Şirin Bebek Battaniyesi - Pretty Baby Blanket



Hani tam kışın ortasında başlamıştık bu minik battaniyeye. Biteli epey oluyor ama hem işlerin yoğunluğundan hem de uzun süre her haftasonu havanın kapalı olmasından dolayı bir türlü fotoğraflayamamıştım. Tabii fotoğraflamakla da iş bitmiyor, fotoğraflarını çektim bu sefer de bir türlü düzenleyemedim.


İlk postu belki hatırlayanlarınız vardır. DMC’nin Wolly yünleri ile örüldü bu battaniye. Renkler ayrı güzel, ipin kendisi ayrı güzel. Örmesi çok zevkli olduğu gibi bittikten sonrada da bakmaya doyamıyor insan.
Diyeceksiniz ki iyi hoş da fiyatı da hoş!  Evet fiyatı birazcık yüksek olabilir ama siz de ıvır zıvır şeyler örmeyin bu güzel iple. Yeni doğacak yeğeniniz için bir battaniye örün, ya da kızınıza hırka, oğlunuza bere…  ne bileyim, özel bir şey olsun, değsin. Baktıkça mutlu olun…



Funda şimdi artanlardan bir küçük yastık örüyor, hatta bu akşama biter bile. Arkası için ipler yetmeyeceğinden ben de kumaş kılıfa dikeceğim onu. Umarım hayal ettiğim gibi olur ve bir an önce fotoğraflarım da siz de görürsünüz.

Daha Amsterdam fotoğraflarını bile düzenleyemedim. Gerçi çok çok az fotoğraf var elimde ama neyse…


Bu arada bu yünlerin renk kartelası için DMC’nin Türkiye temsilcisi Tuva Tekstil’in web sitesine, yani buraya bakabilirsiniz ve eğer siz de benim gibi online alışverişi seviyorsanız, öyle dükkan dükkan gezecek zamanım yok benim benim diyorsanız www.goblen.com  adresinden buraya bir göz atın. Bugün alırsınız yarınsa elinizde olur. Çok hızlılar çoook…




I had started to crochet this baby blanket almost in the middle of winter. It has been completed for while ago but I was very busy and the weather was very cloudy during weekends... it's been hard to take good pictures of this cute blanket...

Anyway, finally it is here and I liked it so much. Maybe you can remember my this post about it. I used DMC Woolly Yarn and it is a truly wonderful wool...


Currently my little sister is crocheting a small pillow case with the rest of these wools. When it is  finished, I will share it with you. I hope it won't take a long time...







36 yorum :

  1. Aydacığım bir torun haberi gelsin de bilirim ben neler neler yapacağımı. Şimdiden 4 tane patchwork yorgan diktim 8-10 tane de battaniye örerim ☺️ Bu arada Gelincik de seni takip ediyor ve sana ailece bayılıyoruz 😘💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 Yorgan mı!!! Süpersin valla ne diyeyim. Senin torunun olmak varmış bu dünyada:))
      Ben de sizin ailenin hastasıyım bu arada:)

      Sil
  2. Gorgeous, gorgeous, gorgeous! x

    YanıtlaSil
  3. Wow renkler nefis!! yine harika iş çıkarmışsınız..
    Bir gün bende böyle battaniye örecek miyim acaba? Bunun üzerinde bir düşüneyim :)
    En iyisi ben sizin ördüklerinize iç geçireyim..bana daha uygun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sen bir örsen harikalar yaratırsın. Bak şimdiye kadar fotoğraf çekmedin de ne oldu.. Yazık oldu. Bence hemen örmeye başla:)) Eminim çektiğin harika fotoğraflar gibi şeyler çıkacak ortaya...

      Sil
  4. nasıl güzel olmuş!
    hayal ettiğin herşey olsun be Ayda...dolunay var şu an on a bakarak, sana diledim:)

    YanıtlaSil
  5. ipler pahalıydı gerçekten. ben de örüyorumda böyle her renkten değil. bu
    oldukça zor. durmadan renk değiştir. sabır işi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değiş aslında, daha zevkli, Kafa dağıtıyor, bulmaca gibi.. Yani renk uyumu yapmak, hop o hop bu demek, her defasında farklı bir motif görmek.. Ne bileyim hoş işte...

      Sil
  6. Adorable blanket... I wish someone could show me how to crochet such kind of things!

    Happy June :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You can find many tutorials on youtube. Write, afgan crochet tutorial and start crocheting:)))

      Sil
  7. Ay o güzel iplerin sonucumu bu.Ne güzel olmuş ve üstelik bebek battaniyesi.Şirinlik abidesi gibi.Ellerinize sağlık hemşireler..Bu arada dört göz ve koca bir kalple Amsterdam fotoğraflarını bekliyorum erimek için.Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy işte böyle bekleniyor diye koyamıyorum amsterdam fotoğraflarını:( Parmağım sakatlanmıştı ya ilk gün zaten o yüzden bir kaç gün hiç çekemedim fotoğraf sonrasında da hep kanal hep kanal:))
      Neyse ne çıkarsa bahtımıza artık:))

      Battaniye için de çook teşekkür ederiz efendim ekip olarak:)

      Sil
  8. ellerinize sağlık ikinizin de. renkleri böyle uyum içinde kullanmanıza bayıldım. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Fundayla ikimizin en büyük zevki sanırım, renk kombinlemek:))
      Böyle bir iş dalı olsaydı ikimiz zevkle çalışırdık:)

      Sil
  9. Ay bayıldım harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. Blogda değişiklikler yapmışsın Ayda çok güzel olmuş yeni halini çok beğendim battaniyeye ise diyecek söz bulamıyorum renklerini,birleştirmelerini, kenarlarını hepsini ayrı ayrı beğendim harika görünüyor.Amsterdam fotoğraflarını ve yastığıda merakla bekliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Sihirli değnek diye birşey var mı diye sorsalar, Ayda'nın iki eli derdim. Harika olmuş, harika, yine yine yine!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne desem bilemedim şimdi, çok ama çoook teşekkür ederim. Gerçekten ama:)))

      Sil
    2. Funda'nin ellerini de unutmuyoruz, aman diim !!!

      Sil
  12. Baskı yok ama, ben de Amsterdam postunu merakla bekliyorum ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak yukarıda "Bahar Renkleri" ne de yazdım.
      Hazırlayacağım da birazcık zaman alacak, arada bir iki post daha var:))

      Sil
  13. çok güzel bir battaniye olmuş, sizin de kardeşinizin de ellerinize sağlık. Yastığın bitmiş halini ve Amsterdam fotoğraflarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Yine harika. Funda'nın ördüğünü görmüştüm ig de. Ne yetenekli kardeşlersiniz, maşallah ikinize de:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirdi bile onu ama şimdi ben kimbilir ne zaman dikerim kılıfı:)
      Çok teşekkür ederiz ikimizde....

      Sil
  15. Sen bana diyorsun ya safi yeteneksin diye...senin elinde de bambaşka bir sihir var...bir battaniyeyi yemek istermi insan? İstedim işte...(Funda ablamızında ellerinden öperim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah sabah mest ettin beni yine:)) Öpüyorum güzel yanaklarından...

      Sil
  16. It's gorgeous!! Love the colours.

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık, yine çok güzel olmuş. Öğrenmek istediğim kaç numaralı tığ kullanıyorsunuz tabi hatırlarsanız. Elimde olan iplerle battaniye yapmaya başladım ancak istediğim gibi durmuyor.İnce ip ile mi kalın ip ile mi yapsam arada kaldım. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu battaniyeyi kaç numara ile öğrdüğümü inan hatırlamıyorum, neredeyse 1 sene oldu. Ama zaten bilsem de senin işine yazamaz. Tığı elindeki iplere göre seçmelisin. Çoğu ipin üstünde kaç numara tığ ve şiş ile örülmesi gerektiği yazıyor. Sen elindeki tığla dene, çıkan sonuç hoşuna gitmediyese daha incesiyle ya da kalınıyla dene.. Ben de hep aynı şekilde yapıyorum. Benim elim çok sıkı o yüzden normalden daha kalın bir tığla örüyorum mesela.. Yani nasıl ördüğün de önemli. Deneyip en hoşuna gideni bulman en doğrusu yani:)

      Sil
  18. Teşekkür ederim, yapacağım ilk battaniye olacak deneme yanılma usulü devam ederim.Beğenmediklerimi birleştirsem yastık kılıfı olur galiba :)

    YanıtlaSil
  19. o renklere baktıkça içi açılıyor insanın :) benimde aklıma battaniye örmek var ama cesaret edemiyorum çabuk bıkarım diye.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...