Yumurtayla bozdum kafayı...


Sanırım biraz olsun beni tanımışsınızdır. Konu neyse onu kendime görev edinirim… Pinterest ve takipçisi olduğum yığınla yabancı blogda yumurta fotoğrafları gördükten sonra benim de yumurta süslemem ve fotoğraflamam artık kaçınılmaz oldu…
Geçtiğimiz Perşembe akşamı babama yarın bana 10 tane beyaz çift sarılı köy yumurtası alır mısın dedim.  Eee evde var ya yumurta ne yapacaksın o kadar yumurtayı diye sordu. Yok dedim sen al bana lazım.

Kardeşim atladı oradan, yumurtaları süsleyecek herhalde diye. İnsanın ablasını böyle tanıması da bir başka güzel bir şey : )

Deli deli işler diye söylendi oradan annem, babamsa yazık etme yumurtaları insan yiyecek onları dedi, İnsan biz oluyoruz burada…


Neyse sonuçta Cuma akşamı iş çıkışı ilk önce çiçekçime gittim, beni bir güzel ayarttı oradaki en pahalı iki çiçeği taktı kolumun altına (bu hafta acısını çıkartacağım ama ondan).  Sonra markete uğradım tek tek elimle seçtim yumurtalarımı.

Yemekten sonra bir süre mutfakta kaldım.Bir gün önce yapmayı planladığım şekilde olmadı süslemeler ben de en kısa sürede ne yapabiliyorsam onu yapıp bıraktım. Sadece 4 tanesini ziyan ettim bizimkilerin düşüncesine göre: )

Gerçi daha o fotoğrafları düzenleyemedim. Toplam 289 tane yumurta fotoğrafı çekmişim de tüm cumartesi günü. Akşam sadece küçük bir parçasını aktardım bilgisayara. Hepsini birden görünce bir türlü seçemiyorum içinden stres yapıyorum, ben de böyle taksit taksit düzenlerim, seçerim dedim kendi kendime.

Neyse işte cumartesi sabahı erkenden uyandım hem fotoğraflanacak iki farklı çiçek hem de yumurtalarım var diye.. Saat 8 falandı. Babama gazetesini verdim başladım şipşak olayına… ama o saatte ışık hiç iyi değil bizim salonda. Gıcık oldum bıraktım. Girdim mutfağa kahvaltıyı hazırladım sonra bizimkiler uyandı yedik içtik. Hayatta tutturamadığım rafadan kıvamını sırf içlerine çiçek koyacağım diye tutturdum: ) Böylece yumurtalar da ziyan olmamış oldu. İlk önce yedik sonra ben onları kaynar suyla bir güzel kırmadan nazikçe yıkadım. Dışarıya çıkmak için hazırlanırken bir posta daha çektim fotoğraf..


Beşiktaş’da dolandık yorgun argın eve geldik, herkes bir köşede uyuklayıp keyif yaparken ben hiç oturmadan akşama kadar çeşit çeşit yumurta fotoğrafı çektim. Dün akşamda ekranda yumurtaları gören babam. Bu kız yumurtayla bozmuş kafayı, baksana Sevgi saatlerdir hep yumurtaya bakıyor… derken, Baba o aynı yumurta değil falan demedim tabi…

Amaç fotoğraf çekmek. Onları çekerken öyle zevk alıyorum ki, sonrasını pek de düşünmüyorum.
Neyse bu hafta eğer düzenleyebilirsem birkaç  yumurtalı postla huzurlarınızda olabilirim yani. Gerçi akşamları annemin koçluğunda dikiş serüvenlerine tam gaz devam ediyoruz o yüzden fazla oturamıyorum bilgisayar başına ama yapacağız artık birşeylerJ


You know, normally We do not celebrate the Easter in Turkey. But I have seen so many eggs photos and easter ideas on pinterest - blogs and I could not resist to take egg photos last Saturday.

I have about 289 pcs egg photos now but I could organize only a few photos for today.

It seems that, you will see a few times with eggs posts in this week... I hope you like it.



 

70 yorum :

  1. SEN KEYFİNE BAK ŞEKERİM.
    ÇOK GÜZEL OLMUŞ:)

    YanıtlaSil
  2. Senin fotoğraflarına baktıkça makinemden utanıyorum Koskoca Canon benim gibi beceriksizin elinde öylece yatıyor. Gerçi bu sabah ben de sevindirdim çocuğu senden habersiz ,çektiklerimi koyarım ben de yakında bloğa . Yumurta fotoğraflarını paskalya nedeniyle daha çok göreceğiz ama hiçbirinin fotoğrafı seninkiler kadar sevgiyle çekilmiş olmayacak. Anne babaya selamlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NE demek Nilgün Abla, senin fotoğraflarına ben bayılıyorum hepsi cıvıl cıvıl... Hem sen öyle güzel başka şeyler yapıyorsun ki, onlara ayırdığın zamanı fotoğrafa ayırsan çok daha alalarını çekersin.
      Selam iletilecek:)

      Sil
  3. Hahahaaaaay...sen cok yasa Nohutum...tüm kareler ayri güzel ammmaaa o son karedeki "KURABIYE" yi görmedim sanma....:))) tarif bekliyoruuuz...öpüldün

    zehra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiye annemden:) Klasik kurabiyesi ben bildim bileli yapar sütle harika olur, bana öyle geliyor ki her evde illa yapılır ve her anne bilir bu tarifi gibi:) Sanki biri yapmış tüm Türkiye'ye tarifi dağıtmış gibi:)

      Sil
  4. Nohut ben sana cok guluyorum cok :)
    Eastera mi hazirlaniyorsun sen de. Deseydin ben sana buradan yollasaydim dekoratif yumurtalar :)
    lokma falan dok bence bak guzel olur. boyle serbetiyle tarciniyla ne guzel fotograf olur hem yersiniz :) Funda beni destekleyecek biliyorum ben :)
    Saka bir yana ellerine saglik yine sahaneler. ev halkina da sevgiler. Ah kiyamam babana endiselendirme adamcagazi ama sen de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Münih'de geçen sene öyle güzel yumurtalar görmüştük ki almamak için kendimi zor tutmuştum. Eminin oralarda çok daha alaları vardır. Ama lokma fikri de hiç fena değilmiş yani... Funda'nın tabiki canına minnet ama bu sıralar annemlerinde burada olması ilen yeme olayında cozutmuş durumdayız:)
      Sevgilerini ileteceğim bizim halka..

      Sil
  5. Fotoğraflar bir yana, hikayeyi, kocaman bir gülücük eşiliğinde okudum. :)

    YanıtlaSil
  6. ayy nasıl güldüm nasıl,makinalar insanda acayip bir bağımlılık yapıyor şimdi seni daha iyi anlıyorum.ben de aldım aynısından ctesi günü ve iş çıkışı eve gittiğimde sanki evladıma kavuşmuş gibi gidip sarılıyorum :)))))

    yumurtaların hepsi çok hoş çekilmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama:) Yavrucak seni nasıl bekliyordur dört gözle...

      Sil
  7. Ya bende bunların rengarenk boyanmış olanlarına bayiliyorum

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel fotoğraflar...gözlerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Yumurta yumurta olalı hiç bu kadar kıymete binmemişti :) benim bile o kadar fotoğrafım yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaa aynen kardeşimde böyle dedi, yaa bu yumurtayı çekeceğine benim güzel fotoğraflarmı çeksene..
      Yok kardeşim ben insan çekemiyoruuummmmmmmmmmm

      Sil
  10. bozulmiycak gibi değil ki.harika bişey olmuş...

    YanıtlaSil
  11. Fotolar yine nefis, ben de yumurtalarla oynamayı seviyorum ama ben daha çok dekupaj yapıyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun nasıl yapıldığını bilsem onu da yaparım:)

      Sil
  12. ahaha hazır Easter da geliyorken ve pinterest yumurtalar ile coşmuşken geri durmak olmaz di mi, canım arkadaşım benim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konumuz şu sıralar bu , sonra anneler günü, hediye paketleme önerileri, sonra ayy yaz geldi, yaz sofraları, yaz konsetti.. böyle gider bu iş:)

      Sil
  13. Hoş olmuş çekimler, hemen pinledim:)

    YanıtlaSil
  14. yumurta demisken su blogta gordugum nefis seyleri tavsiye ederim. hem icini bosaltmanın da cok guzel yollarını anlatıyor.
    http://www.pecetedennotlar.com/suprizyumurtabrownie

    happy easter! bu arada..
    dilsad

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet görmüştüm , takip ediyorum o bloğu da harika şeyler yapıyor, pinterest'de de gördüm öncesinde. Ben yukarıdakilerin içini bir güzel afiyetle yedikten sonra temizledim:)

      Sil
  15. süperler:))
    fotoğraflara bayıldım.
    hayırlı günler sevgiler,
    çekilişimede beklerim:))

    YanıtlaSil
  16. Nohut, gül gül çok eğlendim. Bir evin deli kızı misali çok şeker aile tablonuz. Bu yumurtaları ben de görüp beğeniyordum. Fotoğraflar süper!

    YanıtlaSil
  17. her sey cok guzel gozukuyor, blogunu keyifle takip ediyorum...

    YanıtlaSil
  18. Haaaarika olmuşlar...Tutkuyla anlatıyorsunuz ya fotoğraf sevginizi..bayılıyorum :) Çok çok keyifli keyifli fotoğraf günleri diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradan da belli oluyor demek tutku olayı:)

      Sil
  19. Fotoğraflar çok hoş olmuş. Diğerlerini de merakla bekliyorum:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. uzanmış hasta halde okurken bol bol gülümsedim sayende ve her aile her ebeveyne ortalama aynıymış dedim:-)
    rahmetli anneannem yemek fotoğrafı çektiğim zaman"allah allah kafayı bozmuş bu kız"der idi ya da bizimm kendi dilimizde(zazaca) bir tabir v ar onu sık sık dile getirip kafayı bozduğumu düşünürdü:-)))
    hoş olsa da hep dese..
    Deli deli işler iyidir böyle mutluluk verir işte:-)
    ve yanında şu güzel fotoğrafları
    çok tatlı olmuşlar
    ellerine sağlık olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bizimkiler benim fotoğraf makinamı ilk gördüklerine epey bir dalga geçmişlerdi, gazetecimi oldun şimdi sen falan diye. Sonra her gördükleri şeyde beni çağırmaya başladılar gel de fotoğrafını çek diye:) Ama yumurta onlara da fazla geldi:)
      Bu arada sana çoook geçmiş olsun, ananenede Allah Rahmet Eylesin.. Ama dediğin gibi her evde hemen hemen aynı olay dönüyor:)

      Sil
  21. Ne kadarr guzel gorunuyorlar. Ellerime saglik..

    YanıtlaSil
  22. Kesinlikle ince işlerin insanın, kesinlikle. Fotoğrafların güzelliğinden ne kadar zevkle çektiğin belli.

    YanıtlaSil
  23. Yazını okurken gülmeden edemedim. Eşim bir ara bana tuhaf tuhaf bakıyordu. Güldüm çünkü bir tabak pilavın vaya 1 tane cupcake in yaklaşık 87 fotoğrafını çeken ve ayıklarken sürekli oflayıp puflayan biri olarak kendimi gördüm sanki.
    Ama ellerine sağlık fotoğrafların çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Zaten bu iş böyle ya kaptırıyorsun kendini yada bir süre sonra hevesin geçiyor...
      Çok teşekkür ederim bu arada..

      Sil
  24. Amac fotograf cekmek, neyi cektiginin cok da onemi yok degil mi? Objen yumurta da olsa, taş da olsa susleyip cekme istegi..seni oyle iyi anliyorum ki.. :)) ciceklerin de cok tatliymis, konsepte bayildim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni anladığına eminim, keşke yakınlarda olsaydın da seninle saatlerce fotoğraf üstüne konuşsaydık, gerçi saatler konuşacak teknik bilgim yok ama olsun, sana sorular sorardım:)
      Bu arada çiçekler balkondan. Mor olanı biliyorsunuz babamlar gelene kadar dayandı yavrucak, şimdi çok iyi, papatya ise geçen seneden tohumları dökülmüş herhalde ki tekrar açıverdiler...

      Sil
  25. fotoğraflar çok iyi cnm başarmışsın tebrikler:)
    bende içini nasıl boşaltırım diye deniyorum bu aralar desen filan çizip yapıştırıyorum anlıyorum seni:D

    YanıtlaSil
  26. BEN HALA KAHVALTININ DEVAMINI VE TARİFLERİNİ BEKLİYORUM
    ONLARI UNUTTURAMAZSIN ÖNCE ONLARI YAYINLA BENCE SEVGİLER
    SİBEL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) onları bu sıralar tekrar denemem zor gibi gözüküyor birazcık daha bekleyeceksiniz yani, ama aklımda:)

      Sil
  27. Your photos are beautiful and delicate! I love the way you show the flowers through your art!

    kisses,

    Luiza Mallmann
    decorarsustentavel.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Than you so much Luiza, for your kind words...

      Sil
  28. her post böyle güzel olmak zorunda mı :P

    YanıtlaSil
  29. ama bozmus olsan dahı kı bunu kabul etmıyorum fotograflar cok guzeller

    YanıtlaSil
  30. :) gülelim eğlenelim

    YanıtlaSil
  31. Hemen o kabugun icine azicik toprakla bezelye, fasulye sectigin bir bitkinin tohumunu konduruver :) Mercimek en guzeli... Hatta yumurtaya surat ciz, kasi gozu, yesillikler de saci oluversin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay canına ne güzel bir fikir bu... Kesin deneyeceğim ben bunu. unutmasam bari, yeşil mercimekle olur değil mi, olur bence olur...

      Sil
  32. bayıldım ben bu yumurtalara..ellerine sağlık..
    yalnız yazı başına çektiğin fotoğrafları düşününce bence kapına tencere tava satar gibi harddisk markaları elemanlarını gönderecekler tanıtım için..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bir tane aldım henüz. ve neyseki birgisayarında kapasitesi olukça yüksek, idare ediyorum ama nereye kadar bakalım göreceğiz...

      Sil
  33. amaç fotoğraf çekmek olunca neyi çektiğinin önemi yok bence.Bir yumurta bu kadar güzel allanıp pullanır ve bu kadar güzel gözlerle kompozisyon haline geli:))Harikasın seviyorum bu sayfadaki her karede gülümseme ve beğeni hallerimi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Seviyorum ben de seni buralarda görmeyi..

      Sil
  34. yaşasın bir deli daha buldum :))))ben derimki evdekileri daha fazla uzmesen,one ole ivir zıvır şeyler.daha kalıcı seylerle ugraşsan olmamı.badem sekeri ;))

    YanıtlaSil
  35. Well, I think your eggs' photos are very pretty and original. I do like them a lot.

    YanıtlaSil
  36. Ay çok güzel bir yazı daha, şu an iş yerinde gülme krizine tutulan çatlak mühendis konumundayım eminim. Meslektaşmışız aynı zamanda hem onu da öğrendim başka bir yazıdan, daha bir kendimi buldum sizde. Hep yazın hep fotoğraf çekin. Bin küsur foto çekip içinde kaybolmayı sonra seçememeyi bırakıp başka bir işe atlamayı o kadar çok yapıyorum ki, utandım şimdi kendimden:) Bu blog hiç bitmesin daldan dala atlayarak okumaya devam edeyim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  37. Sonrasını pek de düşünmemeli bazen, onemli olan seruvenden keyif aliyor olmak. Biz de gunlerce yumurtalarla oynadik ve hic de boyle bir sonuc alamadik:) ama seruven doyumsuzdu!
    Resimler harika yine, yumurtadan daha fazla sey var bu resimlerde. Keyif dolu nice seruvenlere....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi, bazen sadece yapmak, onlarla oynamak hoşuma gidiyor, sonrasında ne olacağı çok da önemli değil. Maksat hoşça vakit geçirmek, biraz kafa dağıtmak, gevşemekse hem ne zararı var:)
      Sizin yumurtalarda meşhur oldu haksızlık yapmayalım lütfen:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...