Az olsun, benim olsun...



Bir yoğunluktur gidiyor… Bir de uykusuzluk eklendi üstüne, resmen haftabaşından beri kendime gelemedim sersem gibiyim… Ne bilgisayar başına geçip fotoğrafları düzenleyebildim ne de adam akıllı blogları gezebildim.
Ama biraz önce, iki arada bir derede açtım yeni bir kayıt, geçenlerde görüp sevdiğim şu çatı katını paylaşmak istedim sizinle. Aslında son zamanlarda çok fazla bu tarz ev görüyoruz, böyle olunca da çok da dikkatli incelemiyorum, sadece şöyle bir bakıp ahh ne güzel diyorum ve bitiyor. Çünkü genelde aynılar, beyazın hakim olduğu, ne kadar küçük olsa da çok ferah görünen evler…
Dün akşam bizim ev bana öyle eşya dolu, öyle sıkış tepeş geldi ki, herşeyi atıp yeni baştan başlamak istedim. Sinir oldum, şöyle dipten bir temizlik yapmak ya da kocaman bir eve taşınmak istedim… Sonrada kendime kızdım… Bundan önceki evimiz mini minnacıktı, bu ev ona göre saray.. ama gelin görünki şimdi de daha büyüğünü istiyorum. Açgözlülük değil de ne bu...




İşte bu evin fotoğraflarına dün akşamın üstüne tekrar bakınca nasıl içim gitti anlatamam. Tam şuanda ihtiyacım olan ev işte böyle birşey.  Bu eve tatile gitmek istiyorum benJ
Bana 1 yıl ve bu evi versinler, sonra biri de masraflarımı karşılayıversin bir zahmet, bende burada kafamı dinleyeyim. Şu pembe koltuğa uzanıp keyif yapayım, sarıya oturup kitap okuyayım, sonra ışığın mükemmel olduğu masanın üstünde habire fotoğraflar çekeyim, arada da küçücük terasa çıkıp mis gibi havayı içime çekeyim…
Şu küçük evdeki birkaç detay çok hoşuma gitti, mesela yatak odasındaki duvara monte edilmiş olan komidin, sonra salondaki kitap dolu raflar, küçük çarpık bacaklı tabure ve köşeden sarkan aydınlatma… Bu evin temizliği de ne rahat olur ama değil mi.. Şimdi eve gidip balkondan aşağıya fırlatmak istiyorum tüm ıvır zıvırı ve hatta koltukların bir kısmınıJ


I am very busy and sleepy recent days. I have to prepare some files relevant to my jobs until end of this week. Because of that I could not share anything with you on my blog or on your blogs...
Now I found a little break and I want to say hello with this cute loft.
I know, we see a lot of houses of this kind and we go on  just saying "really cute ".
I loved some details in this loft like book shelves, bedside table and pendant lighting on the corner.
I want to do a big cleaning in my home. I want to throw out all redundant stuff after seeing this kind of spacious home.






 

54 yorum :

  1. temizlik senin gorevin degildi hani Nohutcum bosver sen o kismi :)
    ama evet pembe koltuk cok cazipmis yine cok guzel seyler bulmussun sagolasin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hııı doğru diyorsun bana ne temizlikten, herkes sorumluluğunu bilsin canım:)

      Sil
  2. : ))
    fırlatma olayını ben de çok istiyorum. Bekarken anneme çok kızardım, evde uc tane caydanlık neden olur dıye soylendıgım gunlerı bılırım ama su anda benım ev ondan da beter: (

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ne diyorsun, biz bu haftasonu gittik ya annemlerin yanına.. yazık kadıncağıza neler neler dedim, yok doldudunuz evi, yaşlandın, temizlemek çok zor .. bilmem ne.. üzdüm birde:( Eve döndüm bizim evde herşey dip dibe.. Kızdım kendime çok ..

      Sil
  3. Teras şahane, evin içi de öyle ama ben daha bile azını istiyorum aslında. Eşya demek yük demek, ben de bunaldım evimden fazlasıyla :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep diyorum işte... ben 10*15 tane evim olsun habire bir birini bir diğerini dekore edip durayım istiyorum... Tek evde tüm istediklerimi uygulamaya kalkınca ev dandini oldu:)

      Sil
  4. ayyyyyyyyy şimdi devrilcek o petek :)

    yok yok benim evim mümkünse düz olsun, bi tarafı uzun bi tarafı kısa olmasın
    simerti hastalığım var benim

    :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İyi dedin Reyyan ben de zamanla takabilirim bu yamukluğa, bak ilk başta es geçtim bu konuyu.. Aşkım bitince evle batmaya başlar o duvarlar bana da..

      Sil
  5. Evin içi de çok hoş ama ben o minicik terasa bittim. Manzarası da şahane üstelik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim ama yok ben çıkamam o terasa, trabzanlar çok alçak, bakamıyorum bile resme.. ııyyy yok tesas sakat...

      Sil
  6. Her baharda evden fazlalıkları çıkarsamda yerine hemen yenileri geliyor. Zaten çoğu şeyde lazım olur düşüncesiyle yerinde kalıyor. Mobilyalardan hiç bahsetmiyorum, onlar hep aynı yerinde, elden çıkarmak zor oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz eski ev küçükken her yıl badana yapardık hemen hemen, o zamanda fazlalıklardan kurtulurduk, Bu evde bana yapamadık daha. Ben onu bekliyorum, şöyle dipten bir silkelenme:)

      Sil
  7. BEN GELDİM
    ÇOK GÜZEL RESİMLER
    :))
    BENDE DE VAR OSORUN UYUYAMIYORUM
    :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuyamak değil de o kadar çok şey yapmak istiyorum ki geç yatıyorum sonra da erkenden kalkıyorum :(

      Sil
  8. ahhh ne olur biri de beni 1 haftalığına da olsa böyle bir eve (mümkünse denizde olsun)tatile götürsün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok istersek olur diyeceğim ama inannır mısın bilmem??

      Sil
  9. Terasta kahve eşliğinde kitap okumayı hayal ettim biran...
    çok güzel bir ev..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aahh hayaller hayaller... İyiki hayallerimzi var ama:)

      Sil
  10. Sıklıkla bana da daral geliyor, ortalıkta ne kadar ıvır zıvır varsa dolaba tıkıyorum.Sonra teker teker geri çıkıyor hepsi. Az eşyalı bir evim olsa isteği ile hayallere dalarken buluyorum sonra yine kendimi :)) Ama her şey o kadar güzel ki , önce alma isteğimizi öldürmeliyiz, bir de böyle fotolar koymamalı bloggerlar bloglarına galiba.:))) Yoksa aynı döngü devam.
    Beni teras mahvetti.. !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tamam sen terasta keyif yap ben içerdeyim:)

      Sil
  11. :))çok eşyamız,
    ıvırımız zıvırımız var!
    annemahsustana katılıyorum...ben de annesini sollayanlardanım:))))

    YanıtlaSil
  12. sanki odadan bir çiçek kokusu yayılıyormuşçasına:) bu resimleri görünce insan bir an önce baharın gelmesini istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bugün çok üşüdüm biraz ısınsa fena olmayacak havalar..

      Sil
  13. yukardaki calisma oda gibi bir de bana lutfen !;)

    YanıtlaSil
  14. Cok güzel huzur icinde saglikli nice güzel günler .Teras cok hos .

    YanıtlaSil
  15. Az eşya iyidir :) Ev fotoğraflarına bakmak çok güzel oluyor da fotolarda beğendiğim mobilyaları burada bulamama gibi bir sorunum var. Burada da sehpaları ve tabureyi beğendim ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla aynılarını bulmak gerekmiyor zaten bence.. İlham alsak benzerlerini bulsak, yapsak yeter...

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. :) Terasın taliplisi çok. Hepiniz sığmayacaksınız:)

      Sil
  17. blogumun adını tasıyor dıye nohut oda bakla sofa diye bir hıkaye kıtabı almıştım,ev küçük diye şikaket eden bir kadın bilgeden yardım istiyor oda eve ineği al koyunu al vs vs evi dolduruyor ev iyice daralınca şimdi hepsini çıkar diyor tabii kadın aman aman benım evım saraymıs moduna giriyor:))
    tavsıye ederim:))

    YanıtlaSil
  18. nasıl huzurlu nasıl ferah.. ahh ahh.. eşyalarla benimde başım dertte.. hadi gel baraber sallayalım aşağıya..

    YanıtlaSil
  19. çok güzelmiş yaa.. yatak odasındaki duvarlardan birinin duvar kağıdı olması çok renklendirmiş odayı, bir de heryerde kitaplık olması çok hoşuma gitti.. terası söylememe gerek yok zaten, orada ne sıcak muhabbetler döner kimbilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) aynı şeyler benimde çoook hoşuma gitti

      Sil
  20. Günaydın Sevgili Nohut,
    bir yıl bu şahane evde yaşamasam dileğini okuyunca "tatil" filmi aklıma geldi :)

    Hayallerin gerçek olur , gönlüne göre ferah bir evin olur İnşAllah.

    Bu dinlence eve bizde bayıldık :))

    YanıtlaSil
  21. Beyazı işte bu yüzden seviyorum hayalimdeki ev hep bembeyaz o ev birgün olurmu dersin biraz zor.Bende yemek bölümüne bayıldım bembeyaz hiç fazlalık yok püfür püfür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu olur, biz istemeye devam edelim bence:)

      Sil
  22. Yok yok, birseyi firlatma hicbiryere... Yazik olmaz mi... Bak inan bu evi verseler sana, bir sene sonra da daha büyügünü isteyeceksin...:) Zaten sen de söylemissin... Sen en iyisi SIKI bir temizlige giris..:)) Seni coook seviyorum Nohutum...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Doğru diyorsun Filiz Ablacığım, biz havalar ısınır ısınmaz dip köşe bir temzilik yapalım, şöyle biraz hafifleyelim :)))

      Sil
  23. Ev büyüdükçe eşya artıyor Nohutum. Ama bir sonraki boyada ben de beyaz kullanacam evde.
    O teras muhteşem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın valla, bizim ev bayağı geniş mesela. İlk taşındığımızda gayet güzel, minimalist takılıyorduk, şimdi bakıyorum da, amanın nereden çıktı bu kadar gereksiz eşya diyorum.

      Sil
    2. :)) aynen.. habire ihtiyaç artıyor halbuki tamamen zırvalık, bir ay hatta bir kaç gün önce ihtiyaç duymadığın birşey birden vazgeçilmezin oluveriyor, kızıyorum bak kendime:)

      Sil
  24. Dilediğimiz kadar az eşyalı evleri hayal edelim olmuyor bence birincisi genetik kodumuza uygun değil...geçmişten bugüne biz tantanlı biraz da şatafat katılan evlerde yaşamya alışmışız...evimize böyle eşya koysak birileri " vah yazık durumu yok" galiba derler :))))Biz telefonların veya müzik setlerinin (ki mazide kaldı) :))) üzerine dantel örtü seren annelerin çocuklarıyız...hahahaa :) Bir diğer mevzu gözümüz doymuyor... iki yıllık evliyim kaç çeşit tabak çanağım var hala mağzalara girince ufak tefek bir şeyler almadan duramıyorum...dekoratif ürünler başımı döndürüyor...konsollar sehpalar okuma koltukları her şeyi alasım var...eee yıllar içinde bunlar yine birikecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın burada eşya çoksa, evin tastamam döşeliyse itibar ediliyorsun:) Ama yurtdışındaki çoğu evde sadece tek bir koltuk var sonrası ıvır zıvır ve çok ucuza alınmış şeyler, o yüzden değiştirmeleri de kolay oluyor böylece sıkılmıyorlar ...

      Sil
  25. Ohhh harika. paylaşımlarınız için teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  26. Çok ferah resimler.Sondaki mini terasımsı balkon ne şrin :))

    YanıtlaSil
  27. ben çatı kısmına bayıldımmmm nasıl bir yer öle güneşli bir yaz günü minderler elimizde kahve oooh misss:)

    YanıtlaSil
  28. yani çıldır bu fotoraflara çok güzeller yaaa:(

    YanıtlaSil
  29. Wow! I find very interesting the use of white furniture in white rooms. That brings out brightly colored accesories as the flowers. If I could furnish again my home, I would use white everywhere!
    I would like to enjoy a summer evening on that terrace!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...