Minder Güzel Şey - Lovely Round Cushion





Sanırım en çok yapmayı sevdiğim şey elde minik minik bunları dikmek. Normalde bir yaptığım şeyi tekrar yapmaya yanaşmayan kötü bir huyum var, çok çabuk hevesim geçiyor ama bu patchwork beni kendine bağladı.

Bu mindere taa yazın başlamıştım. Sonra araya sıcaklar girdi, kış geldi, hastalıklar falan derken birkaç ay önce tamamlayabildim ne yazık ki!


Renkleri uzun zamandır benim en çok sevdiğim tonlar, nedense bir şeyler dikeceğim, öreceğim zaman elim hep bu tonlara gidiyor… Birazcık pastel renklerden uzaklaşmak, kırmızılar, yeşiller ile oynaşmak istiyorum, hatta kendimi zorluyorum ama bakalım ileriki günler ne gösterecek.


Bu el işi ile ilgili birkaç kez yazmıştım. Adı ; hexagon english paper piecing olarak geçiyor, hafif kalınca kağıttan kestiğim şablonlar üstüne pratik olsun diye kalem şeklindeki kumaş yapıştırıcısı ile kumaşlarımı yapıştırıyorum ( o kumaş yapıştırıcısını da buradan aldım ) sonra el dikişi ile birbirleri birleştiriyorum altıgenleri. İstediğim boyuta gelince de içlerindeki kağıtları çıkartıyorum.


Bu minderin çapı yaklaşık 33 cm. Aynı boyutta sıkıştırılmış elyaf ve arkası için düz renk bir kumaş kesip dikiyorum etrafını, bıraktığım küçük aralıktan da ters yüz ediyorum hop bitiyor.
Daha önce bir tane daha dikmiştim hani, burada. Belki hatırlarsınız...

Böyle hızlı hızlı basitçe anlattım soran olursa diye, belki siz de heves edersiniz yaparsınız benim gibi zevk alırsınız: ) ( Burada çok güzel anlatılmış fotoğraflarla, dileyen bir göz atsın)

Bu arada ETSY dükkanıma da bu dahil bir iki parça ekleyebildim sonunda.

Haftanız bahar tadında geçsin…
  


I am a temperamental person and I don't like making the same things for a long time,  should try new things always...

But I really like making these cute hexagons. This is a great therapy for me after a busy working day.
I have started making them in last summer and I was able to complete it a few months ago.
(My previous round cushion is here )

I'm sure that most of them already know how to make these hexagons.
My favorite tutorial is here. I think it is quite clear.

And finally I was able to add this round chair pad and a few new items on my ETSY Shop.


Have a wonderful new week…






15 yorum :

  1. Hah dedim bu sefer dikmemis kumas yapistiricisiyla yapistirmis 😄yaparim ben de dedim 😄devamini okuyunca anneme göstereyim bari dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahha, yaparsın yaa, gerçekten bak, dene bir kez.. Acayip kolay...

      Sil
  2. Çok güzel elinize sağlık, sanırım deneyeceğim...Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Patchwork sevdamı biliyorsun. Senin de bu sevdaya dahil olman ve güzel paylaşımlar yapman beni çok mutlu ediyor .
    Pastel tonları en çok sende seviyorum ben, başkalarında kız çocuğu oyuncağı gibi duruyor ama sende asil, ferah ve taze ... Kırmızı - yeşil denemelerin için ise sabırsızlanıyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kızıyorum kendime, yaa diyorum, kurtul şu hep aynı tonların peşinde koşmaktan ama zor... Dur bakalım zoru başarabilecek miyim:))

      Sil
  4. Çok güzel olmuş renklerin uyumuna hayran kaldım ellerinize ,emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. bu minik altıgenlerden annem çift kişilik yatak örtüsü yaptı. yaklaşık 3 sene sürdü.VE alışkanlık yapıyor kolay kolay bırakamıyorsunuz:)

    YanıtlaSil
  6. Başladığını hatırlıyorum, ayda ellerine sağlık, harika olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Lovely indeed!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  8. Ohhh gözümüz gönlümüz açıldı :) Yine her zaman ki gibi şahane fotoğraflar ve el emekleri

    Seviyorum blogunuzu :)

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Patchwork benim de çok hoşuma giden bir el işi ama o kadar minik parçayı üşenmeden, bıkmadan biraraya getirmek hep gözümü korkutuyor. Bu minderi yapmak tahmin ne kadar sürdü. Denemek istiyorum ama işte..:)

    YanıtlaSil
  10. Kullandığınız kumaşların grafikleri çok güzel. Nereden buluyorsunuz?

    YanıtlaSil
  11. Renklerinizi sakın değiştirmeyin lütfen, sizin blogunuzu gezerken benim içimi büyük bir huzur kaplıyor, yüzümde bir gülümseme oluyor. Hemen eve gidip aynısından yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  12. İlk minderden biraz farklılıklar var sanırım ben de aynı şekilde altıgenler yaptım ve buradaki yapıştırdım kısmını okuyunca ben hepsini tek tek boşuna mı diktim diye düşündüm ki bu yeni denediğiniz yöntem sanırım :) bir de arka kısmı için olan ayrıntıyı kaçırmıştım tekrar altıgenler yapmayı düşünüyordum ki hiç gerek yokmuş o zaman hemen minderimi tamamlayabilirim ben de :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...