Boyacı Geldi Hanım...



Bu seferki Altınoluk tatilimizde fazla faaliyet yapmadık, malum bayram temizliğiydi, eş dost ziyaretiydi, ee gelen giden… Aslında biraz da annemle babam yaptırmadı hiç bir şey, çünkü bir önceki tatilimizde resmen işçi gibi çalışmıştık. Sanki bizi 1 haftalık tumuşlar, biz de o süre içinde elimizdeki işleri bitirmek için canla başla çalışıyoruz gibiydi…
Epey yorulduk ama babamın da her zaman dediği gibi fiziksel yorgunluk yatarsın, uyursun geçer, önemli olan zihin yorgunluğu, ona bulaşmamak gerekiyor…




Yazlık evin işi hiç bitmiyor, devamlı yapılacak birşeyler bulmak mümkün. Her sene sezon açlışında yığınla iş çıkıyor, en siniri de rutubetten duvarların kabarması, dökülmesi. İlk 10-15 gün hiçbir şey yapılmıyor kapı pencere iyice açılıyor ki duvarlar kurusun. Sonra rötuşlar başlıyor. Annem kendi yapamaz ama öyle güzel yaptırır ki. Her defasında biz yapardık, ama bu sene ilk açılışa gidemediğimiz için babamla ikisi yapmışlar.

Annemin çok titiz olduğunu mutlaka söylemişimdir, gerçi eskiden doz çok yüksekti, mesela sokakta oynayıp eve geldiğimizde bizi kapının önünde soyar ilk önce beni kucaklar koşa koşa banyoya bırakır, sonra da kardeşimi alıp yanıma getirip, leğene oturtur, siz burada kabara durun diyip, işlerinin başına dönerdi.  

Şimdilerde biraz daha sakinlemiş durumda… Ama kafaya bir şey taktımı o mutlaka olacak. Mesela evin dış cephe boyasının rötuşlanması gibi.. . Eee her ne kadar zaman zaman kendimin, zaman zamansa kardeşimin evlatlık olduğu hayalleri kursam da biz de tıpkı annem gibiyiz ne yazık ki.. Birşeyi yapacağız dedik mi o yapılacaktır.


Neyseki boya işini çok seviyoruz. İlk önce Altınoluk’a gidip Filli Boya satan bir dükkan aradık bulduk, dış cephe boyasını aldık, uygun iki fırça da aldık. Ama gözümü diğer boyalardan alamıyorum. Sarı boya almak için yanıp tutuşuyorum. Adam soruyor, ne için kullanacaktınız, ben de cevap yok, babam soruyor, kızım neyi boyayacaksın, bak kapıyı boyatmam.. Ben boş boş bakıyorum, ama almak istiyorum işte. Sanki çok beğendiğim bir ayakkabı ya da çanta…


Sonunda bir kutu sarı boya aldık, ama rengi konusunda içimizde bir endişe oluştu. Renk tam da benim istediğim sarı değildi. O akşam düşündük taşındık, sabah erkenden gidip boyayı diğer sarı tonu ile değiştirmeye karar verdik. Neyi boyayacağımızı bilmediğimiz bir boya alıp, sonra da onun rengi üstünde tartışıp ve yıllık tatilinde sabahın köründe koşa koşa boyacıya giden pek de yoktur sanırım.
Neyse sonuçta istediğimiz sarıyı aldık, ama o koyu diye bir de beyaz aldık ki böylece nasıl bir ton sarı istiyorsam elde edebileyim.. Boyacı bey de epey bi hayrette izledi, kardeşim, ben ve babam arasındaki hararetli tartışmalarımızı…


Boya işinin ustası kardeşim biliyorsunuz. O hemen alır eline fırçayı, başlar boyamaya sizde peşinde sürünürsünüz. Çünkü hiç dikkat etmez damlatır, hele yorulup sıkıldığında iyice kötüleşir durum.. Kavga çıkmadan biterse ne ala…
O etrafa saçtıkça boyaları biz kazımaya başlarız arkasından. Dış cephe boyası çok fena kazımadan çıkmıyor..

Hadi yerleri kazıdın ama üstü başı ne yapacaksın… Şu gördüğünüz benekli işte benim kardeşim. İlk fırça darbesinde bu hale soktu kendiniJ Bir süre gülmekten işe ara verdik. Öğlen 2’ye kadar tamamladık dış cephe boyasını, sonra o benek benek halimizle denize gittik, neyseki bizim oralarda çok sakin bir yer var, yayıldık çimlere, koşa koşa denize girdik sonra yorgunluktan sızıp kaldık.
Ama eve gidince boyama işine devam ettik.
Bu gördüğünüz annemlerin televizyonluğu idi. Sonra babam akvaryumculuğa heves ettiğinde üstüne akvaryumumuzu koyduk. Hevesi geçince arka balkona atıldı, üstüne altına ıvız zıvır, çiçek falan koydular. Yazlık olunca da buraya taşındı…



Sonunda sarı boyayı kollanacak bir şey bulmanın verdiği mutlulukla boyamaya başladık. Ama size şu kadarını söyleyeyim; yağlı boya iş değil.. Bir daha yağlı boyayı kolay kolay yapmayız herhalde. Resmen pislik. Bir de ters gitti mi işler iyice beter oluyor, mesela bizim tam işimiz bitti boyayı koyduğumuz yoğurt kasesinin dibi çıkıverdi, her yer yağlı boya, annem tak diye gidiyordu. Bizse tinerden kafayı bulduk…


Çok geç kuruyor bu bizim gibi tez canlılar için çok büyük bir dezavantaj.. Habire orasını burasını mıncıkladığımız için her yanımız sarı boya oldu.

Ertesi sabah üstündeki mermeri, Altınoluk pazarından yine annemin habire; "onu ne yapacaksın, neden aldın, eee nereye yapıştıracaksın onu" sorularına maruz kalarak aldığım yapışkanlı kağıt ile kapladık arka bahçede. Gizlice kapladık ki annem bir arıza çıkartmasın.

Sonunda eskisinden bin kat iyi oldu, bir sürede bu şekilde kullanırız, hatta seneye yaz üstüne başka desenli kağıt yapıştırırız havası değişiverir..:)


Bir yandan bu eski televizyonluğu boyarken, hazır boyamız da varken elektrik saatinin durduğu yerin kapağını da boyayıverdik.

Geriye çerçevelerin kışa girerken verniklenmesi ve 2 adet masa ile 10 adet sandalyenin tik yağı ile yağlanması kaldı. Eğer gidebilirsek Eylül’ün 3. haftasonu gidip bu işerimizi de halletmeyi planlıyoruz.

Dün akşam ne yazacağım, nasıl başlasam, ay araya soğukluk girdi gibi laflar edip sonra da böyle delice yazmak da pek bir kendini bilmezlik oldu ama hadi neyseJ


We love to paint. And If you have a house in the sea side. Every summer you should repair it.
It is very easy to do limewash of interior walls.
But exterior facade paint is more difficult.

Firstly we have started to paint exterior facade. And than we have painted this old black tv set.

Now we use it in the our garden for newspaper and flowers.




38 yorum :

  1. Çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Süpersiniz gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. Harikulade bişey çıkmış ortaya ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Maşallah size! Yazlığa gidip yayılmayan, aksine iş bulup yoksa da biyerlerden bulup buluşturan insanlar var mı ki diye sormuyorum artık..yalnız o sarı nasıl güzel bir sarı, ve nekadar yakışmış!

    YanıtlaSil
  4. Nohutum gene pek leziz bir post olmuş.. seni boyacının ve babanın nereyi boyayacaksın sorularuı karşısunda sessizken pek ala hayal edebiliyorum..

    ev dekorasyonunda venedik sarısını çok severim ben.. eskiden daha daha severdim.. sanki biraz o renk olmuş..

    ayrıca kullanılacağı yer belli olmadan boya üzerine bunca kafa yormanız ahahaa.. alemsiniz:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş elinize sağlık ama şu yoğurt kabı benim bile kalbimi oynattı resmen..Kardeşine bişiy diyemiyorum tirt mitr yerlerde benek benek:)Şu fenerlere de bittim renkli olanlar..Geniş açılı fotolarda istiyorum lütfen:)

    YanıtlaSil
  6. yaziyi okurken bir elimle de kendimi isaret ediyorum! yillardir bizim yasadiklarimiz baska yazliklarda da yasaniyormus diye! yazlik lafi duyduk mu kacacak yer arardik kardeslerimle...Fobi haline geldi bu kelime resmen:)O anne modelinden bizde katmerlisi var canim yalniz degilsiniz:) Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. çok hoş olmuş cıvıl cıvıl

    YanıtlaSil
  8. nohutum bir evim olsa hiç şüphesiz seni ve kardeşini dekorasyon hususunda çok yorardım. çünkü zevkinize bayılıyorum. hele şu hevesinize, azminize, birbirinizi gaza getirişinize.
    kızkardeşiniz olabilir miyim :)

    YanıtlaSil
  9. Eeee...Siz tatil mi yaptınız şimdi ;)

    YanıtlaSil
  10. Nasıl güzel olmuş öyle!Çok beğendim cıvıl cıvıl olmuş..elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. renkleri de havası da harika olmuş, elektrik dolabına ise sarı çok yakışmış, ben de bizim evin boyacısıyım ve malesef ablam temizleyicisi aklıma geldi yazını okuyunca heheh :)

    YanıtlaSil
  12. tatile gidip de bu kadar çalışıp yorulan nadir insanlardansınız sanırım :)sonuç olarak güzel şeyler çıkmış ortaya sarı boya da çok şeker bir renkmiş :)

    YanıtlaSil
  13. İyi iş çıkarmışınız,tatilde boya olmaz denir belki ama bütün bunlar bir çeşit terapi bence:)

    YanıtlaSil
  14. teyzenin huyu değişmemiştir de çocukların ebatı değişince tuttuğu gibi banyoya götüremiyor tabi :)

    bu arada demek bütün anneler aynı ya hu :)

    YanıtlaSil
  15. Olá, sou brasileira e acompanho seu blog... Lindo o seu trabalho! Parabéns!
    http://cantinhodamarimesquita.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. E ben seni her okuduğumda kendi evimi beğenmiyorum ya da bir sürü şeyi boyayıp kaplamak istiyorum. Bu durumu nasıl halledeceğiz. :)))

    YanıtlaSil
  17. Siyahve, Yaruze; çook teşekkürler ailecek mutlu olduk:)

    Zeynep; Hem boş duramayız, hemde harıl harıl çalışıp da günler geçiverince tüh bitti tatil bir daha hiç birşey yapmadan herkesler gibi dinlenmeli bir tatil yapalım deriz ama 2 saat boş kaldık mı.. eee plan ne diye sormaya başlarız, moralimiz bozulur.. Kabullen artık değil mi , beceremiyorsun işte keyif yapmayı...
    Sarının rengini iyi de bir daha hayatta aynı tonu tutturamayız :)

    Del- Anne; ilk gün öyle geçiştirdik ama ikinci gün adam ısrarla tekrar sorunca ben sinirlendim, hobi - mobi işte dedim, daha karar vermedim ama var aklımda bir iki birşey dedim... Olmadı çeyizime saklarım dedim, İşte orada güldük hep beraber:)

    Anne Kraliçe; Sorma o boya öyle bir yayıldı ki yerlere bir koşuşturduk ki panik halinde ooff oofff...
    Bir dahaki gidişe çekerim bir iki kare artık:)

    Fikir Projeleri; çok teşekkürler

    Nilhan; Hem Seve seve yoruluruz, hem seve seve kardeş oluruz lafı olmaz yani:)

    Tulin; hemen hemen:)

    Gizem; çok teşekkür ederim.

    GeCe; Ablalar cefakar oluyor işte:))

    rebeltakipte; bizim dinlenme anlayışı biraz farklı işte:)

    Yıldız; Aynen öyle ... Boş kaldık mı huysuzlaşıyoruz, hoş yorulunca da huysuz olabiliriz işte bu yüzden bizi hiiç boş bırakmamak gerek:)

    Muhabbet sofrası; hahahaaa aynen öyle...

    Mari; Muito obrigado:)

    YanıtlaSil
  18. Kitapcokseveranne; Aynı problem bende de var Özlem sorma...

    YanıtlaSil
  19. valla sana özendim , tatil boyunca kestim , biçtim, diktim..ne olduğu süpriz:)yarında çekimlerii yaparım, ama sana sormam gerekenler var :))

    YanıtlaSil
  20. Geçen sene balkondaki barbeküyü boyamak için aldığım boyaları çıkardım,Eylül sonu hani diyorum geçerken buralardan bi el atsanız :)
    Turkuvaz fenerden Ben'imde var dı,asmayı akıl edemediğim için Kurabiye icabına baktı (cızzz)
    Yenilediğiniz sehpa ile pek yaratıcı gördüm Siz'i,eğlenceli olduğunuz kadar yaratıcısınızda
    Baaak Eylül sonu bekliyorum,Siz'e Kurabiye yapçam....:)

    YanıtlaSil
  21. yazlıkta iş bitmez :)

    YanıtlaSil
  22. nohutcum, cok guzel bir renk ve ton secmıssın. ellerine sağlık cok guzel olmus.
    yalnız ben bırseye takıldım. annen sızı legene basmıs kabarın dıye, buna cok guldum. sonra sız de uzerınızdekı beneklerı temızlemek ıcın denıze gıdıyorsunuz, kardes kardes, kabarmaya :))
    evın heryerıne nese sacmıssınız yıne... sevgıler

    YanıtlaSil
  23. HAZIR FIRÇALAR ELİNDEYKEN KEŞKE BİZE DE GELSEYDİN RENGİ ÇOK BEĞENDİM harika olmuş .Sadece kollarındaki boyaları kaç saatte çıkardın merak ettim canım ya hamarat kızsın bravo.

    YanıtlaSil
  24. Televizyon sehpası yenilenince harika olmuş.Ne kadar beceriklisiniz ailecek.Keyifle okudum yazdıklarınızı.Özellikle boyacıdaki diyaloglar var ya süper:)))

    YanıtlaSil
  25. çok güzel bişi olmuş :))

    YanıtlaSil
  26. sarıya bayıldım, çok güze olmuş:))

    YanıtlaSil
  27. Renk tam benlik şimdi düşünüyorum da ooo bu renkle kendi iç dünyam bile değişir :))

    Güle güle kullansın annenler...

    YanıtlaSil
  28. Buket; çok merak ettim şimdi hadi bir an önce sor ne soracaksan da görelim yaptıklarını ben hazırım:)

    Sedo; Aaa ne güzel olur, bir yandan kurabiye ye, bir yandan kurabiye ile oyna, bir de boya yap.... İyi miş bu plan:)

    ehobi; aman bitmesin...

    Zeynep; :) bak hiç öyle düşünmemiştim, gerçekten de denizde bir kısmı çıkar belki diye de konuşmadık da değil yani:)

    Mevdoş; Bende de benek vardı ama o kollar kardeşime ait.. Banyo da duş jeli yerine tiner kullandı diyebilirim:) O benekler bir şelikde çıktı ama saçlar berbat oldu... Uçlarından kestirdi falan anca...

    Sihirli Günce, Ne mutlu keyif verdiysek...

    Ceyda; çok teşekkürler..

    Pembe düşler; Sarı sonunda istediğim ton oldu, ona uğraşa değdi yani:)

    Delfina; Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. oralardan İstanbul'a nasıl gelinir??yooookk çok zorrrr,cennet mekanların paylaşımlarıyla avunuyoruz işte,,ellerine sağlık!!!!

    YanıtlaSil
  30. heeeey
    biz de okulda geri donusum kampanyası kapsamında kullanılmıs araba lastıklerını ogrencılerle boyayıp saksı yapıcaz. yolunuz pazar gunu izmite duserse bekleriz. :)

    YanıtlaSil
  31. the orange magazine rack has turned out great!

    YanıtlaSil
  32. Kumyu; aynen öyle... ve çook teşekkürler..

    Splendor; Ahhh ne güzel bir faaliyet. Çok gelmek isterdim ne de güzel olurdu...

    Ingrid; thank you, I am really happy you like it.

    YanıtlaSil
  33. televizyonluk dediğiniz şey müthiş güzel ve işlevsel bir şeymiş zaten.bayıldım.Ben üzerine hemen kaktüslerimi dizip bir kanepenin kenarına yerleştirdim bile onu.

    YanıtlaSil
  34. valla bravo !!! çok ama çok güzel olmuş, yazlığa renk gelmiş sarıyla :) harika. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  35. Çok tatlısın canım ilk kez bloğunu okudum.
    Resmen beni dertlerimden uzaklaştırdın,dünyanın en güzel şeyi ailece birşeyleri paylaşmak,bu tatilde çalışmak bile olsa.Ailenin kıymetini bil canım.Allah mutluluğunuzu daim etsin inşaallah.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. Yaa siz süpersiniz resmen iki kardeş. Kızkardeşimle(aramızda sadece 1,5 yaş var)kendimi gördüm bazı hallerinizde:) Müthiş olmuş, ellerinize kollarınıza, fırçanıza sağlık;) Sevgiler;)

    YanıtlaSil
  37. Şahane olmuuş ♥
    Olur da bu kadar mı cici bir şey olur yaaa =) Ben bu bloğu çok sevdiim ♥

    YanıtlaSil
  38. Tek kelime ile alemsiniz, boyacı yanında ne yapılacağı bilinmeyen bir sarı boyanın sinematografik görüntüsü geliyor gözümün önüne. Satıcılar da pek meraklı olur di mi birde aldığın şeyi ne yapacağını bilmek ister falan:)))
    Şahane bir ailesiniz, o eski eşyaların hikayelerini okudukça takdirlerim artıyor, sizin gibi mutlu ve heyecanlı bir aile oluruz ilerde inşallah biz de;) Kızıma bir de kız kardeş gelse tamamdır ekip:)
    Ya ben bugün mest oldum bu keşifle ama artık okumayı bırakmam lazım yoksa işler yalan olup gidecek ama bir yandan da duramıyorum ki , onlarca cafe nohut sayfası açılmış duruyor sekmelerde..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...