"Muzlu Kek"

Hayatım boyunca “Muz” ile aramda hep bir soğukluk, bir mesafe oldu. Biz küçükken fazla muz alınmazdı, lüks gıdaydı kendileri. Babam her aldığında ben yemezdim hakkımı kardeşime bırakırdım. Şimdi düşünüyorum bunun nedenlerini; ya oy toplamak için “ bak bak ne fedakar abla “ gibilerinden annemle babamın gözüne girip, sonradan gelen küçük kız kardeşi saf dışı etmek.  Ya da ben Muz’u sevmiyordum.  Ama gerçekte benim sevmediğim hiçbirşey yok, ne bulsam yerim. Kardeşimi çok sevdiğim için O’nun yemesini istemiş de olabilirim ama bu çok küçük bir ihtimal:) O zamanlar evdeki hakimiyetimi elimden alan en büyük düşmanımdı.
 Yıllar sonra Üniversite için İstanbul’a  geldiğimde “köyden indim şehire modunda” görmemişlik ile epey bi kilo aldım. Bir tek o dönem Muz yedim sanırım. Ama sonra Muz gözümde öyle bir büyüdü ki sanki bir tane Muz yersem 10 kilo alacakmışım gibi düşünmeye başladım. Aynı şey cola için de geçerli.
Cola ve Muz… Korkuyorum sizden….


Kız kardeşimin işyerinde her akşamüstü meyva saati var. Mevsimine göre meyva alınıyor ve çalışanlara ikram ediliyor. Bazen çilek, bazen elma, bazen de muz… Süper bir çaycıları var, geçenlerde irmik helvası yapmış. Hatta patrona susshi bile yapabiliyor. Neyse işte, muz verildiğinde kardeşim de yemiyor (onu da etkiledim Muz yerse dana gibi olabilirsin diye) ya arkadaşlarına veriyor ya da eve getiriyor. (Şimdi düşündüm de eve niye getiriyor, ben yiyeyim diye mi.. Benim kilo almamı istiyor….. Bu bir komplo… Bu konuyla daha sonra ilgilenicem..) Ben de karalar bağlıyorum o bir tanecik Muzu ne yapacağım diye.




İşte geçenlerde bu gördüğünüz keki yaptım. “Muzlu Kek” Cherry Menlove’ın “Banana Bread” tarifinden. Rengi onunki kadar koyu olmadı ama tadı gayet iyiydi... Bildiğiniz kek işte. Ama elimdeki muzları da bu şekilde  kullanmış oldum:)
Gelelim tarife;
  • 125gr Katı yağ
  • 175gr esmer şeker
  • 2 adet yumurta
  • 280gr elenmiş normal un
  • Bir Tutam Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 120ml Yağsız Süt
  • 3 ya da 4 adet ezilmiş muz
  • 1 paket vanilya
  • 100gr dövülmüş ceviz
  • Yarım çay kaşığı tarçın.
İlk iş fırını  180 ºC’ye ayarlıyoruz. O ısınırken bizde yağ ile şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz, içine yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra un, tuz, karbonat ve sütü ekleyip iyice birbirlerine karışmasını sağlıyoruz, arkasından ezilmiş muzlar ile vanilyayı, cevizleri ve tarçını ekleyip tekrar karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküp doğruca fırına veriyoruz.



Görmemişin bir keki olmuş tutmuş 100 kez fotoğraflamış gibi oldu ama kusuruma bakmayın artık, yeni heves birşey yaptım mı büyük olay oluyor bizim evde:)

Siz de denerseniz şimdiden afiyet olsun...

6 yorum :

  1. Fotograflar cok şık, kek de oyle, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çook teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. ben de çok beğendim,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, kek çok güzel görünüyor, ama sunum mu daha güzel, kek mi karar veremedim :) Çok şık ve harika bir sunum olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Şimdilik içerik konusunda (lezzet) pek kendime güvenmediğim için sunuma ağırlık vererek olayı ört-pas etmeye çalışıyorum:)

    YanıtlaSil
  6. yarın denemek istiyorum bu kek tarifini fotograflara bayıldım kekten daha güzel:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...