Güzel cumartesi ve kahvaltı takımım...


Cuma akşamı bir arkadaşımız bizde kaldı, geç saatlere kadar film seyrettik ama cumartesi sabahı hepimiz erkenden uyandık. Ben simit alamak için dışarıya çıktım, yine sokaklarda kendimi kaybettim, neredeyse kayıp ilanı vereceklerken, açlıktan gözleri dönmüşken eve geri döndüm. Ama simiti de esas amacım olan çiçekleri de almış olarak:)




Hemen balkona kahvaltı soframızı hazırladık. O kadar acıkmıştık ki mutfak ile balkon arasında üçümüz yuvasına çekirdek kabuğu taşıyan karıncıların hızlandırılmış çekimi gibiydik.. Elimize ne geçerse koyduk masaya, çok detaya giremedik...

Güneş bir buluta giriyor bir çıkıyordu. Bu mevsim bizim balkonda kahvaltı etmek için ideal. Çok sıcaklarda sabah güneşi aldığı için biraz zor oluyor. Şemsiye açsak da sıcaktan oturamıyoruz. Gerçi çok çabuk diğer apartımanın gölgesi geliyor ama biz çoğunlukla erken kalktığımız için o zamana kadar açlığımıza dayanamıyoruz.




Neyse şimdi fotoğrafları yükleyince farkettim. Bir daha böyle kocaman ikea bardakları ile çay içmeyeceğim. Paşa çayı içen çocukların kahvaltısı masası gibi görünüyor…

Bu kahvaltı takımını yıllar yıllar önce (dur bir hesaplıyayım…. Evet 1996.. vay bee) Bursa’dan almıştım. Çocuk denecek yaşta ne gerek varmış… Yıllarca kullanmadık. Sonra birden manasız geldi, kullanmaya başladık.. Hala çok seviyorum. Gerçi balkon masasının tamamını çok acıktığımız ve üşendiğimiz için açamadık, o yüzden böyle sıkış tepiş oldu. Ttabaklara  koyacak daha fazla birşeyler de hazırlayamadığım için takımın sadece bir kısmını kullanabildim.




Bu keyifli kahvaltının ardından balkonda kahve keyfimizi yaptık. Sonrada bütün gün evde kes – yapıştır, dik – sök, tak – çıkart işleri ile uğraştık.

Kısacası sevdim ben bu cumartesimizi.







14 yorum :

  1. :)
    bardakları görünce aynı şeyleri düşündüm :)
    masanız pek güzel,afiyet olsun, o top toplar ne ki,birazcık canım çekti ;)

    96 evlendiğim sene,üstüne Bursa demişsin,heyecan yaptım yaw :)

    ne işin var dı Bursa'da ...

    YanıtlaSil
  2. bende görüntüyü sevdim...imrendim. bizim oğluş fırsat vermez ki babasıyla şöyle keyif yapalım...evin içinde alelacele yenen yemekler...ah ah rahatlığın keyfini çıkar cafeNohutcum...ama olsun ben oğluşumu çok seviyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. Sedo; O top top şeyler, tulum peyniri. Yuvarlak yapıp, kekik, kırmızı biber, çörek otu gibi şeylere batırıyorsun.
    Okuldan mezun olur olmaz bir Bursa'lı arkadaşımız evlenmişti, onun düğününe gelmiştik.

    Pembe Yastık;aynı anda iki güzel şey olmuyor galiba:) Sen oğluşunu bize bırak biz bakalım hem siz başbaşa yemek yiyin hem biz çocuk sevelim:))

    YanıtlaSil
  4. Sofranız, çiçekler, renkler hepsi çok güzel. Yazın müjdeci gibi bir masa olmuş. İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflarını çok beğeniyorum...Kahvaltı iştah açıcı , çiçekler harika!
    Bu sofrada kusur da bardaklar olsun ,nazar değmez:)))
    Keyfiniz her zaman bol olsun...

    YanıtlaSil
  6. Tabaklara bittim!Fotoğrafçılığın ise çok ilerledi ,tutabilene aşkolsun.Her şey çok çok güzel NoHut'um ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  7. Bu sofralari gordukce stres yapiyorum, ben sizi nasil agirlayacagim ya. Tabak takimlari ayri guzel, sofradakiler ayri guzel. Biz de valla hic biri yok.

    YanıtlaSil
  8. ben de çok sevdim cumartesinizi,kahvaltınızı,tabakları,çiçekleri kısaca çok keyifli bir gün olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Herkese güzel mesajları için çook teşekkür ederim. Kahvaltı takımı maalesef 6 kişilik bu yüzden 6 kişilik gruplar halinde hepinizi ağırlayabilirim ama:))

    Banu; Sen bizim önceki evimizi, oradaki tabaklarımızı unuttun herhalde, merak etme biz unutmadık:)
    Hem mutfak sorumlusu olarak sizde de seve seve çalışabilirim...

    YanıtlaSil
  10. Canımmm, 20 yıl önce de zevkliymişsin baksana tabaklardan belli..gece gece hem karnım acıktı hem de içim açıldı:))

    YanıtlaSil
  11. Balkonnnnn.. yandım tutuştum ben balkon sevdasından.. daha bugün bir taslak kaydettim buna dair.. bir kaç yıl önce evi kadar terası olan, üstelik denize nazır ben şimdi o evi kiracıya teslim etmiş (küçük çünkü)ve alt kata, balkonsuz, küçük camlı, arkaa bakan izbe bir eve geçmiş biriyim nitekim.

    YanıtlaSil
  12. balkon sefası demek!geç kalmışım fakat bu kış gününde iyi geldi :) süpermiş. hele nefis kahvaltı sofrası harika. ayrıca yazı içinde bursa'yı görünce ayrıca bir sevdim takımları. daha nice keyifli balkon muhabbetleri.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir kahvaltı masası! Ayrıca blogunda uzunca bir süredir geziniyorum, bu blog bir harika! İzleyicin de oldum, en yeni takipçin benim!

    YanıtlaSil
  14. ME ENCANTAN LAS COMIDAS INFORMALES AL AIRE LIBRE... Y ME GUSTAN TUS MESAS!!!
    SALUDOS "-"

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...