Hayranım - I Admire




Burcumdan dolayı mı bilinmez ama küçüklüğümden beri, sanata, sanatçıya karşı farklı bir hayranlığım var… En büyük zevkim sanatçıların, üreten insanların hayatlarını okumak. Onların nelerden ilham aldıkları, günlük hayatlarında neleri önemsedikleri, ne yiyip ne içtikleri, nasıl konuya odaklandıkları, nasıl bu kadar tutkulu olabildikleri, ilgilendikleri konuyu nasıl seçtikleri, yeteneklerini nasıl keşfettikleri… Ay daha saymakla bitmez, hepsi benim için birer merak konusu  işte…

Bazen instagramda, bloglarda kendimi kaybediyorum böyle yetenekli birileri ile karşılaştığımda, saatlerce bakıyorum yaptıklarına hayran hayran, gıpta ediyorum, mest oluyorum, ne bileyim işte kendimden geçiyorum.


Minki onlardan biri. Pinterest’te karşıma çıktı onun yaptıkları yaklaşık 1 sene önce, belki de daha fazla… bir iki pinlerken o güzel fotoğraflarını, kaynağına da ineyim şu harika el işlerinin dedim ve Onun inanılmaz dünyası ile tanıştım. Meğersem O da beni uzun zamandır Flickr üzerinden takip ediyormuş. Birbirimizi bulduğumuza pek bir sevindik o günlerde: )

Kumaş parçalarıyla harika şeyler yapıyor Minki. İnanılmaz bir emek var her bir yaptığında, bazen aklım almıyor sabrını, minik minik nasıl da uğraşıyor diyorum. Sonra anlıyorum işte tutkunun ne demek olduğunu, insanı başarıya nasıl da taşıdığını. Tutkulu değilseniz istediğiniz kadar akıllı olun, istediğiniz kadar yetenekli olun yaptıklarınızın gerisi gelmez, anlık bir heves olarak kalıverir…

Birkaç gün önce bana ulaştı Minki’nin paketi. İçinden çıkanlar o kadar değerli ki benim için, gözümün önünden bir an olsun ayırmak istemiyorum. Hatta keşke bir an önce gönlüme göre bir ev bulsam, taşınsam da, bu hazinelerim için onlara layık bir yer hazırlayabilsem diye dua ediyorum. Ne tatlılar değil mi???

Haftasonunuz, umut dolu, huzur içinde geçsin...


I really admire all the artists and arts since I was a child... My greatest pleasure is to read their lifes. Their inspiration sources, daily life, how do they focus on the subject, how do they choose their passionate??? I love to learn all details about them...

They inspire us to see the meaning in our lives, encourage us to keep it present throughout the day, and make life the fulfilling, exciting, and beautiful experience it ought to be.
Sometimes, I come across an artist account on instagram or blog and. I do not understand how the time passed in reviewing their images...

Minki is one of them... I have discovered her blog and her incredidle world almost one year ago via Pinterest. She is an incredibly talented artist which I have ever met. I really love so much her works...
A few day ago, I've received Minki's beautiful gifts. I am simply in love with them and I do not want to lose them even for a moment in front of my eyes.


Thank you so much my lovely friend. You are so sweet and kind... They will be my most precious treasures during all my life..









11 yorum :

  1. Que lindos bordados!!!! Amei! Bom final de semana!

    YanıtlaSil
  2. Sanat tamamen içgüdüsel bir kabiliyet ve dediğin gibi hayata karışmasını sağlayan da tutku. ben özellikle hiç bir eğitim almamış, benzerlerini daha önce başka yerlerde görmemiş, ilhamını , malzemesini tamamen kendi bulan sanatçılara daha bir hayranım. bir kilimin motifinin oluşumundaki saflığı seviyorum. bir oya bir dantel modeline verilen emeği seviyorum. hikayeleriyle de bütünleştiğinde işte eser oluveriyor benim gözümde.
    Minki'nin eserleri de şahane.
    o büyük ev hayali var ya ah ah diyorum sadece, sevgili Ayda. Selamlarımla,

    YanıtlaSil
  3. ahh ne güzel bir posta bu Ayda!!! Sevmeyen varmı ki acaba...ben bayılıyorum Minki'ye...makine ile dans ediyor resmen...tabi beni de mest...onun parçalarını sende görünce o kadar mutlu oldum ki...güle güle sev (kullanmaya kıyabilirmisin bilemedim) :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok tatlılar :)) Bayılmamak mümkün değil! Böyle şeyleri koyacak yer bulamamak bazen benim de canımı sıkıyor. Allah gönlüne göre bir ev nasip eder inşallah.:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzeller sahiden. Emek ve sabırla olunca herşey daha bir kıymetli sanki. Tam bir hazineymiş, güle güle kullan, inşallah yeni evinde, daha güzelliklerle...

    YanıtlaSil
  6. Her work/art is really incredibly beautiful. I first found her on pinterest, and since then became a fan.
    Congratulations on the beautiful gifts.

    YanıtlaSil
  7. bak yine yazacağım, sayfana giriyor ve kendimi kaptırıyorum sonra yorum yazmadan çıkıyorum.minki ye tıkladım aman allahım neler neler yapıyor. sihir gibi.

    YanıtlaSil
  8. İlk bakışta boyama sandım. Dikişmi tüm o detaylar? Gerçekten harikalar çok şirinler :)

    YanıtlaSil
  9. İkiniz de çok şanslısınız. Minki'nin yaptıkları cidden tutkuyla yapılacak şeyler. Tıpkı senin yaptıkların gibi. Gönlündeki evde yerleştirmen dileğiyle..

    YanıtlaSil
  10. Nefis, etsy sayfasıvar mı? Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak emin olamadım ama yok sanki! Sitesinde pdf olarak bazı yaptığı şeylerin yapılışlarını satıyor ama bir bakacağım ama.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...