Bir ay önce falan
yapmıştım bu panna cottayı, gerçi ikinci yapışım ama ilkinde görüntü pek içime
sinmemişti.
Sütlü tatlıların
hepsini çok seviyorum, gerçi ben tatlı seviyorum, sütlü sütsüz farketmez! Bizim
evde iki gün tatlı olmasın babam çok mutsuz olur, biz Funda’yla direnmeye
çalışıyoruz ama dördümüz bir aradayken, kaçarı yok her akşam yiyoruz o tatlıyı.
Geçen sene bizim iki akıllı bıdık künefe yapmayı denemişler evde!! Deliriyordum
duyduğumda… Yaa ne künefesi, gelmişsiniz 70 küsür yaşına, biriniz by-passlı, ha
o künefeyi de yemeyiverin ne olacak… Ama yook heves etmişler bir de üstüne
becerememişler, ama yine de ziyan olmasın diye kenarlarını yemişler!!! Aferin…
Kaymaklı ekmek
kadayıfı yapar annem mesela, parmaklarınızı yersiniz… Kemalpaşa tatlısını da
annem kadar güzel yapanına rastlamadım, şerbeti konusunda uzmanlaşmış durumda,
öyle çatala takıp tepsiden kaldırırken şlap diye ses çıkmazsa yemeyiz o tatlıyı
biz.
Aranızda hamile olan
falan varsa yazık, benim bile yazarken ağzımın suyu aktı: )
Tarifi 40gram
blogundan aldım, Ahmet’in instagram hesabı için de buraya bakabilirsiniz. Bu
tarif sayesinde ilk kez jelatin satın alıp kullandım, daa da korkmam artık
jelatinli tariflerden. Geçen kış çok fazla hastalıklar ile uğraşmaktan fazla
kek pasta yapmamıştım. Bu sene biraz daha fazla takılayım mutfakta diyorum ama
nedense yazın kilo aldık biz!!! Rejim de yapamıyoruz, bünyeye ters… Yine 5’e 2’ye
başlayalım diyoruz da bir türlü o motivasyonu göremiyorum kendimde… Misal bu
öğlen fena yedim şimdi soda elimde yazıyorum bu satırları…
Uzun lafın kısası,
biz bunları yedik yedik şiştik, siz de yapın yiyin. Tarifi aynen uyguladım.
Sadece kiraz yerine böğürtlen kullandım o kadar.
Bu arada şu aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz yeşil yapraklı kurulama bezini de kendim kumaş boyası ile boyadım. Asetattan yaptığım kalıp ile yeşil kumaş boyası ve minik bir sünger yetti. Boyadım, kurumasını bekledim, tersten ütüledim, oldu bitti...
Bu arada şu aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz yeşil yapraklı kurulama bezini de kendim kumaş boyası ile boyadım. Asetattan yaptığım kalıp ile yeşil kumaş boyası ve minik bir sünger yetti. Boyadım, kurumasını bekledim, tersten ütüledim, oldu bitti...
Hadi afiyet olsun…
I really love Panna
Cotta ( actually all desserts!) and the second time, I have tried this recipe.
It is very simple and delicious.
Here is the recipe;
Ingredients:
1 cup of milk (240
ml)
1 + 1/2 leaves
gelatine (2 + 1/2 tsp powdered gelatine)
1 vanilla stick
1 cup cream (235 ml)
1/2 cup powdered
sugar (80 grams)
1 cup blueberries
2 tablespoons
granulated sugar
3 tablespoons water
Firstly, I have
prepared blackberry sauce;
Stir in 2 tablespoons
of sugar over the berries, cook them at fast heat, stirring gently for 1
minute. Stir in 2 cups of water, cook another 2 minutes and cool down for 10-15
minutes.
Pour the sauce equally
to your cups and than wait for panna cotta…
Panna Cotta; Put the
gelatine leaves in a water-filled medium bowl for a 3-4 minutes.
To boil approximate
80 ml milk in a small container and to throw the gelatines into the boiling
milk and stir.
Mix the remaining
milk + 1/2 cup cream and vanilla in a medium saucepan. Boil them over medium
heat with wire whisk until boiling. After the boiling wait 1 -2 minutes and mix
the gelatin milk and creamed mixture together and hold it.
Mix the remaining
cream and powdered sugar in a medium glass or metal bowl with at high speed for
3-4 minutes.
Mix slowly this
mixture and milk mixture with spatula (If you mix them at high speed cream
loses its consistency)
Pour the panna Cotta equally
to your cups and than wait about 2 hours in the refrigerator.
Bon appetit!
By the way, I have
made this tea towel with green leaves which are seen in the images. I made an
acetat template, used green fabric paint and a small piece of sponge...
Serin yaz akşamları gibi fotoğrafların, serin ama üşütmeyen, tatlı tatlı esen...
YanıtlaSilVallahi bana geçen his bu en azından :) çok güzeller, çoook içaçıcı ;)
Tatlıyı denemeli ama o jelatin denen şey bana uzak geldi azcık, yine de deneyeyim bi;)
Tarçınlı, zencefilli kurabiye en bi sevdiğimiz kurabiye olunca Cafe Nohut tarifleri tereddütsüz hep güzel gelir ;)
Afiyetle...
Such a delicious recipe dear Ayda! And your pics are like a dream!
YanıtlaSilBig hug, Inês ❤️
BEI solche schönen BILDERN,,
YanıtlaSilkann der TAG nur gut beginnen,,,
wünsche noch einen schönen ABEND
bis bald die BIRGIT aus TIROL
Yapamadığın ya da şöyle söyleyeyim , yapmak istemediğin bir şey var mı senin?
YanıtlaSilAnacım neye elini atsan en şahanesinden yapıyorsun 👌🏼 Hakkaten ağzımın suyu aktı 😋
Şu sıralar herkes bi şeker düşmanı oldu çıktı.
YanıtlaSilİnstagram'da bloglarda şekersiz, glutensiz, vegan tarifler çıkıyor karşıma sürekli.
Ben de neredeyse kendimi kek falan yerken suçlu hisseder oldum.
Bu yayın yalnız olmadıgımı tekrar hatırlattı.
Çok teşekkürler :)
Offf Ayda ya valla tatlı zaten yaşam sevinci gibi bir de böyle sunmuyor musun hepten çıldırıyorum.Ah nasıl güzel kareler ya hele tepeden çektiğin efsane olmuş resmen.
YanıtlaSilBöyle bir blog bulunca takip eder oldum. Merhaba.
YanıtlaSilyapamam yapmam yapmamalıyım... diz sorunum yüzünden sıkı diyetteyim. ama çoook güzel olduğu kesin. neyse ben örtüye odaya masaya falan bakıp, tatlı yokmuş gibi yapayım. bu arada oğlum yemek kurslarına gidiyor oralarda, bana her gün tarif anlatıyor. geçen hafta 3 gün panna cotta dinledim üzerinede bu fotoğraflar yazık değil mi bana...
YanıtlaSilÖzlemişim bloğunu, yazdıklarını okumayı, fotoğraflarına bakmayı.. Kavanozun etrafındaki yeşilliğe de bayıldım. Ellerine sağlık. Annenin babanın da ellerinden öperim.
YanıtlaSil