Son zamanlarda - Recently...





Daha çok bloğumla ilgileneceğim dedikçe tersi oluyor, demek ki kendi haline bırakmak gerek birazda. Bu hafta iş yerinde bir koşuşturma vardı, akşamları da elime almamaya çalıştım telefonu da ipadi de. Hiç bir şey yapmadım. Şimdi ise kendimi patlayacak gibi hissediyorum. Sanki akşam eve gider gitmez dikmeye, kesmeye başlayacağım ve taa Pazar akşamına kadar habire işleneceğim gibi bir his…


Geçtiğimiz Cuma akşamı dolapları düzenleyelim, yazlık kışlık olayını halledelim dedik. Ama nasıl olduğunu anlamadan kendimi küçücük koridorda baza ile kapı arasında sıkışmış buldum.



Benim odayı küçük bir oturma odası yapmaya, bir kaç ay da beraber, eski günlerdeki gibi karşılıklı yatmaya karar verdik Funda’yla. Hem bizimkiler geldiğinde annem çok sever bu odayı, gelene geçene bakar diye düşündük. Düşünmemiz ile hayata geçirmemiz arasında o kadar az bir zaman vardı ki, istesen evi böyle hızla dağıtamazsın. Funda’nın odasındaki koltuğu diktik tepeye, ilk önce onu tamir ettik. Eee yılların koltuğu altında açılmalar olmuş bir güzel çiviledik dört bir yanını. Sonra  benim odadaki bazanın içini boşalttık. Yatak başını çıkartırken zorlanacağımızı düşünüyorduk ki o hop diye çıktı, mutlu mutlu, bu iş sandığımızdan da kolay olacak bakışı fırlattık birbirimize. Ama yanılmışız işte!  Sonra yan çevirdik bazayı ve odadan çıkarttık! Daha doğrusu tam çıktı ki bazanın kapağı şak diye açıldı ben de kapının köşesine sıkışıverdim!!!  Öylece kaldık, yok kapanmıyor lanet şey. Ben bir köşede Funda karşı köşede , kıpırdayamıyoruz ki kapağı kapatalım, bir de gülme krizi tuttu kaldık öyle bir süre… Sonra baktık kimse gelip kurtarmıyor bizi iş başa düştü dedik, bir o yana bir bu yana küçük küçük manevralar yapmaya çalıştık, baktık mekanizmayı söksek tekrar geri toplayabilir miyiz falan diye ama tam o sırada Funda şöyle bir kaldırdı, bir ittirdi ki kapağı tak diye kapandı. Karnımızı kapağa dayayıp tıpış tıpış taşıdık kendisini öbür odaya…  Sonra saat 3’e kadar yerleştirdik, temizledik ohh pek sevdik. Bir süre böyle, sonra yine eski haline getireceğiz ama o zaman tecrübeli olduğumuz için kesin daha kolay olacak ( yani inşallah).


İşte sırf bu oda yüzünden de bugün Cuma diye pek seviniyorum. Yarın hava yağmurlu olacakmış İstanbul’da,  ben de bu küçük odada elimde dergim, fırında kekim keyif yapacağım diye heves içindeyim. Ay hadi inşallah…



Bu arada bu kahvaltı sofrası da geçtiğimiz haftasonundan.  Funda eğitimde olduğundan kendi kendime geç ve uzuuun bir kahvaltı yaptım, yarın ki planım da tam bu!

Hepinize keyif dolu, sıcacık bir haftasonu diliyorum…


Our plan was to arrange our drawers and wardrobe last weekend but we have found ourselves while replacing furnitures...

We forced a lot when moving furniture, even I was stuck between the bed and the wall! 
It was a hard adventure for a Friday evening but we are happy with result.

And these breakfast images are also from last weekend. I've just wanted to share them with you.
I'm planning to have a breakfast like this and to rest in our new teeny living room during this weekend. while reading a magazine with the smell of cake coming from the oven...


I wish you have a cosy and sweet weekend...










36 yorum :

  1. Iyi aksamlar, Afiyet olsun. I would have loved to share that brakfast with you.

    YanıtlaSil
  2. Ne guluyorum sizi oyle dusundukce :)))
    tebdili mekanda ferahlik vardir elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  3. Hani yağmurlu karanlık kış günlerinde sıcacık bir minik odada oturup muhabbet edilir ya, sizin odanız da öyle oldu demek ki :) Ne güzel :) Ben de geleyim ama yaa, off :)
    İnşallah planladığın gibi bir hafta sonu geçirirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah işte biz de öyle hayal ettik de ondan yaptık o odayı:) Gerçi bu haftasonu yemek olayı işin içine girince pek keyif yapacak fırsat olamadı ama olsun haftaya yaparız biz de:)

      Sil
  4. Niye benim kızkardeşim yok ya :( Senin hem var hem de aynı evde yaşıyorsunuz ne büyük şans.
    İkiniz de pek bir marifetlisiniz. Odanın yeni halini merak ettim.

    Kahvaltı sofrasında en çok domatesi beğendim. benniye böyle aroma katmıyorum ki diye düşündüm.
    İyi hafta sonları Nohutum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde iyi de kardeşle yaşamak, her zaman değil:)) Arada çıkan kavgalardan pek şiddetli oluyor:)

      Domatese illa zeytinyağı, kekik ve bir iki damla nar ekşisi koyuyoruz biz, Yemeğe doyamıyorum tabi sonrasında:)

      Sil
  5. ne güldüm sabah sabah! bizim de her taşınmada olur bi baza kazası, tehlikeli şeyler bazalar ;p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy evet yaa neymiş o öyle. Bir daha kine çok dikkatli olmalıyız bu konuda, bunu da öğrenmiş olduk bu vesileyle:)

      Sil
  6. Bayılırım bende odadan odaya eşya taşımaya... Bende bir gün tek başıma yaşarken bir gardrobu sürükleyerek odadan odaya taşımaya kalkmış ve koridorda sıkıştırmıştım.. sonuç olarak marangoz gelip, söküp tekrar takmıştı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marangoz gelmesi kötü olmuş ama bak süper bir de anı sahibi olmuşsun:))) Biz eskiden daha çok oynardık eşyalar ile şimdilerde daha ürkeğiz, evi talan edip toplamaya üşeniyoruz:))

      Sil
  7. Ah be güzelim, çağır benim oğlanı gelsin yardıma! Komşusunuz şunun şurasında hem gelin aldık sizin memleketten akraba bile çıkarsınız azıcık kurcalasanız !
    Kahvaltı pek güzel görünüyor yarasın ( yaramıştır herhal baksana geçen haftadan kalmaymış )

    Öpüldün 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh doğru dedin Nilgün Abla!! Sen gel bizi bir senin gelinle falan tanıştır da böyle başımız sıkıştığında çağıralım:))

      Sil
  8. ayda ve funda sizin elinizden birşey kaçmaz....datça da havalar son bir haftadır YAZ olmasına rağmen şu yağmurlu hava , fırında kek durumuna pek özendim...ikinize de sevgiler...kek de tarçın olsun kokusu tüm evi sarsın.

    YanıtlaSil
  9. Hayal ettimde şimdi o odayı kim bilir ne şeker olmuştur Ayda görme şansımız olur umarım çok merak ettim :) kahvaltıysa çok güzel görünüyor detaylar çok zarif, mutlu hafta sonları .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oda çok küçük ve genelde karanlık:( Yoksa habire fotoğraflardım ama şimdilik elimde hiç fotoğrafı yok maalesef:(
      Çok çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. İki kuz kardeş arkadaş gibisiniz. Çok imrendirici, çok tatlısınız:) umarım hafta sonu sizin için keyifli geçiyordur. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. So beautiful and fresh! Love the tablecloth - may I ask where did you get it from? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you dear:) It is from IKEA and I also love it so much ...

      Sil
  12. Keşke bizim eve de gelseniz kim bilir ne güzel minik dokunuşlar yaparak büyük güzellikler yaratırdınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gittiğimiz evi baştan sonra kafada döşemeyi çok seviyoruz biz:) Hayali iç mimarız bir nevi:) ama gerçek olsa tırsarız sanki:)

      Sil
  13. Kihh kihhh ben de çok güldüm senin gibi naif tatlı birini böyle sıkışıp kalmış Garfield gibi hayal ettim de şimdi :) Neyseki bir yerinize birşey olmamış, ne güzel abla kardeş biraradasınız, bu anlarınızın tadını çıkartın dememe bile gerek yok öyle güzel çıkartıyorsunuz ki, ahh ahh keşke benim de böyle bir imkanım olsaydı ablamla, gerçi saç baş yolma durumlarımız da olur muydu onu bilemiyorum hii hii :) Çok öperim Ayda'cığım seni de Funda'yı da, iyi haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de her zaman böyle şen şakrak değiliz tabi:)) Kavgalarımız şiddeti epey bir büyük... Yaş kaç olursa olsun, evli ve çocuk sahibi olmayınca hiç büyümüyorsun. biz hala ortaokul seviyesinde yaşıyoruz Fundayla:) didişme, yarış, kıskançlık, anne babanın gözüne girmece hepsi var:)

      Sil
  14. evlenmeden hemen önce odada yapacağım değişiklik için bazamın yerini değiştirmek istediğimde ben de yaşamıştım aynı durumu:)) hem de tek başımaydım:( odada mahsur kaldığımdan ve tüm çabalarıma rağmen kapatıp çıkamadığımdan nişanlımı arayıp yardıma çağırmıştım, nasıl kötü bir çaresizlikti. Şimdi hatırladıkça hala gülüyorum kendime:))) geçmiş olsun, mutlu haftalar dilerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy tek başına mı!!! yazık... Allah kimseyi aniden açılan baza ile imtahan etmesin:)

      Sil
  15. Hello Ayda.

    Every time I see pictures of your breakfasts I feel like have some, everything looks so fresh and delicious, that's the kind of breakfast I like.

    I spent this weekend moving some furniture myself, I love to rearrange things around the house.

    Have a blessed week my friend.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh Thank you my dear, I wish we had the opportunity to have breakfast together:)

      Lots of love...

      Sil
  16. ah bu kadınların değişiklik merakı.. :) illa onu oraya çekeceğiz, bunu buraya taşıyacağız sonra da gelsin bel ağrıları :)) sonuçtan memnun kaldıysanız sorun yok :) aman sefanız olsun abla kardeş, misler gibi yapın keyfinizi ohh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz ailecek:)) Her ne kadar henüz o odada istediğimiz keyfi yapamasak da şimdilik memnunuz:)

      Sil
  17. bayılıyorum fotoğraflarına, zevkine, güzel yazılarına :) harikasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum da harika:) Delirdiğim bir iş günü sonunda yüreciğime sular serptin:)

      Sil
  18. Seviyorum seni :) gerçektenn..
    Çok çok hem de :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh be Özlem ne tatlısın sen. Ben de seni seviyorum...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...