...to be continued...


 
 
Sonra bu geldi, yaa defterim çantamın içinde çok kirleniyor kıyamıyorum şuna da bir kılıf diksene dedi. Tam da telefon kılıfı dikmekten bunaldığım zamanlar. Tamam dikeyim dedim.

Ben zaten ilk deneyimleri seviyorum, yaptığım bir şeyi tekrar yapmak benim için bir eziyet. Mesela auto-cad ile çizim yapmayı severdim ama hep aynı şeyi çizdiğimde bunalırdım bana çizmem için konumun dışında, bilmediğim birşeyleri verdiklerinde daha hoşuma giderdi, ona daha bir özenirdim.

Dikiş işinde de öyleyim. Mesela kesinlikle şimdi şu kumaşı keseyim hazır olsun yarın da onu dikerim dediğim hiç birşeyi dikmedim. Öyle kesilmiş kaldı. Sözüm ona kestim ya, nasılsa hedefe girdi dikilecek,  sonuç  az buçuk belli, bildiğim şeyi yapmak yerine yeni bir şey dikmek beni daha çok heyecanlandırıyor…

Böyle çok şey vardır, hayal aşamasında kalıp, hevesim kaçıp yapmadığım.

Ayy amma uzattım.. Neyse işte niyetlendim deftere kılıf dikmeye… Şu kumaştan mı olsun, bu mu olsun derken, yıllar önce Bennetton’dan aldığımız atmayı düşündüğümüz bir çanta aklımıza geldi, ön cebi koyu lavicert kadife, onu kestik çıkarttık, ölçtük tam ihtiyacım kadar… içine de poplin kumaş koydum sonra ucunada bir delik zımba, ayy pek bir havalı oldu : )

Fotoğraflarda kadifenin rengi koyu çıkmış, aslında çok tatlı bir lacivert. Kolay kolay da kirini göstermeyecek cinsten...
 
 

Yapınca oluyor işte, almak istesen, neyse parası vereceğim desen bulamayacağın bir şey. Hem illa dikiş makinanın olmasına bile gerek yok bunu dikmek için. Çok sık bir şekilde elde de dikilebilir.

Bu dikişleri hep akşam yaptığım için yapım aşamalarını koyamıyorum. Sevmiyorum akşam çekilmiş fotoğrafları. Ama sormak istediğiniz şeyler olursa sorun elimden geldiğince cevaplarım.

Haaa kılıf olayı burada bitti sanmayın sakın...
 
 

This time, my little sister wanted another case for her notebook from me. I always like to try something different. I had been bored to sew cell phone cases: )

I used the front velvet pocket of my old handbag for its outside. For inside, I used pretty floral fabric. We liked it so much.

So simple but useful, you can use it also for your ipad.

My case adventures will be continued...
 
 
 
 
 
 
 

21 yorum :

  1. Ayy öyle güzel öyle cici olmuş ki bakmaya doyamadım çok tatlı, ellerinize sağlık^^

    YanıtlaSil
  2. Çok pratik ve ilham verici olmuş. Ben de çantamda taşıdıgım kitaplarım için aynısını düşünüyordum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Diktiklerin o kadar profesyonelce duruyor ki. Bravo. Gerçekten çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Ben hala masa örtüsü ve kırlentten öteye geçemedim.

    YanıtlaSil
  4. I really like unique products! And handmade products are always unique and beautiful! The case is gorgeous!

    Kisses,

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Oh, and here in Brazil was the day of the craftsman, yesterday! Congratulations!

    Kisses,

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Çok şık olmuş..Defteri kirlenir diye kıyamayan bunu kullanmaya kıyar mı bilmem? Ben olsan clutch falan diye kullanırdım, o kadar nefis olmuş yani, ellerine sağlık. Hatta aynı modeli çuval kumaşından falan yapıp, yazlık portföy gibi harika olur, bak iyi getirdin aklımaaaa :))

    YanıtlaSil
  7. BU ay Tchibo'ya baktınız mı? Tam sizlik şeyler var :D

    YanıtlaSil
  8. içindeki kumaş olmasa onca güzel olmayacakmış, o iç detayları çok seviyorum ben.. birkaç zamandır şu eğitim sistemleri ile kıvranıyorum, ve aklıma sen geliyorsun.. en son Waldorf denene baktım, öğrenmeyi sevdirmek diyor, sen seviyorsun hepsi bu!

    YanıtlaSil
  9. Vallaha süper zamanlama gene Nohutcum !
    Bir kere kılıf fikrine bayıldım, gel de benim çanta içindeki defterlerimin halini gör..defter görünce dayanamıyorum alıyorum bulunsun diye, sonra da canına okuyorum kullanırken..
    Sonra çantama astar yapmak için senin şu "poplin" dediğin kumaştan almayı düşündüm, hatta bu öğlen gidecektim..ama poplini bilmediğimden, gene kumaşçı teyzemi delirtecektim..
    Nedense ben istediğim kumaşı tarif ederken, kadıncağazın içi şişiyor..
    Neyse bu öğlen havalı bir giriş yapayım bari dükkana..

    "teyzecim bana 1 m poplin lütfen"
    :)

    YanıtlaSil
  10. İçteki kumaş harika bir hava katmış, bayıldım :)

    YanıtlaSil
  11. Bana ne bana ne ben de yapcam ,eminim bu kadar güzel olmaz ancak kafaya ben de koydum yapacam ellerine sağlık harika fikir

    YanıtlaSil
  12. Bağlama detayı beni fetheden..

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir o kadar da şık olmuş.Sanki mağazadan alınmış. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ay bitti sanmak istemiyorum ki zaten ben! ;)

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar güzel gözüküyor.Çok beceriklisin.

    YanıtlaSil
  16. merhaba,

    Blogunu yeni keşfettim ama tüm yazılarını bir çırpıda okudum. Bayıldım sana.. Hem yaratıcılığına hem de diline... Çok keyiflisin!!
    Ben de blog yazmaya yeni başladım. Beklerim.

    http://hayatgulsunbize.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. bayıldım ben buna nohut'cum...çok güzel bir kılıf olmuş..ellerine sağlık...gerçekten başarılı ve yaratıcısın !! seviyorum senin her yaptığın şeyi...ister boya,ister dik,ister pişir...senden gelen her şey güzel geliyor bana :)) sevgiler,selamlar

    YanıtlaSil
  18. ço güzel olmuş, ellerine sağlık. kurdele olayına bittim! yaptığın herşeyde ince zevkini konuşturuyorsun valla Ayda'cım ;))

    YanıtlaSil
  19. Dear Ayda, you are really amazing, not only your photos are so beautiful and inspiring your work is awesome. This notebook case and the iphone cases are gorgeous. You are really gifted and I'm glad you share all of this with us.

    xoxo

    YanıtlaSil
  20. bayıldım... notebook için mükemmel

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...