Dünkü yazıma ne güzel
yorumlar yapmışsınız, nasıl mutlu oldum, nasıl şevklendim anlatamam. Ancak bu
sabah okuyabildim hepsini. Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Dün akşam yemekten
sonra sadece bizim apartımanın elektrikleri gitti, apartımanın içinde
merdivenlerde yanıyor ama evlerde yok. Tüm akşamı mum ışığında kitap okuyarak
geçirdik, sabah kalktığımızda hala yoktu. Umarım akşama kadar gelir. Tamam mum
ışığı, kitap, keyif güzel de bir kahve bile yapamamak çok kötü.
Neyseki bu post için
fotoğrafları önceden flash’a kopyalamıştım , yoksa ne yapardık maazallah: )
Sanki ölümsüzlüğün sırrını vereceğim alt tarafı bir kek… Ama gerçekten lezzetli
bir kek.
Bu keki iki kez
yaptım, ikisinde de severek yedik. Gerçi teyzemin kızı; sizin önünüze ne koysam
öyle iştahla, severek yiyorsunuz ki kendimi süper bir ahçı gibi hissediyorum
diyor, yani bizim yiyecek bir şey için güzel dememiz pek de kıstas olmasın
size: )
Bu tarifi taaa geçen
sene eylül ayında katıldığım Stephanie Levy’in “Creative Courage”
e-kursunda (Buradan kurs hakkında yazdıklarımı okuyabilirsiniz) Shephanie
vermişti. O zamandan beri yapmak aklımdaydı ama bir türlü malzemeleri
toplayamamıştım.
İşte Malzemeler;
Pekan (Cevizli)
Karışım:
1 1/2 su bardağı kıyılmış cevizler
1/2 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kek Hamuru:
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı çok amaçlı un
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı akçaağaç şurubu ( ballı su)
1/2 su bardağı kanola yağı (ben çiçek yağ kullandım)
Hafif çırpılmış 2 yumurta,
1 su bardağı sade yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
1 1/2 su bardağı kıyılmış cevizler
1/2 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kek Hamuru:
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı çok amaçlı un
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı akçaağaç şurubu ( ballı su)
1/2 su bardağı kanola yağı (ben çiçek yağ kullandım)
Hafif çırpılmış 2 yumurta,
1 su bardağı sade yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
Gelelim yapılışına;
Mutfağa girin hemen fırını 180 dereceye ayarlayın, sonra 23 cm çapında kek kalıbınızı
çıkartın ve yağlayın. Sonra cevizleri iri iri doğrayın, (Tarifin orjinalinde
pecan kullanılıyor. Ceviz benzeri, ben bu denemem de Pecan kullandım ama
ikincisinde ceviz ile yaptım o da çok güzel oluyor. Pecanı burada bulmak zor.) esmer
şeker ve tarçın ile güzelce harmanlayın sonra eritilmiş zeytin yağını da
karıştırıp kenara koyun.
Kek hamurunu yapmaya
başlamak için geniş bir kap alın, içinde un, kapartma tozu, tuzu karıştırın.
Ayrı bir kapta ise akçaağaç şurucu (yine bu denememde akçaağaç şurubunu
kullandım ama ikinci denememde evde olmadığı için ballı su yaptım onu
kullandım), yağ ve yumurtayı güzelce karıştırın sonra içine yoğurt ve sıvı
vanilyayı ekleyin (eğer sıvı vanilya kullanmıyorsanız toz halindekini unlu
karışıma eklersiniz tama mı). Daha sonra kuru karışım ile sıvı karışımı
güzellllce birbirine yedirin. Kek hamurumuz hazır.
Kalıbımıza bu kek
hamurunun yarısını koyun (şöyle yanlardan kalıba vurup eşit yayılmasını
sağlayın) üstüne cevizli (pecan) karışımın da yarısını serpiştirin. Sonra kek
hamurunun geri kalan kısmı ve en üste cevizli karışımı serptikten sonra doğru
fırına.
40-45 dakika kadar
sonra kekiniz hazır.
Ben hala süt ile kek
yemeği çok sevdiğimden bu ikiliye bayıldım. Umarım sizin de hoşunuza gider..
Afiyet bal şeker
olsun efendim…
Bardak : Mudo
Pasta
Tabağı : Bursa’daki bir dükkandan
Yeşil
Servis Tabağı : Ikea
Çatal : Tantitoni
Stephanie gave us this delicious recipe and I baked it two times.
I hope, you love it
also;
Maple Pecan Cake
Pecan Topping:
1 1/2 cups chopped pecans
1/2 cup brown sugar
1 tsp. cinnamon
6 Tbsp. melted butter
Cake:
1 cup whole wheat flour
1 cup all-purpose flour
1 tsp. baking powder
1 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
1/2 cup maple syrup
1/2 cup canola oil
2 eggs, lightly beaten
1 cup plain yogurt
1 tsp. vanilla
Preheat the oven to 350º F. Butter and flour a 9" round springform pan.
For the pecan topping: Mix together pecans, brown sugar, cinnamon and melted butter.Set aside.
For the cake: In a large bowl, combine flours, baking powder and soda, salt. In a separate bowl, beat maple syrup, oil and eggs until well blended. Stir in yogurt and vanilla. Add wet ingredients to dry ingredients all at once, and mix by hand until evenly combined.
Spread half of the batter in the prepared pan, then sprinkle on half of the pecan topping. Cover with remaning batter, and sprinkle over the rest of the pecan mixture.
Bake for 40-45 minutes…
Bon appetit…Pecan Topping:
1 1/2 cups chopped pecans
1/2 cup brown sugar
1 tsp. cinnamon
6 Tbsp. melted butter
Cake:
1 cup whole wheat flour
1 cup all-purpose flour
1 tsp. baking powder
1 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
1/2 cup maple syrup
1/2 cup canola oil
2 eggs, lightly beaten
1 cup plain yogurt
1 tsp. vanilla
Preheat the oven to 350º F. Butter and flour a 9" round springform pan.
For the pecan topping: Mix together pecans, brown sugar, cinnamon and melted butter.Set aside.
For the cake: In a large bowl, combine flours, baking powder and soda, salt. In a separate bowl, beat maple syrup, oil and eggs until well blended. Stir in yogurt and vanilla. Add wet ingredients to dry ingredients all at once, and mix by hand until evenly combined.
Spread half of the batter in the prepared pan, then sprinkle on half of the pecan topping. Cover with remaning batter, and sprinkle over the rest of the pecan mixture.
Bake for 40-45 minutes…
Fotograflar harika ! İstah acici :)
YanıtlaSilEllerine saglik
Çoooook teşekkür ederim...
SilCanim benim, hooppp diye toplandim cok sükür de, simdi ahhh demeden yerlestirmeyi bekliyorum...:) kismetse tasinma 13 Aralik`da gerceklesecek... Bu arada kekin o kadar istah acici görünüyorki, mutlak denenecek tariflerim arasina attim hemen.... Ellerine saglik Nohutum... Sevgilerimle,
YanıtlaSilŞu anda oturduğumuz evi her ne kadar çok sevsem de taşınma denince canım istiyor, şöyle dipten bir temizlik, yeni bir düzen, ohh ferahlama...
Silİnşallah herşey gönlünce olur ve eminim sen bu tarifi nefis yaparsın.
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor... Afiyet olsun...
YanıtlaSilÇok teşekkürler.
Silthis looks so yummi and your glass is lovely too!
YanıtlaSilThanks a lot:)
Sildeneyeceğim inşallah:)
YanıtlaSilPecan vardır oralarda, şekerle karışınca kekin içinde kıtır kıtır nefis oluyor.
SilKekten çok fotoğrafları sevdim :)
YanıtlaSilSağol:)
SilNefis görünüyor herşey, afiyet lokum olsun :)süt ile kurabiye, kek bende severim.şahane oluyor :)
YanıtlaSilSüt+kek, süt+kurabiye, çok severim bu ikilileri..
Silağzımın suyu aktı resmen :)
YanıtlaSilbizim ev halkı kepekli unlu şeyler yemiyor
onun yerine normal un kullansam olar mı???
ya bu arada benim annem imkanı yok burdan taşınmazda siz bizim buraya taşınsanıza :))))
:) normal unla yaptım ben ikincisini oldu valla.
SilBu arada belli olmaz belki taşınırız:)
Tabağına,bardağına,çatalına,kumaşına bayıldım!
YanıtlaSilKek zaten tablo gibi.
Ellerine sağlık..
Afiyetle..
Çoook teşekkürler.
SilEllerinize emklerinize saglik cok güzel görunüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler...
Silnefis görünüyor,
YanıtlaSiltarçın kokusu burnuma kadar geldi:)
peçeteler nereden,
gözüm kaldı:)))
Peçeteler aslında kumaş parçaları, Beşiktaştan aldım, ilk fotoğraftaki Cath Kidston sadece...
SilHem görsel hem de anlatım gayet şahane :)
YanıtlaSilTarifi de aldım. Deneyeceğim.
Ellerinize sağlık.
çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.hemen not alalım.:)
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilEllerine sağlık Nohutçuğum çok leziz görünüyor ancak şunu hep söylemek istemişimdir sana bizlerin gözüne hitabe etmesi için çok hoş fotolar yayınlıyor ve çok özeniyorsun bu da güzel bir şey çok teşekkürler sana görselliğin tabaklar kullanılan peçeteler ve yansıyan ışık herşey capcanlı
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim. Keşke çok zamanım olsa da hep böyle şeylerle uğraşabilsem.
SilNohut'cuğum, yine muhteşem sıcak ve keyifli bir yazı paylaşmışsın. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Benden de sevgiler...
Silafiyet bal şeker olsun
YanıtlaSilbenim de en sevdiğin kektir cevizli olan
sizinki biraz uğraşlı olmuş ben hepsini karıştırıp hop fırına akşam yaptıysam hayatta sabaha kalmaz
sibel
Öyle de yapıyorum yani hepsini karıştırıp ama bu tarifte benim en hoşuma giden ceviz ile şekerin kıtır kıtır ağza gelmesi..
SilAmann kek olsun da nasıl olursa aolsun yiyorum ben:)
:))))
SilBen de süt ve kek ikilisini severim, bazen beyaz peynir de olur. Tarif, öyle basit anlatmışsın ki yapımı çok kolaymış gibi geldi bana, gir mutfağa hemen yap diye gaza geldim ammaaaaa ben bunu yaparsam bir de o kurabiye ye yedirirsem zaten düz duvara tırmanan çocuğu daha da zaptedemem, aya falan merdiven kurmaya kalkar mazallah :D
YanıtlaSilYalnız kekin yeme de yanında yat gibi bir şey olmuş gördüğüm kadarıyla, enfestoooo :D
:)) Yok yok bişeycik olmaz Kurabiye yesin bu kekten, sen yap, hem çocuk dediğin hareketli olur:) Kim napsın biblo gibi oturan çocuğu:))
SilNohutum senin herşeyin neden bu kadar güzel canım ya.
YanıtlaSilAhhh be Nilhan'ım o senin gözlerinin güzelliği...
SilHummm!!! It looks so delicious! I think I'm going to try this receipe. The milk glass is so beautiful.
YanıtlaSilThanks a lot, You definetly should try.
SilGeçen gün pinterestte gördüm bu keki görüntü süper ama ben pecan cevizini çok sevmediğim için acaba kekte nasıl olur diye düşündüm,normal cevizle de iyi oluyorsa öyle yapılabilir;)
YanıtlaSilOluyor oluyor, ben bundan sonra normal ceviz ile yapacağım zaten..
SilHayırlı geceler,
YanıtlaSilBlog yazarlığıma başlayalı çok yeni oldu,ama başladığım günden beri haftanın birkaç günü sizi mutlaka takip ediyorum,eski yayınlarınızı okuyorum.Blog sayfamın tasarımını yaparken bile sizi örnek aldım diyebilirim."Sadelik" denir mi bilmiyorum ama bana bu kelimeyi hatırlatıyor yayınlarınız.Sadeliğin içinde güzellikler daha güzel göz kırpıyor sanki,Birde fotoğraflarınızdaki netlik beni çok cezbediyor.İyiki bloğunuzu tanımışım.Kolay gelsin.
Ne güzel şeyler yazmışsın, çok çok teşekkür ederim. Yeni bloğuna da şimdi geliyorum ..
SilFotoğraflar konuşuyor resmen hayranım sana, bloguna, çektiğin güzel gördüğün her detayın her karenin ayrıntılarına harikasın ;)
YanıtlaSilÇOOOOK teşekkür ederim.
Silmerhaba sizin bu fotografları düzenlemenize bayılıyorum. harika gercekten. bir grafiker olarak söylemeliyim ki renkleri çok güzel kullanıyorsunuz özeniyorsunuz. tebrik ediyorum sizi... sevgiler...:)
YanıtlaSilKEşke grafiker olsaydım, keşke devamlı fotoğraflarla uğraşabilseydim, geç kaldım demek istemiyorum ama geç kaldım işte:)
Silvallahi benden çok uğraşıyorsun desem doğru olur :) tebrik ederim gerçekten çok güzel... sevgiler:)
Silallahım bu ne böyle..şahane..
YanıtlaSilKek de fotoğraflar da ayrı ayrı şahane, blogunuza her baktığımda içim açılıyor, günüm renkleniyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇook teşekkür ederim.
SilTeşekkür ederimmmm
YanıtlaSil:)içim açıldı fotoraflar o kadar hoş ki bır öncekı yazında neyle karşılasımcam dıye ılerlıyorum suan:)
YanıtlaSilHiç iyi etmedim sizi ziyaret etmekle, ama oldu bir kere... Daha da gelmem demeyi de çok isterdim ama bildiğiniz yalan olur.
YanıtlaSilResimler bir harika, Nilhan' ın söylediği kadar varmış feci iştah açıcı yani estetik :) Yarın sabaha kadar aklımdan çıkarmayı başarabilirsem yapmayacağım bu kekten :))
foroğraflar,bardak,çatal hepsi başarılı en çok da bardağa bayıldım ama mudo da yok bulamadım ben eski sezon mu
YanıtlaSilEpey oluyor biz bu bardağı alalı, sanırım şimdilerde bulmak zordur. Belki outletlerinde falan vardır ama emin değilim.
Sil