Kağıt Sepet Yapalım - The Paper Bag - DIY




Lalelerden de anlaşılacağı üzre, epey oluyor bu fotoğrafları çekeli. Yok ihalelerdi, yok tatildi, taşınmaydı, yerleşmeydi derken iyice koptum buralardan.

Arada düşünüyorum, yaa ben ilk zamanlar nasıl zaman buluyormuşum haftada bir kaç post hazırlamaya diye, nasıl bir enerjiymiş o! Gerçekten insan hayret ediyor: )



Aslında bir sürü etken var. İlk blog sahibi olduğum zamanlar, gözüm dönmüştü, bir hazine bulmuş gibi olmuştum, nereye baksam yeni bir şey, nereye baksam güzellik – hoşluk… Aklım hep bloglardaydı, her gördüğümü denemek istiyordum, her gün yeni bir şey öğreniyordum. Zaman geçtikçe kanıksamaya başlıyor insan, olağan geliyor gördükleri. Daha daha farklı şeyler peşinde koşmak istiyor. Tatmin olma çizgisi yükseliyor. Sanırım bana da bu oldu.


Sonra ilgimi çeken, zamanımı alan başka etkenler girdi araya, pinterest, instagram, ETSY gibi… Eskiden işten eve gittiğimde masanın başına geçer ne yapsam diye bakınırdım, bazen çoşar gece yarılarına kadar kendimi kaybederdim. Şimdi işten geliyorum, yemekten sonra koltuğa oturuyorum, ay dur sabahtan beri neler neler kaçırmışım şöyle bir bakayım diyorum hop saat olmuş 10.  Şu sıralar onlara karşı da bir soğukluk hissediyorum ya neyse…


Bir diğer etken de son bir yıldır ülkemizde yaşananlar… Tam “hey hayat çok güzel lay lay lom” diyeceksin hayda bir olay, yasaklar, protestolar, ölümler, terör, deprem, iş kazası… ne ararsan var, ülke değil, macera – gerilim film seti…

Şimdilerde de yaz mahmurluğu var üstümde, ramazan, tatil, bayram derken bir müddet daha böyle mızırdanırım. Gerçi ben hoşnutum bu mahmurluktan, için için dolduğumu hissediyorum…

Ay çok uzattım. Böyle uzun aralıklarla yazınca da konuya giremiyorum işte bir türlü.


Konumuz; kağıt sepet mi desem, çanta mı desem yoksa torba mı??? bilemediğim bir şey…
Yabancı bloglarda, pinterestte sizin de devamlı karşınıza çıkıyordur bu kağıt sepet (sepet demeye karar verdim), görmeyenler buraya bakabilir. Baktım evde hem beyaz hem de samanlı kağıt var ben de yapayım dedim.


İhtiyacınız olan malzemeler; Beyaz kağıt (gramajı fazla olursa süper olur), samanlı paket kağıdı, harf şablonu, siyah keçeli kalem ve sürfile makası (ben bu makası ebay’dan almıştım, zigzag değil de yuvarlak yuvarlak kesiyor)


Yapımını aşama aşama fotoğraflamaya çalıştım, umarım anlaşılır olmuştur. Samanlı kağıt içte, beyaz kağıt dışta olacak şekilde yapıyoruz katlamaları, sonra üstüne harflerimizi çizip canımızın istediğinin içlerini boyuyoruz. Ağız kısmı hoş dursun diye ben bu sürfile makası ile kestim, birkaç kez kıvırırsanız buna gerek yok aslında. Sonra da içine paket kağıtlarımızı doldurdum. Gerçi şu anda birinin içinde yünlerimiz duruyor, küçüğünde de kırpık, parça kumaşlarım. Faydalı bir eser yani, öneriyorum…

Kalın sağlıcakla…


As seen also on images, I had made this paper bag a few months ago.

I came across it so many time on blogs and pinterest and finally I decided to make one.

It is a quite simple DIY project,


Your Needs;

White plain paper
Organic - Kraft paper
Letter template
Permanent markers
Scissors

I have tried to show you each step on my images. I hope it works.
If you have any questions please don't hesitate to ask me.

Enjoy!





38 yorum :

  1. emeginize sağlık..
    çok güzel görünüyor...
    insan kendine kalmalı.istemeli.
    zamanda bulunur,keyifte alınır..
    tıpkı sizin yaptığınız gibi..

    YanıtlaSil
  2. Değişik gerçekten bir düzen için oldukça otantik. Aynı durum ben de de mevcut. Bir konu belirliyorum yapacağım. Karar veremiyorum şablona saatlerce dolanıyorum internette

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok dikkatimi çeken şey var ki etrafta, tek bir konuya odaklanmak zor oluyor tabii hepimiz için:)

      Sil
  3. ne güzel bir değerlendirme şekli,çok kullanışlı ve şık olmuş
    hele o güzel çiçeklere bayıldımmm :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Aydacan makasa bayıldığımı belirterek konuya gireyim...
    İçinde bulunduğun hissiyat benim de zaman zaman yaşadığım bir şey, her bir kelimene ayrı ayrı katılıyorum, saydığın tüm maddeler var, bir dönem geliyor coşuyorum -şu sıra olduğu gibi sonra uzun aralar, uzaklaşmalar, soğumalar... herşeyden önce mevsim yaz zaten enerjiyi bir alıp götürüyor nemli ve sıcak hava, ee iş yerinde yoğunsun, dediğin gibi zamanla çıta yükseliyor, başka yerlerde vakit geçip gidiyor...
    İş yerine düzene girince, sen bayramda ailenle güzel bir deniz tatili yapınca, havalarda hafiften ılımaya başlayınca dolu dizgin dönersin biliyorum, öyle de olsun :) biraz uzaklaşmak, bi şeyleri seyreltmek, kafa değıtmakta insanı besliyor bence.

    ben kalp <3 sen ve diy projelerin diyorum, sarılıp öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ilk zamanlardaki çoşku çok harikaydı, bir daha öyle olması imkansız ama dediğin gibi, ortam değiştirmek, biraz uzakta kalmak iyi geliyor insana.
      Gerçi ben öyle dönek biriyim ki, bir gün önce ayy yok çok sıkıldım diyip ertesi gün acayip bir enerjiyle, yeni fikirlerle çoşuveriyorum:))

      Ben de seni çoook öpüyorum...

      Sil
  5. Harika olmus elinize saglik.
    Benim de dolapta sürünen birkaç hediye paketi kağıtlarım vardı, onlar için hemen başlamalı bu projeye!
    Ülkemizde uzicu seyler yasandiginda insanin hemen hevesi kaciveriyor. :(

    YanıtlaSil
  6. Kağıdın işlevsellik boyutunda hakkını vermişsin ayda çk beyendim pratik kullanışlı ekonomik daha ne olsun. Bende rulo kağıtlarım için 10lt lik plastik şişelerden yapmıştım dağınıklığı gidermek için buda güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık güle güle kullan,sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bak o da iyi fikirmiş. Şu sıralar habire bir şeyleri sprey boya ile boyamak istiyorum, o plastik şişeleri boyuyabilirim:))

      Sil
  7. bugün blogun kontrol panelini açıp baktım baktım geri kapattım. ne yazacağımı bilemedim, makineden fotoğraf eklemek zor geldi vs vs. ben senin bu az yazıyorum dediğin haline bile ne enerji diye bayılarak bakıyorum aslında. bu dediklerim ahu için de geçerli. siz sadece blog yazmıyorsunuz, yazdığınız şeyler hep öncesinde emek verilen, vakit harcanan uğraşlar. öyle fotoğrafını çektim koydum değil yani olay. ay çok uzattım, bu sepet bana aşırı lazım, nasıl akıl edememişim, paket kağıtlarım orda burda sürünüyor. bir de tabi fotoğrafları görünce bu cici paket kağıtları nereden diye sormazsam olmaz, sanırım yurtdışından.
    aydacım bir de benim sandalye sorunum hala devam ediyor, senin bu metal sandalyene de bayılıyorum. bunların bir adı vardı sanırım, bir ara internette denk geldim ama ismi çıkaramıyorum. el yardım:) öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh çok teşekkür ederim Füsun'cuğum... Evde çocuk, koca olmayınca oluyor sanırım bu işler:) Kafayı birşeylere takmak gerekiyor, bu blog da benim çocuğum işte:))) Arada ayy yeter hayatımı yaşayacağım, bıt bıt bıt , like like like, bu ne diyorum ama bir yandan da kıyamıyorum, aklım hep onda:)
      Kağıtların bir kısmısı yurtdışından ama sadece 1 tanesini ben aldım, sağolsun öyle arkadaşlarım var ki, üşenmeyip bana taa Viyanalardan bile kağıt getiriyorlar:) Geri kalanın biri İkea'dan, bir kısmı Nezih kitapevinden, nerede bulursam hoşuma giden topluyorum. Nişantaşında var harika paket kağıtları ama birazcık tuzlu, onlardan alamadım daha hiç..
      Sandalye mevzuna gelince; Bu metal sandalyenin adı; Eames Wire Chair olarak geçiyor. Biz seviyoruz çok, hem rahat hem de kullanışlı. Benim elime geçtiğinde çok eskiydi, paslıydı, oturma yeri yırtıktı. Beyaza boyadık, oturma minderini kapladık bu hale soktuk:)
      Öptüm ben de....

      Sil
  8. çok güzel fikir yine ellerinize sağlık bu arada sizin paylaştığınız kuş resimleri vardı ya hani yabancı bir blogdan paylaşmıştınız umarım sorun olmaz ama ben o kuş resimlerini kullanarak çini üzerine desen oluşturdum yanlız çok güzel oldu görmeniz lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani nerede, hangi kuşlar?? bloğuna baktım göremedim ya ben!!! Linkini versene, merak ettimmmmmmmmm

      Sil
  9. yine cici şeyler yapmışsın..
    mutlu haftasonlarıııı

    YanıtlaSil
  10. Kağıt sepet - kağıt sepeti... İkisi de oluyor :) İçindeki rengarenk rulo kağıtları görünce, Cafe Nohut daha neler yapacaktır bunlarla dedim. Ellerine sağlık fazlası ile basit-muhteşem görünüyor. Bu evi ne zaman görsem böyle bir -hafiflik- duygusu çıkageliyor. Evlerimizde de olması gereken bu aslında, rafine evler huzurlu yaşamlar...

    Bu arada bir şey sormak istiyorum. Bu Eames Wire Chair'lar ergonomik mi? Bende beğenisi çok fazla olan bir ürün. Çalışma masam için düşünüyorum ama kararsızım.

    Teşekkürler, mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ersin yazdıkların için:)
      O sandalyeden biz pek memnunuz, yani çok sık oturmuyorum, genelde sehpada yemek yiyoruz:)) ama oturduğunda rahat ve kullanışlı, bir tek üstüne çıkmaya korkuyorum ama çıktım kaç kez bir şey olmuyor sağlam yani:)
      Senin de haftasonun harika geçsin...

      Sil
  11. Ben bu işlere bayılırım ki:) Şöyle güzelce bi inceleyip yapabilecek miyim diye değerlendireyim. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesin yaparsın çok baasit ve çok kullanışlı:)

      Sil
  12. bende de benzer haller var bu ara Ayda'cım. Pinterest, İnstagram, bloglar... bir süre bakıp sıkılıyorum kolayca. dediğin gibi kanıksamaya başlıyor insan. yine arkadaşlarımın ürettiklerini görünce heyecanlanıyorum ve üretme isteğim artıyor tabii. ilk zamanlar gibi değil ama. neyse ki dikme hevesim tam gaz devam. sürekli birşeyler dikiyorum. ama iş fotoğraf çekip bloga yazmaya gelince kalıyor. dediğin gibi gerilimli ülke gündemi, yaz halleri, ramazan... biraz dinlenelim, kışa hareketleniriz bence. sepet harika bu arada, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlız değilmişim pek sevindim:)) Ben bir de şeye sinir oluyorum, kafamda o kadar çok yapılacaklar listesi var ki, hangisini yapsam diye karar verememekten ortaya iş çıkmıyor. Ver kararını başla birinden değil mi ama yoook, kararsızlık başa bela:)

      Sil
  13. very cute photos & thank you for tutorial)

    YanıtlaSil
  14. İnstagram hemen elimin altında ya ben de ona takılıyorum. Bu kadar sanal / sosyal yaşamak bana fazla gelmeye başladı Aydacığım ya. Biraz da ilk zamanlar sen-ben-bizim kız iyi eğleniyorduk ,şimdi etraf kalabalık oldu,kim içten,kim yapmacık bilemez oldum . Bünyem kaldırmıyor benim. Hayatımızı online yaşamayalım ama içtenlik kayboluyor gibi geliyor bana... Amannn boşver ben yoruldum bu aralar. Nisandan bu yana hep bir koşturma halindeyiz evcek. Geçer ,düzelir...

    Kağıt sepet senin gibi eli maharetli olanlar için harika bir stres atıcı hem de çok yararlı. Evde sağda solda olmalı. Hele benim gibi katlı evlerde yaşayanların sepetlere çok ihtiyacı oluyor.,yapılışını çok da güzel anlatmışsın ,anladım yani :))) Dur hele bi boş kalınca kafayı toplayayım da ben de deneyeyim.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa çok gülüyordum ben o zamanlar yorumlara, evcilik gibiydi...:))

      Sil
  15. 2006 yılında başladığım bloguma bazen bakıyorum bir yılda 10 paylaşım yaptığım zamanlar olmuş, iş hayatı vs. ayda bu blog çocuğum gibi demişsin ya, çok güzel bir benzetme, çok sevdim bu sözü, emekli olduktan sonra daha fazla zaman ayırıyorum bloguma. kağıtların harika, senin sayfana girince kırtasiye malzemelerinin , hayata nasıl da keyif kattığını görüyorum, yada sen onlara hayat veriyorsun. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de bir yandan ahh emekli olsam diyorum bir yandan da yaşlandım diye dövünüp duruyorum:))
      Ben de Datça'ya yerleşsem beraber oynarız artık bu kırtasiye malzemeleri ile:)

      Sil
  16. hepsi çoook güzel, özellikle masayı çok beğendim!

    YanıtlaSil
  17. Yalnız olmadığımı bilmek birazcık içimi rahatlattı. Yaklaşık 1 yıldır yaşıyorum ben bunu. Kimi zaman, aman biraz sal kendini, kime ne zararı var desem de, blogla ilgilenmediğim zaman suçluluk hissediyorum. Ne acayip bir his değil mi :)) Hoop 2 resim ekleyip kaçıyorum. Ama bu beni tatmin ediyor mu tabi ki hayır :) Bu işler gönül işi, nihayetinde hepimizin hobisi...
    Her zaman söylediğim bir şey var, hobiyi strese bağladın mı zevk vermez hale gelir. Sebepleri herkes için farklı olabilir ama benim için biraz zaman bulamamakla, bazen ne istediğini bilmemekle, çok mükemmelliyetçi olmakla yada harekete geçmek için beklemekle alakalı. Bize belli olmaz tabi, çoşku her an gelebilir :))

    Bu arada kağıt kesesi ( bak bende bu ismi uydurdum ) hem kolay hemde çok güzel olmuş...Eline sağlık :)





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt kesesi iyiymiş, hiç aklıma gelmemişti:))

      Ve yazdıklarınla yüreciğime su serptin, bunu bilesin:)

      Sil
  18. Son cumlede koptum Nohut : faydali bir eser :))
    harika olmus.
    Bir de basta yazdiidiklarin haha dedim benim hislerim.
    Eskiden gunlerce gezileri yazardim. ne yedik ne ictik, nereye gidilsin gidilmesin. nasil ayziyormusum. simdi olmuyor.
    tam da dedigin gibi tadimiz mi kaldi.
    ama olsun duzelecek :)
    Super olmus ellerine saglik!
    eh iste faydali bir eser :))

    YanıtlaSil
  19. Böyle yaratıcı önerilere bayılıyorum! Harika olmuş, ellerinize sağlık. :)

    http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  20. thanks for this wonderful DIY!
    Emanuela

    YanıtlaSil
  21. Fotoğraflara bayıldım, lalelerle harika bir çekim olmuş.

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikea'dan almıştık, 3 yıldan fazla olmuştur ama, belki satışta değildir artık:(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...