Çerden Çöpten Mumluk !


Elimde yığınla fotoğraf var. Bir hafta boyunca bilgisayarın başından kalkmasam anca düzenleyebilirim sanırım. Kendime kızıyorum, ne varda sadece bir çiçeğin yüz küsür fotoğrafını çekiyorsun diye. Sonra onların arasından seçim yapmak o kadar zor oluyor ki.
Mesela bir çiçeğin fotoğrafını çekiyorum, eğer, ışık, renkler, ortam hoşuma giderse habire çekmeye devam ediyorum, bir türlü tatmin olmuyorum. Bu şeye benziyor, hani kabak tatlısını çok seversiniz bir tabak yersiniz tadı damağınızda kalır, hadi bir tabak daha dersiniz sonra dayanamayıp tepsinin başına geçersiniz bir bakmışsınız acil servislik olmuşsunuz. Oluyor böyle şeyler hayatta…
Çektiğim fotoğrafları, fotoğrafla profesyonel olarak uğraşan bir arkadaşım gördü. İlk başlarda böyle şuursuzca çekmek normal sonra sonra nasıl bir şey çekmek istediğini bildikçe bu sayı azalacak dedi. Ama sanırım bu tez benim gibi kararsız biri için pek de geçerli değil. Ne istediğimi bir bilsem hayatım çok daha farklı olabilirdiJ
Neyse diyeceğim o ki daha henüz tatil fotoğraflarını düzenleyemedim. Dün akşam ucundan başladım ama tamamlayamadım. Sanırım ancak bayramdan sonra tamamlayabileceğim.


Geçen haftalarda yapmıştım bu mumluğu. İşle ev arasında yürümenin bir faydası da bu, sokaktan çer çöp toplayabiliyorsunuz. Bazen eve yolu uzatrarak gidiyorum. Bu dalların bir kısmını Beşiktaş Adliyesinin önünden topladım. Hani şu meşhur Adliye.. Polisler yanyana dizilmiş ciddi ciddi duruyorlar ben önlerinde eğilip kalkıp dal topluyorum… Dalı elime alıyorum evirip çeviriyorum, sonra elimdeki poşete atıyorum, yan yan bana baktıklarını da hissediyorum tabi bu arada. Ne topluyor bu deli diyorlardır içlerinden, sanki çok nadir bulunur birşeymiş gibi, bildiğin dal işte…
Büyümenin de en çok bu halini sevdim ben. Dünya umurunda olmuyor. Gençken takıldığın şeyler şimdi çocukça geliyor…
Neymiş efendim yeteri kadar büyüdüğünüzde sokaktan istediğinizi toplayabilirmişsiniz...


Balkonda duruyordu bu dallar, sonra marketten 1 TL’ye aldığım kapağı plastikli cam kaseler geldi aklıma. Dalları hemen hemen eşit uzunluklarda kestim ve cam kasenin etrafına yapıştırdım. Gerçi yapıştırıcım bu iş için uygun değildi. Silikon kullanmam çok daha uygun olacaktı ama O esnada evde silikon bulamadığım için bildiğiniz uhu ile yapıştırdım. Kuruması biraz uzun sürdü.
İlk yaptığım günün akşamında hemen sehpanın üstüne koyduk, mumu de yaktık, kahvelerimizi aldık, bir de film koyduk, oohhh kışı özlemişiz diyerek mutlu olduk.
Çocuklarınızla yapabileceğiniz harika bir etkinlik üstelik çok basit.  Bu cam kaseler Paşabahçe’nin, hemen hemen her züccaciyede bulabilirsiniz.
Maksat küçük bir mutluluk olsundu….




I have a lot of photos in my computer. I think I can edit all my photos in a week and during this time, I should sit opposite to the computer.
Sometime I am angry to myself. I have only a hundred-odd photo of a flower. Then it is so difficult to choose among them.
For instance , When I shoot a photo of a flower, if the light and colors is nice. I want to continue to take photo. Somehow I can't be satisfied and can't stop...
This looks like something, you know, you eat a plate of pumpkin dessert then a plate again, you love it and you can not stop yourself to not eat much more.
You can open your eyes at the emergency-service. Such things happening in life:)
A friend of mine, who is engaged in professional photography, saw my photos. He said that to take photos unconsciously at the first time is normal
When you know how photos you want to take, this number will decrease. But I guess; in this thesis, for one of the undecided person like me is not valid.
I mean I have not edited our vacation photos yet. Yesterday evening I started but not completed. I think I can finish after Eid.



In recent weeks, I have made this candle holder. This is a benefit of walking between home and work, you can collect dry branches along the way.

These branches was standing balcony and this glass bowls came to my mind. I had bought it from the market very cheap.

I cut the branches of almost equal lengths and fixed it around the glass bowl. Although the adhesive is not suitable for this job. Silicone would be much more convenient to use, but for that moment, I could not find silicon at home and fixed with UHU. Took a little longer to dry.

Immediately we put it on the coffe table that evening... we lit a candle, have coffees,  a good film and a cozy ambient ... we were happy.

Moreover very simple, you can do with your kids is a great activitiy.

 Purpose is a little bit happiness...




38 yorum :

  1. nohut bir sey buldum ah iste bu Nohut dedim ben de duzenleyebilirsem onu koyacagim bu posttan sonra :)
    eline saglik! bizim eve ne zaman gelecektiniz siz? :)

    YanıtlaSil
  2. Yazlık bahçelerinide çok yakışır. Pek bir cici olmuş.

    Yalnız slikon cama yapıştırılan şeyler için iyi bir çözüm değil.Uhu daha iyi olmuş. Tecrübeyle sabit.Ne zaman cama slikonla bişi yapıştırsam mutlaka kısa süre sonra çıkıyor ve ben uhuyla yapıştırıyorum..

    YanıtlaSil
  3. ımmm.. mum ışığı, film, tığ işi battaniye ve kahve.. nefis:)

    YanıtlaSil
  4. Sana inanamıyorum.Hayalgücün çok geniş.Akşam oğluma senin blogtan bahsettim.Dedim taşları boyamış,böyle böyle resim çizmiş.Sonra ağaç dallarının ucuna kuşlar kondurmuş.Anne biz de yapaalıımmm,ye zaman yapcaazzz diye durmadı.Bu arada kendileri 3,5 yaşında ve çok meraklı böyle şeylere.Bugün bu yaptığını da görünce bayıldım.Seviyorum senin gibi deli kadınları:)Bloguma uğrarsan çok sevinirim.
    http://hayatingozleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. çok otantik olmuş.Hoş duruyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. seni de becerikli hatunlar listesine aldım :)

    bizim bahçede bi dolu ağaç var
    hiç aklıma gelmedi doğrusu böyle bişey yapmak tebrik ettim seni ne diyim :)

    bu arada yapıştırıcı olarak jopon yapıştırıcısı diye satılan bir ürün var

    acayip kuvvetli bişey incik boncuk satan dükkandaki adam önerdi bana da taşları yapıştırmak için.
    dün kırılan porseleni yapıştırdım
    az daha elimde yapışıyordu ( burayı abartmadım valla )

    işine yarıyabilir diye dedim :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Dallar arasından gelem mum ışığı çok hoş bir görüntü oluşturmuş. Süper fikir. Deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. Bunu tarçın çubuklarından yapsak mum ısındıkça tarçın kokusu gelir mi acaba burnumuza? Yapacağımdan değil merak ettim sadece :)

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuş yaaa! bayıldımmm!!!

    YanıtlaSil
  10. Ha haaa Kurabiye ile gezmenin en güzel yanı; mutlaka yerden çer çöp toplar, bir daha değerlendireyim bari :)
    Yaratıcı ve becerikli Nohut, o romantik ortamda olmayı çok istedim şimdi, Titanic'i izlerdik ya da Love Story...;)

    YanıtlaSil
  11. Bir ara ben de bundan yapmaya niyetlenmiştim ama yapmamıştım sonra.
    Seninki çok romatik olmuş,sıcacık bir görüntü ateş ve ahşap...
    Dün de ben Emirgan Korusundan yapraklar topladım,senin dediğin gibi bazılarına garip geliyor,ama biz güle oynaya topladık hatta arkadaşım temizlikçilerin işlerini kolaylaştırıyoruz dedi,güldürdü beni:)))

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    Ben blogunu geç kesfedenlerdenim. Çok sey kaçırmışım. Yaptıkların, fotograflar hersey şahane..
    Mumluk yapılacaklar listemde ;)

    YanıtlaSil
  13. yaptıklarına da fotoğraflarına da bayılıyor. Senden yayınlana her postu gördüğümde içim açılıyor, mutlu oluyorum. Çünkü çok zevkli ve sıcak:)))

    YanıtlaSil
  14. bayıldım:)

    o cam kase çok kullanışlı bir şey...her şey olabiliyor ve bu en güzel hali olmuş:)))

    YanıtlaSil
  15. Televizyonun yanındaki ayaklı bişiyin üstüne koymuşsun ya ona bayıldım, tabii ben öyle bişiy yapsak takriben 5 dakika içinde devrilmesi ve türlü çeşit belaya maruz kalma ihtimalimiz çok yüksek o ayrı:)

    YanıtlaSil
  16. Bu arada tatil mi dedin!! Tatilde miydin bende iş seyahati gibilerinden bişiy sanmıştım yokluğunu.Seni çılgın! Hemen derhal fotoğraflar ayıklansın süper muhteşem bir post yayınlansın lütfen kim bilir neler çekmişsindir bekliyoruuuzz..

    YanıtlaSil
  17. Güzel fikir..bende yabancı bloglarda tarçın kabuklarından yapılanı görmüştüm. Eline sağlık, resimler herzaman ki gibi şahane...

    Şimdiden iyi bayramlar diliyorum

    YanıtlaSil
  18. Yaptım bile. İs çıkışı dalları topladım. Eve gelir gelmez yaptım nasıl heveslendiysem artık :))
    instagr.am/p/Sk_QB/

    YanıtlaSil
  19. Vallahi şahane ! Çevre mühendisi olduğun için çevrene baka baka yürümen normal (!)de bakıp gördüklerini değerlendirebilmen,işte o harika!

    YanıtlaSil
  20. çok güzel bir fikir, ellerine sağlık. ve çoook romantikkk!!!

    YanıtlaSil
  21. Yaraticilik budur iste, ha bir de beceri ve sabir :) Bu arada konsept de harika: mum isigi, kahve, kitap (yada film).. Bu ara burada da Noel hazirliklari basladi, senin mumluk tarzi cer-copten yapilmis binlerce dekor dukkanlarda yerlerini aldi. Ama ben en cok senin DIY project'ine bayildim valla :)

    YanıtlaSil
  22. fikir süper, sokaktan toplamakta, civciklerimle bunu yapaibliriz ama sanırım önce dalların bir kaçını boyarız, biraz kemirir sonrada yapıştırırız.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. fotoğraf konusunda aynıyız desene..bir objeyi elli kere kadraja alırmı sonra onu ayıklaması felaket oluyor ama bende böyle zevk alıyorum..hayırlısıyla aralıkta kursa başlıcam bu şıp şıp deklanşöre basmaktan kurtulacağımı umuyorum:))dıy projene bayıldım çok doğal ve otantik olmuş.eline sağlık yanındaki kombin ise süper kitap kahve film daha ne olsunki:))

    YanıtlaSil
  24. This is so beautiful! You have such creative talent!! Your photos should be in a magazine. Really - you should submit them :) Thank you for sharing with all of us! xo

    YanıtlaSil
  25. alemsin ya ,sokaktan dal mı topladın,bi de dünyanın en normal şeyiymiş gibi anlatıyorsun,ama olsun biz seni böyle de seviyoruz:)

    YanıtlaSil
  26. Stephanie'ye katılıyorum sonuna kadar:)

    YanıtlaSil
  27. Gülçin; Koy merak ettim şimdi.. Bir de bizim planlar biraz değişti.. Kesin kararlıydık Amsterdan için ama aniden Londra çıktı ve oraya gidiverdik. Aralıkta tekrar izin almamız zor, ama belki başka bir zaman olur, geliriz görüşürüz. Ne de güzel olur hem..

    Papatya Prenses; Doğru aslında haklısın silikon cam da tutmayabilir, ama bendeki uhu da bir değişikti zorlandım yapıştıtırken.

    Deli-Anne; Birde iç huzu oldumu yemede yanında yat...

    Münevver; 3.5 yaşında ha.. maşallah. O yaşa uygun bak benim yaptıklarım:))) Bloğunu takipteyin bu arada..

    Düşlerimden inciler;Teşekkürler..

    Reyyan; Teşekkürü bir borç bilirim..
    O Japon yapıştırıcısı acayip bişi evet, babamdan biliyorum onsuz yaşayamıyor:)) evet onunla yapıştırsan birdaha artık dönüp arkana bakmazsın, sapa sağlam olur..

    YanıtlaSil
  28. koydum ama insallah kizmazsin bana :)

    YanıtlaSil
  29. Siyahve; Çok teşekkürler

    Aslı; aaa olur mu olur... Denemek lazım..

    Sibel; teşekkürrrr...

    Sedo; İzlerdik tabi kim karışır.

    Natali; Elimde olsa yerde gördüğüm her yaprağı alacağım. Kafa aşağıda yürüyorum hep.. O kadar güzeller ki..

    Nazo; Gördüm yaptığını yaa harika olumuş gerçekten...

    Lolipu; Çok çok teşekkür ederim, ne hoş şeyler yazmışsın..

    CepAynası; çok teşekkür ederim.

    Annekraliçe; Yaa aslında o gerçekten mumluktu, üstünde camdan boru gibi birşey vardı, yıllardır bizdedir, geçenlerde kırıldı, ben de üstüne bu yaptığımı koydum. Ama gerçekten tehlikeli, çocuk bile olmasa orada yanması pek sağlıklı değil diye sonradan kaldırdım. Bizim evde de bir sakar var da..

    Tatil fotoğraflarını hele bir düzenliyeyim göreceksiniz:)

    Sebi;Bak Aslı'da yazmış yukarıda o tarçın olayını, iyi fikirmiş gerçektende denemek lazım.
    Sana da iyi bayramlar...

    Nilgün Abla; bari bu güzelliği olsun şu mesleğin:)

    Buket; teşekkür ederim..

    İpek; Ayy çok teşekkür ederim, çok naziksiniz...
    Ama yinede orada olup o hazırlıkları görmek de harika olurdu..

    YanıtlaSil
  30. İkiz bebek; yapın yapın, ben çocuklar gülsün diye çırpınıyorum:))))

    Meyra; ooff ben de başlamak istiyorum ama bir türlü kurs araştırmak için bile fırsat bulamıyorum... Teknoloji o kadar ilerledi şöyle chipler çıkmadı alıp soksak kafaya hop öğreniversek herne istiyorsak:)

    YanıtlaSil
  31. Stephanie; I'm really honored and glad that you like it. You always encourage me. Thank you.
    But firstly I don't know how can I do this?? Which magazine want to use my photos... and I always fell myself deficient about technical issue. As soon as I have to join a photography course.
    Again thank you for your nice words..


    Esin; bende seni seviyorum:))

    Aslı; Dergiye ne yüzle giderim (ki ne dergisine gidilir onu bile bilmem) ISO'dan diyaframdan haberim bile yok:) Acilen bir kurs bulmalıyım, senin tavsiyelerini bir araştırmaya zamanım bile olmadı:(

    YanıtlaSil
  32. Wonderful! Very easy to do with simple materials and cheap! The look is amazing! Congratulations! I shared on my blog!

    Kisses,

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  33. This is so cute Ayda. You have such a wonderful taste. Your house looks always so beautiful with the things you make.

    YanıtlaSil
  34. Süper bi fikir ! Çok güzel olmuş gerçekten ellerine sağlık,çok hoşuma gidiyor böyle şeyler..Keşke üşengeç olmasam da ben de yapsam ahh ahh !!
    Zeki ama çalışmıyor olanlardanım ben ehehe :) Takibindeyim,bloguna bayıldım görüşmek üzere !
    My Blog ! click click

    YanıtlaSil
  35. Merhaba, begenerek okuyorum blogunuzu. Sizin bu mumluklari gordukten sonra tesadufen Pinterest'te cok benzerlerinin tarcin cubuklari ile yapilmisini gordum, aklima siz ve sizin mumluklar geldi:) Belki oyle de denemek ilginc olabilir, goruntu cok benzer ve uzerine cok hos da bir koku olur, fikir olsun diye paylasmak istedim. Sevgiler, Mine

    YanıtlaSil
  36. Blogunun "Rica" kısmına bayıldım öncelikle onu söyleyeyim, ayrıca çok orijinal bir fikir eline sağlııık ben de hemen sınav dönüşü dal toplaya toplaya eve geleceğim :)

    YanıtlaSil
  37. öncelikle süper olmuş müthiş önce nazoda görüp ordan size yönlendim çer çöp topladım aynı boyda kestim ama canım çıktı yaaaaa siz nasıl kestiniz ki ben mi beceriksizim diyeceğim ama oldukça marifetliyimdir hani henüz yapıştırmadım en kısa zamanda yapacağım ve bloğumda göstericiğim ben yaptım edası ile bu arada bloğunuzda kayboldum çok beğendim çok umarım kendi bloğumun yolunu bulurum....

    YanıtlaSil
  38. ya sen harikasın,postlarını keşfettikçe mutluluktan deliriyorum!!nasıl yaratıcı ve basit şeylerle harika işle çıkarıyorsun!!ve bana çok ilham veriyorsun!!çook teşekkürler!!
    bayıldım buna da!! :)
    kocaman sevgiler sana :)

    www.fido-land.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...