Mutlu Küçücük Şeyler - Happy Little Things



Dört gözle haftasonu bekliyorum, ohh diyorum geç saatlere kadar dikiş dikerim, kumaşlarımı severim, keyif yaparım… ama ne mümkün! Son zamanlarda her haftasonu deli gibi başım ağrıyor. Anlamadım gitti.
Mesela bu haftasonu kafamı kaldıramadım, külçe gibiydim. Zorluyorum kendimi, geçiyorum masanın başına ama nafile, yattım hep, ki bu benim için tam bir ızdırap. Arkası arkasıya 3-4 film izledim. Bir de şansıma hepsi mi acıklı olur, ay ağla ağla şiştim. Elime alıyorum telefonu, twittera bakıyorum, iyice kasılıyorum, baş ağrım şiddetleniyor. Çok üzülüyorum, artık birbirimizden iyice koptuğumuz, birbirimizi hiç anlamadığımız için. Sanki bir film senaryosunun içerisindeyiz. Sanki bu yaşananların hepsi bir rüya… Sonumuzda hayırlısı, kasvet, göz yaşı, dayatma, baskı, korku olmadan, çeşitlikleriyle mutlu, umutlu, huzurlu bir ülkede yaşamak istiyorum.


Her yazıya da bu şekilde başlamak ne kötü… Onu düşündüm geçen gün, İnstagram çıktı bloglardan soğuduk falan diyoruz ama bence en büyük neden artık eskisi kadar mutlu olmamamız. Eskiden öyle bir çoşkuyla yazardım ki postları, kelimeler su gibi akardı, klavye ile dans ederdim, saf saf ekrana sırıtırdım. Şimdi her daim gerginim, gerginiz… Ufacık bir nefes için instagramda bir iki paylaşım yapıyoruz, sonra protestolar, kınamalar derken anlık yaşıyoruz işte…

Bundan sonra elimden geldiğince burada daha yüzeysel şeylerden bahsetmek istiyorum, sadece beni mutlu eden şeylerden.. Mesela şu kumaşlar gibi…

LECIEN ‘nin tüm kumaş serilerine hayranım. Neyse ki ülkemizde nadir satılan yabancı kumaşlardan biri bu marka. Tuva Tekstil getiriyor, online almak isterseniz www.goblen.com sitesinde bulabilirsiniz. Gerçi oldukça sınırlı çeşit var ama olsun, hiç yoktan iyidir. Yurtdışında çok sık yeni seri kumaşlar çıkıyor, meraklıları tüm seriyi alıp onunla patchwork yapıyorlar. Yani bizdeki gibi toplama kumaşlarla patchwork yapan çok az. Ve öyle bir sirkülasyon var ki yakalamak imkansız. Habire yeni bir seri çıkartıyorlar, aldın aldın, kısa süre sonra yok o kumaş..
Son zamanlarda çok fazla dikiş konusunda uzman, devamlı patchworkle uğraşan hesap takibe aldım. Kumaş firmaları bir seri kumaşı piyasaya sürüyor hop hepsinde aynı kumaş! Bir önceki serinin esamesi okunmuyor, kumaşın modası geçer mi diyordum geçiyormuş! Olmamalı bence…  Ne olacak elimdeki onca kumaş…


Şu fotoğraflarda gördüğünüz kumaşlar, LECIEN’in Retro 30’s Child Smile Fall 2016 serisi. Atsuko Matsuyama’nın Zakka Workshop tarafından çıkarılan Happy Flower Quilts kitabının blog turu önümüzdeki hafta başlayacak, ben de bu blog turuna dahilim, kumaşları da Lecien gönderdi. Blog turunda yapacağım projede kullanacağım. Öyle de zor bir proje şeçmişim ki paçam tutuştu şimdi. Fotoğraflara baktığımda kolay gibi gelmişti ama değilmiş! Dur bakalım mecbur yapacağız ayıp olmasın diye. Yeter ki başım ağrımasın, kimse de beni sinir etmesin…

Blog turunda kimler ne yapmış bir göreyim derseniz instagramda #happyflowerquilts hashtagine bakabilirsiniz.

Böyleyken böyle…



We are going through difficult periods in Turkey.
I have a little bit shared my thoughts on this unpleasant subject with my Turkish friends.
But I do not want to bore you with these boring issues. I want to talk about good things like these lovey fabrics…

We are lucky that Lecien is one of the few imported fabrics sold in Turkey.
Tuva Textile, Turkey distributor of many imported fabrics, including LECIEN and we can find them on some online shops like www.goblen.com.

There are not many varieties but if the demand will high, if we will make to request, maybe they will bring them too.

The fabrics, you see in here are Lecien's Retro 30's Child Smile Fall 2016 Series which were sent me by LECIEN and I can not wait to use them as soon as.

The blog tour of the book "Happy Flower Quilts" by Atsuko Matsuyama, published Zakka Workshop, will start next week. I am also a part of it and I feel so honored to be part of such a wonderful organization. If you’d like to see what everyone on the tour is making, you can check out the hashtag  #happyflowerquilts on Instagram.

Thank you again Lecien and Zakka Workshop for this fabulous fabrics and amazing book.


See you soon ladies..



14 yorum :

  1. Bu gün Ayşe debana yorum yazmış " bloglara dönelim " diye. Olmuyor işte , nedeni bence de artık mutlu değiliz , endişeliyiz ve kırgınız .
    Kumaşlar, ipler , yumak yumak yünler beni de çok mutlu ediyor. Kumaşlarda yeni seriler çıksa bile eskiler ziyan edilmemeli o zaman patchwork amacından sapar öyle değil mi?
    İnstagramdaki altıgen masa örtümü gördün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Nilgün Ablacığım, keşke bir düğmeye bassak ve eski mutlu günlere dönsek. Şen şakrak buralarda çoşsak..
      Kumaş konusunda da haklısın. Amerika'nın bir oyunu bu:) Habire tüketelim istiyorlar.
      Oyuna gelmeyeceğiz:))
      Bu arada gördüm masa örtünü, her zamanki gibi nefis:)

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun, bir daha ağrımasın inşallah. Başı sıkı sıkı sarmak stres kaynaklı baş ağrısına iyi geliyormuş. Kumaşlar ne kadar güzeller. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu gün ağrımıyor ya kuş gibiyim, nasıl mutluyum anlatamam. Ama deneyeceğim şu sarma olayını. Benim ağrı direk stres kaynaklı. Umarım iyi gelir.

      Sil
  3. öncelikle geçmiş olsun Nohutum...maalesef yazdıklarında haklısın Ayda...eskisi gibi değiliz,tadımız yok...ama senin benim gibi üretken insanlar için sadece paylaşım kısmında sekteye uğradık bence,üretim aşkımızyine devam ediyor çok şükür,yoksa çıldırabilir insan...

    ve kumaşlar...geçen çarşamba goblen'den alışveriş yaptım bende,merakla ve heyecanla bekliyorum şimdi kumaşlarımı...Lecien'in kumaşları gerçekten dediğin gibi güzel ve çeşitli ama yine dediğin gibi yetişmek imkansız...bi gelsinler,hemen aklımdaki işe başlıyım istiyorum...gerçi senin ciciler gibi sevimli değil benim yapabildiklerim ama çok zevkliymiş gerçekten....sayende ruhum huzur buluyor son zamanlarda dikerken...çok teşekkürler Ayda'cım,çok güzel işler bunlar...yaparken hep aklımdasın💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen şimdi neler neler yaparsın, hepimizin ağzı açık kalır:)
      En sevdiğim şey kumaş gelmesi:) Gerçi eskisi kadar almıyorum kumaş. ETSY de en ucuz posta ücreti ve çeşit sadece paypal geçen dükkanlarda oluyor. Eee bizde de Paypal olmayınca öyle acıklı acıklı bakıyorum ekrana..
      Son zamanlarda üretme konusunda da kötüyüm ben, mutsuz olunca içimden birşeycik yapmak gelmiyor:( Başka konulara sıçramam gerek sanırım:)

      Sil
  4. Ahh ayda aynen sanki bir Woody Allen filminde gibiyiz demiş biri..O kadar doğru ki...Hatta Titanicteki orkestra gibiyiz artık. .Anı kurtaralım diyoruz.Seçtiğin projeyi merak ettim..Ama eminim üstesinden fazlasıyla gelirsin. .Gözünde büyütme, bir sürü şey kafanda karışmış gibi ondan böyle. ..İçini rahat tut,sakinnn ol yeter...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın. Evet kafamın içinde yapmam gereken yığınla şeyin planları dönüyor. Bir türlü sıraya koyamıyorum, böyle olunca da odaklanıp yapamıyorum ve aklımdan hiç çıkmıyorlar... Ne gıcık bir huy...
      Derin derin nefes alıyorum ben bakalım ne olacak:)

      Sil
  5. Nasıl da haklısın keşke böyle bir konuda yanılıyor olsan ama değil işte.En kafa dağıttığımız mecra da bile mutlu şeylerden bahsedemiyoruz çünkü çok ama çok azaldı sanki mutluluklar.Benim de bu yıl dileğim daha çok burada olmak.Bence birbirimizi gaza getirelim buraya daha çok yazalım ve mümkünse hep güzel şeylerden bahsedelim.Amin.
    Bir de bu güzel kumaşlarla nasıl zevkli ince işler çıkar hayal edemiyorum.Yine ağzım açık kalacak.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet zorlayalım kendimizi. Kızıyorum çok kendime, konsantre olamıyorum bir türlü, eskiden öyle hızlı hazırladım ki postları, hiç zor gelmezdi. Şimdi avanak avanak bakınıyorum ama post yok ortada..
      Evet daha çok buradayız....

      Sil
  6. İyi ki senin gibi bloglar var da başımız daha az ağrıyor. Bloglara küsmedik Ayda'cım. Instagramın büyüsüne kapıldık. Kolaya kaçtık. Bir fotoğrafın altına yazılacak sınırlı cümleler işimize geldi. Ne demiş şair: "Herkesin bir hikayesi vardır ama herkesin bir şiiri yoktur." demiş. Ben de onu şöyle değiştirdim kendimce: "Herkesin bir sosyal medya hesabı vardır ama herkesin bloğu yoktur."
    Yazmaya devam..
    Yeni projede başarılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ne güzel değiştirmişsin...
      Evet madem blogumuz var, verelim çoşkuyu:))

      Sil
  7. "Hiç birimiz mutlu değiliz" ne korkunç bir gerçek. Veba gibi yayılıyor, kırıp döküyor geçtiği yerleri. Umut rüzgarı bir an önce gelsin! Yok aslında beklemeyelim biz kendimizi mutlu edelim. Herşeye rağmen hayat devam ediyor diyelim.
    Çok geçmiş olsun, sitres son zamanlarda herkeste var olsada sizin bizden farklı olarak güzel projeler çıkaracağınıza inanıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Love the beautiful, inspiring pictures you have shared. I sending prayers and warmest wishes of happier days for you all very soon. Peace be with you!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...