Benim Tatlı Framboise / My Sweet Framboise




Bu kış sevgili Funda’nın instagramda yapmış olduğu çekilişten kazandım ben bu sevimli köpeği. Sağolsun, taa Berlin’den bana ulaştırabilmek için nasıl uğraştı ama sonunda işte burada. Hemde sadece bu tavşancık değil, bana birbirinden güzel renklerde yünler , harika kurdelalar ve başka bir sürü şey göndermiş. Şimdi heyecanla o yünlerle ne yapsak diye Funda’yla ( benim kardeşim olan Funda bu da : )) ) kumrular gibi düşünüp duruyoruz.

Uzun zamandır her gördüğümde içim gidiyordu, ahh keşke örebilsem diyordum ama bir yandan da kendime güvenemiyordum. Şimdi elime alınca, nasılda düzgün örüldüğünü görünce Funda’nın yeteneğine olan hayranlığım bir kez daha arttı.


Benim böyle bir şey örebilmem için önce elma armut ile başlamam gerek amigurimi işine.  Eski Mollie Makes dergilerini karıştırınca da karşıma çıktılar zaten. Şimdi bayramdan sonra elma ile başlayacağım. Yazarken heyecanlandım görüyor musun: ) 

Amigurimi örneklerine bakarken dikkatimi çekti, çoğunlukla DMC Natura kullanılmış. Bu köpeği de Natura ile örmüş Funda.  Hazır elimin altında birbirinden güzel renkli Natura ipler varken başlamasam ayıp olur bence. Gerçi kullandıkça içim gidiyor, hep küçük küçük şeyler öreyim de bitmesin, biblo gibi sepetin içinde kalsınlar istiyorum.

Tekrar çok çok teşekkür ederim Funda’cığım. Salonun baş köşesinde duruyor hediyen, bakıp bakıp mutlu oluyoruz.

NOT : Yarın çekilişin son günü, katılmak isteyenler buraya bir uğrasın, şansı da bol olsun!!!




I had won this lovely Framboise last winter from a giveaway which has been done by dear Funda. She lives in Berlin and when she came to Turkey for her summer holiday, sent it to me with an other many lovely things.. yarns, ribbons, a vintage tin... I loved all of them so much.

For a long time, I really wanted to try an amigurumi pattern but this is quite high level for me. I should start it with an easier pattern like an apple or pear. Luckily I found them in one of the past issues of Mollie Makes. I can not wait to start it as soon as.

According to the information given by dear Funda; Pattern ; Framboise by Tournicote, book 'tendre crochet' , yarn ; DMC Natura  • hook size ; 2,5mm.

I have many DMCNatura just cotton yarns in beautiful colours and I guess, these yarns are pretty nice and suitable for amigurumi. Oh! I'm really excited : )


PS: Don't forget to join my giveaway, tomorrow is the last day! Good luck...






7 yorum :

  1. Benim de uzun zamandır başlamak istediğim ama bir türlü elimin gitmediği bir iş amigurimi :) Böyle güzellikleri görünce de mest oluyorum :) Kesin sen yaparsın ;) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Bu ara bende amigurumiye sardım çol harika şeyler yapmışlar ben de smiley ler yaparak başladım hem basit hem sonucu harika ve yapması da eğlenceli :) bir tığla birsürü kuş yani

    YanıtlaSil
  3. ayda cığım, hadi bakalım kolay gelsin, yola çıkmak hatta niyet etmek bile başlangıçtır. sen yaparsın korkma..

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı tavşanın:) Ben de bayılıyorum bunlara ve Funda'nın diğer tüüüm yaptıklarına.Size çoook mutluluklar dilerim:)

    YanıtlaSil
  5. Yarabbimm tam bir ponçik !

    YanıtlaSil
  6. Bak şimdi bu güzel hediye beni çok fena gaza getirdi.Ne güzel duygular yaratmış sen de,yeni bir şeyler deneme hevesin de tavan yapmış ne güzel.Ben de diyorum senin çekilişine katılayım o vakit.Hakkını verecek birine gitsin diye düşündüğümden katılmamıştım ama şimdi fikrim değişti.Bu vesile ile belki güzel bir kitap senden bana hediye olur ve benim de iplerle kaynaşmam an meselesi olur kim bilir.Yine de emin değilim bak yazarken bile kararsız kaldım,ay sanki çıktı da ne yapacağımı şaşırmış gibi konuşuyorum burada değil mi.Bir de ne fark ettim ,ben sana yazarken kaptırıyorum kendimi konuşur gibi bırbır yazıyorum kusura bakmazsın inşallah.

    YanıtlaSil
  7. ayy ne şirin!! bu arada çekiliş ne zaman oldu yahu...feci kıskandım:) Funda'nın elişleri zaten bayıldığım işler...sende görünce nasıl sevindim...tam yerini bulmuş...ve kesin eminim ben,yaparsın!! kim bilir ne şirinlikler üreteceksin yine...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...