Yeni Favorimiz Woolly - Our New Favorite Woolly



Funda da ben de ne örgü işinde, ne de dikiş işinde uzman değiliz ama geç de olsa her geçen gün yeni bir şey öğreniyor, harika keşiflerde bulunuyoruz.

Küçükken bebeklerle oynamayı çok severdim, hiç abartmıyorum (muhtemelen buraya da yazmışımdır daha önce) taa lise 2’ye kadar evcilik oynadım ben. Bebeklerimle yatardım. Devamlı onlarla ilgili hayaller kurardım. Onlara öyle şeyler dikip örerdim ki şimdi düşününce şaşırıyorum nasıl yaptığıma.


Barbilere biz mahallede manken bebek derdik. Manken bebeğime bir elbise örmüştüm minik şişlerle, kırmızı beyaz desenli, kayık yaka, truvakar kol!!!  Naylon defter kabından kapüşonlu yağmurluk yapmıştım sonra. Üzerine renkli keçeli kalemlerle yazılar yazdığım çantalar da dikmiştim de Funda kıskançlıktan çatlamıştı. Gerçi kendisi o sıralarda 30 el tavla oynayıp fiskos sehpasına dantel örtü örmek ile meşguldü bilmiş bilmiş… Hiç gelemem uzun süreli işlere…



Liseden sonra uzuuuun bir ara verdim el işlerine. Üniversite yılları, sonrasında yoğun tempolu bir iş hayatı derken bi haber yaşadım, kumaşlardan, yünlerden, kağıtlardan… Ta ki 4 yıl öncesine kadar. Bu arada yoğunluktan bloğumun 4. Yılını da kutlayamadım burada, artık 5. yılda büyük parti veririm.




Neyse işte şimdilerde bu zevkten mahrum kaldığımız yılların acısını çıkartırcasına, örüp-dikiyoruz. Son keşfimizse DMC Woolly Örgü iplikleri.  %100 saf yün, yumuşacık ve öyle güzel renkleri var ki hayran kalırsınız. Funda ile kapışıyoruz ipleri ben öreceğim sen öreceksin diye. Şimdilerde ikimizin elinde de yarım işler var onları tamamlar tamamlamaz bir bebek battaniyesi yapacağız bu iplerle, şöyle minik ama sevimli bir şey… Ben hafiften denemelere başladım bile… Hele bir örmeye başlayalım, iyice hakim olayım iplere size daha detaylı bilgi de vereceğim sonraki postlarda.



Bu yünlerin renk kartelası için DMC’nin Türkiye temsilcisi Tuva Tekstil’in web sitesine, yani buraya bakabilirsiniz ve eğer siz de benim gibi online alışverişi seviyor, oturduğum yerden sakin sakin seçeyim diyorsanız www.goblen.com  adresinden buraya bir göz atın derim. Bir çoğunuz bu siteyi biliyordur belki ama ben yine de bilmeyenleri haberdar edeyim istedim. Sattıkları ürünler kaliteli, seçenek çok ve en önemlisi inanılmaz hızlılar. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Hani bana sık sık soruyorsunuz ya malzemeleri nereden alıyorsun diye işte büyük bir kısmını bu siteden alıyorum.

Yarın hava çok soğuyacakmış, kar geliyor diyorlar, acayip bir grip salgını var herkes kendine dikkat etsin ona göre... 
Haftanız bol keyifli geçsin...


Neither I, nor my sister Funda, we're not an experts in knitting or sewing. We're just discovering a new thing in this wonderful world day-to-day...

When I was a child I used to play with my dolly from morning to evening, even sleep with her. I had knitted a patterned dress with red and white colours, boat-neck, three quarter sleeve!! (Yes I made) and I had sewed a raincoat from a nylon notebook cover for my Barbie ...
After the highschool, I stayed away from all these crafts for a long time, because of university life and intense work pressure...


I've entered into this wonderful world again 4 years ago with my blog and now, I'm so happy with my fabrics, papers and yarns... I want to make many things like sewing a soft toy or crocheted tote bag or learn how to use photoshop... I wish I have more time...

Anyway, here is my new discovery; DMC Woolly yarns... They are so beautiful, aren't they?  We are planning to make a baby blanket with them. I'm very excited and I can not wait to get started.

I’m wishing all of you have a wonderful new week...



56 yorum :

  1. İplerin renklerine bayıldım...Online alışveriş sitesini bilmiyordum :( Öğrendiğim çok iyi oldu. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goblen.com harika bir site, el işi ile ilgili bir çok şey bulabiliyorsun, kesinlikle dene.

      Sil
  2. Bu yünler harika, renkleri, dokusu çok güzel. Gerçi örmeyi bilmeyen ben bunları ziyan ederim:) Nice başarı dolu senelerin olsun!
    Not: ben hala oynuyorum, Elis'i bahane ederek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dokusu gerçekten harika, yumuşacık o yüzden ben de korkuyorum hakkını veremezsem diye ama bir yandan da örmek için can atıyorum:)

      Sil
  3. Ben küçükken sürekli el bezi örerdim ne yapacaksak o kadar el bezini.Yuvarlak hem de.Hani şu pasta dilimli olan büyüklerinden pas pas yapılan modelin küçüğünü örer bitirir sonra annem yine başlardı.Nasıl sıkıldıysam uzun yıllar almadım elime.Sonra yurtta kalırken bir yıl örgü modası oldu:)Her kızın elinde bir yumak iki şiş,sanırsın örmezsen yurttan atılacaksın.Kantine iniyorsun örgü,tv odasına iniyorsun örgü.Valla final haftası bile bırakmadı bazısı düşün artık.Neyse işte bir de o sıra ördüm kazak kaşkol bere falan.Sonra tekrar mola.Ama senin şu ipleri ve bambu şişleri görünce heves etmiyor değilim.Bir atağa daha mı kalksam ne.Renkleri çok güzel.Hem yeğenim de olacak ona battaniye yaparım belki.Dur ben bir siteye bakayım en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte aynen benim de bu şekil ataklar oldu el işiyle aramda.. Ama hiç bir dönem bu kadar içine girmemiştim:))
      Sen al bi şiş başla örmeye, terapi niyetine:)

      Sil
  4. Renklere büyülenmemek elde değil. Battaniyeyi merak ediyorum. Ben de bir tane başladım bakalım bitebilecek mi? 4.yılınızı da kutlarım bu arada Pembe Kreasyon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim!
      Funda yani kardeşim benim gibi öyle çok daldan dala konmuyor o yüzden bir şeye başladımı daha kısa sürede bitiriyor elindekini. Battaniyeye önümüzdeki hafta falan başlamayı planlıyoruz inşallah, sonra zaten burada paylaşacağım:)

      Sil
  5. renkler nefis! bebek battaniyesini merakla takipteyim:)
    kardeş kardeş iletişiminize bayılıyorum sizin, tabi senin anlatımını da yabana atmamak lazım!
    mutlu haftalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ay çok teşekkür ederim. Bizim iletişim çok dengesiz bazen sevgi yumağıyız bazen can düşmenı tıpki bu sabah ki gibi. Bu sabah boğuverecektim kendisini:))

      Sil
  6. İplikler çok güzeller... ama biraz pahalı,saf yün olduğu için sanırım. Ben tam bu kıvamda yeni bir iplik keşfettim,çok beğendim,hem renkleri hem örülüşü hem de fiyatı güzel,tavsiye ederim.Hem yünlü olanı hem de pamuklu olanı var.Yapacağınız yeni işte kolaylıklar dilerim. Severek takip ediyorum sizi..
    Sevgiler...
    İplik burada https://www.hobium.com/orgu-dantel?keyword=gazzal&page=1&sort_by=price_asc

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa saf yün olduğu için biraz yüksek fiyatları bunlarla öyle ıvır zıvır yapmamak, değecek bir proje için kullanmak gerek. Yani gidip bununla bardak altlığı yapmam ama çok harika bebek hırkası olur, sıcacık tutar, battaniye olur pırıl pırıl parlar:)
      Senin tavsi ettiklerine de en kısa zamanda bakacağım:) Çok teşekkürler...

      Sil
  7. Bu yünler ne güzelmiş öyle 💖 bayıldım renklerine . Kış da amma sırnaşık bi şeymiş geldi gitti yine geldi .
    Buraya da kar yağsa bari , an itibariyle kapı pencere açık evde temizlik var, ben yemek yapıyor arada ig. Blog falan dolanıyorum; ütü yapsam daha şahane olacak ama ...
    Mutlu haftalar kuzuğum 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pastel hoş renkleri var, bayılınmayacak gibi değil yani:)

      Sil
  8. ya ben, senin her yaptığına çok mu bayılıyorum yoksa, her yaptığını sarıp sarmalamak mı istiyorum.
    Yoksa ikisi de aynı kapıya mı çıkıyor:)
    şimdi bunun derdindeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, ay dert bu olsun, sen nasıl istersen de öyle olsun, hem yeter ki gönüller bir olsun..
      (Sana mani yazdım!!!! )

      Sil
  9. Renkler süper! Örgü seviyem haroşe seviyesinde. Bir ara iki ters iki düz örebilme başarısını -nasıl olduysa- göstermiş ve iki atkı örmüştüm. Amma ve lakin 3. denemede başarılı olamayıp ha bire sökmeye başlayınca hevesim de kırıldı:( Yanımda yanlış yaptıkça başını ağrıtabileceğim biri de yok ne yazık ki. İşe şiş ve yün iplerle gelmek de zoruma gidiyor açıkçası (iş arkadaşım bir ablanın başını yiyordum da:)) Sizin renk zevkiniz çok güzel zaten, bu tonlar da öyle. Eminim çok tatlı şeyler çıkacaktır ortaya.
    goblen.com'dan ben de alışveriş etmiştim etamin kitleri için. Çok hızlılar gerçekten, çok memnundum. Hatta blogdaki son yazımda o siteden aldığım bir etamin kitinin işlenmiş hali var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneye yanıla öğreniyorum den de herşeyi, bir de internette inanılmaz çok kaynak var, hele youtube da ne videolar , neler neler... Sen onlara takıl bence:)
      Bir de çoook teşekkür ederim...:)

      Sil
  10. Bu iplerle yakın zamanda kızımın odasına yastık başladım örmesi de çok güzel umarım kısa sürede biterde elimde yarım işlere biri daha eklenmez size de kolay gelsin . Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimbilir ne güzel olur yastık da bu iplerden. Ben artarsa yastık da yapmayı planlıyorum:)

      Sil
  11. ipler de fotolar da şahane:) mutluluk sebebi :) annem değişik örgü modelleri soruyordu, youtube'u gösterdim, bir hoşuna gitti. ing.crochet yazınca veriyor deyince not etti , Ipad'de arama dersi veriyorum , kardeşim adımı tablet hocası koydu iyi mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha, iyi ya ne güzel:)) Bizde babam sadece Beşiktaş'ı aç diyor, buluyoruz ona Beşiktaş'ın haberlerini okuyor, bitti bu diyip geri veriyor tableti:)

      Sil
  12. Renklere bayıldım ve bu yüzden www.goblen.com a girmeye korkuyorum... Sizin de ne güzellikler yaratacağınızı merak ediyorum. Fotoğraflar da yine şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkunun ecele faydası yok Zeynep'ciğim, gir ve gör:)

      Sil
  13. İçinde kaybolabilirim bu postun harika olmuş fotoğraflara döner döner bakarım artık...
    Blogun 4.yılını kutluyorum Ayda blogun bize o kadar çok şey öğrettiki kendi blogum adına yazacak olursam en önemlisi kimseye bulaşmadan,hırsa kapılmadan ,hoşgörüyle, tevazuyla bu işin yapılabileceğini öğretti sonra fotoğraf çekmeyi (gerçi ne yaparsam yapayım senin kadar güzel fotoğraf çekemiyorum orası ayrı) daha bir çok şey.. o yüzden hep buralarda ol daha sık ol, cafe nohuta nice nice yıllar diliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel şeyler yazmışsın ki, ne yazsam nasıl teşekkür etsem bilemedim. Eğer söylediklerini hissettirebilmişsem gerçekten kendimi çok şanslı hissedeceğim.
      Tekrar tekrar teşekkür ederim. Ve blogları işte bu yüzden çok seviyorum, bana ,senin gibi nazik, zevkli, hayat dolu arkadaşlar kazandırdığı için...

      Sil
  14. Gerçekten öylesine güzel renkleri var ki:) Örmesem bile durduğu yerde gözümü okşayacağı için edinirim:)) Şimdi bu güzelliklere sizin katacağınız ruhu heyecanla bekliyor olacağım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gerçekten de tam sevmelik bu yünler:))

      Sil
  15. taptım bunlara Ayda!!! geçen ay bir günlüğüne İstanbul'a gelmiştim,iki valiz yün doldurup getirdim,burada hem pahalı hemde çeşit bir elin parmağı kadar...Ahu söylemişti bana,goblenin buraya da kargosu varmış..iki valizden sonra kocayı ikna edebilirsem hemen alıyım bunlardan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralarda yoktur tabi malzeme:( Sen istediğin olursa bana yaz ben alır gönderirim sana:) Görev insanıyım neticesinde...:)

      Sil
  16. Nasıl güzel renkler...Senin ellerinde de nasıl güzelliklere dönüşecek bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh umarım öyle olur, umarım bu güzelleri hakkettikleri gibi sergileyebilirim:)

      Sil
  17. Ayda harika renkler, annem örgü profesörü sayılır., bu nedenle beceririm lakin genckiz iken o kadar bezdirdiki, uzun zaman elime ip almadım. 15 gündür bır arkadaşımın yeni doğan torunu içindir iki parça oldum. Bitince bende paylaşırım. Ormek iyi geldi bana. Neler oreceksiniz merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir terapi yöntemi örgü. Ben de daha çok yapmak istiyorum ama yeni heves aklımda dikişte, Daldan dala konuyorum işte:))
      Hemen paylaş da görelim senin ördüklerini:)

      Sil
  18. Oh oh neler neler yaparsınız iki kardeş siz bunlardan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam akıllı bir şey çıkar umarım ortaya:)

      Sil
  19. Bir heves baktım siteye hemen... Türkiye'ye gelince en çok yün, ip alıp gelirim diyordum da yünler orada da çok pahalıymış ... Burada çok pahalı geliyor bana da neredeyse orayla aynı.. halbuki membaı orası... buradaki nerdeyse tüm ipler Türkiye'den geliyor..burdan DMC ye diyelim iyi fiyat istiyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında markadan markaya, ipin cincinden cinsine değişiyor fiyatlar. Ne öreceğine bağlı. Yani bardak altılığı öreceksen yazık bu yünlere! Öyle narinler ki ben sanırım en çok bebekler için birşeyler yapmak adına alırım bu yünleri. Hırka, batik, şapka, battaniye...
      Ama onun dışında bir çok uygun fiyata ip var burada, sen iste ben alıp sana göndereyim...
      Ama tabi DMC'de fiyatları birazcık indirse hiç fena olmaz:)

      Sil
  20. Renkler muhteşem...eminim güzel işler çıkacaktır...4. yaşınızda kutlu olsun...Nice yıllara..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Hızır gibi yetiştin :) Bu tür bir ip arıyordum. Çünkü bizim aileye bir bebiş gelecek , ona battaniye türü bir şey örmek istiyordum. Bende çokkk uzun zamandır yapmadım bir şey, yapabilirim inşallah. İpi rezil etmeyimde :)) Fotoğraflar öldürücü gene :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsın yaparsın, senin gibi yetenekli biri yapamaz olur mu:)

      Sil
  22. Ne iyi ettiniz de yine güzel bir şeyle bizi haberdar ettiniz. Fotoğraflar zaten bak bak bitmez. Bloğunuzun 4. Yılını kutluyorum. Dolaşmaktan bıkmayacağım, içimi açan ender sayfalardan biri burası. .. Daha nice güzel yıllarda güzel paylaşımlarınız olması dileğiyle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım her uğradığında aynı hisler ile ayrılırsın buradan:)

      Sil
  23. ben de başladım bu örgülere :) ama çok iyi olmuyor. iyi ki bu tür adresi
    verdin, ben bilmiyordum. ayrıca örgünün nasıl yapılacağını gösteren bloglar biliyorsun
    bana link verebilir misin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç bir cevap oldu ama youtube a ya da google'a afgan crochet diye yazarsan yığınla şey bulursun. Pinterestte de var bir sürü site. Mesela Benim Crochet&knitting panoma bakarsan görebilirsin...

      Sil
  24. ne öreceğimi bulur bulmaz ve elimdeki işi bitirir bitirmez edineceğim ilk ip :)

    YanıtlaSil
  25. Wonderful colours... I am curious to see what are you going to knit!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  26. Ne kadar guzel renkler <3 bayildiiimm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten renkler mest ediyor insanı, sırf renkleri için alıyoruz bir çok şeyi:)

      Sil
  27. Yünlere, renklerine bayıldım. Neler yapılmaz ki bunlarla, bayıldım renklerine, online alışverişi seven biri olarak, linklere de atladım tabi. :)
    Sevgiler
    OrjinalPeri
    orjinalperi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir yün gerçekten de. Hemen u bitsin yeni bir şeye başlayacağım...

      Sil
  28. I love all this yarn! I am trying new brands at the moment and trying to stop using acrylic because it feels awful! Have you put this yarn through the washing machine? does it wash well? C xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. These yarns are really gorgeous but unfortunately I have not washed them yet.
      These note is from their website;
      CARE & WASHING : Machine wash cold, delicate cycle. No bleach. Dry flat.
      Loves:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...