Kekime Kelebek Kondu!

Evet nerede kalmıştık…

Pazar günü temizliğin ardından keyifle bir yorgunluk kahvesi içmeyi hakkettiğimizi düşünerek, kahve yapmak için mutfağa girdim. Ama bir anda kendimi kek yaparken buldum. Eski beni düşününce bu bir mucize. Öyle hiçbir neden yokken ve temizlik yorgunluğunun üstüne “ee hadi bir de kek çırpıvereyim” tipinde biri hiç değildim. Korkardım ben kek’den. Neyse son zamanlarda bu korkularımın üstüne gidiyorum. Tabii kilolarda benim üstüme üstüme geliyor olabilir ama şimdilik mutfakçılıktaki hevesimi kırmamak adına bu konuyu da düşünmüyorum.





Çok basit bir muffin tarifi. Herşey kahve fincenı ile ölçülüyor. (Birde bu çok hoşuma gitti, evcilik oynar gibi)
Şuanda ofisdeyim tarifi aklımdan yazmaya çalışacağım ancak akşam evde kontrol edebilirim. Yani sakın hemen denemeye falan girişmeyin (Biliyorum aaahh ahh bir muffin tarifi bulsak da hemen yapsak diye kara kara düşünüyordunuz ama biraz daha sabır:J )
6 kahve fincanı un
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Bolca kuru Üzüm ve ceviz (Aslında bence hepsini hatırladım.. Bir kek de başka ne olabilirki, ölçüler kesin doğru….)




İlk önce yumurta ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz, sonra yağı ekliyoruz. Birazcık daha çırptıktan sonra üstüne un, kabartma tozu ve tarçını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. En son da üzümler ve ceviz. Yapış yapış bir şey oluyor , kaşıktan zor akıttım. Ama lezzeti harikaydı. Ya da biz ne olsa yiyoruz ona da emin değilim.





Bu arada geçenlerde kelebek basan bir zımba aldım, şimdi evin heryeri kelebek.
Kelebekleri kürdanlara yapıştırdım önüme gelen yere batırıyorum. Peçetelik de birden bire ortaya çıktı, rengarenk yaptım. Hatta kitap ayracı ve  iki tane basit tablo bile yaptım ama onları kardeşim pek beğenmeğip dalga geçtiği için fotoğraflarını dahi çekmedim. Bana kalırsa insanların hevesini de kırmamak gerek, kötü yapa yapa iyisini yapacağım belki….. Umarım birileri  üşenmeyip bu yazdıklarımı okuyordur…huuu huuuuJ




Evet bu kekin ömrü de kelebekler kadar kısa oldu 2 günde sildik süpürdük...

Öpüyorum herkesleri...


Not: Daha fazlası için flickr hesabıma bakabilirsiniz...

20 yorum :

  1. peçetelikler pek cici olmuşşşş:)) ellerine sağlıkk!!
    bu zımba nerelerde satılıyormuş acep??

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Ben Nezih Kitapevinden aldım ama Kabalcı'da da var, çeşit çeşit.
    Şimdi bir tane büyük çiçekli ve kalpli alacağım. Ama Kendimi frenliyorum...:)

    YanıtlaSil
  3. Bak laf olsun diye söylemiyorum;seni okuyorum ve fotoğraf işini oldukça ilerlettin haberin olsun!Kelebekler harikaaa!!!Ben de isterim.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar cesaretlendirici bir mesaj bu. Sizin istediğiniz kelebek olsun, gönderin malime adresinizi istediğiniz renklerde istediğiniz kadar yaparım, hem zevk alırım hem de size göndereceğimi söyleyince kardeşim "yeter artık heryer kelebek oldu" demez:)

    YanıtlaSil
  5. Rengarenk sofra insanın iştahını açıyor, fotograflar da çok güzel:)

    YanıtlaSil
  6. ay ne ciciiii olmuş kelebekler..

    YanıtlaSil
  7. Kek nefis görünüyor, sarıya bayıldım, insanının içini açan bir renk, kelebekler ile uyumu da harika olmuş. Masanıza bahar uğramış yine, cıvıl cıvıl maşallah.

    YanıtlaSil
  8. Wow! Your table setting is gorgeous! I love the butterflies, the color, the dishes, napkins; everything is so beautiful!

    YanıtlaSil
  9. ahh şurda ( yani yaşadığım yerde ) senin gibi zevkli ve keyifli arkadaşım olsun isterdim ..ama yookkk :((

    YanıtlaSil
  10. Ben hiç üşenmiyorum ve her yazdığını her konuyu keyifle okuyorum.. bunu okurken de içimden keşke şu ekrandan elim geçse de bir muffine uzansam masana misafir olsam dedim:)

    YanıtlaSil
  11. Buket; şu sıralar buralardan o kadar sıkılmış durumdayım ki heran "oralara" gelebilirim. En azından tanıdığım bir kişi olmuş olur:)

    Bu güzel yorumlar için o kadar mutluyum ki...... teşekkürü bir borç bilirim:)

    YanıtlaSil
  12. Ben de okuyorum :) Bu arada masa tasarimlari ve yemek arac-gerecleri konusunda cok zevklisin, cok cekici gorunuyor detaylar, ve tabi ki de muffinler :))

    YanıtlaSil
  13. Hiç de kilolu değilsiniz bence :)Çok çok keyifli bir blog...

    YanıtlaSil
  14. tebrik ediyorum, ilk defa görüyorum, çok güzel bir bloğunuz var.

    YanıtlaSil
  15. ben okuyorum ve gerçektende yana yana tarif arıyorum. yeni muffin kalıplarımı denemek için geç oldu sanırım artık sabah yaparım :)
    kelebek zımbasına bayıldım süperler.

    YanıtlaSil
  16. kelebek hastasıyım.ama bu şekilde kek ve muffinleri süslemek harika bir fikir.kopya çektim.nilgünden gülücükler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. aa bu benim de kek tarifimdir, home.tv.de görmüştüm 4-5 sene önce. o gün bugündür yaptığım tek muffin. zencefil de koyun süper oluyor. bence yani. peçetelikler şahane. bi de ben aslında sizin blogunuzu uzun zamandır okuyorum ama ilk defa şimdi yorum bırakıyorum. merhaba merhaba. mesela ben kabalcıda orda burda ne zaman güzel kağıt görsem aklıma cafenohut geliyor. ilginç aslında.

    YanıtlaSil
  18. sunum renkler uyum herşey çok güzel

    YanıtlaSil
  19. Sen bakma kardeşinin beğenmediğine ben zevkle bakarım,ellerine sağlık kızımda da var bu delgeçten ama böööle bişiler yapmak hiç aklıma gelmemişti hehehe bayramda geliyor şimdi kimse bizden çıkmak istemeyecek fikirlerim geldi

    YanıtlaSil
  20. Kelebeklere ben de bayılıyorum..kelebek çizmesi kesmesi boyaması hepsi bir harika...belki bugün bunu duymak o kadar da bişey ifade etmiyodur size ama ben sizin her bir paylaşımınızı değil bir iki belki üç dört kere okuyorum...ilk paylaşımınızdan son paylaşıma kadar okudum ve her fırsatta tekrar bakıyorum.Ve her cümlenizde acaba benden ikinci bir kopya daha mı var diye düşünüyorum.çok fazla benzerliklerimiz var sanırım :) sizi ve blogunuzu tanıdığım için çok mutlu ve şanslıyım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...