Plan plan plan…
Haftaiçi full iş yerinde olunca haftasonları pek değerli oluyor ve eğer önceden
ne yapacağını planlamazsan heba olup gidiyor.
Son birkaç aydır
buraya da devamlı yazdığım gibi hem havaların bunaltıcı sıcaklığı hem de genel
düzensizlik yüzünden hiç bir şey üretemez hale geldim. Normalde haftaiçi
akşamları birşeyler yapar, haftasonu da fotoğraflardım, ya da balkonda habire
birşeyler boyardık! Komşular da merak etmiştir, hayırdır bunlar ne zamandır
maskeleri takıp boya işine girişmedi diye…
Neyse işte,
geçtiğimiz hafta kendi kendime and içtim bu haftasonu kaytarma, kendini zorla
birşeyler yap diye… Cuma işten çıktım
yolumun üstünde bir manav var, biblo gibi sebzeler, meyvalar, insan börülceye
bakıp iç geçirir mi?? Her geçişte imreniyorum birşeylere. Baktım bu sefer
harika böğürtlenler koymuş tezgaha dayanamadım aldım ama ne yapacağımı
bilmeden. Eve geldim tabi tüm haftanın yorgunluğu, yemekten sonra koltukta
uyuya kalmışım. Zar zor açtım gözlerimi kalk Ayda dedim bir duş al kendine gel,
mayışma dik birşeyler, bir iki bulut yastık kestim, sonra ilk kez bir etek
dikmeye yeltendim hem de kendim için, onu teyelledim bıraktım, hediye bir mama
önlüğü diktim saat oldu 3... eee ben yarına ne yapacağım, hem bu böğürtlenler ne
olacak!!! Bir karış suratla, tatmin
olmamış bir halde yattım uyudum…
Sabah uyandım elimde
ipad, pinterestte böğürtlenli tarifler arıyorum. Aaa dedim pavlova yapayım ben…
Kahvaltı, malzemeler için market, hadi sonra tekrar duş derken hop mutfaktayım…
Valla tarifi aynen uyguladım… Bir saat pişirdim, sonra fırının kapağı azıcık
açıkken soğumasını bekledim falan ama olmadı, iğrenç yapış yapış, ayy saçma bir
şey oldu, direk çöp yani… Kaldım mı elimde hem böğürtlenler hem de pavlova için
hazırladığım krema ile!!! Boşa gitmiş koskaca bir cumarteside cabası…
Akşam dikişlere devam
ettim ama bir yandan da kafamın içinde planlar ne yapsam ne yapsam… İşte o
sırada hamarat Muazzez’in mini cheesecakeleri ile karşılaştım instagramda. Şu
teknoloji ne güzel bir şey… @tanerinesicheesecake hesabında adım adım öyle
güzel anlatmış ki tarifi kafamda planlar ve görev edinmişliğin verdiği huzur
ile gittim bu sefer yatağa…
Sabah erkenden
kalktım, hadi yine markete gittim, malzemeleri aldım, kahvaltıyı hazırladım,
Funda’yı uyandırdım, sonra yine duş ve mutfak! ( Tüm haftasonu toplamda 5 kez
falan duşa girdim çıktım sanırım) Bizim mutfak küçük, öyle kapı pencere açılıp
hava alınacak yer de yok, fırın da turbo fırın değil (bence palvova olayında
fırın suçlu ama ben yine de seviyorum kendisini) ısıyı dışarıya veriyor epeyce, yani öyle zor
şartlar altında çalıştım ki size anlatamam ama yılmadım, inat ettim. Funda’nın
delirdin mi kaç saattir mutfaktasın laflarını kaale bile almadım.
Neticede tam da
istediğim tatmin duygusunu yaşadım ya o bana yetti. Yani dedim, emek olmadan
mutluluk yok, ne kadar ekmek o kadar köfte lafını da kim söylemişse ne doğru
söylemiş…
Muazzez çikolatalı
yapmıştı cheesecakeleri, ama benim elimde pavlova kreması olduğu için ben onu
kullandım. Hava böyle sıcak olmasaydı bu kadar hızlı hareket etmek zorunda
kalmayacaktım erimesinler diye . Buzdolabı
da derin donduruculu değil o yüzden fazla donmadan çıkartmak zorunda kaldım
dolaptan ki fotoğraflarını çekebileyim. Böğürtlenler bir iki pozdan sonra
mayışmaya başladı, üstteki krema eridi ben kan ter içinde kaldım ve normalde
200 küsür poz fotoğraf çekebilecekken 90 da bitirdim olayı… Birde dedim ki
keşke macro bir lensim ve tripodum olsaydı…
Ayyy amma uzun bir
giriş yaptım, okuduysanız iyi…
Ben buraya tarifi
yazacağım ama siz kesinlikle Muazzez’in hesabına ve bloguna bir göz atın. Harika şeyler yapıyor...
Malzemeler;
Tabanı için;
1 ½ paket kepekli
Büskivi
50 gr. Tereyağ
Ortası için;
400 gr. Labne
½ su bardağı toz
şeker
200 ml. Krema
2 yemek kaşığı mısır
nişastası
2 yumurta
Üst Kreması için;
200 ml. Krema
2 yemek kaşığı pudra
şekeri
1 paket vanilya
En üstü için ;
Taze böğürtlen ve
nane yaprakları
Yapılışı; Kepekli
bisküvileri rondoda un haline getirip içine erittiğimiz tereyağını ilave edip
güzelce karıştırıyoruz. Silikon muffin kaplarına birer çorba kaşığı kadar bu
karışımı dağıtıyoruz sonra da su
bardağının altı ile güzelce sıkıştırıp buzdolabına koyuyoruz ki biz orta kısmı
hazırlarken onlar hafif donsun, krema ile birbirine karışmasın. Ortadaki krema için labne ile şekeri tel
çırpıcı ile karıştırıyoruz, nişasta ve kremayı da ilave edip bir 20 sn kadar
daha karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker ilave ediyoruz ve bu sefer
yaklaşık 2 dakika çırpıyoruz.
Tam bu sırada fırını
açıp 175 dereceye getirmeyi unutmayın.
Dolaptan muffin
kaplarını çıkartıyoruz fırın tepsisinin içine dizip üstlerine iç kremayı ilave
ediyoruz. Fırın tepsisinin içine de yarısına kadar su konuyor ki bu buhar
yaparak cheesecakelerin çatlamasına engel oluyormuş. Neyse tepsiyi fırına
koyuyoruz ve bekliyoruz ki pişsin. Muazzez 20 dakika demiş ama benim fırında
yaklaşık 30 dakika falan oldu. Hatta ilk seferdekiler birazcık fazla kızardı,
ikincileri daha güzel pişirdim.
Pişen cheesecakeleri
bir süre dışarıda soğuttuktan sonra dolaba aldım. Benim krema dünden hazır
olduğu için bu sürede gittim bir çanta diktim, arada yine duş aldım. Ama siz
kremayı yapın, zaten çok basit, krema ile pudra şekeri ve vanilyayı
çırpıyorsunuz o kadar. Onu da dolaba koyun ki birazcık katılaşsın. Ben akışkan
olmasını istedim sonra üzerine birazcık süt ilave ettim ama siz yapmayın
benimki cıvık oldu fotoğraflardan da anlaşılacağı üzre…
Neyse sonuçta ne
zamandır denemek istediğim mini cheesecakekleri denemiş oldum. Hani birkaç yıl
önce yaptığım bir çilekli cheesecake vardı işte o zamandan beri böyle
küçüklerinden yapmak istiyordum kısmet bu hastasonunaymış.
Tabii en güzel yanı
kahve işliğinde bu güzelleri yemekti. Hiç baymıyor 3 taneyi bir nefeste
yiyebiliyorsunuz. Tabii bu iyi mi kötü mü bilemedim!!!
You know, I'm at the
office during all week and I want to spend my weekends the fullest... Last 2
months, I could not do any plan for weekends because of the hot weathers and my
vacation... It was difficult to sew something or spend time at the kitchen...
But last week, I was
quite determined to try new somethings...
I tried to bake
Pavlova on Saturday but the result was a complete disaster. I did not give up!
I had delicious blackberries and cream which was prepared for Pavlova!
While I was thinking
what can I bake??? I came across mini
cheesecake recipe on instagram.
You can see all steps
here. Unfortunatly it is in Turkish language but images tells everything...
Ingredients;
Crust;
1 ½ packages of
Graham cracker crums
50 g. Unsalted butter
Filling;
400 g. Labne (yogurt
cheese)
½ cup granulated
sugar
200 ml. Cream
2 tbs corn starch
2 eggs
Topping;
200 ml. Cream
2 tbs powder sugar
1 package vanilla
To the top of ; Fresh
balckberry and mint
In a medium bowl, mix
graham cracker crumbs with melted butter. Press onto bottom of silicone muffin
cups ( about 17 pcs.).
While you are
preparing the filling, put the muffin
cups to the fridge for freezing.
And preheat oven to
350 degrees F (175 degrees C).
In a large bowl, beat
yogurt cheese and sugar until fluffy add corn starch and cream, continue mixing
and then mix in the eggs one at a time, mixing just enough to incorporate. Pour
this filling into the prepared crust inside muffin cups.
The most important
tip is; You should fill with water the tray of muffin cups halfway . This will
prevent cracking of cheesecakes…
Bake in preheated
oven for 1/2 hour. Turn the oven off, and let cake cool for 5 to 6 hours.
For topping; Mix all
ingredients, cream, powder sugar and vanilla until smooth and leave to fridge.
While service; spread the cream onto cheesecakes. Garnish
with mint leaves and blackberries...
I hope you like it…
Böğürtlenler tam yerini bulmuş...ellerine, fırınına ,muazzeze sağlık!
YanıtlaSil:) Çook teşekkür ederiz efendim ekip olarak...
SilBen o fotoğraf karelerinin güzelliğinden keki ikinci plana attım iyi mi.Nasıl güzel nasıl net,nasıl temiz kareler bunlar Ayda.Tarif güzl pişiren servis yapan güzel fotoğrafçı hepsinden güzel.Hani blogun hakkımda kısmında diyorsun ya ben ne açsıyım,ne dekarotor ne fotograçı diye.Bence hepsisin ,ama benim gözümde sen harika kareler yakalayan hatta onları konuşturan bir fotoğrafçısın.Ellerin dert görmesin.Hem bu kadar güzel pişirdiğin hem de bu kadar lezzetli çektiğin için.
YanıtlaSilYaa ben ne diyeyim şimdi, nasıl teşekkür edeyim sana!!! Ne güzel şeyler yazmışsın, ne desem ne kadar teşekkür etsem az...
SilÖpüyorum seni...
Benim tam bir cumartesim bile yok, cumartesi 13:30'a kadar çalışıyorum maalesef. Zaten cumartesi işe gittikten sonra kaçta çıktığının bir önemi olmuyor. :)) Madar olup gidiyor güzelim cumartesi anlayacağın.
YanıtlaSilMini mini'lerine, masa örtüne, kahve bardağına bayıldım! Afiyet olsun, tabii kaldıysa. :)
Sevgiler.
Gençken çalış be Ersin, boşver, bir iki yıla değiştirirsin işini, inşallah da cumartesilerin sana kaldığı bir iş bulursun. Bol bol yapı marketleri gezer harika projelerle bizi mest edersin.
SilBen sen yaşlarda oohh nerde akşam orada sabah, vur patlasın çal oynasındım:)) Herşeyin bir zamanı varmış yani!! Tadını çıkart... Bu arada yok kalmadı:(
Harika görünüyorlar, ellerinize sağlık. Ben ilk başta cupcake sandım meğerse oldukça orijinal bir tarifmiş. Fotoğraflarınız da her zamanki gibi çok profesyonel. Merak ediyorum, arka fonun beyazlığını sağlamak için ekipman lightbox vs. kullanıyor musunuz çekimlerde?
YanıtlaSilGörüntüsü pek şirin bunların, yemesi de zevkli:)
SilArka fon derken?? yani lightbox kullanmıyorum, ama mesela burada arkada hobi dolabım vardı, orası karışık görünüyordu, görünmesin diye beyaz köpük koydum:)
hani son zamanlarda bi şarkı var manasına takılma nakarat sözüne takıl
YanıtlaSil'n'aparsan yap,n'aparsan yap!
şahane yapıyorsun
iyi ki varsın
çok sevgiler
Çook teşekkür ederim Havva:)
SilSonuna kadar olumayi basaranlardanim :) yaptigina degmisbfotograflardan lezzetini kavrayabiliyorum burdan :)
YanıtlaSilYaşlılığım hiç çekilmeyecek, her şeyi böyle detaylı anlatıyorum işte. Bu yüzden telefonda mesajı whatsaapı hiç sevmem:))
SilÇoook teşekkür ederim sabrın için:)
Nutkum tutuldu fotoğrafları görünce zaten çok beğenirim çektiklerini ama bu karelerden sonra aşık oldum diyebilirim :) renkler sunumlar,o biblo gibi kekler hepsi harika , umarım bize bu güzellikleri sunacağın enerjin hep olur .
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim Meltem, bazen seviyorum fotoğraflarımı bazen sinir oluyorum. Bunlar bonus gibi oldu, ışık güzeldi, ben de çekerken çok zevk aldım, eğer erimeselerdi sonsuza kadar fotoğraflayabilirdim:))
Silfotoğraflara mı bakayım mini cheesecakeslere mi bilemedim:) nasıl güzel nasıl şahane kareler öyle,
YanıtlaSilaynen öyle eğer h.sonu planlanmamışsa aklında binbir düşünce uçuş uçuşsa insan ne yapacağını bilemiyor, bana da çok olur öyle.. ama yine de cuma akşamı hafif kestirme ile cumartesi ve pazar dolu dolu geçmiş işte.. cumartesiler hiç bitmesin.. pazarları da severim pazartesiler olma sa:) sloganımla noktaladım...
sevgilerimle,.
:) Cumartesinin tadı hiç bir günde yok ama değil mi?? Cuamrtesi boşa gidince çok sinirleniyorum, üzülüyorum. Bu sefer pazar verimli geçince sevindim işte:)
SilÇok teşekkür ederim yazdıkların için...
home decor bloglarında yazıyorlar ya hani, tabak çanakların markasını da çok merak ettik :) ?
YanıtlaSilplus
bari bu sefer, bari o eteğe tutoriol yapsan :(
(evet izleyici çok şeyi merak ediyor)
sevgiler,
bu arada söylemek gerek ki; minikler gerçekten biblo gibi olmuş!
Bir ara böyle tarif verdiğimde yazıyordum hep ama şimdi hem unuttum hem de bu kadar uzun yazınca halim kalmadı, aklıma bile gelmedi, nereden alındıklarını yazmak. Gerçi hepsi farklı farklı yerlerden alındığı için gerçekten zor olacaktı. Sen neyi merak ettin sor bana yazayım ben:))
SilDikişleri hep akşamları yaptığım için onları fotoğraflamam hem zor oluyor hem de ben sevmiyorum. Şu seyahat bez torbaları için yaptım öyle adım adım ama aynı gün içinde sıcaklarda bu iş çok zor oldu bir daha kolay kolay yapmam dedim:)) Ama tabii belli olmaz bir ara çoşarım yaparım. Ama kesinlikle kıyafet olmaz bu:)) hiç dikmedim çünkü, hevesim de yok, bu etek uyduruk, olup olmayacağı da belli değil:)
Yani anlayacağın, sadece iki güne sıkışınca herşey, ancak bu kadar oluyor:) Ama aklımda olsun yine de!!!
Çook teşekkür ederim...
Valla ne diyimm ,süper olmuşlar..Bayıldımm.Maceranıda sonuna kadar okudumm:))
YanıtlaSilÇoook teşekkür ederim:)
SilEnfes gözüküyor Aydacım, emeğinin karşılığını alman en güzeli, bize de çok güzel aktarmışsın, ellerin dert görmesin
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ahu! Bu kış sana da yaparım:))
SilHerşeyden önce emeğine çok saygı duydum. Bu resmen amme hizmeti 90 fotoğrafı duyunca sabra, azme, emeğe, okura olan saygıya......, şapka çıkardım. Her bir şey de ayrı ayrı çok güzel! Bir okurun olarak çok teşekkür ediyorum. Gönülden. ♥️♥️♥️👏👏👏
YanıtlaSilBen teşekkür ederim bu güzel ve içten yorum için! Ruhumu okşadın resmen...
SilÇok güzel olmuş neticede :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu kadar sıkıntıya girmeden kremanın içine böğürtlenleri de robottan çekilmiş olarak atıp, basit bi parfe de yapabilirdiniz, hani bir daha böyle bir durum olursa aklınızda bulunsun acizane :)
Hııım evet o da iyiymiş, bu kadar uğraşmazmışım ama elimde daha böğürtlen var, bu haftasonu da onu denerim belki:)
Silsevgili ayda,,ilk defa adinia rastladim,,dogrumu?
YanıtlaSilbir solukta okudum,,ne guzel paylasmisin.iyiki almisin bogurtlenleri:)))))))
goruntuledig kareler,,anlatisin cok hosuma gitti,,
sevgiler bahcemden..
Evet Adım Ayda:))
SilÇok çok teşekkür ederim benden de sevgiler....
Fotoğraflar o kadar mükemmel ki, tertemiz, ışıl ışıl. . Yaptığın işi titizlikle yapıyorsun. Bu bize de bloğuna da saygı duyduğun anlamına geliyor bence. O yüzden teşekkür ediyorum sana. İyi ki varsın.
YanıtlaSilAyy ne güzel bir yorum bu böyle çok çok teşekkür ederim eğer öyle hissettirebildiysem...
SilO nasıl kareler görüntü öyle... tablo gibi :)
YanıtlaSilsabah sabah görsel şölen:) ellerine,emeğine sağlık Ayda..dört kilo fazlam vardı,ikisi gitti,diğer ikisi gider gitmez denenecek bu tarif:)
YanıtlaSil:) İradene hayranım Sibel, sen verirsin o iki kiloyu da sonra yaparsın bunları ohh bir yanda kahven bir yandan işlemen...
SilHersey cok guzel.Yemek takiminizi nerden aldiniz acaba,cok guzel:)
YanıtlaSilHepsi farklı farklı yerlerden ama çoğunluk Porland'dan :)
SilSizin içinizdeki bu zarafete hayranım ben. fotoğraflara ayrı bayıldım, keke ayrı, sunuma ayrı.
YanıtlaSilEllerinize sağlık gerçekten :) içim açıldı.
Çok teşekkür ederim Damla'cığım:)
SilSerin günlerden sonra İzmir sıcağı bir çarptı ki beni sorma. Klima ile pek samimi olduk. Bir an önce sonbahar gelsin, enerjim yerine gelsin istiyorum. Resimlerin serin bir meltem etkisi yarattı bende. Her detay harika görünüyor. Bir an önce silkelenip eski günlere kavuşsak, ahhh o enerjiyi arar oldum ben...
YanıtlaSilYayla havasından sonra çok zor olmuştur eve kapanmak tabii.
SilBen de dört gözle bekliyorum serin havaları.. Böyle tembellik hiç hoş değil:((
Offf ki ne of !
YanıtlaSilBerrylerin hepsi ezelden beri dostum. Ben olsam kek mek yapamadan yer bitirirdim. O kadar seviyorum yani...
Fotoğraflara mı bakayım,maviş maviş tabak çanağa mı şaşırdım canım Nohutcuğum sen harikasın!
Ellerine sağlık. Marifet elde gözde be gülüm. Benim macrom da var üçbacaklım da ama kim kuracak ? Ha macroyla bu sabah bahçemin limonlarını çektim hakikaten güzel çıktılar !
Seni seviyorum ben,içimi açıyorsun. Bi daha İstanbul'a geldiğimde mutlaka görüşelim iki adım benim oğlanla evinizin arası :)))
Ahh Nilgün Abla yaa sen gelsen şimdi yeni işin yeriyle sizinkilerin evi çok çok daha yakın, hemen buluşuruz.
SilDört gözle bekliyorum geleceğin günü:))
They look really delicous. I come to visit and taste ;)
YanıtlaSilHugs from Sweden
Merhaba ayda, yazdıklarını okuyorum yetmiyor bir de yorumları okuyorum. Bayılıyorum resimlerine,yazdıklarına. Daha sık yaz lütfen ve daha cok yeni proje üret
YanıtlaSilÇok teşekkür edrim nasıl motive edici bir yorum bu böyle:)
Silfotoğraflar o kadar güzel ki, cheesecake'lerin tadını alabiliyorum buradan, ellerine sağlık. hani bir makro lens, bir tripod demişsin ya, ben de eski makinamı sattığımdan beri yeni makina hayalleri kuruyorum şu ara. muhtemelen tek lens alacağım. makinamı aldıktan sonra fotoğrafla ilgili sorularımla taciz edebilirim seni ;p bu arada makinam tok ama güzel bir tripodum var, manfrotto marka. şiddetle tavsiye ederim. öpüldün...
YanıtlaSilAyy evet bir ara araştırmıştım tripod, manfrotto en iyilerinden. Sen al makinanı, ne istersen sor, gerçi senin fotoğraflar da süper, artık birbirimizden feyz alırız:)
SilI can't resist!! Looks so good!
YanıtlaSilThank you so much!
SilSenden fotoğrafçılık ve sunum dersleri almak istiyorum böhüüü :,(
YanıtlaSilAyy estağfurullah, benimkiler de arada tutuyor işte:)
Silİçinde iki cheesecakein durduğu tabak beni benden aldı. Cheesecakeler ayrı tabak ayrı güzel...
YanıtlaSilNedir tabağın markası???
Hangisi acaba sarılı olansa onu yurtdışından almıştım..
SilLacivert beyaz olan... Ben de lacivert beyaz bir takım almıştım ama bunu görünce benimki gözümden düştü:0
SilAslında her bir parça farklı farklı yerlerden ama çoğunluk porland:))
SilHer an öyle güzel şeyler çıkıyor ki piyasaya özenmemek imkansız:))