Annem sarıyı pek sever...





Şimdide dikiş dikmeye takmış durumdayım. Yıllarca otur otur son iki yıldır her önüne geleni yapmak için çıldır.. Birazcık dengesizce oldu bu iş.
Ben hep severdim el işlerini ama hiçbir fikrim yoktu nerelerden ilham alabileceğim, neler yapabileceğim konusunda. İnterneti her zaman çok faydalı kullandım ama çoğunlukla iş için ya da ilk dönemlerinde sadece wallpaper yapmak için: )



Son 2 yıldır bambaşka bir dünyanın kapıları açıldı karşımda. Uçsuz bucaksız … hele benim gibi her gördüğüne atlayan, öğrenmek isteyen biri için tam bir hazineydi bulduklarım.
Şimdi düşünüyorum da bundan birkaç yıl önce biri bana günün birinde dikiş makinan olacak sen de zevkle dikiş dikeceksin dese, pek ihtimal vermezdim olacağına.

Kafamın içinde öyle fikirler, öyle bilgiler dolaşıyor ki, iş arkadaşım diyor ;  senin elinin altında birkaç kişi olacak, sen isteyeceksin onlar yapacak.
Çünkü aklımdan geçenleri uygulamaya çalışırken çok acele ediyorum, dikiş dikerken kağıtlarla uğraşmak, kes – yapıştır yaparken suluboya resim yapmak, boyalara bulanmışken habire fotoğraf çekmek istiyorum. Ama hepsini layıkıyla yapabilmeye  ne enerjim ne de zamanım var. Evet bir ekip istiyorum: )


Her fırsatta söylüyorum, muhtemel buradan da yazdım birkaç kez;  yıllardır yanımda akıl defteri dediğim küçük defterler taşırım diye. Hatta son iki senedir bu defterlerim iş arkadaşımdan yılbaşı hediyesi olarak geldi.  Kitap mı okuyorum, orada aklıma bir şey mi takıldı, bir şeyi merak mı ettim, hemen not ederim “araştır” bölümüne, bir şey yapmayı planlıyorum hemen yazarım “yapılacak” listesine, “alınacak”, “gidilecek”.. gibi devam eder bu listeler. Öyle ya da böyle tamamlanırlar (bazen yıllar sonra). Eğer yapılacaklar bölümünde kafama yatan pek bir şey yoksa, içim işte o zaman da sıkılır… Yani benim her daim yapılmayı bekleyen işlerim olmalı yoksa kendimi boşlukta hissederim.

Şimdi boş kaldıkça dikiş ile ilgili siteleri geziyorum, habire canım kumaş almak istiyor, Eminönüne gitmemek için kendimi zor tutuyorum ki bu sıralar masraflarım çizmeyi aştı.


Bu yastıkları dikeli epey oluyor,  ilk diktiğim ikilinin ardından hemen bunları kesmiştim bile. Ama işlerdeki yoğunluk ve araya giren mini tatil yüzünden bir türlü yayınlayamamıştım.

Herhalde dikiş makinasını alan herkes ilk öğrencilik olarak habire yastık dikiyordur. Kesmesi bile bazen bir iş oluyor, mesela ben ilk önceleri çok pay bırakıyordum yanlarda, öyle olunca da ölçü pek tutmuyordu iki yastık arasında, kimini daha içten, kimini daha dıştan dikiyordum.

İlk diktiğim yastıklar hep fermuarsız. Ama geçenlerde bir bebek yastığı diktim ve ilk fermuar dikme görevimi de yerine getirmiş oldum.


Makinanın başına oturunca bazen herşey ters gidiyor, ipler karışıyor , altta toplanıyor, iğne deliğinden ip kaçıveriyor.. . Makinanın diliden anlamak da zaman alıyor yani. Ama bence hiç korkulacak bir şey değil. Cumartesi akşamı bir makyaj çantası diktim, aman Allah’ım nasıl zorlandım, hep ters gitti. Ama bittiğinde çok sevindim. Ertesi gün oturdum tekrar aynısından diktim bu sefer hiçbir problem yaşamadım hemen oldu. Yani denemeden, zorlanmadan, eziyet çekmeden hazıra konmak yok bu hayatta..




Neyse gelelim bizim ponponlu yastığımıza (son iki posttur çok yazmaya alıştım ya habire yazıyorum);
Kuşlu kumaşı geçen sene IKEA’dan almıştım, evde dikiş makinası da yoktu, alınma ihtimali de. Kısmet bu günlereymişJ

Ölçüleri ve arkasının yapılışını son zamanlarda her yaptığını dikkatle takip ettiğim Jessie‘nin bloğundan (MessyJesse) aldım.  Hem kolay hem de gayet kullanışlı, hatta bun yastıklardan sonra diktiğim iki yastığın arkasını yine aynı şekilde yaprım ama bu sefer çıt çıt ve düğme diktim (ilik açamadığımdan) . Havalı oldular çok: )

Annem sarıyı çok sever benim. Ben o kadar yanıp tutuşmam sarı için ama bazı detaylarda insanın yüzünü güldürüyor, içine bir sıcaklık veriyor sarı renk. Eeee zaten ponpon hastasıyım. Bu ponponları da daha dikiş makinam yokken almıştım rengarenk, sevmek için.
Yani anlayacağınız daha çoook ponpon göreceksiniz burada…



I always loved handmade jobs but until 2 years ago I did not know what can I do. After encountering blogs and having my personal blog , a world opened in front of me.  I want to do a lot of things, painting with water color, deal with papers, sewing, learning photography....
For example; in recent days, I want to sew without stop. When I found a little break at office or home I am searching new sewing ideas and simple tutorials.

I had bought this fabric from IKEA last year, while not yet have a sewing machine. I also had bought these yellow ponpon and others in the past. I am a ponpon lover that means you'll see here  many colorful ponpons in the future...
I saw this pillow tutorial on MessyJesse blog. Jessie is  really very talented. I have been following her blog for a long time I really like, whatever she do. There are a lot of things to learn from her.


I had sewed these pillows easter time but because of my workload I could not share them with you.

You know I am a rookie on sewing job but I'm improving little by little. You can see here my first pillows.












77 yorum :

  1. Ne güzel olmuş yastıklarınız insanın içi açılıyor,bana da ilham kaynağı oluyorsunuz, tşk:))

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraflar ve renkler çok güzel, ayrıca Ikeanın kumaş reyonuna giripte birşey almamamk ne mümkün!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bir gün gidip hepsinden yarım metre kes demek geçiyor içimden:)

      Sil
  3. ben de hobi konusunda pek hevesli biri oldugumdan gecen sene iş çıkışları akşam akşam dikiş kursuna gitmiştim, biz de kloş etek, da etek vs dikmiştik, inanılmaz zevkli ama ben bayağı zorlanmıştım.
    Ondan önce de resim kursu ve özel piyano dersleri var, şimi de kanaviçe, ama kanaviçe ve balkon bahçıvablığı, ama bu son ikisi bayağı uzun soluklu olacak gibi gozukuyor.Ben de herşeyi denemek, herşeyin yapılışısı hakkında ufak da olsa bir fikrim olsun istiyorum bir de tabi inanılmaz bunları yaparken keyif alıyorum. Eşim sürekli maymuniştahlı deyip duruyor ama illa devam ettirmek zorunda diilim ki di mi :) o anlarımı cok mutlu geçirip sonra baska bişiye eves edyorum. Benim de sabah sabh yazasım varmıs :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) NE güzel anlatmışsın. Bencede bu maymun iştahlılık değil, herşeye meraklı olmak güzel birşey. Önemli olan senin nasıl mutlu olduğun hem. Bende son 1 yıl içinde bir ona atladım bir buna:)

      Sil
  4. Yastıklar çok çok güzel olmuş ama makyaj çantasını da merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha düzenleyemedim fotoğraflarını, bitsin hemen paylaşacağım onu da.

      Sil
  5. O kumaşı ben de çok beğenirim. Kırlent olarak çok güzel olmuş, acaba arkasının da fotoğraflarını çekebilirmisin, yani yastık arkadan giriyor kenardan değil di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi yok ama o kumaş:( Keşke olsa.
      Bu arada yastığın arkasını vermiş olduğum linkten yani Jessie'nin bloğundan görebilirsin. Evet yastık arkadan giriyor ve iki ayrı kumaş hafif üst üste.
      Yenilerini diktiğim için bu yastıklar kalktı bile:)
      Yenilerinin arkalarını fotoğraflarım artık.

      Sil
  6. Sarıyı ben de seviyorum ev dekorasyonunda, ayrıca şahane olmuş her yaptığın gibi bu yastıklar da.

    Bir de o akıl defteri var ya, benim de olmazsa olmazım çantamda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çook teşekkür ederim Esracığım.
      Aklın yolu bir hem.

      Sil
  7. Yastıklara da bayıldım , çektiğin resimlere de .
    Çok zevklisin canım . Ponponlar ayrı bir şirinlik katmış.
    Emeğine sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Zeynep, senin de yorumuna sağlık tatlım:)

      Sil
  8. bayıldım o yastıklara...daha ne diyeyim sen dik ,çek biz de bayıla bayıla bakalım :)

    YanıtlaSil
  9. İçimi açtın gene.. ben de sarıyı ev dekorasyonunda severim çok:) yastığı da sevdim çok:)

    YanıtlaSil
  10. Ya şu fotoğraf çekimi konusunda seninle ciddi anlamda konuşmak ve bilgilenmek isterim Ayda:))(valla bak çok ciddiyim). süpersin...Yastıklar da ayrı şahane olmuş.. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam konuşalım. Sen sor ben söyliyeyim ama nasıl çektiğini anlat dersen o anlık bir durum yani insanın içinden gelmesi ile ilgili.. Diyeceğim ne anlatacağımı bilemem. Teknik çok bilmiyorum çünkü. Ama belki sen sorarsan beni yönlendirirsen cevap verebilirim.
      Olmadı bir post yazayım ben bu konuda.
      Bir de teşekkürler:)

      Sil
  11. Istanbula tasinacagimiz zaman kapindan ayrilmayacagim Nohut haberin olsun. Bir annem bir sen kurariz evi be :) sariyi da cok severim hem ben :) Saka bir yana eline saglik aklina saglik. Iyi haftasonlari olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sen gel buraya hele gerisi kolay... Seve seve, hele annen tam benim kafada, ütü olayı mesela, bizim evde de annem senin annenle yarışabilecek düzeydeydi.
      Ama biliyorsun ütü benim sorumluluğumda değil:)

      Sil
  12. Dikiş makinesi alıp dikiş dikmek benim de istediğim ama evde küçük bir bebekle pek kafamda canlandıramadığım bir durum. Bir kızım olursa belki :P
    Sarı renk konusunda sana katılıyorum ama bu yastıklarda çok hoş durmuş. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) belki ilk başlarda zor olur ama sonra olur sanki, o uyuduğunda sen de kafanı rahatlatmış olursun.

      Sil
  13. O koltuklara, o beyaz sandalyeye ve elbette o mavi vazoya sarı yaraşırdı elbet. Mavi Vazo... Olmasa napardık :)
    Çok çok, çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mavi vazo kendisine verilen parayı fazlasıyla haketti:)
      Beyaz mı alsam bir de ona kardeş diye düşünmeye başladım..

      Sil
  14. Bayıldım, harika olmuşlar:)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba;
    uzun süredir sizi takip ediyorum. Elinize emeğinize sağlık.Bende sizden ve sizin gibi becerikli insanların bloglarından heveslenerek bir blog açtım.Umarım bende sizin gibi güzel paylaşımları bloğuma taşıyabilirim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı uğurlu olsun, sana hep mutluluk getirsin o zaman yeni bloğun.

      Sil
  16. Bayıldım ben de bu yastıklara, ellerinize sağlık, ponponları nereden almıştınız acaba?
    İyi günlerde kullanın..

    meltem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Ponponu bütün tuafiyecilerde bulabilirsin sanırım. Ben Beşiktaş'dan aldım. Pazarlarda bile satılıyor.

      Sil
  17. Yanıtlar
    1. Ben de senin güzel suluboyalarını görünce off çekiyorum:)

      Sil
  18. ikizimle, birimiz bir şey aldığında hep "benim olsuunnnnn" diye takılırız.
    Ben de bu yastıkları görür görmez benim olsuuunnnn lafı geçti aklımdan.
    Ben sarıyı çok severim. Giymem o ayrı ama.

    Ellerine sağlık. Bayıldımmmmmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çoook teşekkür ederim
      Düşündüm de sarı benim de pek hatta hiç birşeyim yok, ilginç...

      Sil
  19. sarı tam yaz rengi çok hoş olmuş. ponponlarla yastıkların daha bir havalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazın en güzel renklerinden biri sarı. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  20. Really nice pillows, good work!

    YanıtlaSil
  21. Greatttt!!!
    Ohh...I love this cushions!!!
    Congratulations!!
    Hugs,

    Martina.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank yoy Martina, If a sewing master liked it like you, I am happy:)

      Sil
  22. evet,evet anneniz sarıyı çok sever biliyorum.aklımdan hiç çıkmayan bir sarınız var,eskicilerde bakınırım bazen ondan varmıdır buralarda diye..hani şu eski matal sehbanız var ya,sarıya boyamıştınız,bahçeye koymuştunuz ondan bahsediyorum.yasstıklar ve ponponlar tam sevilmelik olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hahaaa bak onu unutmuşum. O televizyonluktu biz küçükken. Bulmak gerçekten zordur.

      Sil
  23. Your pillows turned out great!! I just love the pom pom trim you added, such a lovely touch :) thanks so much for linking to me and paying me such a nice compliment. I am such a fan of your blog, I'm very flattered :D
    Jessie, xo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Really... you liked it:)) I'm happy and you deserve much more.
      Hugs,

      Sil
  24. Ayda okadar güzel olmuş ki gerçekten bayıldımm..puf puf gözüküyor:) kumaşları ponponları almış bir kenara koymuşsun ne güzel benim hiçç öyle güzel huylarım yoktur ne zaman yumurta dayanır ozaman aramaya başlarım, tebrik tebrik tebrik ediyorum seni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bunu iş gibi görmediğimden, o ponponları gerçekten sevdiğimden önceden aldım, yani iş gibi görsem birisi bana yastık dikeceksin şu tarihe kadar derse ben de inan bir gece öncesinde dikerim. Tüm sınavlar hep son anda çalışmışımdır.
      Ama sevince farklı oluyor. içinden geliyor:)
      Sevdiğine sevindim :)

      Sil
  25. Yastiklar harika olmus. Bizim evde de ayni koltuktan var ! Ayni yastiktan bende dikeyim bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Tepe Home'dan almıştık. Koltuğu yani:)
      Yastıklar şimdi değişti bile bence yenileri daha uydu, fotoğraflıyayım bari onlardan dik:)

      Sil
  26. Çok beğendim ve bu sarı ponponlar kumaşa çok yakışmış, aynı kumaştan geçen sene ben de aldım ama hala duruyor bir köşede artık yeni evde yaparım deyip erteliyorum. Harika olmuş Nohutçum, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh yeni eve yeni yastıklar ne güzel olur. Evimizi çok sevmeme rağmen sırf dipten bir temizlik ve değişiklik için taşınmak istiyorum, delimiyim neyim.

      Sil
  27. Awww, that is so cute!
    Love the pillows :)

    YanıtlaSil
  28. gule gule kullan yastiklarini sekercim.. kendini iyice gelistir.. yeni evime hediye yolla en kisa zamanda.. ;)
    ..
    dondum, hayattayim, yeni evimdeyim. ses vereyim dedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazacağım yazacağım hep araya birşeyler giriyor. Yerleştin demek. Ahh kendi işim olsaydı atlar gelirdim sana yardıma o günlerde. Ne güzel olurdu. Çok bunaldım çoook.

      Sil
  29. Ponponlu yastıklar harika olmuşşş :)

    YanıtlaSil
  30. Çok hoş olmuş Ayda, ellerine sağlık... Bu ponponlardan Kadıköy Pazarı' nda satılıyordu, öyle böyle değil ama adamlar açamamışlar ponpon şeritleri, 3-5 TL gibi komik rakamlara satıyorlardı koca ponpon yığınlarını. Ben de almayı çok istemiştim ama yüküm çok ağırdı, taşıyamam, bir de açamam onları evde deyip bırakmıştım - çok pişman oldum sonra da neyse :D Ha, bu hafta izinli olacağım kısmetse, eğer anneyi kandırabilirsem bir Kadıköy Pazarı' na uğrarım yine, bulursam o ponponlardan alır, sana da yollarım artık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Demetciğim. Senin diktiklerinin yanında sönük kalır. Senin yolundan ilerliyorum.
      Ben ponponları Beşiktaş'tan bir tuafiyeciden almıştım ama pazarda eminim çok daha uygundur ben azar azar aldım 3-4 renk sadece. Ahh Bende gelebilsem şu pazara:( Annenle benim için de gezin . Ne keyif....

      Sil
  31. tek kelime ile harkuladesiniz valla ,bayılıyorum her yaptığınıza zevknize,becerinize

    YanıtlaSil
  32. They look beautiful Ayda. They do not look like the work of someone who is learning. I like the fabric and the yellow pompons.

    Have a great week my friend.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much Dear Regina, you are so kind.
      Hugs,

      Sil
  33. yaa ama sen ne kadar beceriklisin..........

    YanıtlaSil
  34. Çok cici olmuş,renkler ne kadar soft ve güzel.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  35. Rookie? Are you sure? Your pillows are great! Few years ago I saw in a little shop a cushion in bright blue with polka dots in white with pink pompons around it. Since then, I want to do something with pompons, but I haven't done anything with them by the moment. I love them!

    YanıtlaSil
  36. beni buraya çeken, bu kadar iç açıcı ferahlatıcı fotoğraflar, yazdıkların, ürettiklerin.

    YanıtlaSil
  37. mükemmel,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  38. Ponponları sevmek için almıştınız he :) Çok tatlısınız.
    Yastıklarınız çok şık olmuş. Evde yastıksız bir köşe kaldımı onu soracaktım :)

    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil
  39. Mis olmus buralar yoklugumda, super fotograflar, super isler!

    YanıtlaSil
  40. Yastıklar çok şeker, sarıyı kim sevmez.Enerji veriyor,süperler.Özellikle fincanda çok hoş durmuş.

    YanıtlaSil
  41. Beautiful photos and very inspiring blog. I will follow you

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...