Amsterdam'da Bir Ev!





Zaman zaman kafama taktığım şehirler oluyor benim. O şehirle yatıp o şehirle kalkıyorum.  Onun ruhuna giriyorum, orada yaşıyorum…

Bir ara Paris’ti bu şehir mesela. Onun mimarisi, naifliği, sanat kokan sokakları, emprestyonistler, klasikler, müzeler, daracık cafeler… Gözüm hep Paris’le ilgili şeylere kayıyordu, ressamların hayatı, yaşadıkları yerler, Paris haritaları inanılmaz ilgi çekiciydi benim için.

Sonra Londra oldu şehrim. Tamam dedim ben burada yaşarım. Şehir gıcır gıcır, Avrupa’nın Amerikası diyorlar ya, işte tam da öyle ama Amerika’nın yapaylığı yerine tarih kokuyor her bir yanı. Parkları, evleri, butik dükkanları, insanların rahatlığı, renkliliği, özgürlüğü ve  “Pret A Manger” isimli avakadolu sandiviçine hayran olduğum cafeleri ile ilk sıraya yerleşti. Devamlı Londra’daydı aklım.

Şimdilerde ise tam bir Amsterdam hastasıyım. Durup durup Amsterdam haritasına bakıyorum, sanırım epey bir sokağını ezberledim. Pinterestte birine denk geldiğimde eğer Hollandalı ise hiç tereddütsüz takibe alıyorum. Özellikle sanatçıları ilgimi çekiyor, ressamları, grafik sanatçıları, el işi yapanlar… Sonra evleri… Bence dekorasyon konusunda çok iyiler. Doğal güzellik desen; heryer kanal, yeşil, çiçek…

Boş kaldım mı airbnb sitesine giriyorum. Hani şu evlerini kiralayanların sitesi. Mesela biz Amsterdam’a son gittiğimizde buradan kiralamıştık kaldığımız evi.  Neyse işte dalıyorum bu siteye habire insanların evlerine bakıyorum. Kimi zaman Fransa’nın güney sahillerinde geziyorum kimi zaman Newyork’un Soho’sunda… Ama dönüp dolaşıp yine geliyorum Amsterdam’a.

Ohh ferah ferah içim açılıyor baktıkça evlere, buyrun sizin de ferahlasın…

. . . . . . . . . .


My heart is set on a city time to time. I always think that city, I live in there every moment and I'm getting into the spirit of city...

For example Paris. About 7-8 years ago, I used to think any moment about Paris. It's museums, art smelling streets, narrow cafes... I always used to read something about impressionist painters... I still love Paris but I do not think it so much anymore...

After Paris. I fall in love with LONDON. When I have been there firstly, I said Okay, I can live here... It's parks, houses, boutique shops, colorfulness, freedom... Especially a cafe which called "Pret A Manger" (I love their avocado sandwich)... This time, I began to live in love with London.

Nowadays my passion is Amsterdam. When I find a little break, I look at Amsterdam map, I guess, I memorized many streets. I love Amsterdam shops,canals, nature, cafes and buildings... There are so talented and it is a great pleasure to follow Dutch artists.
Of course I love their decorations style. I am sure that, you know airbnb. I always search different apartments in that website from France to America and nowadays my favorite apartments are in Amsterdam.


Look at this ! So spacious  and full of restful details.








Kaynak / Source ; VT Wonen






48 yorum :

  1. Evler çok ferah ve çok güzel ama benim aklım ayaklı kaselerde kaldı. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. o zaman senden yardım istiyorum. gerçi ev kiraladığınızı yazmışın. bizde gideceğiz yakında
    nerede kalalım diye sorsam. mutlaka yap diyeceğin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk kez bir şehre gittiğimde aslında gezilmesi gereken yerlerin hiç birini gezmiyorum ki ikinciye gitmek için bir sebebim olsun:)) İlk gittiğimde kısa kalıyorum bir kaç gün, sadece etrafta dolanıyorum, bir cafede oturup boş boş gelene geçene bakıyorum:) Ve ilk gidişlerde merkezde bir otel seçiyorum, sonrakilerde ev kiralamak daha mantıklı.
      Biz ilk gittiğimizde Merkezde kanal manzaralı küçük bir otelde kalmıştık (Hegra) Ama çocuklu için çok küçük gelebilir. Gerçi orada genelde oteller Paristeki gibi eski dar ve merdivenli, yani asansörlü otel bile bulmak zor. O nedenle az eşya ile gitmek en güzeli. Ve bence Amsterdam'ın tadını almak için kesinlikle yaz ayında orada olmak gerek.
      Bu arada Van Gogh, rijksmuseum ve daha bir sürü müze var gezebileceğiniz. Ben sadece bu ikisine girdim.
      Eğer uzun kalacaksanız kesinlikle trenle yakın bir yerlere gidin, manzaralar harika, yeldeğirmenleri müthiş!!!
      Sadece nedense biz yemek olayında biraz sıkıntı yaşadık, o yüzden ikinci gidişimizde ev çok daha cazip geldi.
      Ayyy yine gitmek istiyorum... Sorun olursa konuşuruz, sen sor bana.

      Sil
  3. fotoğraflar çok iç açıcı. böyle evler görünce, evi bir daha döşeyesim geliyor evimi çok sevdiğim halde

    YanıtlaSil
  4. I enjoyed Amsterdam, streets, markets, shops and so on .... A beautiful city to live.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes we agree:) I should have spent much more time in ALBERT CUYP MARKT ! I saw your images and I loved them!!

      Sil
  5. Amsterdam'a hiç gitmedim ama kısmetse önümüzdeki nisan yada mayıs ayında gitmeyi düşünüyoruz. Eminim çok beğeneceğim. Senin daha önce gittiğinde çekmiş olduğun karelere de bayılmıştım.
    Vermiş olduğun siteyi bilmiyordum. Valla sadece evlerin dekorasyonuna bakmak için bile saatlerce vakit geçirebilirim :))

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. gerçekten içim açıldı. harika bi post olmuş .ellerinize sağlık:) sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. Bende bu aralar londra yım☺️☺️Durup durup mete ye bir londraya götürmedin bizi bu sene diye serzenişte bulunuyorum şaka yollu😊geçen yıl berlin diye öldüm😉bir önceki norveç ti😍😍
    Evler harika bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir ara Kopenhag'a takmıştım ama oraya gidilecek uygun zamanı bir türlü kestiremedim. Yazın gitmek gerek. Sonraki hedefim orası yani.

      Sil
  8. geçtiğimiz 12 nisan'da eşime doğum günü hediyesi olarak gittik.
    ohh,şahane şehir,eşimin bekar erkek kuzeninin evinde misafir olduk,bekar evini tahmin edersiniz:)
    bol yağmur ve şahane evler,en küçük dükkanda bile yada en karanlık;mutlaka canlı çiçek sizi selamlıyor.çiçek festivaline(keukenhof)
    gitmek isteyenlere tavsiyem nisan sonu mayıs başı
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marketlerde bile ne güzel çiçekler var değil mi?? Havası çiçekler için çok uygun, heryerden fışkırıyorlar.
      Bir dahaki sefer Temmuz ayında gitmek istiyordum ama Mayıs başıda iyi fikir..

      Sil
  9. Linda e iluminada casa. Bela decoração.
    Tenha um ótimo dia.

    YanıtlaSil
  10. ah guzel Hollandam. Biliyor musun Nohut aslinda hollandalilar cok tutumlu hatta cimri sayilabilir ama en fazla para harcadiklari sey evleri. evler hep ozenli hep guzel. bir yandan perde yok ya bizim evde de yoktu mesela. evin iclerine bakmayin diyorlardi ayip falan diye ama insan gozunu alamiyor ki kardesim. nasil bakmayalim. ne guzel evler vardi. ne guzel evler. ne guzeldi benim Hollandam. Benim kucuk guzel ulkem. ah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçin bu cimrilik olayına biz de çok gülüyoruz Orbay'la. İş arkadaşları genel olarak sineğin yağını hesaplıyorlar ama o koca koca evleri her yaz boyatıyorlar, bahçelerini botanik bahçesi gibi düzenletiyorlar...neyse çok seviyorum senin hemşerileri, vardır bir bildikleri nasılsa :)

      Sil
    2. bir eve bir tatile harcadiklarina acimiyorlar Zeynep, ama onun disinda yok var bir cimrilik simdi gozlemledik yani :) hala hemserim gibi geliyorlr bana da sorma :)))

      Sil
    3. İnsan başka ne için çalışır ki, tatil ve içinde yaşayacağı huzurlu bir ortam yaratmak için:)) Adamlar çözmüş olayı, tebrik koyuyorum....

      Sil
  11. I have been thinking a lot about going to Amsterdam. i have been reading the wanderblogger, she has great information about Amsterdam! very interesting, Heather x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I hope you can go there and like it:)
      Thanks for your blog suggestion, it is perfect source for travel!

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Bizim tıkış tepiş evlerden sonra ohh çekiyor insan değil mi:)

      Sil
  13. Thank you for the tour, I really was impressed with this house on Pinterest, as well. The atmosphere in the home is special, like a soft veil. My favorite city is Copenhagen, so I understand very well your Amsterdam crush :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I want to see Copenhagen a lot!! My next goal is there, I have bee starting to search some shops and apartments in there for a while and I am sure that, I will lave Copenhagen. I hope I can go...

      Sil
  14. ah nohut yarama tuz bastın...ben de fena halde hastasıyım bu Hollanda'nın da hollandalılarında...
    bu hafta sonu aldık biletlerimizi :) Daha dün akşam konuştuk eşimle, gidişimize yakın almayı düşünüyordum bu ev işlerindeki tavsiyelerini...nerelerden baksak, nasıl bişey baksak diye...benden çok yaşayacaksın vallaha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim kaldığımız ev merkeze biraz uzaktı ama çok güzeldi. Zaten tranvay ile çok kolay istediğin yere gidebiliyorsun. İstersen bizim kaldığımız evin linkini sana mail atayım. Detaylı bilgi falan da istersen bir mail yaz bana. Ayy şimdi sizin yerinizde olmak isterdim çook.

      Sil
  15. Ooh, I like thinking about other cities too. Yes, I could live in London, and I think Paris and Florence too. Just a small language problem with the last two!! Gorgeous photos!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paris and Florence... They are both so historical places... I feel myself like in a film studio... And we should think language problem after go there:)

      Sil
  16. Benim aklım hala Londra da hatta Brighton da...kalbim orada kaldı. Gittin mi bilmem ama sende çok seversin.Hollanda'ya henüz gitmedim ama sen öylesine şevklendiriyorsun ki beni ilk sıraya koydum. Daha önceki Amsterdam postun dan beri aklımda inan ki. Oohhh ! İçim açıldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brighton'a gitmedim, umarım bir gün yolum düşer, ne de güzel olur..
      Sende Amsterdam'ı çok seversin eminim... İnşallah gidersiniz.

      Sil
  17. Ferah,temiz ama benim için bile fazlasıyla minimalist(Züleyha )

    YanıtlaSil
  18. Hemşehri olduğumuzdan sanırım ben de aynı duyguları yaşıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır mutlaka bir etkisi hemşeri olmanın:)

      Sil
  19. Benim de aklım fikrim İtalyada. Bir gidemedim gitti:)) fotoğraflar muhteşem yazın harika okudukça içim açıldı. Kendimi Paris Londra ve Amsterdamda hayal ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda gidersin, görürsün oraları:)

      Sil
  20. Ama o kuzulu XOX oyunu benim olmalı!!!!!!!!!!!!! o nasıl bir güzellik oyle..!!
    Ayrıca airbnb sitesi de harika bir tavsiye! BAYILDIM!
    İyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOk güzel bir site ve kesinlikle çok güvenilir. Otelden bin kat iyi... Özellikle bildiğin bir şehre gidiyorsan mutlaka bu siteden ev bulup gitmek gerek...

      Sil
  21. ne güzel takılın takılın bazı yerlere bizde sayenizde bilgi edinmiş olururz:))
    resimler tamamen doğallık ve sadelik kokuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) senin için yeni yerlere kafayı yakacağım söz...

      Sil
  22. böyle bir siteden hiç haberim yoktu. Çok hoşmuş. Ama düşündüm de ben evimi böyle bir siteye kaydetsem kesin rezil olurdum.

    YanıtlaSil
  23. Benimde klım, kalbim Amsterdam'da. İlk gittiğimde arkadaşımın evinde kalmıştım. Beyaz saray dediğimiz, her yeri bembeyaz döşediği evi vardı. Aklıma o ev geldi şimdi :)

    YanıtlaSil
  24. Ah ah amsterdam diye diye içim şişti.benim aklım oradaydı sayende rüyalarıma girer oldu.görmeden aşık oldum platonik yalnız bizim ki.inşallah kısmet olur bize de.fikir almak için çalışırım kapini.ama ben de önce sokaklarında yorulmak cafelerinde soluklanmak istiyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...