3 Yıl Sonra - DeconoHut





Tam 3 yıl oldu bu blog macerasına başlayalı. 3 yılda bir sürü harika insan tanıdım, yeni kültürler keşfettim, yığınla bilmediğim markanın farkına vardım, diy projeleri ile yattım, onlarla  kalktım. Kendimi buldum yani. Çoştum, çoştuk , kimi zaman dertlendik, kimi zaman güldük.

Tabii ilk yıllardaki tempom yok ama artık blogsuz bir hayat da düşünemez oldum. Kimi zaman işlerin yoğunluğundan hiç birşeye yetişemediğim, kendimi paraladığım zamanlar oldu ama yine de hep iyi ki hayatıma girdi bu blog dedim.

Bu yolculukta beni yalnız bırakmadığınız için size de çok çok teşekkür ederim . Umarım daha uzun yıllar burada hep birlikte hoş beş ederiz: )


Bu günün aslında benim  için ayrı bir önemi daha var. Uzun zamandır düşündüğüm yapmak istediğim şeyi bugün artık zorla da olsa hayata geçirdim.

Bu yıl için yapmayı planladığım şeylerin ilk başındakinin yanına bir check atabilirim artık. ETSY dükkanını açtım ben.  

Ha bugün ha yarın derken, listeye yazdım, tarihi belirledim. Hava kapalı falan demeden fotoğrafları çektim ve bastım tuşa gitti.

Ben kendimi zorladım, etrafımdakiler beni, bir istedim bir istemedim, yaptıklarımı bir gün beğendim ertesi gün ayy ayıp bunlar da satılırmıymış hiç diye hayıflandım. Arada evet evet açmalıyım dedim, akşamına ayy ben bunca işin arasında onunla nasıl uğraşayım deyip vazgeçtim. Fotoğrafları beğenmedim, teşekkür kartlarını sevdim… Böyle böyle bu güne geldim. Potaya girmişti bir kere, yan çizmeyi kendime yakıştıramadım.  

Dikiş makinasına sahip olduğumdan beri yığınla şey diktim. İlk başlarda durmadan bez çantalar dikiyordum, sonra  makyaj çantasına dadandım, uzun süre mama önlüğü diktim. O kadar çok hediye verdim ki ona rağmen evde yığınla şey oldu.
İçimden bebekler için bir şeyler dikmek geçiyor ama evde bebek yok, çevrenden de habire  doğum haberi almıyorsun tabi: )


ETSY dükkanını açmak isteme sebeplerimin başında bir amacımın olması vardı. Dikmek için, kumaş, kurdele, düğme almak, oynamak için bir neden.  Bir de kafayı birşeylere takmak gerekiyor iş dışında yoksa işle yatıp işle kalkıyor insan. Evde olduğum zamanlarda beni çok güzel oyalıyor bu işler, kafamı dağıtıyorum, dinleniyorum.

O yüzden açtık biz  deconoHut’u.  Biz diyorum çünkü Funda’yla ikimizin aslında. O örüyor, ben dikiyorum, sanırsın götürü usulü iş almışız harıl harıl çalışıyoruz evde. Renklerle oynamak terapi gibi geliyor, rahatlatıyor... ee tabi bir de muhabbet oluyor: ) Onca yıl beraber yat kalk, arada konu sıkıntısı çekiyoruz haliyle biz de: )  

İşte böyleyken böyle kızlar.

Haftanız sıcacık, keyif dolu geçsin, tatile girmiş çocuklarınızla beraber…


It was exactly 3 years since I started this blog adventure.  I recognized a lot of great people over 3 years, I have discovered new cultures, new brands and I slept and woke up with diy projects... I found myself in this world.

Of course I am not so active in here like in the first years, sometimes I felt myself very exhausted because of the intensity of jobs but I have never thought of leaving here.
And thank you so much for did not leave me alone in this journey. Hopefully many more years here we have fun together.:)

Actually, there is a different significance of today for me. Finally I have an ETSY Shop which called "deconoHut".

I forced myself, my friends forced me, I have thought too long about this shop,   sometimes I liked my handmade items, sometimes I was not satisfied. It was very difficult taking their images in these dark days but on the other hand I love my label and thank you cards : )... Hopefully It'll be successful .

Actually, this shop is belong to me and my younger sister. I'm sewing, she is knitting and we enjoy to make something for babies... I hope you like them…


I wish you have a cosy and wonderful week…










74 yorum :

  1. Big grats on your new shop!
    I will go look it up right away :)

    Hugs
    //Signe

    YanıtlaSil
  2. yeni uğraşınız hayırlı uğurlu olsun diyelim. Hayırlı kazançlarınız olsun... Nice güzel postlara bu arada :)

    YanıtlaSil
  3. Hem blogunun 3. yaşını hem de yeni Etsy maceranı kutlarım Ayda :)
    Upuzuuun, başarılı ve çok eğlenceli yıllarına.

    YanıtlaSil
  4. Bloğunun yeni yaşı kutlu olsun. Dilerim daha uzuuun yıllar burada birlikte olma şansımız olur. Çalışmalar çok şık. Umarım etsy de güzel bir grafik yakalayabilirsin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun Ayda'cığım, insanın içini açan ürünlerin dünyanın farklı yerlerindeki evleri aydınlatacak demek ki ne güzel :) Bol satışlar diliyor sevgilerimi gönderiyorum!

    YanıtlaSil
  6. nice güzel yazılara o zaman 3.yaşın kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  7. ayyyy!!! nasıl mutluyum,nasıl bi neşe doldum anlatamam:) her telefonda mutlaka adı geçen Etsy dükkanın açılışını o kadar uzun zamandır bekliyorum ki,sanki ben açmış gibi mutluyum inan...

    hayırlı olsun Deconohut...adını da ayrıca çok sevdim:) umarım seni çok çok mutlu eder bu atılımın ve pek tabi Funda'yı da...ve blog hayatında seni tanıdığım için çok mutlu oldugumuda söylemeliyim...senin gibi doğal,içten ve sevgi dolu bir blog arkadaşımız oldugu için çok çok çok sanşlıyız..seni seviyorum cafenohut...

    YanıtlaSil
  8. Oley!!! Harikasiniz!
    yazinin baslarinda Fundanin battaniyeler diye aklimdan geciyordu ki Funda da oruyor demissin cok sevindim Ayda :)
    Yolunuz acik sansiniz bol olsun!
    bereketi cok olsun satmalara yetisilemesin!
    Iyice anneanneme bagladim ben en iyisi keseyim :)
    Cok sevindim cok mutlu oldum insallah daha da buyusun :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bloğun 3. Yaşı kutlu, etsy deki dükkan hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  10. Nice üçüncü yıllar ve dükkanda bol satışlar :) Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  11. Happy birthday for your blog! I LOVE all these images. I am always inspired by you Ayda! I will respond to your email soon (I am so excited about your etsy shop!) xoxo

    YanıtlaSil
  12. Congratulations for your 3 years of blogging. And I wish you all the best with your new shop.
    The handmade things look very nice.

    YanıtlaSil
  13. Nice güzel yıllara.. Ayrıca fotoğrafların renklerine, canlılığına bayıldım.
    Ürünlerini söylememe bile gerek yok.

    Dükkanında hayırlı uğurlu olsun :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Sanki sen benim en yakın arkadaşımmışsın da bu dükkanı açmışsın gibi sevindim. Açıkçası yaptıklarını çok beğeniyordum hatta bayılıyordum, bu kadar başarılı işler çıkaran bir kişinin muhakkak dükkanının da bol müşterisi olur. tekrar hayırlı uğurlu olsun

    YanıtlaSil
  15. Tebrikler ve bol kazançlar olsun.Takipteyim.:)

    YanıtlaSil
  16. congrats for your shop its so cute! Happy Birthday for your blog!

    YanıtlaSil
  17. Dükkan için başarılar diliyorum size ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum...
    Nice güzel yıllara, daha uzun uzun yıllar bu sayfalarda karşılaşmak dileklerimle...

    YanıtlaSil
  18. Hayirli ugurlu olsun :) urunler de cok hos olmuşşşşş

    YanıtlaSil
  19. Yetenekli nohutcuk, çok güzel bir haber bu! Öncelikle bloğunun yeni yaşını sonra da Etsy dükkanı açılışını kutlarım (balon iconu) Fotoğraflar çok güzel, çok davetkar, hemen ışınlanıyorum Etsy'e :) Funda'ya ve sana kocaman sevgiler, sarılmacalar :D

    YanıtlaSil
  20. Tebrikler yine çok güzel işler çıkarmışsınız... Dükkanınız hayırlı olsun.. Etsy, çok güzel bir dükkan kazanmış oldu kıymetinizi bilmeli :)) bu arada fotoğraflar yine harika görünüyorlar.. Hayırlı satışlar....

    YanıtlaSil
  21. oyyyy çok sevindim
    hayırlı uğurlu bol satışların olsun diliyorum... :)

    YanıtlaSil
  22. Canım ablacım benim için öyle değerlisin ki yüzyüze hiç görüşmedik belki ama hep hayatımdasın dilimden hiç düşmüyorsun ailem çevrem bile Ayda ablacım diye diye tanıdılar seni. Hemen takibe aldım dükkanı:)ürünler çok çokk tatlı en tatlısından pastel pastel :) zamanı geldiğinde alışveriş yapmak için sabırsızlanıyorum. Çok daha güzel işler yapacağına inanıyorum canımın içi ablacım :)

    YanıtlaSil
  23. Ayyyy cok sevindim ayrica urunlere bayildim Funda'ninda ellerine saglik ne kadar duzgun hepsi. Bol kazancli olsun isallah

    YanıtlaSil
  24. Ayda'cım çok tebrik ederim, yaptıklarını zaten çok beğeniyorum, emeğinin değerlenecek olması çok güzel, hayırlı olsun, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  25. waooovvv har,ka şeyler yapmışsınız, öperim severim sizi... inşaallah öyle çok bereket muhabbet ve hayırlı kazançlarınız olsun ki sevdiğiniz şey işiniz olsun..

    YanıtlaSil
  26. 3 yılın hakkını gerçekten en iyi şekilde vermissiniz. Blogunuzu begeniyle takip ediyorum. Hayirli olsun ayrica

    YanıtlaSil
  27. nice güzel senelere Cafenohut:) sizin yeni postlarınızı ve fotoğraflarınızı görmek beni mutlu ediyor. yazılarınızda öyle. Özellikle 1.10.2013 tarihli yazınız beni etkilemiş hatta eşime bile okumuştum:) kafamda sürekli yeni fikirler dolaşır fakat onları bir türlü insanlarla paylaşacak kadar mükemmel bulamıyorum :/ ama o yazınızdan sonra yavaş yavaş harekete geçtim:) umarım bende sizin bu güzel dükkanınız gibi bir adım atabilirim. sanırım çok uzun yazdım:/ ilhamınız, enerjiniz bol ve yolunuz açık olsun...
    Sevgilerimle...:)
    Nesrin Değer

    YanıtlaSil
  28. cafe nohutta okuduğum en mutlu post! pek sevindim, ne sevindim! hayırlı olsun! Bravo!
    hadi, rastgele! bol satışlar!
    ;)

    YanıtlaSil
  29. hayırlı olsun yeni oluşumun.var olmak için ilerlemek lazım di mi:) ya da genişlemek:)herşey gönlünce olsun,layığını bulsun
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  30. bu arada,nice yıllara:)

    YanıtlaSil
  31. ayy bunlar ne cnm cok hos görünüyor keske bende yapabilsemm diyorum :( icim acildi resmen.
    emeklerinize saglik
    3ncü yilini kutlarim....
    sevgiler
    petrolmavilim.blogspot.de
    beklerim siteme :)

    YanıtlaSil
  32. Daha nice musmutlu postlara

    YanıtlaSil
  33. Congratulations! and good luck with your new shop, it looks lovely! Heather x

    YanıtlaSil
  34. 3.yaşı kutlu olsun blogunun, daha nice uzun yıllar birlikte oluruz inşallah.
    İşte bu!!! Uzun zamandan beri aldığım en güzel haber. Etsy dükkanına şimdi baktım, harika işler yapmışsınız. İçimde baloncuklar uçmaya başladı, haberiniz olsun :)) Nasıl keyiflendim ve mutlu oldum anlatamam.
    Öğrenme azmin, üretkenliğin ve yeniyi denemekten korkmayan cesaretinle örnek oluyorsun ya, helal kuzum sana :)
    Başarılarının artarak devam edeceğine kalben inanıyorum. Satışlarınız bol, yolunuz açık olsun...

    YanıtlaSil
  35. Tam da 3. yılında ne kadar güzel bir haber bu! Aklıma ilk blog yazmaya başladığın zamanlar geliyor - ki aşağı yukarı benim de başladığım zamanlara denk geliyor, biliyorsun. 3 yılda ne kadar da büyük güzellikler getirdi bu bloglar dünyamıza değil mi? Blog dünyasının sana bir etsy dükkanı olarak, bana da bir photography business olarak geri dönmüş olmasından dolayı nasıl mutluyum anlatamam. Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum arkadaşım. Bir marka olmaman için hiçbir sebep yok. Ve eminim kısa zamanda onu da başaracaksındır. Bu yeni ve güzel macerada yolun açık olsun demek istiyorum ve bol şans diliyorum.. Bu arada görünüşe göre Funda da ayrı bir dünya.. İkinizin de ellerine sağlık, harikasınız kızlar..

    YanıtlaSil
  36. Bloğunuzun 3. yaşı kutlu olsun. Etsy'de de bol kazançlar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
    "Darısı başıma" demeden de geçemeyeceğim.
    Harikasınız, tebrikler :))

    YanıtlaSil
  37. Nice güzel yılları beraber paylaşalım inşallah Ayda.Nasıl sevindim anlatamam yeni yıl yeni kararlar postunu okuyunca ha dedim bu defa fazla uzatmayacak güzel haber tez gelecek dedim ilk ay sonlanmadan sevindirdin bizi.Ne azimlisin maşallah hepimize örneksin bu blog dünyasında.Ben kendi bloğum yokken bile okur mutlu olurdum seni ne çabuk geçmiş zaman 3 yıl olmuş.Ama 3 yıla çok başarı sığdırdın maşallah yerinde saymadın hep yeni maceralar yeni hevesler peşinde oldun.Bir kağıtmış bir kumaşmış farketmedi senin için.Sevgini katmasını bildin beni bizi mest ettin.Şimdi bu güzel haberle şu saatte mutlu yatmama sebepsin.Ne güzel renk katıyorsun bana.İyi ki varsın cafenohut ve artık deconohut.İyi ki tanımışım seni.

    YanıtlaSil
  38. Nice nice yazılara iyi kii varsın öyle severek takip ediyorum ki:))sevgilerimle

    YanıtlaSil
  39. Dear Ayda... this is a very special day! I love your Etsy shop!
    I find myself much in your words, because I also have never satisfied with what I do, or if I'm content, I look straight ahead... And manage blog and work is like having two work together ...
    But this world is so rich and beautiful that even I could no longer live without.
    And I'm really happy to meet you! :)

    YanıtlaSil
  40. dear Ayda ,congrats on your Etsy shop ,& also for your lovely blog( cafe nohut) ,wish you the best in life & your job &blogging , much hugs from IRAN,xoxo .zohreh

    YanıtlaSil
  41. Hayırlı uğurlu bol kazançlı olsun Ayda...
    Hepsi nefis görünüyorlar, nefis !...
    Ellerinize, gözlerinize fikrinize sağlık...!!!

    YanıtlaSil
  42. Nice senelere...ve hayırlı olsun :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  43. Дорогая, поздравляю! Очень люблю твой блог!

    YanıtlaSil
  44. Hayırlı uğurlu olsun Ayda, bereketli güzel kazançlar olsun!
    Nice mutlu yıllara :)

    YanıtlaSil
  45. nice seneler olsun bloğuna ve dükkünın da hayırlı olsun :))) her şey gönlünce olsun Aydacım. iyi ki buralardasın :)))

    YanıtlaSil
  46. hayırlı uğurlu olsun yeni yaşın ve tükkanın :) iyi ki açmışsın blogunu , bana ve nicelerine kılavuz olmuşsun üstadım...süper fotoğraflar ve el emeği göz nurları , kıymetli ellerle buluşsun, evinizdeki mutluluk , huzur duygususu başka evleri de mutlulukla huzurla doldursun ...(İnşallah ve Maşallah) Kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  47. Aydacım en güzelini yapmışsın, tebrik ediyorum ve bol kazançlar diliyorum. Hepsi birbirinden güzel, el emeği, göz nuru çok değerliler:)

    YanıtlaSil
  48. happy birthday to your blog and congratulations on your etsy shop!!!! Wow! It looks soooo beautiful! I am sure it will be very sucessful!! :)

    YanıtlaSil
  49. Hem 3. yaşın hem de yeni dükkanın hayırlı olsun! Şahane şeyler yapmışsınız, ikinizin de ellerine, emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  50. Daha nice yıllara sevgili Ayda, seni okumak, fotoğraflarına bakmak beni her zaman çok keyiflendiriyor.. Bu zevki bizden hiç esirgeme tamam mı?

    YanıtlaSil
  51. Tebrikler!
    keyifle yazmaya ve paylaşmaya devam et!
    Deconohut dan böylece haberim oldu :)
    sevgiler ,bol kazançlar!

    YanıtlaSil
  52. Blogun gözlerimi dinlendirdiğim nadide yerlerden biri,paylaşımlarının hep devam etmesini diliyorum.Dükkanın hayırlı olsun.Kızkardeşler candır.Kızkardeşimle beni şu söz ''who needs a therapist,i have my sister''çok iyi anlatır .Görüyorum ki siz de öylesiniz.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  53. Nohutcugum..iyiki iyiki ve de iyiki varsin. Iyiki burdasin. Kucak dolusu sevgileirmle nice mutlu paylasimlara... ayricaaaaaa "Deconohut" kutlu mutlu olsun, bereketli olsun.Senden daha farkli birsey beklenemezdi zaten ... Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  54. Supersiniz, iyi ki blogunuzu takip ediyorum.. Sizden cok farkli konular hakkinda bilgi ve ilham aliyorum, yaptiklariniza imrenerek bakiyorum ;-) Nice bol paylasimli yillar diliyorum.. Bu arada DecoNohut hayirli olsun, kendi adima seviniyorum sizinle tanismadan once yaptiginiz cicileri orada gorebilecegim ;-) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  55. hayırlı olsun.julya17

    YanıtlaSil
  56. Nice 3 yıllara nohutum:))
    Etsy için de geç bile kalmıştın, hayırlı uğurlu olsun, o kadar güzel şeyler yapıyorsun ki eminim çok beğenilecek...

    YanıtlaSil
  57. Nice yaşlar.Daha çok uzun yıllar boyu devamını dilerim.Deconohut hayırlı,uğurlu ve yolu açık olsun :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  58. nice nice 3 yılların olsun sevgili Ayda, etsy dükkanın da hayırlı uğurlu olsun. iyi ki açtın dükkanı çünkü harika şeyler yapıyorsun. yolun açık olsun. :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  59. dükkanına adına çok sevindim, hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  60. Congratulations for the 3 years of your blog and for your new store.

    I am lucky to have found you in the blog world. I remember when you started and it's so amazing how you get better and better. You inspire us with your beautiful crafts and photos, and for the amazing human being you are.

    Way to go dear Ayda - may all you dreams come true.

    xo

    YanıtlaSil
  61. Önce hayırlı olsun . Başarılar. Sonrada nice blog yıllara :)

    YanıtlaSil
  62. Tebrikler. Bol siparisli olmasi dilegiyle Etsy dukkanizin...

    YanıtlaSil
  63. Happy birthday for your lovely blog Ayda and huge congratulations on the opening of your gorgeous new Etsy shop - so much pretty! xx

    YanıtlaSil
  64. aaa valla süper olmuş, harika! Hayırlı uğurlu olsun Aydacım. Bloğununda yeni yaşı kutlu olsun. Nice bloglu günlere:)

    YanıtlaSil
  65. Bana da bu blog terapi gibi geliyor. Ama bazen de bu güzelliklerden üretemediğim için hayıflanmalara sürüklüyor.
    neyseki artık deconohut var.
    Çok tebrik ediyorum ikinizi de siz iki kız kardeş çok güzel yerlere ulaşakcasınız eminim.

    YanıtlaSil
  66. aydacığım,
    blogunun yıldönümü
    deconohutun açılışı kutlu olsun...
    hayırlı,uğurlu,uzun ömürlü....en önemlisi keyifli nice yıllara diyorum:)

    YanıtlaSil
  67. öyle mutluyum ki senin adına....
    ve bunları öylesine hakediyorsun ki...
    nice yıllara aydacığım,
    başarılı,keyifli nice yıllara:)))

    YanıtlaSil
  68. Daha nice yıllara.
    Bir insan her yaptığını bu kadar mi güzel bu kadar mı nitelikli yapar dedirttin hep bana. Hersey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  69. Harikasin sen harika!
    Insanin sevdigi seyi yapailme luksune sahipsin ve eminim bu olaganustu bir duygudur.
    Blogunu o kadar cok seviyorum ki. Bana cok ilham veriyorsun, fotograflarina bakmak beni cok mutlu ediyor.
    Iyi ki blogunu bulmusum Ayda'cigim.
    Cok cok sevindim Etsy dukkani acmana, basarilar ve bol kazanclar diliyorum.

    Kucak dolusu sevgilerimi opucuklerimi gonderiyorum 2 yetenekli insana yani sana ve kardesin Funda'ya..

    YanıtlaSil
  70. Bloğunun 3-33 -3333. yılı kutlu olsun!
    İyi ki varsın hayatımda / hayatımızda Nohutların en tatlısı.

    Dükkanın da hayırlı uğurlu olsun,bol ürün hayırlı kazanç dilerim size. Öpüyorum çok ♥ ♥ ♥

    YanıtlaSil
  71. Blogunuz çok keyifli.. Benim için yapması "çok zor" görünen şeyler ama fotoğraflarına bakmak ayrı bir keyif. ETSY'deki dükkanın ismi de çok yaratıcı olmuş..
    Nice mutlu yaşlara sevgili Nohut, Ayda :)

    YanıtlaSil
  72. hayırlı olsun, nice yıllara aynı zamanda :)

    YanıtlaSil
  73. Hadi hayırlı olsun Ayda,çok sevindim..Emeğinin karşılığını kat be kat alman dileğiyle..
    Blogun da 3 yılı devirdi,dilerim daha nice 3 yılı dolu dolu bugünden de daha güzel devirirsin..
    Sevgiler,selamlar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...