi bunları çalışırken yap,
    bu nedenle seni ATOM KARINCA ilan ediyorum ve bu atom karıncaya iyi tatiller diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Atom karınca ile dönüşümlü yayınlanan bir de Değerli vardı ya işte kardeşim de o olsun:))) hahaha (Kötü adam gülüşü)

      Sil
  19. Harika görünüyor.. Bence tadıda görüntüsü gibidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle nefisti, özendirmek gibi olmasın, kesin dene..

      Sil
  20. Tart nefis gözüküyor.Fotoğraflara ise diyecek tek kelime yok,hepsi beni benden aldı:)Bol güneşli,stresten uzak bir tatil diliyorummm:)

    YanıtlaSil
  21. Nohutcum selam...Yapamadığın tart buysa...yapabileceğini hayal bile edemiyorum..Kendine haksızlık ediyorsun. ..ellerine sağlık süper olmuş..tablo gibi duruyor..bayıldım...Altınoluk ...En güzel yerdesin bol keyifli tatiller diliyorum..sevgiler..nurşen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok yapamadığım bu değil, yaptığım bu.... Bir önceki sene denediğim olmamıştı bu sefer başardım.. Denemek isteyen çekinmesin yani:)
      Bir de çooook teşekkürler, sana da iyi haftasonları...

      Sil
  22. Her zamanki gibi süper görünüyor Aydacığım, ben de deneyeyim bak heves ettim şimdi, son zamanlarda yapıcı değil, yiyiciyim:)) mutfağa girmenin zamanı geldi de, İzmir sıcaklarında her odaya klima taktırmak gerekiyor, zira salon veya yatak odasından çıkası gelmiyor insanın, mutfağa nasıl girerim onu düşünüyorum:)) Görseller müthiş gene, ben fincanlara da bayıldım, bir de lavantalara (umarım yanılmıyorumdur, çiçekten zerre anlamam sadece sever, beğenirim:))İyi tatiller size, öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet lavanta, teyzemin kızının bahçesinden topladım, harikalardı..
      Ve evet sıcakalrda mutfağa girilmiyor ve kesinlikle bu sıcakta tart yapmaya kalkma, geçen sene işte yaptım olmadı. Eriyor tereyağ...
      Çook teşekkürler bir de .. Haa fincan paşabahçe'den...

      Sil
  23. Cok guzel gozukuyor, ellerine saglik, cercevelik fotograflar olmuslar. Ben de gorunce yapmak istedim ama yurtdisinda bizim ulkemizde oldugu gibi tatli meyveler yok:( Kayisi alip yapacagim, sonra ustundeki bu kayislar ne diye sinirlenecegim, en iyisi hic kalkismamak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim. Doğru tadı tuzu olmuyor oralardaki meyvaların, görüntüleri süper ama gel görki yiyince saman gibi:(

      Sil
  24. nefis gözüküyor...nane hiç aklıma gelmezdi...düşününce çok keyifli geldi..dönünce denemeli hemen..burada kayısı yokta :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh yazık kayasıyı aklına getirdim senin oralarda şimdi görüyor musun.. Gelince dene kesin ...

      Sil
  25. İçim açılıyor senin şu fotoğraflarınla...
    Kayısı en sevdiğim meyvalardandır, tart da olunca kimbilir ne oldular:))
    Tebrik ederim, herşey harika görünüyor...blog Yaz kokuyor...

    YanıtlaSil
  26. sevgili cafenohut;

    hergün mütemadiyen yaklaşık bir yıldır hep buradayım ogün eğer nohutu ziyaret etmezsem bir yolunu bulup yatmadan bir uğramak istiyorum

    fotoğraf çekimlerin bir harika seni sevgiyle içtenlikle takip ediyorum
    ailemden birisiniz sanki inanın buna
    hatta kızımada gösterdim sizi
    oda istiyor dikiş makinası gittik sizden özendik kumaşlar aldık
    sonra altınooluk fotolarınız bir harika
    herşey ama herşey
    o içtenliğiniz
    sizi takip etmek çok güzel anlatılamaz
    şimdi tatile gidiyorum yazamazsınız diye inanın üzüntüme yazıyorum bunları size ;) (güldüüğüme bakmayın üzgünüm)
    ben yıllar öncede okur takip ederdim size bende yıllardır bir blogerım ama düzenli değilim
    bravo sana çok düzenli bir şekilde hemde fotolarıyla müthiş bir görsel şölenle sunuyorsun yaptıklarını ve çok özeniyorum
    altınoluk'daki çekimleriniz anılarınız çok güzel insanın sizin gibi bir altınoluk tatili yapası geliyor hele hele bu sıcaklarda ;)
    lütfen altınoluk fotolarına daha çok yer veriniz
    annenize götürdüğünüz boyadığınız sandalyeler biraz terbiyesizlik olacak ama görmek istiyoruz

    çok çok sevgiyle.... iyi tatiller size....

    belki karşılaşırız kim bilir?......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi açtım bilgisayarı, kaç gündür tatilde zaman nasıl geçti anlamadım elime alamadım bile bilgisayarı. Şimdi annemle beraber bakıyorduk, ne güzel şeyler yazmışsınız, anneme de okudum, "afferim kızım"ı aldım:)
      Çook çook teşekkür ederim, o kadar mutlu oldum ki.
      Geldiğimden beri nedense çok da fotoğraf çekemedim ama elimden geleni yapacağım . sandalyeleri kesin görürsünüz:)
      Çok öpüyorum sizi..

      Sil
    2. hiiimmmm
      cok uzattiniz ama hic mi merak etmediniz kimlar gelmis diye
      tabiii altinoluk sahane

      anneye kardesine ve misafir arkadasimiza da selamlar
      bakmayin siz bize iyi dinlenmeler size

      sevgiyle...

      Sil
  27. Fotograflar her zamanki gibi muhtesem. Tart cok istah acici gorunuyor ozellikle. Mutlu, huzurlu tatiller dilerim.
    Hulya

    YanıtlaSil
  28. Allah iyiliğini versin ne güldüm karpuz maceranı okuyunca...

    hani meyvenin fazlasından zarar gelir mi bilmem ama kayısının fazlasının epeyce bir müsil etkisi yaptığı kesin.. Aman dikkat et :D

    tart nefis gözüküyor, ama bizim evdekiler der hemen
    aaaaa onun üstündeki meyveler neden diri, pişmemiş, olmamış, mış mış mış
    öffffff
    yapmıyorum ben tart mart işte banane :)-

    sana iyi tatiller bize bol güneşli su içmeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tahmin edebiliyorum sizin evdekilerin diyebileceklerini çünkü bizim evde de benzer tepkiler olur. Babam alıştığı tatdan başkasını istemiyor. Kek kalıbı bile değişik olunca tedirgin oluyormuş, hep aynı şekil kek yap diyor bana:)

      Çook teşekkürler bir de:)

      Sil
  29. neffiss görünüyoor Aydaaa

    YanıtlaSil
  30. off nefis olmus canim....
    ellerine saglik
    :-))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. çok lezzetli görünüyor resimlere bayıldım. birşey sorucam cnm tripot kullanıyormusun çekerken ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  32. tart yapmak her seferinde benim için bir süprizi yanında getirir. ya hamur kalır ya çok pişer kararır off bak denemelerimi hatırladım şimdi... meyveyi hiç aramam olmasa aklıma bile gelmez ama senin fotoları her gün görsem eminim meyve düşkünü bir hatun olur çıkarım. resme dokunup bir kayısı kapasım geldi tabaktan :) ellerine sağlık canım.
    bol bol tatil anısıyla dönmeni bekliyorum...

    YanıtlaSil
  33. Şahane görünüyor nohutcum, ellerine sağlık.
    fotoğrafların da hepsi yine ve yine çok güzel.
    iyi tatiller bu arada.

    YanıtlaSil
  34. Good morning Ayda!
    This tart looks so yummy and pretty. This post is very beautiful, the photos are beautiful.

    Have a very nice and exciting vacation.

    YanıtlaSil
  35. ahhhhh neler kaçırmışım neler.
    zaman ayıramıyorum şu sıralar bloguma ve sevdiğim bloglara.

    ama inan buraya gelince şu güzel fotolar arasında kendimi bir kez daha kaybettim.
    nasıl güzellikler bunlar.

    YanıtlaSil
  36. Tariflere mı fotoğraflara mı anlattıklarına mı hayran kalsam bilemedim :) Zaten o fotoğraflar beni benden almakta, ayrıca tart da muhteşem durmak da..Ellerine sağlık. Altınoluk çok güzel bir yer, çocukluğunun yazları Akçay'da geçmiş biriyim ben, oraların kokusu geldi burnuma :D

    YanıtlaSil
  37. Tart harika gorunuyor. Mutlu, huzurlu tatiller dilerim.
    Hulya

    YanıtlaSil
  38. Your photos are always so nice, can't get tired of looking at them...
    Enjoy your holidays! I´m going to London and wanted to ask you for some nice places and shops to visit, I'm looking for new places to discover.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. First off all I would like to thank you for your nice comment and wishes.

      When we have been in London, we had stayed my friend's home in Chiswick region. There are a lot of shops and boutiques in there. My favorite shops are ( as you know) Cath Kidston, Liberty, Tiger. I went so many small shops but I don't remember their name..
      Of course Notting Hill is great but you should not go there in saturday. Lion Street shop is also so sweet.
      I am looking forward your London Posts..
      Enjoy your vacation.

      Sil
  39. Oh my how lovely is this tart...I have a basket full of apricots waiting to be used...may have to make this...thank you so much. Your dishes and photos are always so lovely. Happy new week.

    YanıtlaSil
  40. fotoğraflar muhteşem :D
    eminim tatta aynı güzelliktedir

    YanıtlaSil
  41. Tart harika gozukuyor. Fotograflarin rengi netligi gozumu gonlumu acti. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  42. ELLERİNE SAĞLIK OLMUŞ CANIM BANADA BİR DİLİM VARMI..
    ÜZERİNE BİR BARDAK SUYA BİR TATLI KAŞIĞI ŞEKER VE NİŞASTAYI PİŞİRİP ILIYINCA DÖKERSEN JÖLE GİBİ MEYVENİN FERMENTASYONUNU ÖNLER SAYGILAR....

    YanıtlaSil
  43. Uzun zamandir ugrayamamistim, birde baktim harikalar olmus buralarda! Ellerine ve goz zevkine saglik, hersey mukemmel gorunuyor, denemek lazim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  44. Hiç denemedim doğrusu pek de hevesli değilim açıkcası. Boğaz konusunda üşengeç değilimdir aslın da ama bu tartmış, pastaymış, börekmiş olayı beni biraz aşıyor, bunlarla uğraşacak kadar sabırlı değilim. Senin her işe el atmanı takdirle ve hayretle izliyorum. Bu enerjiyi nerede buluyorsun sen yahu. Seni izlerken bile yoruluyorum ben :)
    Şimdi altınoluk ne güzeldir, tabi senin pek rahat durup yayılacağını sanmıyorum ama neyse :)
    iyi tatiller, keyfini çıkar emi!

    YanıtlaSil
  45. Another cake receipe! Yupi!! I'll try to make it, I don't know when, but I'll tell you the results. It looks so tasty... I love your photos, as always :)

    YanıtlaSil
  46. Cok lezzetli gorunuyor, ellerine saglik:)
    Fincan ve tabaklarin cok guzel, bende de var :)

    YanıtlaSil
  47. Çok güzel olmuş bayıldım ve inanılmaz canım çekti,benim için de yapar mısın bir gün;))

    YanıtlaSil
  48. Yaaaa sen ne yaptın Cafe Nohutcum...Çok çok çok güzel tüm fotoğraflar..
    Resmen kıskandım vallahi,eline gözüne sağlık...

    YanıtlaSil
  49. Ufff yeme de yanında yatttt !!!!!!!

    YanıtlaSil
  50. Mükemmel görünüyor, ellerinize sağlık :)

    Blogumuzda çekilişimiz şu anda, katılmak istersen bekleriz :)

    http://guzelliknehri.blogspot.com/2012/07/cekilisssss.html

    YanıtlaSil
  51. Lezzetli görünüyo ve de öyle sanırım. Kayııs yerine şeftalı yapsak suyu akıtır mı?
    Paylaşım için teşekkürler. Siteme beklerim
    kyurdu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  52. merhaba;
    çok leziz görünüyor yaptıklarınız.
    fincan ve tabaklarına bayıldım, markasını paylaşabirlimisiniz.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paşabahçe'den almıştım ortancalı olnaları, tartın olduğu ise Ikea'dan.

      Sil
  53. GERCEKTEN ELINIZE SAGLIK AMA BU RESIMLER O KADAR CANLI KI BAYILDIM NASIL BOYLE RESIM CEKEBILIYORSUNUZ YANITLARSANIZ SEVINIRIM???????????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Fotoğraf ile ilgili bir yazım var orada bahsediyorum nasıl çektiğimden, yan taraftaki fotoğraf makinası çizimine tıklarsan ulaşabilirsin. Umarım yardımı olur.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...