Giriş, Gelişme, Sonuç - Merry Makings





Yılbaşı moduna girmem gerek falan diyorum ama ben o modu Eylül ayında yaşadım, yedim, içtim, bitirdim.

Claire’ı çoğunuz tanıyorsunuzdur, hani “Heart Handmade UK” bloğunun sahibesi olan. İşte ondan bir mail aldım Ağustos sonu, Eylül başı gibi. Yeni yıl, Christmas temalı online bir dergi çıkartmak istediğini ve benim de bu dergiye katılımcı olup olamayacağımı soruyordu. Tabii ilk önce çok sevindim, sonra bir kısa panik atak geçirdim, aradan bir ki hafta geçtiğinde ben hediye paketleri ile yatıp, ağaç süslemeli rüyalar görüp, evin içinde Jingıll Bells jingıl bells diye diye dolanıyordum.

Tam zamanlı çalıştığım için bu tip projelere katılmayı çok çok istediğim halde ne yazık ki ben de stres yapıyor diye pek hevesli değildim. Ama konu yılbaşı teması ve editör Claire olunca herşey değişti.

Tabiki dışarıda güneş pırıl pırıl parlarken, evin içinde şortla dolaşıp aklında bir bardak soğuk bira varken yılbaşı atmosferi yaratmak öyle pek de sanıldığı kadar kolay olmuyormuş.

Neyse bir girdim pir girdim konuya ve hafta içi işten fırsat bulduğum zamanlarda ne yapabilirimleri düşündüm, akşamları denemeler yaptım haftasonları da fotoğrafladım. 10’a yakın diy projesi hazırladım, utandım da hepsini göndermedim ayıp olmasın diye: )

Sonunçta ortaya  “Merry Makings”in ilk sayısı çıktı.

Dergi de benim haricimde kimler mi var?? Hepsi birbirinden yetenekli, zevkli, genç (böyle  gençleri çoook seviyorum) ve severek takip ettiğim bloggerlar. Ira Zinko, Janna Werner, Jordan Clarke, Silvia Curti ve Stephanie…  Aslında öncelikle bunun için teşekkür etmeliyim Claire, beni böyle ışıl ışıl ekiple bir araya getirdiği için, sonrada bana kendimi kaybederek fotoğraf çekmemi sağlayacak bir amaç verdiği için…
Umarım beğenirsiniz...

Unutmadan dergideki projelerimi buradan da sizinle Türkçe olarak paylaşacağım önümüzdeki günlerde…





Of course you already know Claire from "Heart Handmade UK" blog. I received an email the end of August or beginning of September. She invited me as a contributor for her first free online magazine.

It was a great honor for me. Normaly I am working full time as an environmental engineer and it is difficult to make something for me in short time intervals, you know I have only weekends to take images. But invites comes from dear Claire  and the topic is Christmas, it was not able to resist.

First days, I was little bit nervous... It was difficult to feel Christmas while the sun is shine outside, a shorts on and a glass of cold beer in mind: )

After for a while, I had entered the subject completly. I was slepping with gift packages, seeing to decorate Christmas trees in my dreams and singing "Jingil bells"...

I made about 10 diy projects but embarrassed to send them all :)It was a great time for me.

Anyway, finally "Merry Makes" is here... And I am so happy that to be a part of this beautiful project with talented, inspirer and young bloggers. Ira Zinko, Janna Werner, Jordan Clarke, Silvia Curti and Stephanie…
Thank you so much Claire to gave me this amazing opportunity and great experience...

Enjoy with Claire's lovely magazine " Merry Makings"...



P.S. :I will share my projects in the magazine on my blog the next days as also in Turkish...













43 yorum :

  1. İnstagramda gördüm hemmen zıpladım buraya ...Süper haber , merakla projelerini bekliyorum . ne mutlu , tebrik ederim , başarıların artarak devam etsin , bizde seni burada takip edelim hep :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yasemin'ciğim. Fırsat buldukça dergide bana ait olan projeleri paylaşacağım burada, yeterki bir ihale çıkmasın:))

      Sil
  2. Çok çok tebrik ediyorum sizi...artan başarılarla devam etmeniz dileklerimle...

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsun öncelikle :) dergi burada satılıyor mu ??

    YanıtlaSil
  4. Umarım beğenirsiniz ne demek!, yahu ne yaptın da beğenmedik ki nohut bacım :) Yine yine yine çok zevkli, çok zarif şeyler çıkmış ortaya, ben de bundan gayrı kese kağıdından hediye paketi yapmak niyetindeyim :)
    Tebrik ederim seni ayrıca, şahane deneyimler, hatıralar eminim ki bunlar senin için, yürekten tebrikler :)

    YanıtlaSil
  5. Yaaaaa işte böyle arkadaş😘 bizim havalı kendini tekrar edip edip duran dekorasyon dergilerimiz!!! Sadece reklam için didinip dursun, elin ingilizi gelir böyle yetenekleri keşfeder, koç gibi yapar dergisini, verir ilham kaynağını...sende böyle aaa bu ay niye az sattık acaba diye debelenip durusun sayın yüksek mevkili!!! Yayın organı yönetcisi😔bizde niye yok diye hayıflanacaklarına bir zahmet sağlarına sollarına bakınsalar ne cevherler bulacaklar içimizde,
    Yürekten en gönülden tebrik ederim seni ayda. Gururlandım bir parçada şu bizim basın dedikleri sisteme hatıflandım işte😉

    YanıtlaSil
  6. I saw this gorgeous mag yesterday, on Claire's blog! What an wonderful team! I love every projects, and your pics are amazing!
    A hug! :)

    YanıtlaSil
  7. aslansin sen :)
    Allahim nasil gurulaniyorum nasil gurulaniyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Sen gördüğüm en yetenekli insanlardan birisin Nohutum. Merakla bekliyorum yaptığın güzellikleri.

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir haber bu:) Tebrikler... Projeleri biz de görmek isteriz elbette...

    YanıtlaSil
  10. Tebrik ederim Aydacım. Çok sevindim senin adına ;) Hiç şaşırmadım o kadar yeteneklisin ki, seni görmezden gelmeleri imkansız olurdu.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. I'm so happy about this Magazine and your works are amazing!

    Silvia

    YanıtlaSil
  12. Aydacım dergiyi büyük bir merakla inceledim ve tek kelimeyle bayıldım . Projelerinin hepsi birbirinden zevkli , yetenek ürünü ve harikalar . Tebrik ederim . Ben artık zevkle defalarca yaptıklarını incelerim .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. gurur duydum her bir fotoğrafında...gönülden tebrik ediyorum seni Aydam...ilk fotoğraf çekiminden sonra adım gibi emindim bunun devam edeceğinden..ve şimdi emin olduğum başka şeyleri doğruluyor bu olanlar...yürekten kucaklıyorum seni arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. Love all of your projects;)
    Great job!:)

    YanıtlaSil
  15. I just finished flipping through the pages of the magazine, it is adorable! I'm a little confused because I don't know which ones are your projects, but the photos are so pretty and I love all the new ideas! Also, congratulations for facing a difficulty that I'm struggling with (since I started blogging): each year I want to prepare Christmas crafts in advance (like in September) but I can't get in the Christmas mood! - So my heart goes to you a nd your tremendous effort to go into "Holiday spirits" for the weekends!

    YanıtlaSil
  16. Tebrik ederim hepsi harika bayıldım bayıldım ❤❤❤

    YanıtlaSil
  17. Congratulations! How wonderful to be part of such a beautiful project, although I can also understand all your anxiety over the preparations but... you really shouldn't have, your gift tags are gorgeous! Many congratulations once more and have a lovely week!

    YanıtlaSil
  18. ama ben seni severim yahu bu ne güzel haber, canım benim tebriklerin en büyüğünü gönderiyorum, nasıl sevindim senin adına nasıl! hemen inceliyorum! mcux

    YanıtlaSil
  19. eveet inceledim, pardo da dergi senin dergin diyelim hak yenmesin :) bir sürü güzel proje ahh o vintage christmas cards, eskilere gittim, simli olanlara, çok özelsin sen Ayda, canım arkadaşım benim ne kadar beğendim hepsini ne kadar çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynısını bende düşündüm biliyor musun, dün akşam dergiye göz gezdirirken Aaa bu dergi bizim Ayda'nın dergisi olmuş dedim :)) hatta Ayda'nın kendi dergisinin hayallerini şimdiden kurmaya başladım. hadi hadi, sende yap...bak bizde birşeyler yaparız, heveslenecek konu çıkar bize de :))) dimi Ahu'şum?

      Sil
    2. Vallahi kafalarımız bir, ben dün sıkıştırdım onu biraz tam destek dedim, bi kitap olsun bi dergi olsun ama artık olsun bence de tatlım

      Sil
  20. Hi, congratulation!!! I've seen about this wonderful idea on Ghirlanda di Popcorn's blog. I plan to watch it over and over again! wow it's amazing :)
    xoxo
    Giò
    http://www.daydreamland.it

    YanıtlaSil
  21. yeni bloger'lar bilirler cafenoHut yazınca ne hissedilir,bir postumda yorumunu görünce heyecanlanıp eşime neşeyle seslendim,cafenoHut bana yorum yapmış biliyormusun!:),eh ne keyif aldım o gün:)dikkatini çektim diye:))
    çok tebrik ediyorum,takdir ediyorum,gurur duyuyorum,hevesle izliyorum,başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  22. Yürekten kutlarım. Sizin adınıza çok gurulandım. Önceki yorumlarda yazan arkadaşlarımın dediği gibi, yerli basın utansın!

    YanıtlaSil
  23. Hepsi birbirinden güzel, hepsi birbirinden iç ısıtıcı hepsi birbirinden mükemmel. Ya nedir bu güzelliklere bilemiyorum ki.

    YanıtlaSil
  24. çok çok tebrik ediyorum sizi ;) yaptığınız işlerin çok özel ve güzel olduğu zaten fazlasıyla yansıyor blogunuza da bayılırım kaliteli işlere de kaliteli iş yapan yaratıcı insanlara da ...

    YanıtlaSil
  25. Tebrik ederim hepsi harika, bayıldım bayıldım..

    YanıtlaSil
  26. İşte benim Nohut'um budur!
    Ben de herkeslere gururla göstereceğim, " ben bu dergideki fikirlerin ve de fotoğrafların sahibini tanıyorum " diye dört döneceğim!

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Ayda, sen bir harikasın..Bu arada ben mi yanlış gördüm diye bir kez daha baktım ama anladığım kadarıyla dergini sayfalarının çoğu senin projelerinle dolu..Bu demektir ki artık kendi dergini çıkartabilirsin, kim bilir belki ilerde full time bir blogger olursun da biz de daha çok görürüz seni..

    YanıtlaSil
  28. Aydacım, istedikten sonra herşey oluyor bak, müthiş müthiş!

    YanıtlaSil
  29. Baktıkça bir daha baktığım işte bu cafe nohut un dediğim resimlerin önünde saygı ile eğiliyorum. Bu güzellikleri bizle paylaşıp haberdar eden elleriniz dert görmesin...

    YanıtlaSil
  30. çok çok iyi işler çıkarıyorsun ortaya, çok daha büyük projeler bekliyor bence seni:) yine bütün fotoğraflar beni benden aldı :)

    YanıtlaSil
  31. Uyumadan bir hızla bakındım dergiye. Çok güzel olmuş. Yalnız bu bence senin dergin olmuş :) Bu arada, objeleri tanımasam fotoğrafların sana ait olduğunu anlamayabilirdim, çünkü o kadar güzeller ki uykum gelmese başa dönüp dönüp bakacağım :)) Ve uzun zamandır bloglara uğramayan biri olaraktan (kendi blogum dahil) nasıl yorum bırakılacağını unutmuş gibiyim :p Neyse hadi bana müsaade, saat 02:12 - artık uyusam fena olmayacak :))

    YanıtlaSil
  32. Tebrikler. Dergiyi inceledim, harika. Nasıl güzel şeyler yapmışsın Ayda, ellerine, yüreğine sağlık, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  33. Dergi muhtesem, ozellikle paylastiginiz bloglar icin cok tesekkur ederim hepsini takibe aldim :) Cok guzel projeler ureteceginizden eminim, kolay gelsin, basarilar ..

    YanıtlaSil
  34. dergi şahane ama senin yazdıklarınla dahada şahane. senin yazdığın kısımları tekrar tekrar okuyacağım.
    vuuuuuhuuuuuu diyor tebrik ediyorum.şahane haber :)

    YanıtlaSil
  35. Hi , congratulation to you.I'm sure this is just beginning of your highly successful career ,although you already have been a successful person in many aspect in your life.I'm so glad for you dear Ayda ,I love your work ,well done.wish you best in your life.again congratulate to you .much much greeting from IRAN.xoxoxxxxx.zohreh

    YanıtlaSil
  36. Tebrik ediyorum seni Nohut'cuğum... Gerçekten çok üretken, başarılı, sıcacık yüreğini bloğuna ve bizlere başarıyla ulaştıran, hayran olduğum başarılı kadınlardan birisin...
    Muhteşem...

    YanıtlaSil
  37. Sizi cok tebrik ediyorum, her gun "acaba ne hosluklar ve guzellikler yazdi" heyecaniyla sayfaniza tikliyorum, uretkenliginiz ve yaraticiliginiza bayiliyorum, bunlari paylasmaniza ayrica bayiliyorum, herseyler gonlunuzce olsun sizin gibi guzel insanlara cok ihtiyacimiz var gunumuzu aydinlatiyor, ufkumuzu genisletiyorsunuz.... hep boyle kalin... sevgiyle

    YanıtlaSil
  38. I ♥ that cover, must be a great magazine, i'm curious what you've done :)

    YanıtlaSil
  39. Postunu yeni okudum. Tebrik ediyorum seni. Şahane bir haber bu. Harikasın. Dergiye de ,projelerine de bayıldım.

    YanıtlaSil
  40. Böyle güzel bir haberi aldıktan sonra kaç gün havalarda dolaştın , itiraf et Ayda ? :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...