Haftasonu Kartı - Sezon Kapanışı...



Bu akşam sezon kapanışı için son kez Altınoluk’a gidiyoruz.. Daha dün gibiydi bu yazki ilk gidişimiz… ne heyecan, ne mutluluk…

Şimdi ise bahçede domatesler, biberler sökülmüştür, çiçekler budanmıştır…
Eylül ayı hep çok güzel olur Altınoluk’ta, hava yumuşacık, deniz soğuk ama berrak, akşamları hafif ürperten bir esinti… (ki o bana pek hafif gelmez ben yine ne bulsam geçiririm üstüme…)

Sivrisinekler de yoktur ortada…
Normalde bizim evde hiç sinek olmazdı babamlar her yaz evi baştan sona ilaçlarlar içeride sinek barındırmazlardı , bu sene üşendiler yapmadılar… Belediye de pek iyi çalışmadı sanırım, ilaçlama çok az yapıldı sokaklarda. O yüzden akşamları balkonda otururken sinekler musallat oldu bizimkilere… Nedense bana hiç gelmediler.  Aslında bunu şimdi burada yazdım ya uğuru gitmiş olabilir, çünkü kendi kendime inanmıştım buna. Yani her akşam oturuken tüm ahali ahhlar ohhhlar çekerken, hart hart kaşınırken ben hiiiç sesini çıkartmıyordum… Aaaa beni hiç ısırmıyorlar dersem, sineklerin bunu duyup; demek öyleee diyerek saldıracaklarını düşündüğümden siniyordum, kıs kıs gülüyordum onlara…

Bu arada annem hani şu ilaçlama arabalarına “FİLİTÇİ” diyor.. Yine bir akşam üçümüz  balkonda muhabbet ederken babam geldi ne oldu diyerekten, Annem de filitçi geçti onu konuşuyorduk dedi.
Babam ise eee bu saatte ne simiti diye şaşkın şaşkın söylendi ve tekrar spor programını seyretmek üzere içeriye girdiJ Annem hiçbir şey anlamadı, işine devam etti… Bizde bir ona bir diğerine baktık ne dönüyor burada anlamaya çalışarak…

Çok iyi anlaşıyorlar bizimkiler yani haberiniz olsun...

Hepinize neşe dolu bir haftasonu diliyorum...



This evening we will go to Altinoluk for season closing.  I remember our first visit the beginning of the summer like yesterday.
I love there in September.. The weather is mild, sea is cold but brilliant. during the night may be little bit chilly, but this is not important.

Sometimes my mother and father are speaking different subjects and they do not understand this:) they don't hear very well each other.
But nevertheless they are happy:)
I missed them...

I wish everyone  "overjoyed  weekend".

14 yorum :

  1. Ahhh ben bu sivrisineklerden çok muzdaribim çookk. Beni bir saniye içinde keşfedip yiyorlar. Yanımdakilere de hiçbir şey olmuyor nedense. Gece-gündüz farketmez. Bir de ısırılan yer kocaman şisip bir hafta geçmiyor. Repellent'larla geziyorum, fıs fıs sürekli:(
    İyi tatiller cafe noHut, yolunuz açık olsun!

    YanıtlaSil
  2. o güzel esintiyi benim içinde teninde hissedersen sevinirim lakin bugünkü iş yoğunlu beni fazlasıyla bunalttı nohutcum:))

    YanıtlaSil
  3. özellikle yaz mevsimi daha çabuk geçiyor sanki.. yaz aylarında hep hareket halinde insan, zamanın peşinden kovalıyor.. yakınlarda böyle kaçabilecek bir yerinizin olması ne büyük şans, imreniyorum wallai ;) iyi haftasonları..

    YanıtlaSil
  4. Bizimkilerde de böyle diyaloglar çok oluyor ama sonucunda ben güldüğüm için kabak hep benim başıma patlıyor. Annem başlıyor "sen dalganı geç, senin de kızın var, seni de görücem" . Bu arada bir şeyi söyleyince büyüsünün bozulduğuna ben de çok inanırım çünkü hep başıma gelir. Valla ne diyim sinek kovucu kremlerle git bence finali senle yapmasınlar :)))

    YanıtlaSil
  5. Sizin hafta sonunuzda,yolculuğunuzda güzel geçsin,annenle,babanı okurken birden Tenten ve Ben'im ileri zamanlarda ki halimizmiş gibi geldiler gözüme :)
    Tanımasamda selamımı götür onlara :)

    YanıtlaSil
  6. bizimkiler de döndüler Çeşme'den. okullar açıldıktan sonra dönerlerdi her zaman, ama babamı çok hüzünlendirdiği için bu yıl sezonu ilk kapatanlardan oldu bizimkiler. iyi haftasonları olsun.

    YanıtlaSil
  7. Eylül heryerde güzel..bana öyle gerekiyorsa sezon kapanışı da olsa bikaç eksik gedik daha giderilecek orda boş oturulmayacak gibi:)

    YanıtlaSil
  8. Okuyunca Çanakkale'ye gidesim geldi, bu mevsimde bizim orasıda nefis olur.. iyi yolculuklar..

    YanıtlaSil
  9. İyi hafta sonları efenim...
    ( Sineksiz :)

    YanıtlaSil
  10. Annenlere selamlar;)

    Kapanışı yapın gelin,oralardaki eylülün güzel kokusunu içinize doldurmayı unutmadan;)

    YanıtlaSil
  11. bu sivriler bide bana gelmeseler ne olur sanki :@

    anne-baba atışmasına bayılırım

    Biri A derken öteki B anlayınca, ortaya da güzel bir diyalog çıkınca alıcaksın eline patlamış mısırını izliyeceksin. :) en ala filmden daha filmler ya hu :D

    YanıtlaSil
  12. Biz de dün eylül denizi kaçmaz diyerekten denize atacaktık kendimizi ama tembellik galip geldi . evden dışarı burnumuzu çıkarmadık.

    YanıtlaSil
  13. muhteşem bir blog.kalite had safhada.tebrikler..

    YanıtlaSil
  14. Benim ananem de filitçi der ona,ondan ötürü bizde hep filitçi deriz:)
    Begonviller harikaymış,yaz sonları hep hüzünlü oluyor,aynı hissiyatı bende yaşıyorum hep,olsun yeni mevsimlerle yeni maceralar başlayacak diye düşünmek lazım :)sevgilerimle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...