Benim Yuvarlacık Minderim - My Round Cushion





Umarım en kısa zamanda paylaşırım dediğimin üstünden 4 ay geçmiş!  Şu patchwork minderden bahsediyorum. Mart başında birleştirmişim altıgenleri, bir de post yapmışım minder yapacağım diye. Hatırlar mısınız bilmem, işte burada.

Aslında birleştirmeleri bitirdikten sonraki ilk haftasonu diktim bu minderi. Onunla birlikte masanın kenarında duran yarım işlerimin de çoğunu tamamladım ama tabi fotoğraflayıp paylaşma konusunda yine çok yavaş kaldım.




Şimdi de masamda bir kaç yarım işim var. Hele bir tanesi artık yıllık oldu. Patchwork bebek battaniyesi diktim ama bir türlü biye kısmına el atamadım. Bir şeyi ilk kez deneyeceğim zaman bazen anlamsızca cesurlaşıyorum, hiç düşünmeden yapmaya koyuluyorum ama eğer ki dur bakayım bu nasıl oluyormuş dersem, şöyle bir düşünmeye kalkarsam, hele ki de araya zaman girerse kopuyorum olaydan.

Gönlümden neler neler dikmek , neler neler örmek geçiyor ahh bir bilseniz ama sanırım yoruldum ben. Enerjiye ve iyi bir tatile ihtiyacım var. Bu yazı keyif yaparak geçirmeyi planlıyorum, zorunluluklar olmadan, keyfimin kahyası modunda, gezip- tozup, yatıp- kalkıp yemek istiyorum.



Laflara bak, sanki kendimi tanıyorum. Ben hiç bir zaman keyfimin kahyası olmadım. İlla yapılacak bir işim, kafamda planlarım, bir huzursuzluğum vardır, o yüzden burada böyle havalı havalı yazmamın bir anlamı yok. Kaç yaşına geldin film çevirmeyi bırak değil mi!

Neyse işte, minder bu! Bana sorarsanız yapımı çok çok zevkli. Hem evdeki parça pinçik kumaşları değerlendirmenin bildiğim en ama en iyi yolu. Şimdilerde evde yine iyice arttı parça kumaşlar, atmaya da kıyamıyorum, küçücükleri bile saklıyorum. Altınoluk’a giderken yanıma alacağım hepsini, çünkü orada en rahat yaptığım el işi bu. Mümkün olsa sahile bile götüreceğim, gerçi niye götürmüyorsam…
Şöyle bir yazdıklarımı okudum da, sıfır enerji! havanın depresifliği ve Ramazanın mahmurluğu  direk yansımış yazıya. Söz bir dahaki sefere daha enerjik yazacağım…  Siz yazdıklarımı boşverin de papatyalara bakın bari…





I had shared my patchwork hexagons with you in here a few months ago. Did you remember? My plan was to sew a cushion and you can see it now in here...



I am not good at hand quilting or for that matter a hexagon quilt sewer, but for some reason I have hit the bug of —they are so cute.  And, look, I can watch t.v. while doing something productive.  I am even in love with the idea of having immediate satisfaction! I mean, make a few of those hexagons and sew them together and low and behold you have the start of a hexagon quilt, growing right before your eyes.

It is also a great way to assess your scrap fabrics. For instance, I have quite much fabric scrap pile now and I am planning to make more hexagons the next days. We will see:)


Loves...







23 yorum :

  1. Gorgeous Ayda. I always enjoy visiting here as I always leave feeling so inspired! Gorgeous makes and gorgeous photos.....thank you always for sharing and inspiring!


    Vanessa xxx

    YanıtlaSil
  2. Çook güzel olmuş ! Ellerinize sağlık, bayıldım doğrusu. :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy Ayda; minder çok güzel, fotoğraflar bambaşka güzel..bu yaz ya da başka yaz ne yaptığını tam bilemiyorum ama biraz kafana göre takılıp rahatlamaya bak..İnan ki sende ki güzel enerjinin yeniden şarj olmaya, hepimizde olduğu gibi km'yi sıfırlamaya ihtiyacın var gibi. Boş ver her şeyi! Kafanı boşalt ve yaz tatilinin keyfine bak! Bazen benimde dönem dönem ruhum huzursuz, keyifsiz.. en iyi terapi okumak.
    Hafta sonunu müthiş geçirerek başlayabilirsin mesela :))) ki eminim çok iyi gelecek bu tatil sana..Öperim

    YanıtlaSil
  4. şarjım bitmiş,alarm çalmamış...spora gidemedim diye suçlulukla doldum...sınra kendimi fırçaladım,kalktım,fotoğraf çektim,post hazırlıyım dedim,oda yetişmedi...her şeyi yarım bırakıp işe geldim,iş yeri zaten malum enerji düzeyinde...sınra bir baktım nohut yayın yapmış...iyi geldin:) çok iyi geldin...bugün hiç tadım yok ama fotoğrafların yine içimi açtı...bide çok istedim şu minderden yapayım...gerçi hiç tecrübem yok ama canımı istettin ya,o bile güzel...oh...iyi ki varsın be Ayda...

    YanıtlaSil
  5. Oh, it is wonderful cushion! Great result. If you agree, I will probably inspire by your cushion. I have old chair and I would like to sew something with using the hexagon pieces. Really lovely job!
    Have a great time
    Jolana

    YanıtlaSil
  6. şahane ama çok zor görünüyor.
    o yarım işlerden bir dolu bende de var. her işe gönül verince böyle oluyor galiba :))
    keyifli tatiller dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş . Ama yapımı çok zor ben bir kere bu işe kalkistim ve sonuç hüsranla bitti :(
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  8. Yine yine yeniden çok güzellllll :)

    YanıtlaSil
  9. Ya o kumaşlar ne güzeller, bakıp bakıp daldım. Birde anlattıklarını uzunca bir süre düşündüm.
    Umarım herşey planladığın gibi, planladığımız gibi olur. Çok ihtiyacımız var, öperim çokca:)

    YanıtlaSil
  10. Nasil güzel yine Ayda.Ayni şeyleri yaziyorum sürekli senin yaptiklarina farkindayim ama bu hem el işi hem fotoğraf karesi olarak müthiş.Renklere kumaşlara zaten aşik oldum ay ben bunu çok sevdim.

    YanıtlaSil
  11. Hiç gözümün kesmediği işlerden biri de bu.. Fotoğraflarınız,yaptığınız iş harika..Sizi takip etmek gerçekten çok zevkli.. Enerjim yok diyorsunuz ama enerji dağıtıyor yazınız..Ellerinize sağlık.. Sevgiler..Demet.

    YanıtlaSil
  12. bak bak doyamadım, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  13. Nasıl ferah, nasıl güzel... Hem minderin, hem fotoğrafların, hem anlatımın... Modum enerjisiz diyorsun ama okuyunca enerji geldi bana :)

    YanıtlaSil
  14. nasıl canlı, nasıl güzel. Ellerine sağlık Ayda:)

    YanıtlaSil
  15. Papatyalara bayıldım..minder de nefis renkli..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  16. Minder harika olmuş. Ben bu patchwork işini yapanlara hayranım. Çok sabır steyen bir iş. Minik minik parçalarla uğraşmak. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Ben gayet iyi hatırlıyorum birleştirdiğin parçalarla ilgili postunu, o kadar zaman geçmiş mi çaktırmasan anlamamıştık bence:)
    Altınoluk'a gidilir de dinlenilmez mi, -diyene bak ben de senin gibi o şezlongda yatarken bile aklında bi ton iş olanlardanım- hadi bu yaz bi değişiklik yapıp dinlenelim:)
    Minder harika olmuş, ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
  18. Zamanında uyduruk bir patchwork kırlent dikmiştimde dikene kadar nasıl uğraşmıştım tam anlamıyla sabır işi çok güzel olmuş bu arada diğer ayrıntılarda çok güzel ,fincan,vazolar,emaye kase ve papatyalar, keyifle geçsin hafta sonun.

    YanıtlaSil
  19. Hiç denemedim ama şu patchwork sabır işi gerçekten. Fotoğraflar yine harika. Mavi geometrik vazoya ve runnera bayıldım. Sen enerjisiz olabilirsin ama o kayısılı papatyalı, capcanlı minderli fotoğraflarından inan enerji fışkırıyor :)

    YanıtlaSil
  20. Böyle zor işleri nasılda sabırla yapıyorsun, insan oturmaya kıyamaz. her zamanki
    gibi harika :)

    YanıtlaSil
  21. They are wonderful... so are the 2 small vases!

    Have a great start of the week :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  22. Sırf fotoğraflarına bakmak için defalarca ziyarete geliyorum bloğunu.

    YanıtlaSil
  23. Ah canım benim yorulmuşsun sen ! Kıyamam . Al gel kumaşdı ipti boyaydı ne varsa dıylayıp duralım yaz boyunca. Geç kalkarsın hem kahvaltı da hazırlarım ben sana , canın sıkılınca kaçıverirsin Altınoluk'a ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...