Son zamanlarda neler yapıyorum! / My last projects!




Tam örgü havaları değil mi? Her iş çıkışı elimde bir poşet oluyor. Sinir oluyorum şöyle elimi kolumu sallaya sallaya yürüyemiyorum ama bir yandan da tuafiyecilere, yüncülere uğramadan yapamıyorum.  Bak mesela bugün çok kararlıydım eli boş döneceğime ama aklıma bir şey düştü her an ben bi dışarıya kadar çıkıp geliyorum diyerek şu köşedeki incik boncukçuya gidebilirim. İş yerinin böyle merkezi bir yerde olmasının işte böyle hem iyi hem de kötü yanları var.


Son zamanlarda en çok aldığım şey ip. DMC Natura iplerin öyle cezbedici renkleri var ki her uğradığımda bir tane alıp çıkıyorum dükkandan.

Aga’nın kitabını hatırlarsınız, hani çekiliş yapmıştım. Gerçi çekilişi kazanan kişiye belirli zaman aralıkları ile 3 kez mail göndermeme rağmen herhangi bir geri dönüş alamadım. O yüzden ben de yeni bir kazanan seçtim. Bu seferki şanslı kişi Serda Balkan. Umarım mailime cevap verirde hediyesine kavuşur.


Ne diyordum Aga’nın kitabındaki bir çok şeyi yapmak istiyorum. İlk önce en kolay iki projeden başladım. İlki bardak altlıkları. Örmesi çok zevkli, devamlı kullandığımız ve çok sevdiğimiz bardak altlıklarımıza bir alternatif oldu. İlk fırsatta ETSY dükkanım içinde setler halinde örmek istiyorum ama yapılacaklar listesinde bu iş epey aşağıda…


Şöyle bir kötü huyum var benim. Herşeye heves ediyorum, ne görürsem denemek istiyorum. Denedikten sonra da tamam bu oldu şimdi sıradaki gelsin diyorum, yani yaptığım bir şeyi tekrar yapmak, ya da hep aynı konu üstünde çalışmak pek bana göre değil ki bu bir konuda uzmanlaşamamın en büyük nedeni. Bir dönem deli gibi dikiş dikmek istiyorum, sonra çoşuyorum işleme yapmalıyım diye, haydi bir bakmışım örgü örüyorum… Beni bıraksan, yani bol zamanım olsa, resimde yaparım, iğne oyası da: )


Ama tabi bazende böyle boş boş bakıyorum 40 maddeden oluşan yapılacaklar listesi elimde… Yazmışımda yazmışım. Ee ben de insanım,  kafam karışıyor, motivasyonumu kaybediyorum, hangisinden başlayacağımı bilmiyorum, öyle kararsızlık ve vicdan azabı içinde kıvranıyorum.


Neyseki şuan motivasyonum tam. Akşam olsa da eve gitsem diye habire saate bakıp duruyorum.
Gelelim Klasik ve Modern Tığ İşleri kitabından yaptığım ikinci projeye. Kurulama bezlerine kenar oyası ördüm. İlk yeşil olan ile başladım en çok da onu sevdim. Sanırım bu oyayı diğer işlerde de mutlaka kullanacağım, çok şirin. İlk önce elimdeki kumaşlardan bezleri diktim sonra da battaniye dikişini yaptım.  Daha önce hiç yapmamıştım o nedenle ilk yaptığım pek içime sinmedi fazlaca uzun oldu ayaklar, sonra pembe oyayı, en sonra somon rengi olanı yaptım, en güzel battaniye dikişi de onda oldu bence…
Bu kurulama bezlerini bu kış birazcık ben kullanır hevesimi alırım, sonra da yazlığa götürür, kendime daha ustaca tekrar örerim diyorum. Yani inşallah…



Şimdi sırada bir yastık var. Ama araya bir iki dikiş işi soktum, onları tamamlayayım hemen başlayacağım. Kitap güzeli ipler nefis hele tığlarım fevkuladenin fevkinde. Onlardan da bir sonraki postta bahsedeceğim.

Bu arada kitap nerede satılıyor derseniz buradan temin edebilirsiniz. 



Finally here also began to cool weather. It means, let's start to crochet something.

Did you remember my this post about a beautiful book which is belong to dear Aga ? Its name is Vintage Style Crochet Project.  I really really loved this book so much. And I have begun with simple two projects.

First, coasters!!! They look so pretty and the pattern was also very understandable. I am also planning on making of them a few sets for my ETSY Shop which called deconoHut.



My second project was kitchen towel edging. My favorite was green edging and I started with it. Actually I had no idea how to do the blanket stitch because of that my first trial does not look very nice. As you see on images, First is green, second is Pink and third is peachy and the third was the most properly.
I am sure that I will use these lovely kitchen towels with a great pleasure...

Now I want to start for third project It will be a pillow but firstly I need to complete a few half completed projects. (As you guess I have a long "to do list": ) )
This book has many many wonderful crochet projects and I can't wait to try all of them. I am sure you also love them.

If you want to have this beautiful book, you can find it on amazon and Aga's lovely blog is here.


See you the next projects...







22 yorum :

  1. ÇOK GÜZEL OLMUŞ :) Bende mutfak havlularının kenarına oya örüyordum. Ama kurulama bezlerin kenarı fikride çok güzel. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben ilk kez ördüm ama devamı gelecek:)

      Sil
  2. Allahım mest oluyorum bloguna. Bi gün ben de senin gibi olabilir miyim acaba :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben epey bir büyüyünce oldum, tabi buna olmak deniyorsa, yani bence sen de olursun, yeter ki iste:)

      Sil
  3. Wow, wonderful finished projects! J.

    YanıtlaSil
  4. Always such beauty for the eye here! I really need this book! xxxxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much :) Yor words always makes me so happy, you're so sweet...
      And This book is really so beatiful:)

      Sil
  5. Hayranlıkla bakıyorum yaptıklarınıza. Her şeye heves etmeniz bizim açımızdan çok güzel. Sayenizde renkli dünyanızda daha fazla şey görüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç o yönden düşünmemiştim:)) Bak moralimi düzelttin şimdi... Çook teşekkürler...

      Sil
  6. Bu kitaplara ben de bayıldım.
    Almanya'dan da elim boş dönmedim her yer saat 17 de kapanıyor ya koşa koşa kitapçıları dolaştım , şimdi benim de tek sorunum var o da Almanca öğrenmek !
    Ayran gönüllülük iyi bi şeydir Aydacığım takma kafana harika işler yapıyorsun , seviyorum seni 💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Nilgün Ablacığım şöyle, seninle karşılıklı oturup, anlatmak anlatmak istiyorum, şöyle içimi dökeyim sana sende işte aynen yukarıda yazdığın gibi , boş verrr takma kafaya de, sonra kitaplara bakalım:))

      Sil
  7. Ya Ayda kırk bir kere maşallah nasıl güzel enerjin.Sen daldan dala atlıyorum diyorsun ama bence en güzelini yapıyorsun hiç bir şeyde hevesin kalmıyor.Bize de seyrine doyum olmayan görseller çıkıyor ne güzel.Ama her yaptığın çok güzel oluyor yaa...

    YanıtlaSil
  8. İnsanın aklını öyle çok şey çeliyor, öyle uzun listeler yapıyor ki bazen, hep diyorum, bir kaç ömür lazım belki de hepsinden hevesini alabilmesi için insanın. Yaptıkların çok güzeller, bizim listelere hep yenilerini ekliyoruz sayende :)) Ellerin dert görmesin, listelerin hiç bitmesin..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzeller; oyalar, renkler, ipler, kumaşlar...ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Harika fotoğraflar olmuş :) insanın böyle havalarda gerçekten evden cikmayip bütün gun film izleyip orgu öresi geliyor :)

    YanıtlaSil
  11. Kendine haksızlık etme, bu karmaşık şehir hayatında, cok sey basariyorsun. Çok beğendim çok.

    YanıtlaSil
  12. Bunlara kim kıyarda bir sey kurular pek güzeller eline saglik aydacim daha genis daha uzunlarindan runner amerikan servisi de guzel olur diye hayal ettim ama hic anlamiyorum bu islerden senin yaptiklarini anneme gosteriyorum hep :)

    YanıtlaSil
  13. Farklı hobilere karşı aynı iştah bende de var ama ana hobim dikiş dikmek, kışın da tığ işleri tv karşısında oyalayıcı güzel bir uğraş oluyor. Bu arada bu ikinci kazanan da cevap vermezse mailinize ben talibim kitaba :) Yarışmaya da katılmıştım zaten :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ayda hanım bende aldım kıtabı sızden gördükten sonra hatta sevimli dikiş kitabınıda aldım :) bende bı onu dene bı sunu :) herseyı yapasım var ama olmuyor tabıkı ..ellerınıze sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel , insanın ördükçe öresi geliyor...
    Ben de motifli battaniye yapıyorum , renklerle uğramak terapi gibi :)

    YanıtlaSil
  16. Gorgeous projects. It looks like a wonderful book -must try to get a copy.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...