Herkes havuçlu kek yapmalı bence...






Bu sıralar iş yerinde de yoğunum evde de, bir türlü bilgisayarın başına oturamadım, küçücük aralarda birkaç blog gezebildim sadece o kadar... Evdeki bilgisayar acayip ağırlaşmıştı, doğru düzgün internete bile bağlanamaz oldum, bu birazcık temizlik yaptım, eski fotoğrafları sildim, harici hard diske kopyaladım ama daha yapılacak çok iş var. Moralim de bozulmadı değil, ben daha bir sene olmadan koskoca diski doldurduysam onca fotoğrafı nerelerde saklayacağım?? Artık tek bir konudan yüzlerce fotoğraf çekmeyi bırakmalıyım, ya da kararsızlığıma bir son vermeliyim.



Mesela bu muffinler... yarabbim resmen delirdim, 149 tane çekmişim, hangisi iyi hangisi kötü karar bile veremiyorum artık, gözlerim döndü çünkü... Bu keki yapalı da birkaç hafta oluyor. Fotoğraflarını çektim ama o kadar çok ki içine dalıp seçmek zor geldiğinden öyle kaldı.. ama dün  bugün sersem gibi olma pahasına daldım içine klasörün.

Neyse gelelim konuya bizi işte bu kekler mahvetti. Evde kek olmadığında kendimizi bir garip hissediyoruz, moralimiz falan bozuluyor, boynu bükük kalıyoruz sanki.
Biraz dikkat edelim, bu hafta yapmıyayım diyorum, iki gün sonra amaaaan bir dilim kekten ne olacakmış, onuda yiyemiyeceksek hayatın ne anlamı var gibi felsefi bir yaklaşıma giriyoruz ki sonu mutfakta bitiyor...



En sevdiğimiz keklerden biri havuçlu kek. Birkaç yıldır devamlı yaptığım bir tarif vardı, ballı, esmer şekerli falan.. Çok da güzel oluyordu. Ama geçenlerde Ufuk Mukfakta  bloğunda bu havuçlu kek tarifine rastladım, ilk denememi yuvarlak kek kalıbıyla yaptım hatta kardeşim iş yerine götürdü onu, herkes çok sevmişti. Ondan sonra 2 kez daha yaptım, çok hafif ve lezzetli.
Sonuncusunu yine değişik kalıplara döktüm. Misafire çıkmayacaksa farklı şekillerde olduğunda daha çok hoşuma gidiyor kekler...



Tarifi Ufuk'un bloğundan da alabilirsiniz ama ben elimin altında yazılı olarak da bulunsun diye buraya da yazdım;

Malzemeler;
4 büyük boy yumurta,
1+1/2 cup (300 gr) toz şeker,
1 cup (240 ml) sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
2 cup (220gr) un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
300 gr rendelenmiş havuç
1 cup (120 gr) ceviz



Yapılış klasik; yine yumurta ve şekeri iyice köpürüp beyaz olana kadar mikserle çırpıyoruz ( En çok bu kısmını seviyorum, transa geçmiş bir şekilde içerinden kardeşim yeterrrrr diye bağırana kadar çırpıyorum). Haa bir de yumurtaları buzdolobından çıkartmayı unutmuşsam bir kasenin içinde sıcak suya koyup birazcık bekletiveriyorum onları. Belki herkes yapıyordur ama ben kendi kendime keşfettim ya bu yaşta pek bi havalara girdim. Sonra yağ ve vanilyayı ekliyoruz (vanilyayı toz olarak kullanacaksanız, unun içine ekleyin ama). Diğer bir kapta da kuru malzemeyi eledikten sonra sıvı karışımın içine yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ben hepsini birden koyup mikseri çalıştırıverdim birkaç kez ve un bulutu içinde esrarengiz bir ortamda devam ettim kek yapımına, sonra da gidip yüzümü yıkadım.. Kardeşimde geldi tozutmuşsun etrafı yine diye...
Neyse işte önemli bir noktada rendelenmiş havuçların suyunu sıkmak... Bir dönem sırf suyunu sıkmadığımızın farkına varamadık diye bir hafta her patatesli omlet yapmayı deneyip neden olmuyor diye kafa yormuştık. Bir haftanın sonunda anladık ki suyunu sıkmadığımız için toparlanmıyor lapa gibi oluyormuş omlet.. Suyunu sıkıp yaptığımızda da çok güzel olmuştu ama o da son yiyişimiz oldu. Bir daha gözümüze gözüksün istememiştik patatesli omlet..
Havuçları sıktık ekledik, sonra da ceviz ya da fındık. Tabiki havuç ve tarçınla ceviz çok daha fazla yakışıyor ama evde yoksa, kekin üstünde bütün fındıklar da hiç fena değil yani...
Sonra istediğinzi kek kalıbında ve 175 derecede güzelce pişiriyoruz...


Bu arada fotoğraflara dikkat ettiniz mi?? Hep görüyorum böyle kek pasta fotoğrafı çekenler bir ısırık alıp bir de öyle fotoğraflarını çekiyorlar. Benim ısırık birazcık iri olmuş sanki, artık nasıl özendiysem fotoğrafları çekerken, eser miktarda bir yudum birşey bırakmışım... Bir daha ki sefere kibar bir ısırık atacağım söz diyeyim ve ben kaçayım, yığınla iş beni bekler....


I am very busy in recent days, I have arranged these muffin photos yet. I'm always saying to take too many photos... This can be a torture to me sometimes. I can not stop myself but it is difficult to arrange all these photos.
Any way ; We love carrot cakes and this recipe is very delicious.

Ingredients;

4 large eggs,
1 +1 / 2 cup (300 grams) granulated sugar,
1 cup (240 ml), sunflower oil
1 teaspoon vanilla extract
2 cup (220gr) flour
2 teaspoons baking powder
1 pinch of salt
2 teaspoons cinnamon
300 g grated carrots
1 cup (120 grams) walnuts or nuts...

Mix eggs and sugar together until turn white, add vanilla and oil. In a separate bowl mixture all dry ingredients. Add liquid mix to dry mix, and gently combine. Don't overmix. Pour into pans. Add grated carrots and walnuts... ( don't forget squeezing juice carrots). Bake in a preheated 175 degree oven for 30-35 minutes.

Bon appetit...







Pin It

79 yorum :

  1. Havuclu kek ailece favorimiz ve bizde bu tarifi kullanarak yapıyoruz gercekten cok lezzetli oluyor.Sizin de ellerinize saglık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama , ipeksi bir kıvamı yok mu? Çok başarılı çook.

      Sil
  2. Haftada bir mutlaka kek yapıyorum ben de, yağını ve şekerini az koyarak teselli ediyorum kendimi çok zararlı değil diye :) Senin tarif de benim yaptığımın aynısı neredeyse, yeni keşfettim, içine birkaç tatlı kaşığı hindistan cevizi koyuyorum ben bir de.
    kalıplar da çok güzel bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de, hem yapıyorum hem de yağını azıcık koydum diye her ısırıkta tekrarlıyorum:))
      Hindistan cevizini de deniyeceğim bu arada..

      Sil
  3. şu ısırığınız beni ekran karşısında kahkahaya boğdu ilahi
    bu gün kek yapcaktım bende deneyim bari
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sorma yaa utanıyorum, şimdi yurtdışından falan bakacaklar, Türkiye'de herhalde aç bu insanlar diyecekler falan diye bile düşündüm:))

      Sil
  4. mmmmmm bayılırım havuçlu keke.. ama o minivik kek kalıplarına daha da bir bayıldım sanki..

    YanıtlaSil
  5. Cafe Nohut'u seviyorum :)
    iyi ki var :)
    günün güler yüzü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sen de benim yüzümü güldürdün bak şimdi, çok sağol..

      Sil
  6. Nohut sen beni guldurdun bu sabah senin de gunun guzel gecsin dilerim :)
    bakiyorum bakiyorum bazi fotolarda neredeyse kek yok :) Ah sen ozenip de mi isirdin onlari :)

    bu arada bak ben de bunu annemden ogrendim kek yaparken unu koyduktan sonra mikserla degil tahta kasikla karistiriyrum. ama nedenini sorma bilmiyorum. bu kadarini aklimda tuttuguma sukur. her an ben de etrafi tozutmayayim diye annem bunu demis olabilir. olabilir bak :) neyse bari funda sevinir :)
    iyi haftalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bik birinde biraz daha fazla var, ilk ısırışta çekmişim, kırmızılı olan... ama sonra dayanamayıp bir ısırık daha almışım,... ee onu ne çekiyorsun ama değil mi.. git başkasını ısır azıcık onu çek bunu da ye. nefsin körelsin... Yoook ne fotoğraf çekmeyi bırakabiliyorum ne yemeği..:))

      Tahta kaşığı ilk kek yapışımda deneyeceğim... Her türlü püf noktasına açım:)

      Sil
  7. ımmm bayılırım fotoların hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Herkes ayrıca böyle güzel fotolar da çekebilmeliii:))) Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık. Hemen not ediyorum ve en kısa zamanda yapıyorum:)) sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim ve şiddetle tavsiye ederim.

      Sil
  9. benim pc de inanılmaz ağırlaştı

    he kadar takı dergisi resmi video su v.s varsa yükledim

    garibim pc çin işkencesi yaşıyor resmen :)

    bu arada o kek kalıpların gözümden kaçmadı ve ben onlara bayıldım
    alım yerini öğrenebilirmiyim mümkünse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bahar temizliğine başladım bilgisayarda.. Bakalım elimde ne kalacak:)
      O kalıpları IKEA'dan almıştım 6 lı satılıyordu, geçenlerde gittim hem halama hem de kendime alacaktım.. aaa yok.. yıkıldım, çok bedbah oldum..İnşallah gelir..

      Sil
  10. Bence de!!! Ama herkes senin yaptigin nefasette havuclu kek yapmali... Demek ki o kadar lezzetli oldu ki, kocaman isirmissin..:) Sen yine iyisin, ben muffinlere as erdigimde, komple atiyorum agzima...::)) Ellerine saglik, sevgilerimle Nohutum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bu boy kalıplarla yapmış olmasaydım muhtemeldir ben de hepsini bir seferde yutardım ortada foto moto da kalmazdı, neyseki kalıplar irice:)

      Sil
  11. Bu keki deneyeceğim ama böyle güzel kek kalıplarım yok ki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh kıyamam, olsa hemen alır sana gönderirim ama IKEA'dan aldım son gittiğim de de kalmamıştı:(

      Sil
  12. Öncelikle kek süper gözüküyor..zaten evdeyim bunca işin arasında yapsam mı diye düşünüyorum !!
    Fotoğraf olayına gelince ben aynı konuyu defalarca çekmene,sabrına ve sonuçlarına bayılıyorum..Bence sayıyı daha da arttırmalısın ! hahaha..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Akıl sağlığımdan korkmasam arttırırım...

      Sil
  13. Fotoğrafların da, kekin de nefis görünüyorlar, senin o minik ısırıkını sevsinler Sokrates Nohut :D

    YanıtlaSil
  14. öfff bu kek beni çok cezbetti. hemen deniycem ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Offf harika gözüküyorlar..ekranı ısırmak falan istedim.O ilk kalıpları nerden aldın çok güzeller.Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar yemeğe gidiyorum zira dayanamıycam ahhh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyyan da sormuş (Muhabbet Sofrası) ona da yazdım IKEA'dan aldım ama son gittiğimde yoktu umarım gelir.

      Sil
  16. Özledim seni NoHut'um ! Fotoğraf olayı biraz zaman alıyor gerçekten. Eşim de eline alınca çekiyor da çekiyor. Ben ''şunu çek ''demeye korkar oldum sonra hepsini ayıklaya ayıklaya bilgisayara kaydetmek bana kalıyor :( Elinin ayarı yok anlayacağın! Sen canın ne istiyorsa onu yap güzelim çeken de sen ,ayıklayan da... Öptüm seni ,iyi çalışmalar !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yok işte elimin ayarı...
      Kendi düşen ağlamaz diyeyim ve devam edeyim yani:)

      Sil
  17. Yoooo, hayyııırrr (Yalan Dünya'daki Çagatay'ın seslendirmesiyle yazdım ha:))

    yahu bana da günah değil mi, daha az önce çikolata soslu keklerin olduğu blogdaydım perperişan geziniyordum ki hale bak.. Nohutum sen de Funda da dal gibisiniz, yeyin gitsin.. Ya bana ne demeli, danalar gibi yiyorum son zamanlarda.. çok bedbahtım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartma abartma:) Danalar gibi yesen de iki çocuk peşinde koşarken uçup gidiyor onlar... Biz Fundayla dal gibiydik belki hala dal gibi görünüyoruz ama bir iki yıla odun olmamak için tüm çabamız:)

      Sil
  18. Çok tatlısın sen, fotoğraflar harika bu arada seçim yapmakta zorlanman normal. Havuçlu keki ailecek biz de severiz bir de bu tarife bakalım hemen. İyi haftalar, hobilerin için bol zamanlar dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aman efendim o sizin tatlılığınız.... Bol zamana da gerçekten çooook bol ihtiyacım var:)

      Sil
  19. ayy kek hastasıyım .. aklımı başımdan aldı bu kareler ... kalkıp kek yapıyım nasılsa akşama çaya annemler gelicek :)sevgiler..
    hımm bide o kalıplar nasıl güzellll???????

    YanıtlaSil
  20. Tariflerin çok güzel bazılarını denedim ve çok memnun kaldım...fakat son 6 aydır denediğim tariflerle aldığım kilo 4.5 pek incecik değildim zaten şimdi tam balık oldum :) acil eylem planı hazırlamalıyım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) al benden de o kadar, bir de tiroidleri aldırdım diye kilo aldım tam oldu.

      Sil
  21. çok pardon :*) kalıplar nereden? ;)

    YanıtlaSil
  22. Nasıl canım çekti, havuçlu, tarçınlı bide cevizli...amanın aman işte en sevdiğim kek...bir oturuşta kalıbın yarısını bile yerim, bide yanında çay oldu mu değmeyin keyfime ;)
    Fotoğraf çekme işi hastalık bence...benim bir arkadaşım doğa fotoğrafı çekiyor. Haftasonu dağlarda bayırda, karısı yakında boşayacak wallahi, fenalık geldi kadına...ama nasıl zevkli bişey..özellikle sonuç güzelse...Eee senin sonuçlar da hep güzel...dayamaz ki insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Benim kardeşime de fenalık geliyor, devamlı kulaklarımda deklanşör sesi çınlıyor haftasonu oldumu diyor:))

      Sil
  23. Kekler mi daha güzel yoksa fotoğraflar mı bir türlü karar veremiyorum :)

    YanıtlaSil
  24. üşenmezsem beni bu akşam havuçlu kek yapmaya ikna edecek kadar harika bir posttu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bir anlık bir kararla hop diye kalkıver yerinden bir bakmışsın fırından mis gibi kek kokusu geliyor ...

      Sil
  25. gülen gözlerin solmasın,
    derdin tasan hiç olmasın,
    macellan mutlu yıllar diler,
    bloglar diyarı sensiz olmasın..

    kafiyeyi tutturamadım,
    horozumu öttüremedim,
    macellan ne der bilmem amma,
    doğum günün kutlu olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafiyeyi göz ardı edip, iyi dileklerine odaklandım ben:)

      Sil
  26. ama ben bir konudan yüzlerce fotograf çekiyor olmanı seviyorum!

    ve keki bence sadece fırını bu iş için müsait olanlar yapmalı. sonra benim kekim neden kabarmıyor diye morali bozulabiliyor insanın :)

    YanıtlaSil
  27. Those muffins looks fantastic! I have just finished my lunch, and they would be the perfect dessert with a cup of coffee. I'll take the recipe, and I'll try to make them. Thank you ! :)

    YanıtlaSil
  28. Ama oldu mu şimdi :) Bu posttan sonra canım nasıl da havuçlu kek çekti ama yiyemiyorum diyetteyim :( neyse şaka bir yana, bu postla yemiş kadar oldum, ellerine sağlık tatlıcım :)

    YanıtlaSil
  29. keklerde kalıplarda fotoğraflarda çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  30. Emeğine değmiş bence. Kekler çok başarılı görünüyor, eminim tatları da güzeldir. Fotoğraflar iç açıcı (ve de iştah açıcı :)olmuş, tebrikler. Fotoğrafları saklamak için harici hard diskler satılıyor. Carrefour'dan çok uygun fiyata almıştım. Tavsiye ederim.
    Bir de herhalde biliyorsundur ama harika yemek fotoğrafları olan bir blog tavsiye etmek isterim, Canelle et Vanille. Okuması da bakması da çok keyifli. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldın aldım harici disk sonunda, bakalım hafifleteceğim ortalığı artık:) O bloğu da çook uzun zamandır takipteyim tablo gibi fotoğraflar çekiyor bayılıyorum.

      Sil
  31. Bence de hakikaten bu fotoğrafların içinden güzel olanı seçmek zor, hepsi birbirinden güzel, hepsi sevimli, hepsi iştah açıcı bla bla blaa... Ayrıca o muffin kalıplarına bayıldım, tarifini tartışmıyorum bile, eminim çok güzeldir.

    YanıtlaSil
  32. Her haliyle fotoğrafta dondurulmuş ve bize sunulmuş:-)
    bu arada silikon kalıbların çok tatlı,sormam da mahsur yoksa nereden aldın?
    Yazın samimi olmuş ve benim aynı zamanda bizim gibi blogcuların hallerini çok iyi anlatmış.
    Kek konusunda da katılıyorum,emeğine sağlık.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  33. bence de!
    ama bu tarif geçen hafta verilseydi tam süper olacaktı =))
    google a havuçlu kek yazınca çıkan ilk tariften yapmak zorunda kalmıştım
    neyse ama güzel olmuştu nam-ı diğer ıssız adam keki

    yaptığım ilk keki komşuma da ikram etmiştim
    büyüdüm de kek yapıp komşuya götürüyorum
    yerim beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben kazık akdar oldum yeni başladım kek yapmaya, bu yüzden ben de yerim seni:) Aferin...

      Sil
  34. 149 tane ha :), alemsin :)

    YanıtlaSil
  35. kalıplar inana keklerden daha cez bediyor :) nerden alındılar çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikea'dan almıştım. Umarım devamı gelir.

      Sil
  36. Günaydın Sevgili Nohut,

    seni dinledim ,bende yaptım, blogumda da yazdım.İzninle :)

    http://yasemiince.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  37. fotoğraflar şahane... fotoğraf çekme kısmı çok keyifli de, o ayıklaması yok mu?? bitiriyor insanı...
    ben hiç havuçlu kek yapmadım, ama bu başlıktan sonra yapmam gerektiğini düşündüm:)
    eline sağlık nohutçum...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  38. çok hoş görünüyor resimler sunumlar ..

    YanıtlaSil
  39. Yesterday, I had guests after lunch and I made these muffins with strawberry milkshake. And the muffins were fantastic! My friends and my family loved them! Thanks for sharing this recipe! I saved in my favorites cakes:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Really, I am so happy and you'er welcome:)

      Sil
  40. Beğenmenize sevindim afiyet olsun. Ayrıca fotoğraflar her zamanki gibi çok başarılı , tebrikler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten sizin sitedeki her tarife ben bitiyorum da haddimi biliyorum:) Beni aşanları es geçiyorum:)

      Sil
  41. Heyy herkes havuçlu kek yapabilir ama böyle güzel fotoğraflar çekemez!!!

    Ben de renkli kağıt muffin kalıpları aldım, dört gözle gelmelerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çoook teşekkür ederim efendim bu nazik jest için...

      Sil
  42. Denedim, nefis nefis birşey, bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun:) Beğendiğine pek pek sevindim:)

      Sil
  43. Bıkmadan usanmadan yapabileceğim bir tarif Havuçlu Kek hemen hemen her hafta yaparım ve yaptığım gün biter :)) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...