Duvarıma Kuş Kondu - Mobile for your kids...




Geçenlerde yaptım bu duvar süsünü, sırf bu desenli bantlarla oynamak hoşuma gidiyor diye… Öylesine yapıştırıyordum kartonun üstüne dur şekiller keseyim dedim. Kuş, bulut kestim, pek sevdim. Bunları duvara asayım bari bir süre seyredeyim dedim, bu çıktı ortaya.



Hatta sonra tekrar bir arkadaşımın kızı için yaptım işte o zaman da yapım aşamalarını fotoğrafladım.

Fotoğraflar zaten her şeyi anlatıyor, şimdi buraya tek tek yazmama gerek yok sanırım. Yooo ben yazarım da siz okurmusunuz bilmem. Zira ben çoğunlukla fotoğraflardan anlamaya çalışıyorum böyle şeyleri, eğer takılırsam okuyorum genelde…


Son zamanlarda bloğuma daha çok zaman ayıracağım dedikçe daha az post koymaya başladım, daha az üretiyorum! Bunun da nedeni belli, konsantrasyonum başka taraflarda. Şu son 2 aydır 2 farklı derginin 4 farklı sayısı için ve craft cafe için projeler hazırladım. Bu çok güzel bir şey biliyorum, şımarıklılık da yapmak istemiyorum ama ben eski halimi özledim. Tam zamanlı çalışınca bu tarz projeler çok yıpratıcı oluyor. Bir de ben fazla ince eleyip sık dokuyan biriyim, ufacık bir şeye bir takılıyorum ayyy surat düşüyor, içine kapanmalar falan başlıyor. Eğer tatmin olmazsam vay halime… Tam bir görev insanıyım biri benden bir şey istedi mi hemen ceketin düğmesini ilikleyip emriniz olur efendim diyerekten işe koyuluyorum, hayır yapamam benim kitabımda yok : ( Hayır diyeceğime kendimi hırpalarım olur biter, yani aklı olan benden bir şeyler ister J Funda mesela bu konu da süper, akşam ikimiz yan yana koltuklarda oturuyoruz, ee bana ne ikram edeceksin bu akşam diyor, ben hemen ayağa kalkıp, ay ne yapsam diye mutfağa koşuyorum…)


Yapmak istediğim yığınla şey var ama enerjim yok, aklımdakileri tamamlamadan da yeni şeylere başlayamıyorum. Şu yılın en güzel zamanlarını bile tam anlamayla hissedemedim çünkü ben bahar ayını yaşamaya başladım, o dergilerin bahar sayıları için: )

Bir iş zorunluluk olunca tadı kaçıyor. Ben içimden gelerek bir şeyler yapmayı seviyorum, yapmam gerek dediğim anda geriliyorum, ateş basıyor, stres diz boyu… Yani bu son hafta, elimdekileri teslim ettikten sonra bir süre canım ne istersen onu yapacağım. Yapam gerek diye bir cümle kurmayacağım. Keyfimin kahyası olacağım. 
Ee hadi inşallah…




I had made this mobile a few weeks ago. I love to play with washi tapes and I made this mobile just for this: )
It is so easy as you seen in the images... I think no need to describe all steps but if you need help please write me...
It will be pretty for your kids rooms, isn't it?

In the meantime, I feel myself very tired. I lost my balance between my blog and job...
I've recently prepared projects for 4 different editions of two different magazines. I know this is a wonderful thing, I'm very honored to be a part of those great magazines but it was very difficult to complete projects while working full time in another job during all week. I have only weekends for take photos and I should edit them my evenings... It was a great experience but I want to do whatever I want without any obligation and enjoy the most wonderful time of year.

I will have submitted my all documents and images by early next week.
After submitting, I'm going to spend more time for my blog and hopefully I can returned my past routine as soon as.


See you soon...







43 yorum :

  1. Yemek fotoğrafları çekmem istendiğinde, elim ayağım birbirine girmiş, tam manası ile çarşafı dolaştırmıştım. E istediğim şey bu değil miydi, birde üstüne para veriyorlardı, ne diye söyleniyordum kendi kendime. Mutsuz olmuştum, yetiştirmem gereken bir sürü fotoğraf vardı ve ben üretemiyordum.
    Sonra o işi tamamladım teslim ettim ve bir daha bu işi para ile değil zevk için kendim için yapacağım dedim. canım isterse çekeceğim dedim. Bende de hayır deme yok.
    De bi rahatla halbu ki!
    En son dedim ve şu an kuşlar gibi, ne istersem onu yaparım modunda, sonbaharın keyfini sürüyorum ve sevdiğim işi yapıyorum.
    Sende dene, boşver gerisini!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin komiği ben teslim ettikten sonra bu yaşadığım stresin hepsini unutuyorum:) Sanki bu sızlanan ben değilim! Aaa ne var bu kadar büyütülcek amma abartmışım diyorum ve o anda biri birşey istedimi tamamdır diyiveriyorum.
      Balık burcu olduğum tamam da bir de üstüne balık hafızası var:))

      Sil
  2. Çok harikasın biliyorsun değil mi? :) İnsanın senden bir şeyler isteyesi geliyor, şu şirin fotoğraflara bakınca... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa! (hafif tırsık bir gülüş oldu sanki:)) )

      Sil
  3. Çok sevimli olmuşlar yine ellerine saglık fundacım, okulda öğrencilerle birllikte denemeyi düşündüm hemen inşallah yapabilirler, sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben simdi farkettim aydacım cok guldum kendime duzeltiyorum isim karışıklığı hiç yapılmayacak birsey ama coluku çocuklu artık yaşlanmış ben galiba...

      Sil
    2. Ayy olsun Sevgi ya karıştırdın ama kardeşimin ismiyle karıştırdın, ben buna alışığım yani:))

      Bu arada okulda süper olur, ay ne eğlenceli çocukların yaptıklarını görmek...

      Sil
  4. Harika olmuş, çok sevimli:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ooo gökyüzünde neler neler var böyle:) Ben yapamıyorum ama burada görünce yapıp da kızımın odasına asmışım gibi mutlu oluyorum:) Bahar dergilerini hazırlıyor olmanıza ise çoook şaşırdım. Demek şimdiden başlanıyor. Dediklerini anlıyorum aslında ama ee ne yapalım bu kadar yetenekli olursan her yerden de çağırılırsın böyle:))) Kendini hep güzel işlerde, projelerde bulman dileğiyle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilgün'cüğüm... Aslında sen de yaparsın, yani şu yukarıda gördüğün gerçekten çok basit, eğer yapmıyorsan mutlaka seni daha çok mutlu eden başka bir şey ile uğraşıyorsundur ve bence hiiiç mahsuru yok:)))
      Öpüyorum seni de güzel kızını da...

      Sil
  6. Bence de " E hadi inşallah !" Bak tek kelimelik bir yanıt var " hayır " çok zor geliyorsa demesi " çok yoğunum yapamayacağım " dersin oldu mu tatlım ?
    Bana bakma ama ben de " hayır " demeyi bilemiyorum , kırk yılda bir deyince de benden kötüsü olmuyor. Haydi sana kolay gelsin ben bulut olmaya gidiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır:) Görev alındı, ne diyeceğim ezberlendi, hedefe kitlendim:)))

      Sil
  7. I just ADORE your blog! It's always so truly inspiring! Have a super rest of a week my lovely xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much for your kind words dear...

      Sil
  8. ayda nasıl da imreniyorum, şu kırtasiye malzemelerine...çok tatlılar çok...ellerine, fikrine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de sırf bu malzemeler uğruna, onlarla oynamak için yapıyorum böyle şeyler evde çoluk çocuk olmamasına rağmen:)))

      Sil
  9. Ayda çok iyi anlıyorum seni zorla yapılan işlerden bende haz etmiyorum umarım bir an önce bitirirsin elindeki işleri ..
    Kuşlar bulutlar çok sevimli olmuş denesem yapabilirmiyim bilmiyorum ama çok heveslendim eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sen mi yapamayacaksın yaparsın hem de alasını:))

      Sil
  10. Bu aralar kuşlara kelebeklere kafayı takmış biri olaraktan desenli bantları nerdeyse aramadığım kırtasiye kalmadı. Nerden alıyorsun bantlarını Aydacım? (Samimiyetimi hayranlığıma ver lütfen)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne demek yaa sor tabiii. Eskiden hiç bir yerde yoktu ben ya yurtdışından ya da ETSY'den alırdım, şimdi epey var.
      www.ibeking.com, www.hobikutu.com ve D&R larda var.. DAha da bir kaç yer vardı bildiğim ama birden aklıma gelmedi:(

      Sil
  11. Hayır demeyi öğreten kurslar var mı acaba?

    Vaktim olsa kızıma doğumgünü için bu fikirle hazırlanmış bişeyler yapabilirim aslında. öncelikle bu güzel bantlardan bulmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulursan kurs beni de yazdır:))
      Bantlar için de bak yukarıda yazdım nerelerde olduğunu:)

      Sil
  12. Dear Ayda, you don't know how I understand your words and feelings... All we do is very exciting, however some times it's really difficult keep everything together...
    I did a little tour of your most popular posts ... Think of how many wonderful things you've done so far! You are a volcano of ideas! :)
    And your projects are so beautiful and full of poetry ...!
    You are an amazing person, I am so happy that our paths have crossed!
    Have a good day dear ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You made my heart melt. Thanks for your lovely words...
      Lots of love my sweetie...

      Sil
  13. Çok teşekkür ederim Aydacım. Verdiğin sitelere resmen kafamı gömdüm. Bu ay bantlara çalışacam gibi görünüyor. (Ha bu arada ben de sana bir yer önereyim biliyorsundur gerçi. Biraz önce tesadüfen buldum. https://www.tchibo.com.tr/dekoratif-bant-seti-p400061377.html?x=H4sIAAAAAAAAAGNgYGBgNNoiBSQ9FzvuYGAQcXQN1nd2ctYP8HYONg1ITEnJzEtnaGAQYBAIm75sS-Mqr7n25-qW3C6s2wDUKnBrktfxYMF7aQsbCn-Yhu7zZBAxPGnKepvjyLlbfhPntBRv7xZuP8sJAHmJpCtmAAAA)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy süpermiş, haftaya hemen bakmak gerek!!! Çok teşekkürler...

      Sil
  14. bir bant hastası olarak bu posta ba-yıl-dım:) hayır demeyi ben de pek beceremem, geçen gün, sonunda bir kez hayır dedim de bir tanıdığıma nasıl mutlu oldum anlatamam, bazen denemek lazım, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel işlerde yer alıyorsun, takdir etmememek imkansız, senin de mutlu olmaman imkansız, ama diğer yandan seni tanıyorum nasıl gerildiğini tahmin ediyorum, ben herhangi bir randevuya giderken bile gerilirim, ya zamanında yetişemezsem ya bekletirsem o bu şu, yani anlıyorum seni ve benece biraz akışına bırak bi mola ver içinden geleni içinde geldiği zaman yap yetiştirme derdi olmaksızın
    Öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh sağol be Ahu'cuğum, ne iyi geldi yazdıkların. Becerebilirsem aynen öyle yapmayı planlıyorum:)
      Çook öptüm ben de seni:)

      Sil
  16. bir de bu mobil çok tatlış olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiysen ne mutlu:) Çok teşekkürler..

      Sil
  17. Uluslar arası dergilere proje hazırlamak, beğenilmek harika bir duygudur eminim. Bu bakımdan Türkiye'de bunu başaran başka yok sanırım, ilk sensin diye biliyorum. Seninle gerçekte gurur duyuyoruz. Sen bizim tatlı, enerjik, cıvıl cıvıl, becerikli Aydamızsın...elin dergilerine proje yapacağım diye kendini helak etmene de izin veremem walla. Hobilerini kendine işkence haline getirmişsin ayol sen... seni gerçekten heyecanlandıran bir projeye kadar mola ver, nefes al... Sen istediğin dergide, istediğin zaman iş yaparsın. Biraz kendi keyfine bak şekerim...bak kardeş sözü dinle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh yüreciğime su serptin:)) Ne güzel şeyler yazmışsın hafifledim sanki bir anda:)
      Kardeş sözü dinlemeye de dünden razıyım bu arada:)
      Çok çok teşekkür ederim..

      Sil
  18. Çok güzel olmuş Aydacım :) Ben de bunu değişik figürler için Sizzix makinesi ile kesip çerçeve içine koymayı düşünmüştüm :) Yaptım mı hayır :) Sadece düşündüm :)) Bu postunu görünce de hatırladım, üşenmezsem bir gün yaparım ben de ^_^ Şu ara yılbaşı modundayım, sene sonuna kadar da dönemem sanırım :))) Seni de ayrıca tebrik ederim. Artık kendi dergini rahat rahat çıkarırsın sen, bırak başka dergilerde yer almayı ;) Ama dinlenmeyi de ihmal etme - herkes söylemiş, ben de söyleyeyim ;) Öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  19. So beautiful and creative! Love it! Seriously washi tapes are the best :)

    YanıtlaSil
  20. oh icim acildi vallahi ayda :)

    YanıtlaSil
  21. cafe craft ta harikalar diyarı var yine:) yeni posttunu bekleyemedim:) Çok güzel olmuş christmas craftlar...

    YanıtlaSil
  22. Hello dear friend.

    It looks so beautiful dear Ayda. I love making mobiles, they give a dreamy feeling, something ageless.

    I know what you are talking about, I wish I had more time to do thing that I really enjoy, like my diy projects, blogging, photography, enjoying other blogs.... but like you, I have a full time job and not much time to do those things, but you are doing wonderfully, your projects, your photos are always inspiring & beautiful.

    YanıtlaSil
  23. çok şeker olmuş canım, ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...