Minicik Minicik Ağaçlar...





Herhalde yılın en üretken olduğum zamanları bu zamanlar, habire birşeyler yapıyor, kesiyorum, biçiyorum, dikiyorum… Aklımda daha onlarca fikir var yapmak istediğim ama ben daha yaptıklarımı bile ne fotoğrafladım ne de evde koyacak yer kaldı. Önümüzdeki 1-2 yıl yılbaşı zamanı hiçbirşey yapmasam yine de burada yayınlayabileceğim kadar fotoğraf var elimde. Eee tabii bunca çalışkanlığın bana dönüşü sırt tutulması ile oldu.

Geçen hafta işyeri acayip sıcaktı, terliyorum dışarıya çıkıyorum üşüyorum, anladım tutulacağımı. Sonra Cuma akşamı saat bilmem kaça kadar ayakta, kafa önce habire birşeyler yaptım, boynum da kakıldı kaldı. Şimdi odun gibiyim. Sağa sola dönmem gerektiğinde tüm gövdece dönüyorum.  Bir avuç kas gevşetici içip pelte gibi yatmak istiyorum ama o kadar da çok işim var ki. 
 

Yıllar yıllar önce yine böyle tutulmuştum, ama o seferki çok başkaydı, kendi kendime oturup kalkamıyordum.  Masaj falan bana mısın dememişti, gençlik işte, kardeşim ve arkadaşımız hadi kupa çekelim dediler, bende hemen atladım, belki bir nebze rahatlarım diye. Ama bu bizimkilerin ilk denemesi olacaktı. Bardağın ağzı yerine içinin ısıtılması gerektiğini ancak sırtımda olimpiyat halkaları oluşturduktan sonra anladılar… Ne işgenceydi ama…

Neyse giriş bölümü pek dert faslı oldu.  Tek derdimiz sırt tutulması olsun geçer yakında. Ben size yeni yaptığım bu senenin minnak ağaçlarını anlatayım. Gerçi anlatılacak birşeyleri de yok durum ortada…

Hani belki hatırlarsınız geçen sene de bir minnak ağaç yapmıştım, ama o pek meşakatliydi buna göre, tek tek yapıştırıyordun tüm kağıtları, gözlerin dönüyordu bir süre sonra. Ona göre bu çok basit ama bir o kadar da sevimli.

Buket bak okulda çocuklarla yapılacak etkinlik olsun diye senin için uğraşıyorum: ) Tam çocuklarla yapılabilecek bir ağaç bu.
 

Hafif kalınca bir kağıttan istediğiniz, gözünüze hoş görünen ölçülerde bir külah yapıyorsunuz. Sonra Krepon kağıdından iki parmak kalınlığında parçalar kesip bir ucunu pırtık pırtık kesiyorsunuz. Sonra külahın en altına yapıştırıcıyı sürüp başlıyorsunuz yapıştırmaya. Ben birini döne döne yapıştırdım, diğerini her sırada kestip, üst kata tekrar başladım.  Basit bir şeyi de böyle karışık anlatmak saçma oldu biraz.

Haftanız neşeli neşeli geçsin…

 

I feel myself very productive in these days of year... When I find a short break, I start to do something immediately. I have so many accessories for decorations. Christmas tree ornaments, packing accessories, tiny christmas trees and many photos. I can not do anything at this time the next 1-2 year : )

Do you remember my last year tiny christmas tree? These are simpler than it. You can see a wide variety of like these tiny christmas trees which made with crape papers. I used soft colors and loved them. They are shining in my living room.
Have a wonderful week...
 
 






81 yorum :

  1. Offf, çok geçmiş olsun, sırt tutulması da çok kötü olur, deneyimlemişliğim var :) Bu ağaçlar harika olmuş, hemen bu akşam eve gidilip kızlarla aynından yapılacak. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ne sırtmış, hala tam iyileşmedi ama idare eder.
      Umarım zevkle yaparsınız:)

      Sil
  2. Nohut yapma ya cok gecmis olsun!!!
    Bana sicak havluyla yapilan masajlar cok iyi geldi. bir dene istersen. Ilaci suruyorsun sirtina sonra isitilmis havluyu koyuyorsun sirta onunla masaj yapiyorsun. belki iyi gelir :(

    benim o zor yapilan agacimdan var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolsun Funda hiç sevmez masaj olayını ama zavallım acıdı bana da yaptık dün akşam senin yöntemi:) Daha iyiyim şimdi.

      Sil
  3. Tibet'in anaokulunda her anne bir gün çocuklarla beraber bir şeyler yapacakmış. Ben de bunu yapayım bari, harikalar :)))) bu arada çok geçmiş olsun tatlım, bilirim o ağrıları :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah yap tabi hem basit hem de şirin, diğer annelerin de ufkunu aç:)

      Sil
  4. İÇ AÇICI KARELER... TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil
  5. Bu iyi de önceki yaptığın ağaç resmen sabır işi, birkaç yapıştırmada bırakabilirim ben, resmen öyle hissetim bakarken:D Renkler de çok tatlı, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) başladın mı bırakamazsın sen dene bi....

      Sil
  6. bu taşınma işinden hiç bişey yapamadım yılbaşına dair :( oysa ne çok da planım vardı..ölmez de sağ kalırsam seneye inşallah :)) ağaçlarına bayıldım aydacım..hemen yapıp yerleştiricem bir yerlere :)) ellerine sağlık..fikir için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa biliyorum sen yoğunsun ama seviyorum ben taşınma olaylarını, heryer mis gibi tertemiz, yeni...
      Hem dediğin gibi tüm aklındakileri sene yaparsın ne olacak:))

      Sil
  7. çok geçmiş olsun Ayda ..dediğin gibi en kötü dert bu olsun ...Ama ''olimpiyat halkaları'' kısmında trajikomik haline güldüm bilesin :))
    ağaçlar pek mutlu görünüyor gözüme, eline sağlık :)
    sevgileerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halkalar yapılırken hem bağırdım hem güldüm, hele tam yöntemi kaptıklarında bardak da beni kapıyordu, bir çekti içine kızlar bağırmaya başladı, ayda içine kaçıyor bardağın diye:))

      Benden de sevgiler:)

      Sil
  8. Çok şirin olmuş ağaçlar.Geçmiş olsun.Çabucak iyileşin inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş olmuşlar elinize sağlık. Foroğraflar da harika. Bu arada fotoğraf makinenizin markasını sorabilir miyim?

    YanıtlaSil
  10. Yazmamıştım halbuki, "Yorumunuz yayınlandı" yazdı e yazmam lazım demek ki deyip;
    Ağaçlar pek bir zarif, çocuklarla iyi bir aktivite olur gerçekten de, ben bunu Nehir'in proje ödevi için yaptırayım, hani hayalindeki odayı maket olarak yapacak ya, bunu da kırmızı kağıtlarla, yılbaşı ağacı olarak yapıversin odasının bir yerine :) Fikir için çok teşekkürler, o kenardaki camdan çam ağacı da pek bir zarif gözüküyor :)
    Teşekkürler gönül gözümü açtığın için nohutbacım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O cam ağacı da iş arkadaşım aldı bana, bir öğle yemeğinde çarşıda dolanırken. Pek şirin ben de çoook sevdim çook.

      Sil
  11. Geçen gün düşünmüştüm "Ayda bu sene yılbaşı ağacı yapmadı" diye, kalbim ne kadaaaar temizmiş baksana :)
    Çok tatlı olmuşlar, böyle sevmelik, yemelik gibi, pek bir sevimliler, dur şimdi aşka geldim akşama kağıtları bir dökeyim ortaya bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bu seneki birazcık basit oldu artık seneye odundan yontarım:)

      Sil
  12. Cok guzel olmus ellerine saglık bu ıkı rengede bayılırım ayrıca

    YanıtlaSil
  13. Olimpiyat halkalarından sonrasını okuyamadım :D
    Geçmiş olsun Nohutum.
    Bu ağaçları muhakkak yapacağız. kızım da ben de antrenmanlıyız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Eminim harikalar yaratacaksınız ana-kız

      Sil
  14. Geçmis olsun...umarim kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz....minik agaclariniz çok güzel olmus

    YanıtlaSil
  15. geçmiş olsun,
    çok sıkıntıdaysan mutlaka doktora git!

    ağaçlar mı?
    her zamanki gibi,
    süper:)
    ama pembe daha mı güzel olmuş ne:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kireçlenme var sırtımda geçenlerde gittim film çektirdim ciğerlerimden oradan bile gördü doktor. Yoga'ya başlasam dedim, ala dedi:))
      Bu arada bencede pembe daha adam gibi oldu, diğeri tombik oldu:)

      Sil
  16. Çok güzel olmuşlar. Bence bu minik ağaçlar ilaçtan daha iyi gelecek sana. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  17. ooo çok geçmiş olsun, meslek hastalığı desene... bu mini minicik,mini minicik ağaçlara pek bir bayıldım ben ...ve hobilerle dolu evine :))))))

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel olmuş ve çok basit geliyor kulağa. Ben bile yapabilirim galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki yapabilirsin, yapmaya başla hele anlayacaksın.

      Sil
  19. Geçmiş olsun.Ağaçlarsa çok çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  20. Geçmiş olsun.
    Aman diyeyim kendine iyi bak, bakmazsan uzun süre ağrı çekersin. Bendede olmuştu, yakı yapıştırmıştım. Pek kaşındırıyor, yakıyor ama o bölgeyi ısıttığı için iyi gelmişti.

    Ayda, bu sene bakalım ne tür bir ağaçla çıkacak karşımıza diye düşünmüştüm tıpkı Sevdiye'nin düşündüğü gibi :).. sanki geçen yıl ki ağacı daha bir sevmiştim...ama bu sene ki de gayet güzel ve benim uğraşamayacağım kadar zor. Eline,emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç yakı yapıştırmadım ben tüh deneyeyim hemen o zaman.

      Bu arada geçen seneki daha emekli ya tabi daha güzel oldu, biz de onu hala çok seviyoruz, zamanım olsa habire yaparım ondan rengarenk, tek renk, parlak, mat.....:)

      Sil
  21. çok geçmiş olsun. şu geçen yıl ki minnak ağacı bu yıl yapmak niyetim..ah bi de evin yolunu bulabilsem şöyle erkence bir saatte :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh kıyamam, ben de bir ara böyle senin gibi hep geç çıkardım iş yerinden şimdi erken çıkabiliyorum da yapıyorum böyle şeyler yoksa nerdeee....

      Sil
  22. Yazdığın en dramatik şeyde bile okuyanları güldürebiliyorsun ya helal vallahi sana :) Çok çok geçmiş olsun, inşallah çarçabuk toparlanırsın.. "Olimpiyat halkaları" benzetmene çok güldüm gerçekten :) Bu yaptığın ağaçlar da geçen senekiler gibi pek sevimli olmuşlar, o kadar yalın-sofistike bir evi var ki, böyle şeyler cuk diye oturuyor, yakışıyor senin eve..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeyler yazmışsın, çok teşekkür ederim.

      Sil
  23. valla inanmayacaksın, ilk ağaç fotoğrafını görür görmez bizde sınıfta yapalım bunu dedim kendime..sonra sen yazmışın..okulda en sevdiğim ay aralık zaten. sınıfta neler yapıyoruz neler..ama bu hafta yerlimalı haftası. bununla ilgili birşeyler yapıyoruz.haftaya yeniyıl çalışmaları başlıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ohh ne güzel, ben de sizin okulda çalışmak istiyorum.

      Sil
  24. geçen yaptığın minnak ağacı çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook beğendim.

    YanıtlaSil
  25. Umarım bir an önce iyileşirsiniz,gerçi evde yarattığınız o cici şeylerin yarattığı pozitif havayla eminim çok çabuk ayağa kalkacaksınız..Tuğba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hemen hemen diyelim, kalktım gibi. Teşekkürler.

      Sil
  26. I your back hurts ,just rub (pirokcicam cream ) and cover it with towel.hope you'll be better .xo zohreh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your suggestion, I'll try it.

      Sil
  27. o sırt ağrılarını hiç sorma
    birine çiğnetsem anca düzelir yani :)
    ben mefta olurmuşum çiğneyende katil hehehehehe:)

    cumartesi günü seni ve Sevdiye'yi andım bizim gelinle...
    bakırköy de hobi dükkanlarını dolaşırken...
    bugün Sevdiye'ye sordum cumartesi günü kulakların bordo oldumu diye
    olmuş :D

    şimdi de sana soruyorum
    Cumartesi günü kulakların bordo oldu mu :D
    biz anıyorduk da :D:D:D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan funda'yı çıkarttım sırtıma ama hiç beceremedi, sinir oldum in in dedim..

      Kulaklar mı, bordo mu?? bir ara ateş bastı, acaba o zaman mı???:))))

      Sil
  28. Çok geçmiş olsun, nu arada görseller harika yüreğinize sağlık çok iç açıcı hepsi...

    YanıtlaSil
  29. Canım çok geçmiş olsun. Yalnız olimpiyat halkası kısmı çok ilginçdi:))
    Ellerine sağlık , ağaçlar muhteşem.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  30. Geçmiş olsun Nohutçum, biraz daha iyisin değil mi bu kadar iyi dilekten sonra iyisindir artık sen. Ağaçlar pek şirin, renklerine de bayıldım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olmam mı:)) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  31. Sahane minnak agacciklar.... Emeklerine, makasina saglik canim benim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh ne içtensin sen Filiz Ablacığım yaa, çok sağol, çook.

      Sil
  32. Çok cici olmuşlar, eline sağlık. Çok çok da geçmş olsun ;)

    YanıtlaSil
  33. Çok çok geçmiş olsun nohut !
    Ne kadar zarif olmuş bu ağaçlar..denemeli en kısa zamanda, her yer renk renk kağıtlarla doluyken hazır ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah bak oğluşunla siz ikiniz çok iyi bir ekipsiniz harikalar yaratabilirsiniz yani:)

      Sil
  34. Yağmur'la yapabilmeyi umuyorum :) Damla rahat birakirsa ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen gün aklıma geldi Damla'cık nasıl acaba dedim, açmıştır gözlerini bu dünyaya, hepsi ne mutludur, ne heyecanlıdır şimdi dedim...
      Çok öp mis gibi koklayarak Damla'yı da Yağmuru'da...

      Sil
  35. Herşey çok güzelde aynada görünen israil amblemi olan ters üçgenin anlamı ne?neden ters üçgen ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anlamı yok bende, yıldız yapayım dedim, aralarını bantlamadan yapabilmem için birbirinin arasından geçirmem gerekti o zamanda böyle bir şekil oldu, sevdim astım, takılmıyorum onun bunun amblemine, hiç aklıma bile gelmedi yani:)

      Sil
  36. Geçmiş olsun Nohutcuk, ağaçlara bayıldım doğrusu fakat ben şu vazodaki çiçeklere bitiyorumm yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeller değil mi, kışın gelmesini birde bu yüzden seviyorum , her cuma yeni bir çiçek almak için. Yazın hiç çiçek yok piyasada:(

      Sil
  37. Her şey bi yana renkler harika bi kere. Yine güzel , çok güzel :)

    YanıtlaSil
  38. Geçmiş olsun. Minicik ağaçlarınız çok sevimli olmuşlar.

    YanıtlaSil
  39. çok güzel olmuşlar,bi o kadar da güzel fotoğraflanmışlar.
    daha önce yazdınız mı bilmiyorum ama fotoğraf makinesi ne kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  40. Love these!
    So pretty :)

    YanıtlaSil
  41. harikalar =) bende istedim bunlardan şimdi ama yapmaya vaktim yokki :/

    YanıtlaSil
  42. Süper olmuşlar, gördğümde hemen ben de kendimi kırtasiyede buldum. Fakat o karton olarak ne kullanıyorsun? Çünkü kırtasiyeden aldığım renkli kartonlar çok ince kalıyor?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huniyi yaptığım beyaz bir kartondu. Hani kırtasiyelerde satılan boy boy olanlardan, onların gramajları var, orta kalınlıkta bir tanesini almıştım. Eket çok kalın olmuyor, zaten çok kalın olunca da külah yapmak zor oluyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...