Bizim Evde Baykuş Var....





Hediyelerim elime ulaşalı epey oluyor ama ben ancak şimdi paylaşabiliyorum onları sizlerle. Neden… Bir türlü onları asacak en harika yere karar veremediğimden ve neticesinde dün karar verdik ki evde bir takım değişiklikler yapacağız Mayıs ayı itibariyle.

Ahh Sevdiye senin şu sevimli baykuşlar başımıza neler açtı neler: )

Hep yazdım, bu blog öncesinde benim öyle hop diye birşeyler kazanmam sözkonusu olmadı bunca hayatımda, ama sanırım bundan sonra ben şanslıyım bile diyeceğim yeri geldiğinde. Çünkü öyle güzel hediyeler kazandım ki öyle güzel insanlardan.  

Bu çarpı işi tablolar Geniş Zamanlar’dan Sevdiye’nin el emeği göz nuru. O kadar güzel işlemiş ki geçen gün annem ve kardeşimle beraber dikkatli dikkatli inceledik ve bir kez daha takdir ettik kendisini.  Zaten bloğunu takip ediyorsanız biliyorsunuzdur nasıl da hamarat olduğunu.

Samimiyeti de bloğundan fazlasıyla belli oluyor bu yüzden herhalde telefonlardaki konuşmalarımızda sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi muhabbet etmemiz hiç de tuaf gelmedi bana. Enerjisi, gülümsemesi hemen size sirayet ediyor (Sirayet kelimesini de hayatımda ilk kez kullanmış oldum bu vesiyle, Bu ilki seninle yaşamak güzeldi Sevdiye…)



Paket iş yerime geldi, bir süre yok dedim açmayayımda eve gidince bir güzel fotoğraflarım.  Sonra düşündüm eve gidince hava kararmış olacak ben de fotoğraflasam da beğenmeyeceğim onları , moralim bozulacak ve paket açılmadığıyla kalacak. Neticesinde dayanamadım açıverdim işyerinde o güzel ve özenilmiş paketi.

Ben bir tane beklerken 2 tane pano çıkıvermesin mi ve yanında küçücük sevimli bir dikiş kutusu (tam da dikişe sevdalanmışken ne güzel oldu) sonra  uğruna öleceğim kestane şekerini unutmamak gerek tabi.  Hepsi ayrı ayrı çok mutlu etti beni.

İlk önce salonda, tam da koltuğa uzandığımda görüş alanımda olan duvara astım panoları bir süre. Ama fotoğraflar orada hiç güzel çıkmadı, ışık çok kötüydü. Bu sefer ışığın daha fazla olduğu arka odaya götürdüm astım. Ama yok orada da çok fazla göremeyeceğim onları diye memnun olmadım. Asmayı planladığım yerde şu anda başka şeyler var çıkarttığımda çivi izi çok kötü duruyor yani Mayıs ayında bize ufak çaplı bir badana boya işi göründü şimdiden. Yeterki hedefimizi koyalım ve listeyi yapalım. Listeyi yapana kadardır bizim problemimiz. Defterimize yapılacaklar ve alınacaklar başlıklarını yazmaya başladığımız anda hedefi koymuş oluruz, o  zaman ya da bu zaman tamamlanır o liste…

Çarpı işini çok seviyorum, ara ara çoşuyorum, yapmak istiyorum. Geçen kış bir iki parça işlemiştik kardeşimle, bu kış da planımda vardı ama yetişemedim o konuya. Tek bir şeye odaklanabilmeyi isterdim. Mesela huzurlu huzurlu günlerce hiçbirşeyle ilgilenmeyip çarpı işi yapmak, işten eve koşarak gelip yemekten sonra ne yapacağını biliyor olmak ve onunla ilgilenirken aklımda başka hiçbirşey olmaması.. Hayali bile güzel.. Şimdi oradan yap o zaman diyorsunuz tabii. Ama yok ne yazık ki ben iş yerinde bile 2 saat aralıksız çalışamam, konsantrasyonum çabuk dağılır benim.

Yine çok uzaklaştım konudan. Amacım Sevdiye’ye binlercekez teşekkür etmekti bu güzel hediyeleri için. Ellerine, emeğine, zevkine sağlık: )

Hepinize harika bir hafta diliyorum...


I have never thought myself as a lucky person until this year.

This year is my lucky year and I hope it lasts longer. I have won so beautiful giveaways from wonderful bloggers.
These amazingly beautiful cross stitches are from Genis Zamanlar. I could not decide where should I hang them. Firstly they were on our living room wall, because of we wanted to see them every moment but I did not like to light on the photos.
After that I took them another room which has nice light.
That time, I realized that could not see them to much. Now we are planning to change something in our home the next May:)
Anyway, I want to thank you for these great giveaways to Sevdiye. She is so sincere and talented.

I wish all of you a great week..



56 yorum :

  1. çok cici bir dekor olmuş baykuşlu aksesuarları severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum, bence kötü ünü hiiiç haketmiyorlar..

      Sil
  2. Harika bir insandan onun kadar harika olan diğerine çok ince düşünülmüş ve çok güzel armağanlar... Çok tatlısınız ikiniz de. Bilge Baykuşlar sana mutluluk şarkısı söylesin NoHutcuğum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir kadınsın sen Colette, ne güzel...

      Sil
    2. :) Yukarıdaki blog aleminin becerikli ve güzel kalpli ikilisine ben de çoook teşekkür ederim ....

      Sil
  3. Çok hoşuma gidiyor yazıların, fotoğrafların, anlattıkların. Bende sana teşekkür etmek istedim şimdi, içimi açıyor evin, yaşamın (anlattığın kadarı tabii ki) Takip etmek çok keyifli, iyi ki açmışsın, iyi ki tanımışız seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken sanki kendi kendime yazıyormuşum gibi geliyor böyle okuyup da sevenler olunca şaşırıyorum. Çok çok teşekkür ederim esas ben bu güzel yorumun için.

      Sil
  4. Hediyelerine bayıldım doğrusu, eh! baykuş olunca otomatikman beğenirim:)))
    Senin evine de çok yakışmış,keyfini sür:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Natali inan aklıma sen geldin. Dedim bunları Natali nasıl beğenirdi görse:)

      Sil
  5. Hiç de güzel değiller. Evine de hiç yakışmamış işte. Bana çıkacak deyip deyip çıkarttın ya kendine bu hediyeyi helal olsun sana Nohutum. :P

    ühüüüü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aha Sayısal Loto oynamıştım hala bakmadım acaba ben miyim o şanslı 3 kişiden biri. Ama yok sanmam Jüpiter sadece beni görecek değil ya:) Hem oynarken demedim kesin bana çıkacak bu diye:) İşin püf noktasını atlamışım...

      Sil
  6. Hediyelerini güle güle kullan, hepsi de çok güzel, Sevdiye iyi işlemiş güzel işlemiş sizin eve de pek yakışmış. Blog alemini seviyorum ya böyle güzel dostlar kazandırıyor insana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ve aynen öyle, ben de seviyorum bu harikalar diyarını:)

      Sil
  7. Pembe çiçekler nergis mi?Daha önceki kahvaltı sofrasında da vardı, ne kadar güzeller.Sıklamenin beyazı da şahane, ben de pembesi var.Bu arada Sevdiye Hanımın ellerine sağlık, tablolar çok güzel.Blogunuza bayıldım,fotoğraflar,dekorasyon zevkiniz hepsi mükemmel.Ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında adını alırken sordum, kadın da söyledi ama inan şimdi hiiiiç hatırlamıyorum, Ama nergis gibi gelmiyor bana. Çok tecrübeli de değilimdir ama, bir daha ki gidişimde unutmazsam sorarım.
      Ve çoook teşekkür ederim..

      Sil
  8. noHut ben öyle bi çarpı işine el attım ki iki çocukla, Allah da benim iyiliğimi versin, kocaman hat yazısı bi besmele ve küçücük küçücük kareler, ne zaman bitecek çok merak ediyorum... o yüzden küçük ıvır zıvırlarıma ara verdim biraz. zaten fotoğraflayamadım da daha hiç birini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İki çocukla çok zordur tahmin edebiliyorum ama olsun bittiğinde alacağın hazzı düşün:)

      Sil
  9. They are so cute. I like both of them. I invite you to visit my blog. I have the new portfolios. Kisses. ISabel. (Libon, Portugal)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Isabel and I saw your new portfolies, They are really wonderful.

      Sil
  10. çarpı işi sevdalandığım ve yaptığım ilk el işidir:))çok güzel olmuş,Sevdiye nin ellerimne sağlık...senin dekorasyon ise yine hayran bıraktı beni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ara ara kafa dağıtmak için yapılabilecek en harika iş. Bak için için çoşmaya başladım korkuyorum kendimden:)

      Sil
  11. Baykuşlar çok güzel işlenmiş gerçekten sende bu güelliklerin hakkını vermişsin güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  12. Güle güle kullan hediyelerini diyorum, ama bence dikiş kutusunu kullanma, kıyma ona, cok tatlı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) değil mi ama ablası, nasıl sevimli sevimli bakıyor öyle...

      Sil
  13. çok güzellerr, güle güle kullan. Yapanın da eline sağlık. Etrafımdaki çoğu kişi tarafından baykuşların uğursuzluk getirdiğine inanılsa da ben bayılıyorum:)) Ay bu arada sıklameni gördüm, aklıma benim rahmetli pembiş sıklamenler geldi:) maşallah diyeyim de seninkilere de birşey olmasın:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem kendi adıma hem de sevdiye Adına teşekkür ederim.
      Bu arada sıklemenlerin zamanı geçiyor bizimkiside bugün yarın bayılır gider.. Bizde 3 tane vardı, biri sizlere ömür, pembe ve bu beyaz kaldı, Pembe olanda biraz nane molla, gidici yani:) Seneye kadar soğanlarını saklayabilsem ne güzel olur ama nasıl yapılır bilmiyorum:(

      Sil
    2. bu çiçek bana geldiğinde o kadar cahildim ki çiçek konusunda (ay sanki şimdi bilgi sahibiymişim gibi konuştum bak)ben öldü diyip saksısıyla birlikte hooopp çöpe atmıştım. meğer soğanları saklanıyorumuş:))) http://bahcevan.com/sonbaharda-siklamen-ve-dikilecek-soganli-bitkiler burda yazmışlar, daha önceden haberim olsaydı, zavallılarımı biraz yaşatabilirdim. bari seninkiler kurtulsun:)

      Sil
    3. Çok teşekkürler , çok iyi oldu bu yazı,benimkileri yaşatmak için elimden geleni yapacağım söz:)

      Sil
  14. Ayyy pek güzeller ama..çivi izi kararsızlık olduğunda çok fena oluyor Ayda..bizde de var evin muhtelif yerlerinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma, bizim evde duvarlarda illa birşeyler vardır. Ve hep dediğim gibi ben çok değişkenim. Zevklerimiz kendimiz geliştikçe değişiyor. Bir dönem Empresyonistlere takmıştım, duvarlarda onların tabloları vardı. Her daim Matisse ve Picasso'nın güzel basım müzelerden aldığım yada hediye edilmiş çizimlerini sevdim. Ama şu günlerde daha farklı, daha modern , hatta geometrik şekiller hoşuma gitmeye başladı. Hal böyle olunca çivi izi gerçekten problem. Ama araştırmalarım sürüyor, Çift taraflı band olayından farklı alternatifleri de araştırıyorum, bulunca haber veririm.:)

      Sil
  15. Ayda, ne güzel şeyler yazmışsın öyle, çok mahçup oldum ve de çok teşekkür ederim.
    Baykuşlar çok yakışmış yuvalarına, söylemedim sanırım ama diğerinin paspartosu içinde, gerçi böyle de güzel durmuşlar, amaaan baykuş senin, keyif senin. Duvarınızın mavi rengini çok sevdim ve sanırım annenler gelmiş, hoş gelmişler, sefa gelmişler...
    Tekrar çok teşekkür ederim her şey için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az bile yazdım. Esas ben teşekkür ederim.
      Paspartu olayını söylemiştin telefonda ama olsun:) Zaten biz biri öyle biri böyle de sevdik.
      Ve evet bizimkiler burada o yüzden zaten blogları falan gezemiyorum pek. Akşamları onlarla zaman geçirmeye çalışıyorum.

      Öpüyorum seni çoook

      Sil
  16. burası bıraktığım gibi şahane devam ediyormuş yine.

    YanıtlaSil
  17. Baykuslarin renkleri ve kendileri kadar guzel gorunuyor. Ben o guzel ciceklere de bayildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet renkleri çok sevimli gerçekten de.

      Sil
  18. Heeeyyy bu baykuşlar çok cicii :) Çok sevdim çoook... Sevdiye' nin ellerine sağlık. Güle güle süsle duvarlarını Ayda *-*

    Bu arada, Cumartesi sabahı Beşiktaş' taki kumaşçı amcaya giden sen miydin? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)
      Evet Sabah bizimkilerle şöyle bir turladık Beşiktaş'da geçerken uğradık ama oradan kumaş almadım o gün. Bizimkiler yanımdayken almamayı yeğledim yani. Yoksa karışıyorlar. Yok 30 cm. kumaş alınırmıymış, yok ne dikeceğine önceden karar verip öyle almalıymışım. Haybeye kumaş almak müsrüflükmüş...
      Ben geleceğim bir iş çıkışı haydi rast gele dedim kaçtım:))
      Anlaşılan sen sevdin orayı:) Kimbilir ne güzel şeyler almışsındır ve neler neler yaratmışsındır yine:)

      Sil
    2. :-)) evet, kumasci da oyle dedi, birsey sordu, gitti, dedi. Hatta tatli bir bayan da dedi senin icin :-) blogcudan al haberi :-))) rastlanti olmus, birkac saat erken gitseydim karsilasirdik belki de :-D guzel kumaslar var orda, sevdim cok ama fazla gitmemem lazim :-)

      Sil
    3. :) Bir gün bakarsın denk geliriz orada.. Ama benimd e şu sıralar hiiiiç uğramamam gerek. Evde acayip baskı var üstümde. Aile bütçesini yerle yeksan ediyorsun diyorlar.. Pehhhh..

      Sil
  19. Hediyelerini güle güle kullan Ayda'cim. Çok ince dusuncelidir sedocum, buralara geldigimi duyunca beni hemen aramasının yuregimdeki sicakligi geçmedi, ona da sana da sevgiler yolluyorum Fas'tan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim Ahu, Umarım bir gün hep beraber buluşur tanışırız. Hele sen bir gel de:)

      Sil
  20. hediylerinizi güle güle gönlünüzce kullanın Ayda hanım.Bu arada çok şanslısınız,hemde çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ve evet ben şasnslı biriyim hem de çoook.

      Sil
  21. Hediyelerini güle güle kullan, hepsi de çok güzel..kıskandım valla :))

    YanıtlaSil
  22. Önce bloğunu çok beğendim, sonra kalpli sallangaçlardan ;) yaptım kızımın odasına, sonra etsy'den gösterdiğin kasnaklı etaminlerden desenleri tek tek döküp, kuş yuvasıyla başladım yapmaya, diğer desenlerle (önce baykuşlu olanla) devamı gelecek inşallah... Bu baykuşlar da çok tatlı, uğur getirsinler inşallah duvarından seni izledikçe...
    Diyeceğim o ki, cafeNohut ilham verici, teşvik edici çoook şeker bir blog... Teşekkürler, nice böyle güzel paylaşımlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Reklam gibi olmuş bu yorum. Çok çok çoooook teşekkür ederim, eğer birilerini mutlu edebildiysem bu vesiyle gerçekten ben de mutluyum...

      Sil
  23. önce cafe fernondaya aşık oldum..sonra oradan seni buldum cafe nohut..( sen diyorum çünkü,siz demeyi haketmeyecek kadar aileden gibi hissettim blogunda kendimi...kızmassın dimi..) şimdide senin sayende sevdiye hanımı buldum...görmeden de sevilip hayranlık duyulabileceğine beni inandırdınız...teşekkürler hepinize,hele sana..hele sevdiye hanıma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu güzel ve içten mesaj için teşekkür ederim asıl.

      Sil
  24. Nohutcuğum, hediyelerini güle güle kullan, çok ince ve zevkli hediyeler olmuş bunlar bazen insanı küçücük bir şey nasılda mutlu eder değil mi burada seninde ne kadar mutlu olduğun her halinden belli oluyor.. Baykuş genelde bilinenin dışında uğursuzluk yerine uğur getiren bir canlıdır bu yüzden ben de geçen sene tatil dönüşü evin dış cephesine
    (alt bahçe giriş tarafına seramikten bir baykuş alıp asmıştım. ama bu baykuşları da işleyebilisem diye kopyalamadım değil bilesin.. yarın bir gün bloğumda görürsen şaşırma ..tabi ki linkinle birlikte )kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense o inanışa ben hiç inanamamıştım, çünke gerçekten çok sevimliler..
      Senin baykuşları da dört gözle bekliyoruz:)

      Sil
  25. What a beautiful gift Ayda, and as usual you took such great pictures of them.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...