Bunlar kilo yapmaz... yani bence...


Dün bütün gün yine evdeydik. Evi ilk önce savaş alanına çevirdik, sonra da sürüne sürüne toparlardık. Yazlıkları çıkartıp - kışlıkları kaldırdık ve yine bir yığın şey çıktı verilecek.
Bu sefer canımız hiç bu işi yapmak istemiyordu, ama bizden başka kim yapacak. Evli ve çocuklu bayanları düşündük, onlar tek başlarına yapıyor, biz en azından iki kişiyiz dedik ve yüreğimize su serptik..
Sabah çok güzel bir kahvaltı yapmıştık ama öğleden sonra iyice acıktık. "Hafif, atıştırmalık bişey yap" diye buyurdu kardeşim. O Odaları temizlerken ben yine koyuldum mutfak işlerine.






Şiddetle tavsiye ediyorum. Yağda kızartılmış patatesden çok daha lezzetli oluyor;
"Fırında patates cipsi ve avacado dip sos"

Çok ayıp olacak ama hayatımda sadece 1 kez kızartma yaptım. Hani şöyle patatesi, patlıcanı, biberi, kabağı küp küp doğrayıp sıra ile kızartıyorsunuz ya, biz şakşuka diyoruz. İşte ondan yapayım dedim. Ağlıyordum neredeyse . Korkuyorum kızgın yağın içene birşeyler atmaya. Elimde en büyük tencerenin kapağı kalkan görevini görerek, mutfakta bir o yana bir bu yana sıçrayarak, bütün bir akşam bu kızarmayı yapmıştım. Ertesi gün Ankara’dan o zamanki erkek arkadaşım gelecekti. Fedakarlığa bakar mısınızJ

Neyse işte o günden beri de evde kızartma yapmamaya and içtim. Annemler gelince o yapıyor, yazın yazlıkta bol bol yiyoruz. Zaten artık çok da yemesek en iyisi..
Gerçi canım bazen çok istiyor ama o zaman da böyle daha basit ve az kalorili tarifleri deniyorum.




Biraz Patates ( isteğe göre değişiyor tabi)
Zeytin yağı (2-3 yemek kaşığı)
Tuz
Karabiber

Sos için;
1 adet olgun  avakado
1/2 bardak yoğurt
Biraz tuz.

Patatesleri ince ince dilimledim, büyük bir kaba alıp iyice zeytin yağ ile karıştırdım. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne patatesleri sıra sıra dizdim. 200 derecelik fırında bir 10 -15 dakika piştikten sonra hepsini maşa yardımıyla ters çevirdim.  Bu işlemi 5 dakika sonra bir kez daha tekrarladım. İyice kızardıklarında fırından çıkarttım ve üzerlerine taze karabiber ve deniz tuzu serptim. Yağlı kağıdı külah şeklince yapıp içine patatesleri koydum.

Patatesler fırındayken de olgun bir avakadoyu iyice çatalla ezdim, üstüne biraz yoğurt ve tuz ekledim, güzelce karıştırdım. Patatesler pişene kadar da dolapta beklettim.

Çok lezzetli ve bir okadar da az kalorili.

Afiyet bal şeker olsun....





4 yorum :

  1. Ben biber, patlıcan, kabak, patatesleri küp küp doğrayıp, göz kararı sıvıyağ ve tuzla karıştırıyorum. Sonra yağlı kağıt serili tepsiye sebzeleri tek sıra halinde, yani üstüste gelmeyecek şekilde yayıyorum. Fırında hiç çevirmeden kızarıncaya kadar pişiriyorum. Güzel sonuç alıyorum, yiyenlerde memnun kalıyor. Tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Kızartmayı yaptın demek sonunda:)Antalya dan selamlar

    YanıtlaSil
  3. Didem; Kesin yapacağım senin yaptığın gibi. Çok lezzetli olacağına eminim.

    Macellan; kızartmaymış gibi yaptım...:)

    YanıtlaSil
  4. Ben patatesleri kızartmak yerine genelde böyle yapıyorum. Fırına verirken üstüne bol bahartta ekliyorum müthiş oluyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...