Bir tavsiyem var - I have an advise




“Alet işler el övünür “ lafı ne kadar doğru değil mi???

Clover ürünleriyle tanışalı 5 -6 ay oluyor. İlk iğnelerini almıştım www.goblen.com sitesinden. Alt tarafı iğne dememek lazımmış, dikiş diktikçe anlıyor insan bir iğnenin önemini. Dikişle ilgilenmeye başladığımda bir kaç çeşit toplu iğne almıştım, annemin verdikleri falan da vardı ama benim en severek kullandıklarım eşantiyon bir dikiş setinin içinden çıkan 15-20 tane  toplu iğne oldu. Onlara gözüm gibi bakıyordum, kumaşa batması rahat, boyları uzunca, tutuşu kolay…


Ama iğneler kayboldukça içim gitti, Goblen’den alışveriş yaparken, sepetimdeki kumaşların yanına bir de bu iğneleri ekledim, Clover markasını bilmiyordum o zamana kadar.

İğneleri çok sevince kırkyama makasını aldım bir sonra ki alışverişimde. Meğerse ben şimdiye kadar boşuna üzmüşüm kendimi, boşuna hırpalamışım.

Funda bana doğum günü hediyesi olarak dikiş makinasını aldıktan bir hafta sonra bir online alışveriş sitesinde (şimdi kapandı) Dikiş matı ve Rotary Cutters (kırkyama makası)’ı gördüm. Madem dikiş işine giriyorum hemen almalıyım diyerek ekledim sepete. Matı aldığım için çok memnunum ama o makas benim kendimi kötü hissetmeme neden olduğu için çok sinirliyim… Bakıyorum herkes kolayca kesiyor, harıl harıl kullanıyor bu makası ama ben kan ter içinde kalıyorum bir ileri bir geri… Bir süre sonra yedek bıçağını değiştirdim belki körelmiştir de ondan kesmiyordur diye, ama yok durum aynı. Diyorum herhalde ben beceremiyorum bunu kullanmayı, kesen kesiyor ne güzel…




Meğer kesilebiliyormuş… Meğer ben yıllarca boşuna üzülmüşüm beceremiyorum diye.  Clover makasımı o kadar çok seviyorum ki şimdi, bulduğum ilk fırsatta bir patchwork battaniye daha dikeceğim onun şerefine.

Sonra tığları ile tanıştım. Biliyorsunuz, bizim evin örgü sorumlusu kardeşim Funda idi. Ben her an değişik bir şey denemek için konudan konuya sıçrarken o alıyordu iplerini, tığını, mırıl mırıl örüyordu. İş bölümünden memnundum taa ki  Clover tığlar ile tanışana kadar. Kullanımı öyle rahat, öyle zevkli ki. DMC Natura’nın harika renkli ipleri bu tığ ile bir araya gelince ben de kendimi tutamadım daldım örgü işine.  Kısa süreli işleri sevdiğimden bardak altlığı, havlu kenarı gibi küçük işler yaptım, hani burada da paylaşmıştım sizinle. Hedefimde Aga’nın kitabı Klasik ve Modern Tığ İşleri kitabından bir de yastık örmek var bu kış. Tabii listem o kadar uzun ki, umarım fırsat bulabilirim.

Madem dedim ben bu markadan bu kadar memnunum, kendime saklamayayım onları, blogumda yazayım da herkes bilsin. Belki sebep olurum birkaç kişinin benim gibi mutlu olmasına…

Haftasonunuz tam da planladığınız gibi geçsin…





Firstly I have met with pins of Clover products, about 5 - 6 months ago. These long pins were perfect for quilting and hold together many fabric layers.. I really loved them so much.

A few weeks later I have decided to have a Clover rotary cutter. I already have a rotary cutter but it was my nightmare. While I was using that cutter, I used to feel myself very incompetent. I can say that; after having Clover's Rotary Cutter, changed my life: ) These blades are nice and sharp.  It has a nice smooth cut with no pulling or snagging.



I look forward to a new patchwork baby blanket with it. I am sure it will took very short time to cut fabrics...
And I have met recently with Clover's Amour Crochet Hook Set! Before trying these hooks, I did not realize that how much I love crocheting.

The Armour hook is amazing. They are extremely so comfortable and stable in a pencil-like grip and Clover's hook shape is much easier to work with than that of other brands... I'm able to crochet more quickly and in short, I just love them.

I really advise you this lovely brand...


Have an amazing weekend...



28 yorum :

  1. olur mu yahu böyle tesadüf!!! bugün seni ne andım...kulakların çınladıysa kesin benimdir yani...bugün üç saat süren bir fotoğraf çrkme macerası vardı evde...o kadar çok şey birikti ki çekilecek,dur dedim toptan hallediyim...ama çok yoruldum,bitiremedim...kaldı yine kalan...ay neyse çok uzattım yine...iğnelere gelicem gelemedim bir türlü...iki ay önce aldım bende aynısından...gerçekten dediğin gibi,makineye bile giriyorlar,incecik,kullanması çok zevkli..ama benim makasımın bıçağı çooktan eskidi,yedek bıçakta burada yok...posta da problem çıkıyor diye netten de alamıyorum...bir ara gelirsem alıveriyim onuda...yani bu kadar çenemin sebebi yine harika bir post hazırlamışsın demek:) bazen sana yazarken utanıyorum,sonra diyorum ki,ama bunca yıldır beni artık böyle kabul etmiştir Ayda:)) öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-5 yılda bile farkediyor Sibel, ben blogun ilk yıllarında öyle enerji doluydum ki, hafta içi harıl harıl yeni şeyler yapar, haftasonları sabahın köründe kalkar fotoğraf çekerdim. Şimdilerde inan bir gün çeksem ertesi güne pertim çıkıyor:( Bacaklarım tutuluyor falan... Keşke diyorum şu bloglarla, el işleriyle bir 10-15 yıl önce tanışabilseydim:( Neyse, kısmet böyleymiş...
      Gelelim utanma olayına. Bunu hiiiç anlamadım:))) Yaz sen içinden geldiğince, ikimiz de aynı kafadayız ne de olsa bir şekil anlarız birbirimizi yani:)

      Sil
  2. Bende kumaş kesmek için döner kesiciden almıştım ve de kızımın yatak örtüsünü yaparken "kesmediği" için çalışma matında yarıklar açtım resmen. Ebay yada aliexpress den alsam mı dedim ama sonra bir türlü alamadım kaldı. Demek ki Clover markanınki kesiyormuş. :) Bir de çiçekli toplu iğneleri çok beğeniyordum. Clover markasının varmış. Ben biraz alışveriş yapacağım sanırım .... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yani bilmiyorum ben şans eseri tanıştım bu marka ile ve 3 ürününü de sevdim, memnun kaldım. Belki çok daha farklı ve kullanışlı ürünler, markalar vardır ama bunlar beni yeteri kadar tatmin ettiği için şimdilik gözbebeklerim:)) Umarım sen de memnun kalırsın...

      Sil
  3. yaptığın işleri görünce ben başlıyorum hemen düşlere, aylardan bir kasım ayı Datça da bir el işi atölyesi yapmışız sabah bahçede kahvaltı, sevdiğimiz müzikler, bahçede limonluk, ılık güneş, elimizde nakışlar , örgüler, renk renk yumaklar...... el işi sever bloggerlar, hadi hep beraber, düşledikçe gerçekleşir.
    ayda düş peşindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ahhh ne güzel hayaller bunlar.. Beni de götürdün hayaller alemine:)

      Sil
  4. Clover kesici çok iyidir Aydacığım. Kırkyama yapmaya ilk başladığımda Singer mat, cetvel ve cutter almıştım ve kullanamamıştım. Makasla kesiyordum. Clover ile 3 yıl önce şimdi devam ettiğim atölyede tanıştım. Bu yayının kırkyama yapmak isteyenleri motive edecektir. Bu harika el işinin tanıtımı ve yayılıp sevilmesi beni çok mutlu eder. Bu anlamda sana çok teşekkür ederim.
    Sana ufak bir haber fısıldayayım şubat ayında Meme Kanseri tedavisi gören kadınlar için kurulan Umut Atölyesi ile işbirliği çerçevesinde Kırkyama Sergimiz olacak . İlk sen bil istedim !
    Mutlu hafta sonları dilerim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzelsin sen Nilgün Abla, ne güzel ne harika işler yapıyorsun... Sana olan hayranlığıma her geçen gün başka birşey ekleniyor.
      Be artık sana üstad mı desem diyorum:) Patchwork işinde kendini aştın, harika şeyler ortaya çıkartıyorsun. Ben şuanda izlemedeyim, patlama anını bekliyorum:)

      Sil
  5. Bu makası ben de çok severek kullanıyorum , tığlara da bayıldım ay kaybolmaz bunlar üstelik:)) renkleri al ör diye sesleniyor sanki:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.. :) Bir de bu tığların pastel renkte olanları da varmış yeni gördüm:)

      Sil
  6. O kadar yabancıyım ki bu konuya bil istedim :)) paylaşımcı olduğun için tebriğe geldiydim :)
    Ben ne kadar tembel oldum Ayda yaa..bunu da bil istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haahahaha :)) Tembellik değil o, ilgin farklı yerde diyelim:) Yani illa herkes örüp dikecek diye de birşey yok ki değil mi!!! Ben de boşluktan sardım bu işlere şimdi geri dönmek için çook geç:)
      Sen fotoğraf çekmeye devam et bence:)

      Sil
  7. Süpersin, fotolara bakmaya doyamıyorum...

    YanıtlaSil
  8. Yine çok güzel fotoğraflar var postu okumadan onlara baktım doyasıya. Postu da okudum keyifle, dikiş işlerine henüz girmedim ama tıp konusunda taviyenizi dikkate alacağım mutlaka. Natura iplerim ve kitabım hazır aslında da vaktim hazır değil henüz o da olunca kitaptan projeler deneyeceğim mutlaka. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için .

    YanıtlaSil
  9. Cloverin keçe iğneleme kalemini aldım ben de gerçekten o da çok başarılı...

    YanıtlaSil
  10. AY nohut her yazinda annemin hallerini hatirliyorum cok sagol :)
    Igneleri pek kiymetlidir. Makasina dokundurmaz. hele ki kumas makasiyla kagit kesilirse o benim melek annem bile sinirlenebilir :)
    Taa enstutu yillarinda rahmetli dedemin anneme hediye aldigi bir singer makasi vardir. O hala en kiymetlilerindendir. evet hatira oldigu icin ama bir de cok guzel tutusu ve kesisi varnis :) Ya sen boyle anlatirken sanki annemle senin sadece bildiginiz bir dil konusuyormussunuz gibi geliyor bana. Oyle seviniyorum kendi kendime. aman oyle iste :)
    Operim cok seni!

    YanıtlaSil
  11. seni takip ediyorum güya ama başkasından öğreniyorum kırkyama işlerine bulaştığını :)) neyse benim dalgınlığımı bir kenara bırakıp sana kolay gelsin diyorum.. sevgiler.. ♥

    YanıtlaSil
  12. Fotoğraflar yine çok güzel ışık ve renkler öyle uyumluki ne çekersen çek hayran hayran bakıyorum bir gün umarım senin kadar güzel fotoğraflar çekebilirim tavsiyeleri ise bir bir okudum ihtiyaç durumunda dikkate alacağım mutlaka sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. tığlar bir servet değerinde :)
    julya17

    YanıtlaSil
  14. Benim hikayemi anlatmış gibisiniz... 4 yıl kadar önce dikiş makinemi aldığımda hevesle internetten pek çok yanında "Cutting Mat - Kesme Tablası" ve "Rotary Cutters - Kırkyama Makası" da almıştım. Fakat bu makası bir türlü istediğim gibi kullanamadım. Hâlâ da öyle. Bir köşeye kaldırıp attım, nerede olduğunu bile hatırlamıyorum. Şimdi sizin yazınızı okuyunca umutlandım, belki makastadır hata, bende değil... Kesme tablamın markası Clover, büyük ihtimalle kırkyama makasımın da markası öyledir gibime geliyor ama emin değilim...

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar yorumları okudum da çok güzel seyler yazıyor bende bu tarz seylere merakım var ama el becerim olmadığı için niyetlenemedim bu site karşıma çıktı güzel şeyler var acaba bu kitap ve yapılan seylerle ilgili güzel ürünleri nerde bulabilirim birde sizin cafede nohut İstanbul Avrupa yakasında yeri var mı?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Ayda cığım sizleri uzun süredir takip ediyorum harikasınız dekorosyon boyama patchwork tığ işi ile yakınen ilgiliyim hepsinde çok zevk alıyorum resmen onlarla yaşıyorum 5yıldır patchwork kursuna gidiyorum değişik çalışmallar yapmayı çok seviyorum .instagramda HAFİZE_UNLU hesbımla yeni görücüye çıktım beklerim gelirsen sevinirim .Sizi sevgiyle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  17. evli desene bayıldım... sevgiler... nilufergudukoglu@gmail.com

    YanıtlaSil
  18. bu blogun gizli takipçisi olduğumu farkettim şaka bi yana bayılıyorum paylaşımlarınıza ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...